Voetbal: Uitslag België - Nederland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond in Brussel de oefeninterland tegen België met 1-1 gelijk gespeeld.

De Belgen waren in de eerste helft de betere ploeg. Wesley Sonck kreeg de eerste grote kans. Nadat hij Jaap Stam en Edwin van der Sar was gepasseerd, bleek Frank de Boer echter net op tijd terug om hem zijn kans voor open doel te ontnemen.

Nederland antwoordde met goede schoten van Rafael van der Vaart en Clarence Seedorf. Vlak voor rust werd België echter toch beloond. Nadat de Belg Mbo Mpenza het veld even met een blessure verliet, kwam België met een man minder op voorsprong. Sonck kon een voorzet ongestoord inkoppen (1-0).

Na rust kwam Oranje sterker uit de kleedkamer, tot grote kansen leidde dit niet direct. In de 55e minuut kon Roy Makaay na goed doorzetten van Van der Vaart toch de gelijkmaker binnen schieten. Nederland kwam er vervolgens niet goed door.

Cocu liep in de 78e minuut tegen zijn tweede gele kaart aan. Oranje koos daarna voor het consolideren van de stand. De Cock kreeg in de blessuretijd nog direct rood, waardoor ook België de wedstrijd met tien man uitspeelde. Het bleef echter bij 1-1. Nederland blijft daarmee voor de zestiende maal achtereen ongeslagen, een evenaring van het record.