Prinses Mathilde bevallen van zoon

Jumperke, CrAzY-BoY, Daytha en ne0n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In BelgiŽ is in het Erasmusziekenhuis te Anderlecht gisternacht om 1.14 uur Prinses Mathilde bevallen van een zoon. Het zoontje van prins Filip (43) en prinses Mathilde (30) heet GabriŽl Boudewijn Karel Maria, weegt 4 kilogram en is 52 cm groot. De jongen heeft blauwe ogen en blond haar, meldt het paleis. De prinses en haar zoon maken het goed.

Prins Gabriel Boudewijn Karel Maria is na zijn vader en zijn oudere zusje Elisabeth de derde in lijn van troonopvolging. De Belgische wet werd namelijk in 1991 op verzoek van koning Boudewijn zodanig gewijzigd dat mannelijke nakomelingen niet langer voorrang hebben bij de opvolging.

"Bij een tweede kind besef je meer wat er gebeurt", aldus prins Filip, die de hele nacht bij zijn vrouw was. "Bij een eerste ben je meer verrast. De bevalling was ook anders". Hun eerste kindje Elisabeth kwam twee jaar geleden namelijk met een keizersnede ter wereld. "GabriŽl heeft grote handen en grote voeten. Hij zal dus een krachtige jongen worden", aldus de prins. "Zijn uiterlijk past dan ook goed bij zijn krachtige naam. Eigenlijk lijkt hij enorm op zijn zusje". Filip en Mathilde kozen de naam GabriŽl in de eerste plaats omdat ze hem mooi vonden. "Maar ook omdat hij wortelt in drie religieuze tradities. Het jodendom, het christendom en de islam. De tweede naam, Boudewijn is een verwijzing naar koning Boudewijn, de oom van Filip."

Koning Albert en koningin Paola keerden vanwege het heuglijk feit gister vervroegd terug van vakantie in Frankrijk om kind en trotse moeder te bezoeken.