Ik zie... een introductieweek

Het is al weer een tijdje geleden, maar na alle drukte van het begin van het nieuwe schooljaar is mijn eerste ervaring als student er nu dan toch.

Het begon allemaal een paar weken terug toen er de IK 2003 was hier in Enschede. IK als in Introductie Kommissie. Bij mijn weten is Commissie nog altijd met een C, het algeheel niveau van de studenten hier blijkt alweer dus In een vrolijk oranje T-shirt liep ik een week rond in Enschede, over de Campus en in Hengelo. En als echte student kon een gele unit/goudgele rakker ofwel gewoon biertje genoemd niet ontbreken. Eentje had uiteindelijk best gekunt, want bier zou er genoeg komen die week, maar zo'n heerlijke verfrissing laat je natuurlijk niet zomaar staan.

Verder heb ik als echte intellectuele bovenste laag van de jongere/als neusje van de zalm/als crème de la crème/als over het paard getilde student uiteraard aan de meest educatief verantwoorde activiteiten deel genomen. Zo werd er gezellig heel de dag 'gesport' waarbij we de campus over sjouwden met een pallet en onderweg telkens tot een fysieke inspanning kwamen. Om vervolgens het pallet weer op te pakken en naar het volgende leuk bedachte spelonderdeel te sloffen. Uiteindelijk had dat pallet ten doel dat we er samen mee de meest vieze, gore, ranzige, bruinezwarte vijver mee in mochten om een strandbal van de sponsor in een papiermacheëen vis te gooien. Lachen joh!

Uiteraard kon een beetje cultuur niet ontbreken want anders komt de subsidie niet rond dus gingen we gezellig naar Rooijakkers, Kamps en Kamps. Ookal zo'n succes. Gelukkig was het kleine, miezerige, geen landelijke bekendheid genietende studenten cabaretier het daar volledig mee eens en maakte daar veelvuldig gebruik van.

Nouja, het was al met al best leuk hoor. Gezellige mensen ontmoet, eens een biertje gedronken, nog een biertje gedronken, toen maar meteen 100 stuks besteld en daarna nog wat gedronken natuurlijk. Nouja, je snapt de trend (En waar die blauwe plekken nou toch vandaan kwamen )