Aalbers niet terug naar Vitesse

Karel Aalbers keert voorlopig niet terug als voorzitter van Vitesse

De gesprekken met voormalig voorzitter Karel Aalbers van Vitesse zijn door de huidige clubleiding onder aanvoering van interim-directeeur Theo Mommers beëindigd.

Het huidige bestuur heeft dit vandaag in een persverklaring laten weten. Aalbers en aanhangers van hem eisten een terugkeer in het bestuur of directie van de club maar de voorwaarden voor de terugkeer zullen om meerdere redenen niet worden ingewilligd.

De afgelopen tijd was er hevig overleg tissen Aalbers, Vitesse, het bestuur van de Supportersvereniging en het bestuur van de Business Club Vitesse Gelredome. Volgens de clubleiding heeft Vitesse vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ze niet negatief stonden tegenover een terugkeer van Aalbers als adviseur als dat de club extra inkomsten zou opleveren. Dit zou dan moeten gaan met behulp van sponsorcontracten via Aalbers.

Uit onderzoek is gebleken dat er inderdaad toezeggingen zijn gedaan door bedrijven en particulieren maar alleen op voorwaarde dat Aalbers terug zou keren als bestuurs- of directielid. Ook zijn er andere voorwaarden aan het licht gekomen waardoor er eigenlijk geen extra inkomsten voor Vitesse uit zouden vloeien.

Vanwege de grote tijds- en werkdruk om de club weer gezond te maken heeft het bestuur besloten de gesprekken met Aalbers te staken.