'Vrouw pleegt chemische aanslag op man'

In de Verenigde Staten is een 36-jarige vrouw aangehouden, omdat ze haar man, die zeer gevoelig is voor chemicaliën, ernstig heeft willen verwonden. Ze had zichzelf met parfum besprenkeld, het huis besprayed met desinfectans en een middel om insecten te doden, en geurkaarsen aangestoken.

Haar 46-jarige man is volgens zijn doctoren invalide door de allergieën die hij opliep tijdens zijn werk in de bouw. Hij is blootgesteld aan giftige aarde en gevaarlijke chemicaliën en heeft daar kort geleden in een rechtzaak nog 150.000 dollar ter compensatie aan over gehouden.

Het incident waar de vrouw voor is gearresteerd vond plaats op 4 april, tijdens een gesprek tussen de twee over een scheiding na een huwelijk van drie jaar. Volgens de man werd zijn vrouw woedend omdat hij weigerde haar de helft van zijn compensatie te geven.

"Lynda kwam in de keuken met parfum op en gaf ook wat aan haar dochter. Daarna ging ze door het huis en sprayde er Lysol in en ze deed dat zelfs in mijn gezicht," verklaarde de man. Volgens zijn doktoren is de man ernstig chemicalie-gevoelig, kan hij tegen geen enkele chemische geur, luchtverfrissers en andere vluchtige chemicaliën, en weet zijn vrouw hiervan.

Volgens de advocate van de vrouw is de aanklacht misbruik van het justitiële apparaat. "De man is een faker. Hij wil alleen maar het voordeel aan zijn kant krijgen in een rechtzaak rondom de scheiding."