FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 september 2003

Wielrennen: 'Cipo' toch naar Vuelta

De organisatie van de Ronde van Spanje heeft besloten om sprinter Mario Cipollini en zijn ploeg Domina Vacanze toch toe te laten. De organisatie (Unipublic) verklaarde dat de Italiaanse wereldkampioen met zijn ploeggenoten onderweg zijn naar Gijon, waar de Vuelta zaterdag begint.

Ook zei een woordvoerder dat Unipublic ,,Domina Vacanze nooit officieel heeft uitgesloten van deelneming aan de Ronde''. Dat is opmerkelijk want dinsdag maakte de organisatie bekend de Italiaanse ploeg te hebben geweigerd omdat die, tegen de afspraken in, van plan was zonder Cipollini aan de start te verschijnen.

Schijnbaar heeft het dreigement geholpen want ,,Mooie Mario'', zoals de bijnaam van Cipollini luidt, werd alsnog geselecteerd. Daardoor zal de Vuelta toch met de beloofde 22 in plaats van 21 ploegen van start gaat.

Overigens heeft Cipollini's ploeg wel bedongen dat de sprinter mag afstappen wanneer hem dat goed dunkt. Dat zou wel eens na de eerste week kunnen zijn. Het parcours overziend zijn de tweede, derde, vierde en vijfde etappe de sprinters op het lijf geschreven.

Man opgepakt voor overlast met heftruck

Een 60-jarige man uit Helmond is door de politie opgepakt omdat hij geregeld met een heftruck door de wijk Brouwhuis crosste. Bij zijn aanhouding werden drie heftrucks in beslag genomen. Een woordvoerder van de politie heeft dat woensdag meegedeeld.

De man reed dagelijks op zijn heftrucks, bij wijze van hobby. Ook stalde hij zijn ongebruikelijke voertuigen op de openbare weg. De buurt stoorde zich daar aan, maar het was de politie niet eerder gelukt om de man op heterdaad te betrappen. Wel had de politie hem gezegd dat hij met zijn uitzonderlijke hobby moest stoppen, maar dat advies sloeg hij in de wind.

Uiteindelijk lukte het de politie om de man dinsdagmiddag op heterdaad te betrappen. Op de heftruck zaten ook nog twee jongens. Hun fietsen hingen aan het hefgedeelte. De Helmonder is niet alleen zijn heftrucks kwijt. De politie maakte tegen hem ook proces-verbaal op wegens het veroorzaken van overlast.

Straatdealer staat met mond vol tanden

Melch, Snakehunter, WaSTeiL en KillGhost hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amsterdamse straatdealer stond gisterenavond letterlijk met zijn mond vol tanden toen agenten hem aanspraken. Eerst kon hij geen woord uitbrengen, en toen hij dit toch deed, rolden er negenentwintig bolletjes heroïne uit zijn mond.

De politie kreeg de man in de gaten toen zij hem op straat zijn bolletjes zagen slijten aan voorbijgangers. Toen de man de politie zag rende hij weg, maar hij werd door de politie achterhaald. De man is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Amerikaanse bouwvakker overleeft bizar ongeluk

Tiemo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse bouwvakker heeft een bizar ongeluk overleefd. De man, Ron Hunt uit Truckee (Californië), viel tijdens bouwwerkzaamheden van een ladder en kwam met zijn gezicht terecht op de boormachine waar hij even daarvoor nog mee bezig was. De boor ging dwars door zijn rechteroog.

Als door een wonder miste de boor zijn hersens op een haar. De man is nu weliswaar blind aan één oog, maar hij kan het ongeluk nog wel navertellen. Op de site van het Rotterdams Dagblad is een röntgenfoto van het rechteroog met de boor te zien, klik hier.

Sjeng Schalken bijna opgepakt in New York

Sven en Bluppy2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SjengggggDe Nederlandse tennisser Sjeng Schalken is bijna opgepakt in de Amerikaanse stad New York. Schalken had in een bus een conflict met een agente.

Schalken zat al een tijd in de bus te wachten totdat deze zou vertrekken. Schalken vroeg vervolgens aan de chauffeur hoe laat ze zouden vertrekken. De agente antwoordde dat zij dat zou bepalen, waarna Schalken reageerde door te zeggen "Shut up, I'm asking the driver."

De agente wees Schalken vervolgens de bus uit. Schalken kroop echter toch weer achterin. De agente had het echter in de gaten en Schalken wist maar net op tijd uit te stappen anders had hij in de gevangenis ge-eindigd. Als alles goed gaat en het weer meezit, zal Schalken overigens vanavond gewoon op de US Open spelen tegen de Duitser Rainer Schuettler (8). Voorlopig ziet het weerbeeld er echter ongunstig uit.

Real Madrid verdient goed

Real Madrid kan zich weer luxe permitteren, de club heeft het afgelopen jaar een ruime boekwinst behaald.

De club uit Madrid, dat vorig seizoen nog haar trainingscomplex noodgedwongen moest verkopen om het lijf te redden, heeft voor aftrek van belastingen 60 miljoen euro winst geboekt over vorig seizoen. Een lucratief nieuw tv-contract leverde 50 miljoen op en ook de komst van David Beckham leverde een inkomstenstijging op.

Het vorige boekjaar had de Koninklijke nog 98 miljoen euro verlies gedraaid. De totale omzet zal komend seizoen naar verwachting op 232,6 miljoen uitkomen.

'Geldregen' zorgt voor chaos op Duitse snelweg

Mr_Rammstein en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 'geldregen' op de Duitse snelweg bij Bochum heeft vandaag voor nogal wat chaos gezorgd. Het rondvliegende geld zorgde ervoor dat veel automobilisten stopten en probeerden het geld te pakken te krijgen.

Een 42-jarige zakenman zou een tas met 100.000 euro in bankbiljetten op zijn autodak vergeten zijn, toen hij werd afgeleid door een telefoongesprek en wegreed, aldus de politie. De tas sprong open toen hij op de snelweg viel, het geld vloog hierbij eruit. Automobilisten stopten en renden achter het geld aan, hierdoor raakte de weg geblokkeerd. Van de 100.000 euro werden slechts 3000 teruggevonden.

In de tas zat het maandsalaris van 35 medewerkers van een bedrijf dat financieel in de problemen zit. De zakenman heeft opgeroepen het geld terug te brengen, omdat het bedrijf anders failliet zal zijn. Politie heeft erop gewezen dat het niet terugbrengen van het geld een misdaad is en is nu op zoek naar de man die het grootste deel van het geld zou hebben.

Cedric van der Gun naar ADO Den Haag

Cedric van der Gun zal voor de rest van het seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag uitkomen.

Het is al de derde keer dat Van Der Gun word verhuurd door Ajax. In het seizoen 1999-2000 speelde de 24-jarige speler 10 wedstrijden onder trainer Mark Wotte voor Den Bosch. Afgelopen seizoen was hij verhuurd aan Willem II waar hij wederom onder Wotte speelde en in 30 wedstrijden zes keer scoorde.

Aalbers niet terug naar Vitesse

Karel Aalbers keert voorlopig niet terug als voorzitter van Vitesse

De gesprekken met voormalig voorzitter Karel Aalbers van Vitesse zijn door de huidige clubleiding onder aanvoering van interim-directeeur Theo Mommers beëindigd.

Het huidige bestuur heeft dit vandaag in een persverklaring laten weten. Aalbers en aanhangers van hem eisten een terugkeer in het bestuur of directie van de club maar de voorwaarden voor de terugkeer zullen om meerdere redenen niet worden ingewilligd.

De afgelopen tijd was er hevig overleg tissen Aalbers, Vitesse, het bestuur van de Supportersvereniging en het bestuur van de Business Club Vitesse Gelredome. Volgens de clubleiding heeft Vitesse vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ze niet negatief stonden tegenover een terugkeer van Aalbers als adviseur als dat de club extra inkomsten zou opleveren. Dit zou dan moeten gaan met behulp van sponsorcontracten via Aalbers.

Uit onderzoek is gebleken dat er inderdaad toezeggingen zijn gedaan door bedrijven en particulieren maar alleen op voorwaarde dat Aalbers terug zou keren als bestuurs- of directielid. Ook zijn er andere voorwaarden aan het licht gekomen waardoor er eigenlijk geen extra inkomsten voor Vitesse uit zouden vloeien.

Vanwege de grote tijds- en werkdruk om de club weer gezond te maken heeft het bestuur besloten de gesprekken met Aalbers te staken.

Wassenbeeld Máxima ook in verwachting

KillGhost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wassenbeeld van Prinses Máxima is nu ook zwanger. Het beeld is aangepast aan de werkelijkheid. Het Amsterdamse museum Madame Tussauds heeft met behulp van foto's het beeld van de prinses, die inmiddels vijf maanden zwanger is, bijgewerkt.

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat Madame Tussauds een beeld aanpaste vanwege een zwangerschap. Verwacht wordt dat Máxima in januari 2004 bevalt. Koningin Beatrix zal dan voor de tweede keer oma worden.

Ontslagen bij Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn gaat 440 arbeidsplaatsen schrappen, waarvan 250 bij het hoofdkantoor en 190 bij de distributiecentra. De directie sluit gedwongen ontslagen niet uit. De sanering was eerder al uitgelekt.

Waarschijnlijk zal ongeveer eenderde van de 440 arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop verdwijnen. Voor medewerkers die worden ontslagen, zal er een sociaal plan gewerkt komen. Het is de eerste sanering die het bedrijf doorvoert.

De Ahold-dochter wil, dankzij de ontslagen, de komende twee jaar honderd miljoen euro besparen. Die besparing wil Albert Heijn doorbereken aan de klanten door de prijzen in de supermarkt te verlagen.

Ik zie... een introductieweek

Het is al weer een tijdje geleden, maar na alle drukte van het begin van het nieuwe schooljaar is mijn eerste ervaring als student er nu dan toch.

Het begon allemaal een paar weken terug toen er de IK 2003 was hier in Enschede. IK als in Introductie Kommissie. Bij mijn weten is Commissie nog altijd met een C, het algeheel niveau van de studenten hier blijkt alweer dus In een vrolijk oranje T-shirt liep ik een week rond in Enschede, over de Campus en in Hengelo. En als echte student kon een gele unit/goudgele rakker ofwel gewoon biertje genoemd niet ontbreken. Eentje had uiteindelijk best gekunt, want bier zou er genoeg komen die week, maar zo'n heerlijke verfrissing laat je natuurlijk niet zomaar staan.

Verder heb ik als echte intellectuele bovenste laag van de jongere/als neusje van de zalm/als crème de la crème/als over het paard getilde student uiteraard aan de meest educatief verantwoorde activiteiten deel genomen. Zo werd er gezellig heel de dag 'gesport' waarbij we de campus over sjouwden met een pallet en onderweg telkens tot een fysieke inspanning kwamen. Om vervolgens het pallet weer op te pakken en naar het volgende leuk bedachte spelonderdeel te sloffen. Uiteindelijk had dat pallet ten doel dat we er samen mee de meest vieze, gore, ranzige, bruinezwarte vijver mee in mochten om een strandbal van de sponsor in een papiermacheëen vis te gooien. Lachen joh!

Uiteraard kon een beetje cultuur niet ontbreken want anders komt de subsidie niet rond dus gingen we gezellig naar Rooijakkers, Kamps en Kamps. Ookal zo'n succes. Gelukkig was het kleine, miezerige, geen landelijke bekendheid genietende studenten cabaretier het daar volledig mee eens en maakte daar veelvuldig gebruik van.

Nouja, het was al met al best leuk hoor. Gezellige mensen ontmoet, eens een biertje gedronken, nog een biertje gedronken, toen maar meteen 100 stuks besteld en daarna nog wat gedronken natuurlijk. Nouja, je snapt de trend (En waar die blauwe plekken nou toch vandaan kwamen )

Ontbijt Balkenende bij Bush goed verlopen

Premier Balkenende kijkt met een tevreden gevoel terug naar het werkontbijt, dat hij vanochtend op het Witte Huis had met president Bush en veiligheidsadviseur Rice. Op het laatste moment werd de Amerikaanse delegatie aangevuld met vice-president Cheney en minister Powell. Zij namen ook aan het gesprek deel.

De ontmoeting, waarbij Balkenende werd vergezeld door minister De Hoop Scheffer, duurde vijf kwartier. De zware delegatie geeft volgens de premier het belang aan, hoe belangrijk voor de Verenigde Staten een goed contact met Nederland is.

De gesprekken gingen over Irak, Noord-Korea, het terrorisme en de bemiddelende rol die Den Haag kan spelen in de relatie van de VS met Frankrijk en Duitsland.

Timberlake wordt nieuwe gezicht McDonalds

Kraker81 had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Justin Timberlake wordt het nieuwe gezicht van McDonalds. De zanger werd in München door de hamburgerketen gepresenteerd als de smaakmaker van de nieuwe reclamecampagne. De aloude clown 'Ronald McDonald' blijft wel gewoon bestaan, maar moet een stapje terug doen.

Timberlake zal de nieuwe slogan 'I'm loving it' zingen in de reclamespotjes. De fast-foodketen zal als tegenprestatie de optredens van het tieneridool sponsoren.

De nieuwe campagne heeft als doel McDonalds weer hip en trendy te maken. De fastfood-gigant kampt al een tijd lang met een slecht imago.

Ook de inrichting van de restaurants moet er aan geloven en het assortiment wordt uitgebreid met bio-melk en appelsap. Daarnaast komen er loungekussens in de restaurants. Verder moet McDonalds door de sponsoring van het EK voetbal en de Olympische Spelen meer een lifestylemerk worden, zoals Nike en Apple.

CPB: groei economie 2004 valt lager uit

Terwijl de beurzen floreren, denkt Het Centraal Planbureau dat de economie volgend jaar groeit met 1 procent. Dat staat volgens ingewijden in de Macro Economische Verkenningen, die op Prinsjesdag worden gepubliceerd. Eerder was al op Fok! te lezen dat de groei tegenviel. De groei die het CPB nu voorspelt is een kwart procentpunt lager dan de eerder voorspelde groei van 1,25 procent. Voor dit jaar houdt het CPB vast aan een nul procent groei.

Om die nul procent te halen, moet de economie de komende maanden flink aantrekken. Het eerste halfjaar is de economie gekrompen. Door de mindere groei dreigt het kabinet opnieuw extra te moeten bezuinigen.

Het CPB verwacht dat de werkloosheid volgend jaar oploopt tot 540.000 personen. Dat komt neer op zeven procent van de beroepsbevolking. Eerder ging het CPB uit van 6,75 procent werkloosheid onder de beroepsbevolking.

Verbod op de coffeeshop voor agenten

VeiligGlijden, Melch en Mayka hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft vandaag gezegd dat politiemensen zich niet mogen vertonen in coffeeshops, om er softdrugs te kopen. Hij vindt ook dat ze dit niet mogen in hun vrije tijd. Volgens Remkes zouden agenten in een lastige positie komen, wanneer zij moeten optreden tegen de coffeeshophouder.

Tot deze uitspraken kwam de minister vandaag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over het integriteitsbeleid voor de publieke sector. De minister is van mening dat sommige ambtenaren een 24-uursfunctie hebben, zoals bijvoorbeeld burgemeesters, ministers en ook de politie.

,,Een agent heeft een voorbeeldfunctie en moet gezag uitstralen'', zegt de minister. Volgend jaar moet een vernieuwde beroepscode klaar zijn voor de politie.

De Tweede Kamer steunt de voorgestelde vernieuwing van het integriteitsbeleid van de minister, dat ervoor moet zorgen dat ambtenaren en openbaar bestuurders zich naar behoren gedragen en hun functie niet misbruiken.

Porto verkocht kaarten zwart

De UEFA heeft FC Porto beboet voor het 'zwart' verkopen van toegangskaarten voor de UEFA Cup finale van verleden jaar tegen Celtic in Sevilla.

Porto heeft volgens de UEFA aantoonbaar een deel van haar kaarten voor een verhoogde prijs op de zwarte markt aangeboden. Het legde de Portugezen derhalve een boete op van €32.500. FC Porto won die finale overigens (3-2) en daarmee de UEFA Cup.

Ook Real Madrid en Manchester United kregen van de disciplinaire commissie straf. Real Madrid was verleden seizoen eenmaal tekort geschoten in organisatie, de Engelsen hadden schuld aan supporterstumult. Beide vergrijpen waren goed voor €19.500.

NASA: "Asteroïde slaat bij nader inzien toch niet in"

Floris Jonkers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NASA ontkent na de vorige berichtgeving van de NASA dat de asteroïde 2003 QQ47 in 2014 op de Aarde kan inslaan. De eerste berekeningen toonden aan dat de asteroïde de aarde op slechts 55.000 kilometer zou passeren, of mogelijk in zou slaan.

De ontdekking van de 1,3 kilometer grote asteroïde op 24 augustus, en de berekeningen dat deze op een botsingskoers met de aarde is zorgde wereldwijd voor grote onrust. NASA zegt dat ze nieuwe berekeningen hebben gemaakt, en zegt dat de asteroïde toch niet op de Aarde kan botsen. Ze hebben de kans op inslag gereduceerd tot 1 op 2,2 miljoen. Als de asteroïde wel in zou slaan, zou dit een kracht van 20 miljoen keer de atoombom op Hiroshima hebben.

NS lijdt meer verlies op reizigersvervoer

De Nederlandse Spoorwegen hebben gedurende de eerste helft van 2003 een verlies van twintig miljoen euro geleden op hun belangrijkste activiteit, het reizigersvervoer. Het verlies is een verdrievoudiging ten opzichte van de eerste zes maanden vorig jaar. Toen bedroeg het verlies zeven miljoen euro.

Ondanks het verlies op het reizigersvervoer, verbeterde de NS wel het resultaat van het hele concern. Deze steeg met twintig miljoen euro naar 47 miljoen euro. Dit is vooral te danken aan een buitengewone bate van 25 miljoen euro.

De NS heeft het eerste halfjaar minder reizigers vervoerd. Het bedrijf denkt dat dit komt door de economische teruggang. Desondanks stegen de opbrengsten uit het reizigersvervoer met negentien miljoen naar 843 miljoen euro. Dit komt door de tariefsverhogingen aan het begin van dit jaar. Daar stond een stijging van de kosten met 32 miljoen euro tot 863 miljoen euro tegenover. De oorzaak daarvan zijn de hogere salariskosten, omdat het bedrijf veel nieuwe conducteurs, machinisten en monteurs heeft aangenomen.

Vierdaagse schoolweek ter discussie

Een vierdaagse schoolweek is in het basisonderwijs niet goed voor de kinderen. De meeste kinderen kunnen het beste leren in de ochtenden. Ouders en Coo, de vereniging van ouders in het christelijk basisonderwijs, vindt daarom dat kinderen beter vijf dagen in de week naar school gaan, in plaats van vier.

De vereniging is bang dat een vierdaagse schoolweek met name voor zwakkere leerlingen slecht uitpakt. Ouders en Coo reageert op het plan van minister Van der Hoeven van Onderwijs. Ze wil scholen meer vrijheid geven om zelf de lestijden te kunnen bepalen.

Veel (basis)scholen hebben met een tekort aan leerkrachten. Een vierdaagse werkweek zou daarom voor die scholen een uitkomst kunnen bieden

Boukhari naar NAC Breda

NAC Breda heeft linksbuiten Nourdin Boukhari gehuurd van Ajax, na Johan Elmander, Stefano Seedorf en Pieter Collen is hij de vierde gehuurde aanwinst.

Begin dit seizoen deelde Ajax Boukhari mee dat hij mocht vertrekken aangezien hij niet in aanmerking kwam voor een basisplaats bij die club. Dit werd nog eens onderstreept toen Tom Soetaers werd aangetrokken van Roda JC.

Bij NAC zal de speler als vervanger dienen voor de onverwacht vertrokken Kevin Bobson. In de zoektocht naar een vervanger werd ook Romano Denneboom genoemd aangezien die speler bij Heerenveen terug was gezet naar het tweede.

Tyfoon in China eist veel levens

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het zuiden van China zijn zeker 27 mensen om het leven gekomen door de tyfoon Dujuan. Daarnaast zijn er bijna 120 mensen gewond geraakt door het toedoen van de tyfoon. Dit bericht is vandaag door de Chinese staatsmedia gemeld. Het grootste aantal slachtoffers viel in de stad Shenzhen, nabij Hongkong. In Shenzhen stortte volgens het Chinese persbureau Xinhua een constructie in op een bouwplaats, waardoor zestien mensen overleden.

De tyfoon Dujuan had eerder al veel schade aangericht in het zuiden van Taiwan. Daar kwamen twee mensen door het natuurgeweld om het leven. Honderdduizenden huishoudens kwamen tijdelijk zonder stroom te zitten.

De tyfoon ging vervolgens richting Hongkong. Op het laatste moment boog de orkaan langs de stad af, waardoor een harde confrontatie met de wervelstorm uiteindelijk uitbleef. De Chinese stad had ook uit voorzorg kantoren, bedrijven, scholen, financiële markten en het vliegveld gesloten.

FC Twente let op de ballen

FC Twente heeft op de eigen website een verzoek gedaan aan de supporters om ballen die tijdens wedstrijden de tribunes opgaan terug te geven.

De club die het financieel niet breed heeft en maar net een licentie kreeg voor dit seizoen vind dat er teveel ballen door supporters mee naar huis worden genomen tijdens thuiswedstrijden.

"Iedere bal die niet word teruggegeven aan de ballenjongens kost de club 125 euro, dit lijkt niet veel maar kan in de loop van het seizoen flink oplopen. Dus mensen geef de ballen terug en houd FC Twente gezond."

Algemeen directeur Twente stopt

De algemeen directeur van FC Twente, Freek van Beusekom stopt met die functie.

Freek van Beusekom heeft besloten zijn contract met de club niet te verlengen en zal per 1 december stoppen met zijn werkzaamheden voor de club. Hij zegt er de afgelopen tijd goed over hebben te nagedacht en dat het geen makkelijke keuze is voor hem.

Hij heeft ervoor gekozen om de club het zo vroeg mogelijk te laten weten zodat ze de tijd hebben om een vervanger te zoeken. Dit zoeken zal in samenwerking gaan met de Raad van Commissarissen.

Wat Van Beusekom gaat doen is nog niet bekend, wel zal hij de club blijven volgen aangezien hij een goede band heeft gekregen met de club.

Makaay krijgt rust van Advocaat

Roy Makaay heeft van bondscoach Dick Advocaat rust gekregen.

Tijdens de eerste training voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal heeft Roy Makaay rust gekregen in verband met de blessure aan zijn knie.

Jaap Stam trainde apart van de groep en Andy van der Meyde verliet het partijtje aan het eind van de ontspannen training met pijn aan de enkel. Vanavond zal Oranje nog een training afwerken in Katwijk.

Stichting Brein: mp3-aanbieders afsluiten

MrRinuxs stuurde ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht! Hartelijk bedankt hiervoor!

In navolging op hun jacht op de KaZaA-grootgebruikers wil de Stichting Brein via de rechter een zogenaamde 'doorgifteverbod' voor deze groep KaZaA-gebruikers afdwingen. Brein wil eerst de gebruiker via de I.M.-dienst van het uitwisselprogramma vragen om met het aanbieden van muziek te stoppen. Indien de gebruikers de mogelijkheid om de berichten te ontvangen, hebben uitgeschakeld, vragen zij de provider om de eisen door te geven.

Volgens Brein stoppen de meeste mensen met het aanbieden van auteursrechtelijk materiaal, als ze door de provider gewaarschuwd zijn. Doen ze dat echter niet, dan stapt de stichting naar de rechter, om de provider op die manier te dwingen om de betreffende abonnee af te sluiten. Op deze manier wil Stichting Brein het recht op privacy zo lang mogelijk ontzien en het aanbod van muziek stop te zetten.

In uitzonderlijke gevallen zal Stichting Brein via de rechter vragen om persoonsgegevens. Dat is het geval, wanneer de schade zo groot is, dat zij persoonlijk verhaal willen halen bij de aanbieder. Hierbij denkt de stichting bijvoorbeeld aan mensen die films verspreiden, nog voor ze in premiere zijn gegaan. Dit geldt ook voor gebruikers die 'waanzinnige hoeveelheden' bestanden aanbieden, aldus Stichting Brein.

Optimisme op beurzen

Op de Amsterdamse beurs is de belangrijkste graadmeter, de AEX-index, direct na opening op de hoogste stand van het jaar gekomen: 340,32 punten. Na een half uur handelen stond de index op 339,56 punten. Dit is nog altijd 0,94 procent hoger dan het slot van gisteren. Op 2 januari sloot de hoofdindex op een stand van 337,26 punten. Om Half twaalf stond de index ruim 1,6 procent hoger op 341,75 punten. Het ziet er dus naar uit dat vandaag weer de hoogste stand van het jaar bereikt zal gaan worden.

Ook in andere landen heerst het optimisme op de beurzen. In Europa worden beurzen vooral omhooggetrokken door de technologiefondsen. Deze aandelen van deze sector floreren, sinds Morgan Stanley zijn aanbeveling voor aandelen in de branche verhoogde van "cautious" naar "neutral". Volgens het effectenhuis zal de winstgevendheid van technologiebedrijven snel verbeteren als de economie aantrekt.

Machtsstrijd Palestijnen nadert climax

Bij de Palestijnen nadert de strijd om de macht een climax. Zo is de Palestijnse premier Abbas van plan om morgen in het parlement een vertrouwensvraag te stellen. Minister Amr van Informatie bevestigt dat Abbas opstapt als hij de stemming verliest. Abbas is momenteel met Yasser Arafat in een machtstrijd verwikkeld.

De kwestie is hoog opgelopen, omdat het conflict tussen Abbas en Arafat omtrent de zeggenschap over veiligheidskwesties nog altijd voortduurt. Abbas heeft daarom de zaak op scherp gezet. Zo eist hij de bevoegdheid op om wezenlijke stappen op weg naar vrede te zetten.

Bij de Palestijnse bevolking is Abbas, die honderd dagen aan de macht staat, minder populair geworden. Hij is er niet in geslaagd de levensstandaard te verhogen of vrede dichterbij te brengen.

Kabinet gaat vervroegde uittreding aanpakken

HERT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slecht nieuws voor de mensen die met de vut willen gaan. Vandaag is bekend geworden dat het kabinet een aantal maatregelen in gaat voeren, om het werken tot het 65ste jaar te stimuleren. Zo zullen werknemers, die met de vut gaan, vanaf 2005 in één keer het volledige bedrag moeten betalen dat ze tot hun 65ste jaar aan de fiscus verschuldigd zijn. Bronnen in Den Haag hebben dit bevestigd.

Deze maatregel komt al bovenop de afschaffing van de fiscale aftrekbaarheid van premies van de vut en prepensioenen. Door het invoeren van deze maatregelen zal voor velen het eerder stoppen met werken onaantrekkelijk worden.

Het kabinet wil gaan stimuleren dat mensen tot hun 65ste jaar blijven doorwerken. Daaraan draagt ook de eerder aangekondigde afschaffing van de vervolg-ww bij. Dit is de uitkering die de overheid geeft, nadat de reguliere ww-uitkering is beëindigd.

Ronald de Boer geblesseerd

Ronald de Boer (33) is tussen de vier en zes weken uitgeschakeld met een blessure aan zijn linkerknie.

In de competitiewedstrijd tegen Dundee United van afgelopen weekend ging De Boer voortijdig van het veld met wat last aan de knie. Het is al de derde keer dat de linkerknie bij De Boer opspeelt. Hij is gister in Nederland hieraan geopereerd. De blessure zou het gevolg zijn van slijtage.

De middenvelder van Glasgow Rangers mist hierdoor in elk geval de eerste wedstrijd in de Champions League tegen VFB Stuttgart. Mogelijk is hij wel op tijd fit voor de wedstrijd van 1 oktober tegen Panathinaikos.

Barthez blijft eerste Franse keeper

Fabien Barthez hoeft niet te vrezen voor zijn plek bij het Franse nationale team. Bondscoach Jacques Santini deelde dat mee.

Barthez (32) is bij Manchester United op de reservebank beland nadat hij het vorig seizoen de titel voor de Mancunians haast verspeelde. De Fransman maakte in het oogspringende blunders. De nieuwe doelman Tim Howard doet het in Manchester vooralsnog uitstekend.

"Ik heb dit soort situaties vaker meegemaakt en heb geleerd niet in paniek te raken. Ik ben niet geblesseerd en train hard", aldus Barthez. Zijn plek op de bank vormt nu geen beletsel voor de bondscoach om hem te selecteren.

Frankrijk is al dichtbij plaatsing voor het EK, omdat het nog geen punt verspeelde. Zaterdag speelt het tegen Cyprus, waarna op woensdag de kwalificatie een feit kan zijn als concurrent Slovenië op een gelijkspel gehouden wordt.

Kandidate gouverneurschap verkoopt slipjes op internet

In de strijd om het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Californië is weer een opmerkelijke kandidaat opgedoken. Aan de verkiezingen deden acteur Arnold Schwarzenegger, pornokoning Larry Flynt en sekssterretje Angelyne al mee. Nu heeft ook de 26-jarige Georgy Russel zich in de strijd gemengd, met een wel erg opmerkelijke campagne: Ze verkoopt slipjes op het internet met de opdruk "Georgy for Governor 2003".

Met de stunt, een slipje kost 14 dollar, heeft ze al de aandacht getrokken van binnen- en buitenlandse media. De ontwerpster van computerprogramma's trekt bovendien veel bezoekers op haar internetsite, naar verluidt vooral veel werknemers van computerbedrijven in Silicon Valley. Door de vele aandacht was haar site ook enkele malen down.

Ondanks de opmerkelijke campagne verwachten politieke analisten niet dat zij enige kans maakt bij de stembusgang op 7 oktober.

Cocu voor spelersoverleg

Phillip Cocu opteert voor een gesprek met daarbij alle geselecteerde spelers van het Nederlands elftal.

Bij de sessie waar bondscoach Dick Advocaat niet bij zou mogen zijn, zou Oranje er van doordrongen moeten worden dat de komende wedstrijden hoe dan ook gewonnen moeten worden. Het Nederlands elftal heeft grote moeite om tot winst te komen. Winnen is echter een voorwaarde voor directe plaatsing voor komend EK.

Cocu: "Het lijkt me goed als we met alle spelers zo snel mogelijk bij elkaar gaan zitten. Geen trainers erbij, alleen spelers en dan een goed gesprek aangaan. Het maakt me ook echt helemaal niks uit hoe we die twee wedstrijden gaan winnen, als we ze maar winnen. Leuk voetballen gaan we wel weer doen als de buit binnen is. Daar moeten alle spelers van doordrongen zijn."

Wielklem blijft in Amsterdam

Robertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het dagelijks bestuur van Amsterdam heeft besloten dat de wielklem blijft. Er werd overwogen om de gehate wielklem in Amsterdam Centrum in de ban te doen, maar dinsdag werd bepaald dat de klem voorlopig deel blijft uitmaken van het stadsbeeld.

Wel wordt het risico op een wielklem een stuk kleiner. Het stadsdeelbestuur wil dat vanaf volgend jaar 70 procent minder wielklemmen worden gezet. Jaarlijks worden er nu ongeveer 29.000 gezet, aldus een woordvoerster van het stadsdeel Centrum. Dat aantal moet dus terug naar 8700 per jaar.

Google is niet meer

otreb meldde ons het volgende:
Na alle ellende in de internetbranche is het nu de beurt aan de bekendste zoekmachine van het internet Google. Na enkele succesvolle jaren leek het einde onafwendbaar, maar gelukkig voor de miljoenen gebruikers van de zoekmachine is er een Haags bedrijf geweest die de zoekmachine van de ondergang gered heeft. De naam is iets veranderd, maar alle voordelen van Google blijven bestaan, waardoor de miljoenen gebruikers tevreden zullen blijven.

De internetlink van google is niet meer bereikbaar, u kunt vanaf nu gebruik maken van de volgende internetlink:

Koekel

Berlusconi doet clubs cadeautje

Premier Silvio Berlusconi heeft er voor gezorgd dat de Italiaanse topclubs over hun Champions League inkomsten van vorig jaar geen belasting hoeven te betalen.

Finalist Juventus mag zich het meest verheugen met de maatregel van de premier. De club uit Turijn verdiende 34900000 euro en mag daar nu zeven miljoen extra van in eigen zak houden. Ook de club van Berlusconi zelf, AC Milan, kan zo ruim zes miljoen euro bijboeken.

Ook Internazionale en AS Roma hebben een meevaller van enkele miljoenen. Het is echter maar de vraag of Roma met de extra vier miljoen euro de definitieve komst van Ajacied Cristian Chivu zal kunnen bekostigen.

A'damse café-eigenaar mishandeld door ''Billy Ocean''

konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden: Amsterdam,

De 46-jarige eigenaar van een café aan de Prinsengracht te Amsterdam is in de nacht van maandag op dinsdag zonder reden ernstig mishandeld. De cafébaas was bezig met afsluiten toen een op zanger Billy Ocean lijkende man hem ineens een steen in het gezicht smeet.

De café-eigenaar verloor hierop zijn evenwicht en viel op de grond. De aanvaller schopte en sloeg de man daarna nog in het gezicht. De dader is een negroïde man, rond 1,90m lang, met een vrij smal gezicht. De politie is op zoek naar getuigen.

Barcelona speelt gelijk

Het is Barcelona niet gelukt de late thuiswedstrijd in winst om te zetten, zonder de Nederlanders bleef het tegen Sevilla bij 1-1.

Barça kwam al na tien minuten op achterstand door een benutte penalty van José Antonio Reyes (0-1). Doelman Víctor Valdés had geheel onnodig de strafschop veroorzaakt door Dario Silva neer te leggen.

De Catalaanse ploeg was echter de gehele wedstrijd de betere ploeg. Pas na rust schoot Ronaldinho de verdiende gelijkmaker in (1-1). De negentigduizend toeschouwers kregen echter niet de zege waar ze op hoopten.

Een meevaller was dat Real Madrid een dag tevoren ook niet verder kwam dan 1-1 tegen Villarreal, dat pas nog Heerenveen versloeg en nu Madrid liet ontsnappen.

Koffer vol rotte apenneuzen op Schiphol

ZozoVII, Esposa, VeiligGlijden, De_BreuR en Misanthroopia hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Schiphol heeft de douane een lugubere vondst gedaan: een koffer die doorzocht werd bleek vol met rottende bavianenneuzen te zitten. De koffer was afkomstig uit Nigeria en zat vol met 1.500 tot 2.000 stinkende neuzen, verpakt in een aantal zakken.

De neuzen zijn gaan rotten omdat de koffer op een verkeerde vlucht terecht was gekomen, en nooit werd opgehaald. Volgens de Algemene Inspectiedienst (AID) waren de apenneuzen bestemd voor consumptie óf om te verwerken in medicijnen.

Tatum weg bij Ruud de Wild

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Actrice en presentatrice Tatum Dagelet is voorlopig weg bij haar man Ruud de Wild, zo meldt de Telegraaf. De 28-jarige moeder zou hard aan rust toe zijn, nadat het laatste jaar veel aandacht naar haar man is uitgegaan.

In de tijd dat Tatum ontdekte dat ze zwanger was, werd haar man ongewild getuige van de moord op Pim Fortuyn. Ruud voelde zich daarna regelmatig down, een stemming waar Tatum het op haar beurt weer moeilijk mee had. Hoewel 2003 door de geboorte van dochter Toy goed begon, blijkt het Tatum toch allemaal iets te veel te zijn geworden.

Tatum zal wel vanaf midden oktober wél met Jennifer de Jong te zien zijn in het tv-programma Brutale moeders.

Beyonce gaat trouwen met Jay-Z

ray_nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zangeres Beyoncé Knowles gaat trouwen. En wel met rapper Jay-Z met wie ze al een tijdje een relatie heeft. Beyoncé heeft maandenlang niet gepraat over haar relatie met Jay-Z. Maar nu de twee gefotografeerd zijn tijdens een vakantie, hebben ze besloten maar open kaart te spelen. Beyoncé: "Voor het bekend was, was ik bang om naar buiten te gaan. Nu is dat over."

De verwachting is dat de twee in juli 2004 elkaar het jawoord zullen geven in Houston, de woonplaats van Beyoncé.

VS: 111 doodvonnissen ongeldig verklaard

In de Verenigde Staten heeft dinsdag een federaal Hof van Beroep 111 doodvonnissen vernietigd, die opgelegd waren door rechters in de staten Arizona, Montana en Idaho. Het Hof, dat bekend staat als liberaal, besliste dat deze straffen alleen door een jury hadden mogen worden opgelegd.

Het Hof gebruikte een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof vorig jaar, dat oordeelde dat alleen een jury, en dus geen rechter, de doodstraf mag opleggen. Het Hof van Beroep besliste met acht tegen drie stemmen dat de doodvonnissen in kwestie in levenslang moeten worden omgezet.

Voor Montana en Idaho betreft dit alle doodstraffen die uitgevaardigd zijn. In Arizona, goed voor 89 nietig verklaarde doodstraffen, blijft echter een aantal veroordelingen onaangetast door de uitspraak van het Hof. Vanuit Arizona is al met teleurstelling gereageerd op de uitspraak en men wil dan ook in hoger beroep gaan.

Het Death Penalty Information Center wijst er op dat, zelfs als de uitspraak blijft staan, openbare aanklagers de mogelijkheid hebben om de zaken in kwestie opnieuw te laten berechten door een jury. Het is echter door allerlei factoren zeer onwaarschijnlijk dat dan voor alle gevallen opnieuw de doodstraf wordt uitgevaardigd.

Jongen steekt man met zwaard

De politie heeft gisteren een twaalfjarige jongen uit Eindhoven aangehouden in zijn ouderlijke woning. Die middag had zijn moeder in zijn bijzijn ruzie gemaakt met een 32-jarige Eindhovenaar. Het jongetje stak de man daarna met een zwaard in de rug. Het slachtoffer ging naar het politiebureau en liet zijn wond en het zwaard, dat hij zelf uit de wond had getrokken, zien, alvorens naar het ziekenhuis te gaan voor behandeling.

Het is niet bekend hoe de jongen aan het zwaard kwam. Ook over de toestand van het slachtoffer bestaat nog onduidelijkheid.

Stam en Makaay geblesseerd

Jaap Stam en Roy Makaay hebben zich vanavond voorzien van blessures in Noordwijk gemeld.

Jaap Stam heeft een rugblessure, hij speelde afgelopen weekend ook al niet bij zijn ploeg Lazio Roma. Oranje zit derhalve krap in de verdediging voor de interlands met Oostenrijk en Tsjechie. Omdat nog niet duidelijk is of Stam op tijd kan herstellen, is er nog geen vervanger opgeroepen.

Roy Makaay meldde zich met een knieblessure. Hij liep deze op in het bekertreffen van zijn club Bayern Munchen tegen Borussia Neunkirchen. Ook bij hem is onduidelijk wat de ernst is van de kwaal. Makaay is de meest logische stand-in voor de komende zaterdag geschorste Ruud van Nistelrooy.

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.