''Blair valt door de mand door Word''

victorv8 herschreef, vertaalde en meldde ons via de newssubmit het volgende bericht:

De Britse premier Blair is door Microsofts Word door de mand gevallen, althans dat beweert Richard M. Smith van de site ComputerBytesman. Blair heeft altijd beweerd dat het wapendossier over Irak enkel door de geheime diensten is geschreven, en niet door de Britse regering is 'aangedikt'. Het lijkt er nu echter op dat bewezen kan worden dat dit wel is gebeurd.

MS Word schrijft behalve de getypte letters ook allerlei andere informatie weg in het bestand. Onder andere door wie het bestand allemaal is ge-edit. Op die manier kon worden achterhaald dat medewerkers van de Britse regering ook aan het wapenrapport hebben geschaafd. Het gaat onder andere om de volgende personen: Paul Hamill (medewerker ministerie van buitenlandse zaken), John Pratt (medewerker op Downing Street), Alison Blackshaw (persoonlijke assistente van de pers secretaresse van Blair), en Murtaza Khan (junior pers medewerker van Blair).

De Britse regering had het betreffende Word document op internet gezet, als bewijs van de massavernietigingswapens voor Irak. Inmiddels is het bestand weer van internet gehaald.