FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 mei 2003

Man doodt kattenverkrachter

In Dunbar, Schotland is een 19-jarige man veroordeeld omdat hij zijn 46-jarige huisgenoot heeft gemarteld en doodgeschoten.

De man, A.Bellamy, kwam thuis waar hij zag dat zijn huisgenoot Deran M. Mazujian zijn kat aan het verkrachten was. Daarop werd Bellamy woedend, smeet een stoel naar Muzujian en stak met een mes in zijn oog. Daarna ging hij naar een winkel om kogels te kopen en heeft hij Mazujian door het hoofd geschoten. Vervolgens deed hij het lichaam in een doos en dumpte die in Charleston.

Er werd levenslang tegen Bellamy geŽist, maar hij is door Kanawha County veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor doodslag.

Bos haalt uit naar D66

PvdA-leider Wouter Bos heeft vandaag, tijdens een 1 mei-bijeenkomst in Leiden, hard uitgehaald naar D66. Volgens Bos helpt de partij van Boris Dittrich een rechts bezuinigingskabinet aan een meerderheid: "D66 brengt de conservatieven aan de macht, wij raken een progressieve partner kwijt".

Bos meent dat D66 er niet in is geslaagd om keiharde garanties te krijgen over een verbod op boringen onder de Waddenzee en de sluiting van de kerncentrale in Borssele: "Het kabinet doet natuur en milieu geen goed. Daar kan geen gekozen burgemeester tegen op".

9 jaar geleden verliet de meester ons.

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Vandaag precies 9 jaar geleden verliet een zeer groot coureur ons, Ayrton Senna.

Twee dagen eerder, Rubens Barrichello's auto komt omhoog van de curbs en vliegt in het hekwerk. Geluk bij een ongeluk, Rubens komt met de schrik vrij. Een dag later bij Roland Ratzenberger breekt iets van de auto af waardoor hij frontaal in de muur rijdt. Ratzenberger overlijdt vrijwel direct. Reanimatie heeft niet mogen baten.

Op 1 Mei, er ontbreken 2 coureurs op de grid, Rubens Barrichello vanwege kneuzingen van het ongeluk dat hij vrijdag opliep en Roland Ratzenberger die stierf bij de zaterdag kwalificatie. Bij de start blijft JJ Lehto staan en Pedro Lamy rijdt erachter tegen aan. Een grote crash en de voorbode voor nog meer ergs. De safetycar komt op de baan en Senna rijdt erachter gevolgt door Schumacher. Nadat de safetycar het circuit verlaat gaan alle coureurs weer vol op het gas.

Bij het ingaan van de Tamburello bocht schiet Senna van de baan en vol in de muur. Met een snelheid van rond de 250Km/u. Wie had ooit gedacht dat zoiets kon gebeuren. Zoveel ongelukken in een raceweekend. Zoveel verdriet bij de fans. Een groot coureur is heengegaan. Je kunt je afvragen welk ongeluk het ergste was. Van Ratzenberger? Die miljoenen betaalde om te mogen rijden. Van Senna? Die miljoenen kreeg om te rijden. Een ding is zeker, ze worden beide gemist.

Vrouw vrijgesproken voor seks met invalide buurman

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdag is de 47-jarige I.H. uit Den Bosch vrijgesproken voor het tot seks dwingen van haar invalide buurman. De eis tegen de vrouw was een celstraf van 24 maanden, waarvan acht voorwaardelijk.

De officier van justitie eiste deze straf omdat hij vond dat het slachtoffer een weerloze man is. De rechtbank zei dat niet te vinden, omdat het slachtoffer in de sportschool trainde om sterkere armen te krijgen.

Wel bekende verdachte H. in de loop van 2002 geregeld seks te hebben gehad met haar buurman, maar zij zegt dat dat niet gebeurde onder dwang. De buurman ontkent dit en houdt bovendien vol impotent te zijn.

Gezin spant kort geding aan wegens filmen door buren

In het Friese Goutum heeft een gezin een kort geding aangespannen tegen de overburen, omdat die regelmatig een camera op de woonkamer van het gezin richten. De gedupeerde familie De Vries zegt dat er inbreuk op de privacy wordt gepleegd en wil met het kort geding ervoor zorgen dat de camera wordt verwijderd.

Een familielid van de gefilmde familie zegt: "Ook willen we dat de overburen de gefilmde beelden vernietigen. We hebben de gordijnen in de woonkamer nu altijd grotendeels gesloten."

Onderzoek naar tbc op Haagse school

Ongeveer honderd leerlingen van de Mondriaan Onderwijsgroep in Den Haag zullen onderozcht worden door de GGD, omdat bij een van hen open tbc is geconstateerd. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de leerling de besmetting opgelopen tijdens een reis naar AziŽ en loopt daarmee al sinds begin dit jaar rond, aldus een woordvoerder van de GGD in Den Haag donderdag.

De groep die door de GGD onderzocht zal worden zijn leerlingen van een afdeling van het Mondriaan college waar volwassenenonderwijs wordt gegeven. Na de meivakantie zal de gezondheidsdienst beginne met het onderzoek, dat over drie maanden wordt herhaald. Jaarlijks zijn er in Nederland circa 1400 tbc-besmettingen.

Dak van Oceanium wordt energiecentrale

Het Oceanium van de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp zal een nieuw dak krijgen, dat meteen als zonne-energiecentrale gaat fungeren. Als alles volgens de planning verloopt zullen onder andere de haaien, zeehonden en pinguins voortaan zwemmen in een aquarium dat door de grootste zonnecentrale wordt aangedreven die ooit in Nederland in de bebouwde omgeving is gemaakt. Dat is donderdag door de intitiatiefnemers bekend gemaakt.

Het project, genaamd Sunport Blijdorp, is bedacht door ENECO Energie, de gemeente Rotterdam en de dierentuin. Siemens Nederland maakt de zonnepanelen voor het 5000 vierkante meter grote dak. De zonne-energiecentrale levert 325.000 kilowattuur elektriciteit per jaar, genoeg om honderd huishoudens te voorzien.

Zeldzaam hemelverschijnsel op 7 mei

Aanstaande woensdag 7 mei zal er een 'mini-zonsverduistering' plaatsvinden. Op die dag zal de planeet Mercurius als een klein donker schijfje voor de zon langs schuiven.

Het verschijnsel komt eens in de zeven jaar voor, en is voor het laatst in Nederland te zien geweest in 1973. De lucht was toen echter geheel bewolkt.

Mensen die op die dag naar de hemel zullen kijken met het blote oog zullen overigens niets zien: de planeet is vanaf de aarde even groot als een muntstuk van een euro op 370 meter afstand, zo rekent de sterrenwacht voor. De zon oogt even groot als dezelfde munt op een afstand van iets meer dan twee meter.

Media staan uitgebreid stil bij moord op Fortuyn

Prof. Dr. W.S.P. Fortuyn werd op 6 mei 2002 om 18:06 vermoord op het Media Park in Hilversum. Op 6 mei 2003 zijn er veel programma's op radio en televisie rond de herdenking van de politicus.
Herdenkinksvlag Pim Fortuyn
Morgen trapt het televisieprogramma Netwerk af met een extra lange uitzending met een reconstructie van de gebeurtenissen van vorig jaar. Het programma start om 20:30 uur op Nederland 1.

De overige speciale uitzendingen zijn allemaal op 6 mei zelf. Op 747AM begint om 16:00 uur de documentaire 'Oh mijn god...Pim ligt hier...'. In dit programma staan twee verslaggevers van het 3FM nieuws centraal die opnames maakten vlak na de moord. Deze schokkende opnames zijn in de documentaire te horen. Ook zal de regisseur van Ruuddewild.nl van die dag aan het woord komen. Zij vertellen allen over hun ervaringen. De documentaire wordt 's nachts om 00:00 uur herhaald op Radio 1.

De publieke omroep op TV zendt vanaf 19:32 'De Nacht van Fortuyn' uit. In deze documentaire wordt met behulp van exclusief beeldmateriaal verslag gedaan van de bewuste avond waarop Fortuyn gedwongen werd afscheid te nemen van de partij Leefbaar Nederland.

Op Nederland 1 is vanaf 21:00 uur de documentaire 'Pim Fortuyn: de messias' te zien. Hierin spreken vrienden, theologen en historici over Pim Fortuyn.

RTL 4 zendt op 6 mei het programma 'Typisch' Fortuyn uit. Peter van der Vorst zal het programma regisseren en produceren. Het programma zal gaan over wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar. Is het het waard geweest, wat zijn de effecten geweest en heeft het ergens toe geleid, zullen centrale vragen zijn. Ook zal er in het programma naar voren komen wie Fortuyn was en wat hij allemaal deed. Net als tijdens de andere Typisch programma's zullen er panelblokken zijn, waarin familie en mensen die met Pim Fortuyn te maken hebben gehad aan het woord komen. Onder meer de broers van Fortuyn, Robert Jensen en Connie van Breukhoven zullen hun opwachting maken.

Op SBS6 is vanaf 22:00 uur de reportage 'De moord op Pim Fortuyn, een jaar later' te zien. Hierin maakt SBS6 een reconstrucite van de moord.

Fortuyn werd neergeschoten op het parkeerterrein van Radio 3FM. Deze zender zelf zal weinig aandacht hebben voor de herdenking. Het programma Ruuddewild.nl (16:00 - 18:00 uur), waar Fortuyn vorig jaar vanaf kwam, komt vanaf een geheime locatie. In het programma zal Ruud wel stilstaan bij de gebeurtenissen.

Op het parkeerterrein van 3FM is wel een herdenking die is georganiseerd door de familie van Pim Fortuyn. De herdenking zal duren van ongeveer 17.30 uur tot 18.30 uur en is voor een groot aantal aanwezigen te volgen. Mediapark is vanaf 16.00 uur beperkt geopend voor publiek en zal sluiten omstreeks 20.00 uur.

Buffel blijft voorlopig bij Feyenoord

NLBADBOY wist ons vandaag het volgende te melden:
Thomas Buffel wil voorlopig nog bij Feyenoord blijven.

De aanvaller van de Rotterdammers gaf aan dat hij in ieder geval nog volgend jaar in de Kuip speelt en nog niet ingaat op aanbiedingen van andere clubs. Buffels contract loopt tot juni 2004. Daarna is de Belgische international transfervrij.
Eerder dit seizoen was er sprake van belangstelling van Bayern MŁnchen voor de revelatie bij de Rotterdammers. Buffel kwam afgelopen zomer over van Excelsior en veroverde direct een basisplaats in de hoofdmacht van Feyenoord. Inmiddels scoorde de aanvaller al 16 keer in de Holland Casino Eredivisie. De club en de speler onderhandelen na afloop van het seizoen over een verbeterde aanbieding. Enkele weken geleden leverden gesprekken tussen beide partijen over een nieuw contract nog niets op.

'Van God Los' scoort bij bioscooppubliek

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse psychologische misdaadthriller 'Van God Los' scoort bij het Nederlandse bioscooppubliek. De eerste week hebben ruim 50.000 mensen de film in de bioscoop gezien. Distribiteur RCV heeft zeven extra kopieŽn van de film in roulatie gebracht om aan de vraag te voldoen.

Een woordvoerder denkt "dat deze film een lange adem gaat krijgen". "Bij de voorpremiŤres merkten we al dat het verhaal een gigantische mond-tot-mond-reclame genereert. Ik liep gisteren op de koninginnemarkt met een Van God Los-shirt: ik ben nog nooit zo vaak door mensen aangesproken", aldus de woordvoerder van de film waarin Egbert-Jan Weeber, Angela Schijf en Tygo Gernandt de hoofdrollen spelen.

De film 'Van God los' is gebaseerd op de activiteiten van de Bende van Venlo. Achttien jongens werden in 1997 in Limburg veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de tien jaar en levenslang. Volgens het gerechtshof in Roermond had de groep zich schuldig gemaakt aan ongeveer 250 geweldsdelicten, waaronder talloze moorden.

ToppmŲller concurrent Van Gaal

NLBADBOY wist ons vandaag het volgende te melden:

Klaus ToppmŲller is een concurrent van Louis van Gaal in de strijd om de trainerspositie bij Fulham. De Duitse coach praat volgende week met Fulham over de vacante positie van manager. Van Gaal heeft zijn gesprekken met Fulham er al op zitten. Fulham zal nog meer gesprekken voeren.

De 52-jarige ToppmŲller werd in februari van dit jaar ontslagen bij Bayer Leverkusen. Nadat hij de club vorig seizoen met sprankelend aanvallend voetbal naar de tweede plaats in de Bundesliga en naar de finales van de Duitse DFB Pokal en de Champions League had geleid, ging het dit seizoen bergafwaarts met Leverkusen. De club staat momenteel een-na-laatst op de ranglijst.

Volgens de Engelse bookmakers zijn ToppmŲller en Van Gaal niet de grootste favoriet voor de baan bij Fulham, oud-Ipswich Town-trainer George Burley zou de grootste kanshebber zijn.

VS geeft toe: nog geen wapens gevonden in Irak

Iraknuke vertaalde voor ons via de newssubmit het bericht dat de Amerikaanse Veiligheidsadviseur Condoleezza Rice voor het eerst heeft toegegeven dat het vinden van massavernietegingswapens niet zo makkelijk zal zijn als eerst werd toegegeven door de Amerikaanse regering.

Ze heeft gezegd dat ze geen twijfel heeft dat er daadwerkelijk wapens zullen worden gevonden, maar dat de hoeveelheid wapens waarschijnlijk veel lager zal liggen en dat er ook een mogelijkheid bestaat dat er alleen maar "bewijs" kan worden geleverd. De reden hiervoor is dat de "chemische wapens" "dual-use" zouden kunnen zijn (ze zouden voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt binnen de industrie). Ook heeft ze gezegd dat de wapens in "bits-en-pieces" zouden kunnen worden gevonden.

In de maanden voor de oorlog hadden zowel Condoleezza Rice als Colin Powell gezegd dat Irak heel ver was gevorderd in het ontwikkelen en verspreiden van onconventionele wapens. Op 5 februari werd in de Veiligheidsraad zelf door Colin Powell gezegd dat Irak bezig was met het laden van raketten op verchillende locaties met biologische wapens.

Toen Hans Blix, de hoofd wapeninspecteur van de Verenigde Naties, veronderstelde dat de wapens veel gefragmenteerde en in mindere mate aanwezig zouden zijn werd hij voor naief en incompetent uitgemaakt uitgemaakt door de Amerikaanse regering.

De tactiek van de VS is nu te verklaren dat Saddam "bezig" was met het verkrijgen van deze wapens en dat de werkelijke bedreiging daarvandaan kwam. Dit maakt het voor de Coalitie een stuk moeilijker, vooral omdat Dr Hans Blix zijn werk niet heeft kunnen afmaken.

[Upd] Leonardo slaat door

Feyenoorder Leonardo de Vitor Santiago speelde afgelopen zaterdag weer eens in het eerste van Feyenoord. Maandagavond misdroeg de jongeling zich echter in een wedstrijd van jong Feyenoord tegen Jong RKC Waalwijk.


In het met 2-2 gelijkgespeelde duel gingen beide ploegen er stevig tegenaan. Scheidsrechter Van der Roest liet daarbij veel gaan. Leonardo trapte op gegeven moment na, wat de scheidsrechter ontging. Op advies van de grensrechter kreeg de speler echter alsnog rood. Hierop duwde Leonardo de scheidsrechter en begaf zich naar de bewuste grensrechter. Door ingrijpen van ploeggenoten werd erger voorkomen.
Leonardo kreeg vorig jaar al eens 4 wedstrijden schorsing voor een dergelijk vergrijp. De schorsing zal derhalve dit keer niet meevallen.

1-05-2003
Leonardo heeft een schikkingsvoorstel van 4 wedstrijden schorsing geaccepteerd. Leonardo zal daardoor 4 wedstrijden van 'Jong' Feyenoord aan zich voorbij moeten laten gaan. Feyenoord had liever gezien dat de schorsing voor het eerste elftal gold, maar de KNVB wees de club er op dat Leonardo al een halfjaar niet meer in het eerste van Feyenoord speelde.

''Verkeerd allochtonenbeleid nekte PvdA''

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wim Kok zegt dat de grote verkiezingsnederlaag van de PvdA na de opkomst van Pim Fortuyn, bij verkiezingen van mei vorig jaar, voor een groot deel is te wijten aan het verkeerde buitenlanderbeleid van zijn Kabinet Paars 2. Kok doet zijn uitspraak vanavond in het VARA/NPS documentaire-programma Zembla op Nederland 3 (21:10 -22:00).

Kok zegt daarin dat hij het andere geluid rondom buitenlanders onvoldoende verwoord heeft: ''Dat is een achilleshiel geweest van Paars Twee en van mijzelf". Oůk is hij kritisch over de samenstelling van de tweede ministersploeg van Paars. Die had meer variatie mogen hebben.

Kok verwacht dat er over een paar jaar meer waardering zal komen voor de prestaties van zijn Paarse kabinet.

7 maanden schorsing voor Pascal Nouma

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 23 April stond op Fok! te lezen dat Pascal Nouma ontslagen was voor het op obscene wijze juichen na een goal. Van de Turkse voetbalbond heeft hij nu ook een schorsing van zeven maanden gekregen.

De aanvaller opende anderhalve week geleden in de Turkse topper tegen FenerbahÁe de score voor Besiktas en vierde zijn treffer met het shirt uit en zijn hand in de broek. Besiktas ontsloeg Nouma vanwege het incident.

Volgens Besiktas, de Turkse voetbalbond, de Turkse media en de Turkse politiek was zijn actie niet overeenkomstig met de traditie en de zeden in Turkije. Nouma gaat in beroep tegen de straf. Besiktas won de stadsderby overigens met 2-0.

Radio Rijnmond faalt als rampenzender

Doordat de regionale overheid het heeft nagelaten Radio Rijnmond in te lichten, heeft de regionale zender niet als rampenzender kunnen functioneren op 16 januari 2003. Op deze dag dreef er een gifwolk boven Vlaardingen. Dat staat in een onderzoeksrapport over de ramp. Op Radio Rijnmond was daardoor nonstop muziek te horen op het moment dat de sirenes afgingen in Vlaardingen.

De regionale publieke omroep heeft zelf ook fouten gemaakt. Toen de burgemeester van Vlaardingen zijn bevolking wilde toespreken via de zender, was het antwoord van de dienstdoende technicus: "Natuurlijk, na het volgende plaatje."

Zware aardbeving in Zuidoost-Turkije

jwee, victorv8, Murazor4096 en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Zuid-Oosten van Turkije is afgelopen nacht getroffen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Lokale autoriteiten meldden enkele tientallen doden, maar gevreesd wordt dat dat aantal kan oplopen tot 200. Ruim 300 mensen raakten gewond.

In de provincie BingŲl is de schade groot. In de plaats Cimenli bij BingŲl-stad zijn volgens een getuige alle huizen verwoest. In BingŲl-stad zelf stortte een kostschool in.

Volgens een Turks persbureau is het leger ingezet om te helpen bij de reddingswerkzaamheden. Het Rode Kruis is ook op weg naar het rampgebied. Vandaag zal premier Erdogan het getroffen gebied bezoeken.

Oud-wielrenner Wim van Est overleden

Vannacht is in zijn woonplaats Sint Willebrord oud-wielrenner Wim van Est op 80-jarige leeftijd overleden. Van Est werd wereldberoemd in Nederland door 52 jaar geleden als eerste Nederlander de gele trui in de Ronde van Frankrijk te dragen.

Maar nog beroemder werd Van Est door ťťn dag nadat hij in het Geel reed, op 17 juli 1951, met gele trui en al in de afdaling van de Col d'Aubisque 70 meter in een ravijn te vallen, ťn vervolgens heelhuids naar boven te klimmen.

In 2001 werd er op de Col d'Aubisque nog een plaquette onthuld naar aanleiding van Van Ests legendarische valpartij.

In totaal werd van Est 4 maal Nederlands kampioen en werd 4 maal uitgezonden naar het wereldkampioenschap achtervolging, waarbij hij 3 keer het podium bereikte

Meer info over Van Est vind je hier.

In 1960 maakte van Est zelfs een singletje over de Tour, samen met collega Wout Wagtmans.

CNN niet van de kabel in Noordelijke provincies

CNN gaat niet van de kabel in Drenthe en Groningen. Dat heeft kabelbedrijf Essent besloten. De Programmaraad had eerder het advies gegeven de Amerikaanse nieuwszender van de kabel te halen omdat het een 'te pro-Amerikaans karakter' zou hebben. De Raad zag liever Euronews op de kabel.

Essent vindt het zenderaanbod op haar kabel nu voldoende evenwichtig. Euronews is volgens Essent niet beter gewaardeerd dan CNN.

CNN liet vannochtend weten de beslissing van de Programmaraad aan te zullen vechten. Dit is nu niet meer nodig.

Zeven-jarige jongen blijkt 'zwanger' te zijn

Een 7-jarige jongen uit Kazachstan die met buikpijnklachten naar het ziekenhuis werd verwezen bleek een bizar iets in zijn buik te hebben. De dokters ontdekten dat de organen door een groot hard object bedekt met haar samengeperst werden.

Na onderzoek bleek het dat Mourat Zhanaidarovs tweelingbroer al zeven jaar als parasiet in zijn buik meelifte. Volgens de doktoren moet er iets mis gegaan zijn tijdens de zwangerschap van de moeder, en groeide de baby in de andere baby. Doktoren van het Chimkent Children's Hospital zeggen dat ze niet kunnen verklaren hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Staatsloterij ziet omzet verdubbelen

De Staatsloterij heeft een jaaromzet van 690 miljoen euro gehaald in 2002. Sinds 1994 is dat een ruime verdubbeling. Tweederde van de omzet werd uitgekeerd aan prijzen.

De omzet van de Staatsloterij en de Oudejaarsloterij liepen iets terug. Het spel Dayzers werd daarentegen populairder. Het antal deelnemers aan dit spel nam vorig jaar met 40 procent toe naar 340.000.

Ook de SponsorBingo maakte haar cijfers bekend. Opvallend is dat de loterij meer geld aan reclame besteedde, dan aan prijzengeld. De organisatie keerde in 2002 11,8 miljoen euro aan prijzen uit en 12 miljoen euro aan marketing. Personeel en organisatie kostte 4,5 miljoen euro.

De rest van de omzet van de SponsorBingo Loterij, 60 procent (68,2 miljoen euro), ging naar de goede doelen.

Man klaagt McDonald's aan om kauwgom in salade

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaan Joseph Taylor gaat McDonald's aanklagen omdat hij een reeds gekauwde kauwgom in zijn salade zou hebben aangetroffen. Hij eist 25.000 dollar (22.000 euro).

De Amerikaan zegt dat hij op 26 februari een salade aan het eten was in een filiaal van McDonald's in Detroit toen hij in zijn mond een vreemd voorwerp ontdekte waarop al door een ander was gekauwd. Hij eist een vergoeding voor de angst, vernedering, schaamte, pijn en het lijden en verlies van eetlust die hij heeft moeten doorstaan door het incident. Taylor vreest ook nog eens dat hij een besmettelijke ziekte, aids bijvoorbeeld, heeft opgelopen.

Volgens McDonald's is er geen bewijs dat Taylor inderdaad iets heeft opgelopen. De fastfoodketen zegt dit na onderzoek met de gezondheidsdienst.

CIDI doet aangifte tegen AEL-topman

Twee dagen geleden meldde Netwerk al dat er een justitieel onderzoek loopt naar AEL-bestuurder Nabil Marmouch, maar nu heeft ook het Centrum Informatie en Documentatie IsraŽl (CIDI) aangifte gedaan tegen de AEL-topman. De klacht van het CIDI behelst antisemitische uitlatingen die Marmouch onder de nickname Mokromike gedaan zou hebben op internet, met name op het forum van Maroc.nl.

Enige tijd geleden attendeerde het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit er al op dat Marmouch onder de nickname Mokromike zeer beledigende uitspraken over Joden deed op het forum van Maroc.nl. Een publicatie daarover staat op de website van Smit. Deze informatie was ook ter ore gekomen van CIDI-directeur Ronnie NaftaniŽl maar hij deed toen geen aangifte omdat hij niet met 100% zekerheid kon zeggen dat Marmouch inderdaad schuilging achter de nickname.

Nu uit de Netwerk reportage blijkt dat het emailadres van Marmouch wel degelijk overeenkomt met het emailadres waaronder in het verleden de antisemitische uitlatingen zijn gedaan, zal het CIDI aangifte doen wegens antisemitisme en het dossier doorspelen naar het Openbaar Ministerie (OM).

De uitlatingen waarover het gaat behelzen teksten als: ''Geef alles terug wat jullie geroofd hebben of aanvaard de consequenties, zowel in als buiten IsraŽl zullen jij en jou parasitaire vriendjes nooit in vrede mogen leven zolang er geen gerechtigheid is." en ''.... wanneer het ongedierte verdreven c.q. verdelgd is en het land weer toegewezen kan worden aan de rechtmatige eigenaars. The Hell with IsraŽl''.

Nabil Marmouch zou ook geregistreerd staan op Fok!. Onder de naam Mokromike heeft hij hier op het Fok-Forum wel eens aan discussies deelgenomen. Hij liet zich hier overigens een stuk genuanceerder uit dan op Maroc.nl.

Reactie AEL-NL

De Arabisch Europese Liga Nederland (AEL-NL) heeft middels een persbericht gereageerd op de uitzending van Netwerk. Volgens AEL-NL woordvoerster Naima Elmaslouhi baseert netwerk zich op anonieme bronnen en ''heeft een en ander geen gevolgen voor broeder Nabil 'Malcom X' Marmouch''.

De voorlopige voorzitter van de AEL-NL, Jamil Jawad, laat weten de hele berichtgeving over Marmouch voor kennisgeving aan te nemen. Volgens Jawad, heeft de ontdekking geen verdere consequenties voor de positie van Marmouch binnen het bestuur van de AEL, dat tijdens de vorming van de Liga door Marmouch bovendien al is ingelicht over zijn criminele verleden. Jawad: ''Deze onthulling is geen issue voor ons. Malcolm X is in zijn jonge jaren ook een dief en een pooier geweest."

Vechtend echtpaar: paniek in vliegtuig

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het echtpaar dat op 13 april een vliegtuig bijna tot een noodlanding dwong, is zondag gearriveerd op Schiphol en onmiddellijk ingesloten door de politie.

Een 42-jarige man en zijn 29-jarige echtgenote hadden tijdens een vlucht van Schiphol naar Fuerteventura, ruzie met elkaar gekregen waarbij ze niet alleen agressief waren tegenover elkaar maar ook tegenover de passagiers, het cabinepersoneel en de captain.

Al bij het vertrek hadden de beide echtelieden slaande ruzie. Het cabinepersoneel had die echter weten te sussen door de man en de vrouw gescheiden plaatsen te geven. Toen de vrouw echter kort daarna op het toilet een sigaret ging roken en daar door het cabinepersoneel werd op aangesproken, brak de hel los.

De vrouw liep scheldend en schreeuwend door het vliegtuig, bedreigde, schopte en bespuugde de passagiers en het personeel en uiteindelijk gingen de echtelieden met elkaar op de vuist. De man sloeg zijn vrouw tot bloedenstoe in het gezicht.

Op een gegeven moment werd de situatie zo gevaarlijk dat de captain overwoog om een tussenlanding te maken. Door omstandigheden was dit echter onmogelijk en het personeel had de grootste moeite om de situatie in de hand te houden.

Bij aankomst op Fuertaventura verwittigde de captain de verkeerstoren die de plaatselijke politie naar het vliegtuig stuurde. Daarop wilde de man de captain te lijf gaan en sloeg hij zijn vrouw bewusteloos. Uiteindelijk kon de plaatselijke politie de agressievelingen van het vliegtuig halen.

Beide passagiers wordt geweld aan boord van een vliegtuig ten laste gelegd. Op dat misdrijf staat een maximumstraf van negen jaar.

Krantenbezorger mishandeld

Rivendell had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagochtend is een 45-jarige krantenbezorger aan de Offenbachlaan in Eindhoven omstreeks half zes door drie mannen mishandeld.

De drie vielen een man en twee vrouwen lastig die in de Offenbachlaan liepen. De krantenbezorger zei tegen de mannen dat ze naar huis moesten gaan. Daarop keerden de drie mannen zich tegen het slachtoffer. De 45 jaar oude man werd geslagen en geschopt door de drie. Hierbij liep hij onder andere kneuzingen aan het hoofd op.

De daders, 23, 24 en 26 jaar oud woonachtig in dezelfde straat zijn door de politie aangehouden en opgesloten.

'Buurman maaide teveel gras'

Een man uit Elmira, New York heeft verklaard schuldig te zijn aan het neerschieten van zijn buurman. De man was van mening dat zijn buurman te vaak het gras maaide.

Kevin French schoot zijn buurman in het hoofd met een luchtbuks toen hij met zijn motormaaier over zijn grasveldje ging. Aanklagers verklaarden dat de twee al maanden op slechte voet met elkaar leefden.

French's schuldbekentenis kwam op de tweede dag van de rechtszaak van poging tot moord die tegen hem is aangespannen. In ruil voor de bekentenis kan hij maar maximaal vijf jaar straf krijgen, in tegenstelling tot de maximaal 25 jaar die hij oorspronkelijk tegemoet kon zien.

Studentenfraude met betaalpassen

Duckbas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Fontys Hogescholen zijn 133 studenten, die studeren in Tilburg, Venlo en Eindhoven, betrapt op fraude met betaalpassen. Ze hebben daarbij voor een bedrag tussen 80.000 en 120.000 euro verduisterd.

Dit werd ontdekt door een beveiligingsbedrijf dat in opdracht van de onderwijsinstelling een onderzoek uitvoerde. De studenten zullen het bedrag moeten terugbetalen maar verdere sancties worden niet genomen.

De betaalpas van Fontys kan gebruikt worden in het kopieerapparaat, de kantine, de bibliotheek of in de koffieautomaat. Het opwaarderen gebeurt bij bepaalde oplaadpunten waarbij je geld op je kaart zet. Er zijn echter kaartlezers te koop, waardoor je via een internetsite de kaart illegaal kan opwaarderen.

Vrouw opgelicht voor halve ton

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 58 jaar oude vrouw uit Chaam ontdekte dinsdag dat ze voor zeker 55.000,- euro is opgelicht.

De vrouw was gebeld door een man die zei een 'KNP-medewerker' te zijn. De man verklaarde dat er iemand zou langskomen om werkzaamheden aan het telefoontoestel van de vrouw te verrichten. Nog dezelfde dag kreeg de vrouw bezoek van een man in een overall die zei dat hij van de KPN was.

De man drukte op wat toetsen en trok de stekker uit het toestel, de man ging vervolgens even langs bij zijn baas die iets verderop aan het werk zou zijn aldus de vrouw. Toen de man na een aantal uur nog steeds niet terug was gekomen kreeg de vrouw argwaan. Later bleek dat er door telebankieren geld van de rekening van de vrouw was afgeschreven.

Eekhoorn jaagt meisje op

stime had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse brandweer heeft een doodsbang meisje van tien jaar oud uit een boom moeten halen. Een eekhorentje zou het meisje hebben achternagezeten.

Lisa Fremmel was in een van de lager gelegen takken van een boom geklommen toen het eekhorentje verscheen en haar in haar schoenen probeerde te bijten. Het diertje maakte hierbij zoveel kabaal en deed zo agressief dat het meisje van schrik verder de boom in klom. De eekhoorn (achter)volgde haar vervolgens verder de boom in.

Toen het meisje bijna tien meter hoog zat en niet meer verder kon begon ze te huilen. De eekhoorn die blijkbaar tevreden was met wat hij had bereikt vertrok vervolgens richting een andere boom. Lisa was echter niet meer in staat om naar benenden te komen op eigen kracht. Een voorbijganger hoorde haar en belde de brandweer.

Een eekhoornexpert Walter Koening verklaarde dat de eekhoorn de schoenen van het meisje misschien als een rivaal had gezien. Eekhoorntjes zijn heel territoriaal in deze tijd van het jaar. Hij kan ook gewoon een bergplaats met nootjes hebben willen beschermen aldus Koening.

Bremer nieuwe bestuurder IrakIrakVolgende week zal de Amerikaanse president George Bush de voormalig diplomaat Paul Bremer benoemen tot civiel bestuurder van Irak. De huidige bewindvoerder, Jay Garne, zal dan onder hem komen te staan. Dat had NLBADBOY ons via de newssubmit te melden:De nieuwe bestuurder is een medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens de legislatuur van Reagan was hij vooral actief op het gebied van contra-terrorisme. Van 1983 tot 1986 was Bremer ambassadeur in Nederland. In 2002 werd hij benoemd tot adviseur voor het superministerie voor binnenlandse veiligheid.

Verwacht werd dat de oppositieleider Chalabi een belangrijke rol zou gaan spelen in het nieuwe Irak, maar dat zag Powell niet echt zitten. Hij is dus blij met de benoeming van Bremer. Rumsfeld denkt daar anders over. Wat hem betreft had Chalabi meer slagkracht moeten krijgen.

Langste penalty ooit genomen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Argentijnse voetballer heeft 24 dagen nadat hij was toegekend een penalty mogen nemen. Door deze 'langstdurende penalty ooit' won Atlanta met 1-0 van Cambaceres, twee ploegen uit de tweede divisie van ArgentiniŽ.

Reden voor deze gang van zaken was dat net nadat de penalty werd toegekend er supportersrellen ontstonden en de wedstrijd moest worden gestaakt. Ruim drie weken later kon de penalty dan toch nog worden genomen toen de resterende vijf minuten van de wedstrijd achter gesloten deuren op neutraal terrein werden afgewerkt.

Vermiste kleuter waarschijnlijk teruggevonden

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tristen Myers verdween twee jaar geleden, in oktober 2000, tijdens een wandeling met zijn honden tussen het huis van zijn tante en zijn eigen huis in Roseboro, North-Carolina. Hij was verdwenen zonder enig spoor achter te laten. Waarschijnlijk is hij nu teruggevonden in een ziekenhuis in Illinois, autoriteiten zijn bezig met het bepalen van de identiteit van de kleuter.

De jongen werd op drie februari 2003 achtergelaten in een ziekenhuis van Evanston, een buitenwijk van Chicago, door een man die zich Ricky Quick noemde. Hij beklaagde zich over het agressieve gedrag van de kleuter, Eli Quick genaamd.

Iemand van het ziekenhuis vond het hele zaakje zo verdacht dat het departement van Kinderen en Familiale aangelegenheden van Illinois werd ingelicht. Na onderzoek van foto's van verdwenen kinderen kwam er een 'match' uit de bus, Tristen Myers. De beide kinderen hebben een fysische gelijkenis, dezelfde littekens en hetzelfde spraakprobleem. DNA-testen moeten een definitieve uitslag geven.

Advocaten durven niet naar VS

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse advocaten zijn bang om af te reizen naar de Verenigde Staten omdat ze zich geÔntimideerd voelen door de Amerikaanse justitie. Ze vrezen hun arrestatie of uitlevering.

De spanningen komen voort uit de verschillen in het rechtssysteem van Nederland en de VS. Wat in Nederland als zeer normaal wordt beschouwd, wordt aan de overkant van de grote plas al snel "obstruction of justice". Een Nederlandse advocaat die een woordenwisseling had met een officier van justitie daar, werd een paar uur vastgehouden en tot op het bot uitgekleed.

De Rotterdamse advocate Inez Weski gaat regelmatig naar de VS voor haar cliŽnten en bevestigt dat er problemen zijn. Ze moet daar erg op haar woorden letten. "Ik kan niet vrijelijk in de media over het rechtsstelsel in de VS praten. Mijn cliŽnt zit daar en die wil wel terug. Alles wat hier gezegd wordt, weten ze daar onmiddellijk."

In Nederland is het bijvoorbeeld ook niet ongewoon dat advocaten van verdachten of getuigen contact hebben met elkaar, maar in de VS wordt dat al snel opgevat als een strafbare poging tot beÔnvloeding. Daarvan wordt soms misbruik gemaakt door Amerikaanse advocaten die nietsvermoedende Nederlandse collega's opbellen en hen overhalen tot het stellen van verboden vragen. Dat kan dan weer tegen hen gebruikt worden.

De Nederlandse advocaten laten zich vooralsnog niet intimideren, maar zijn wel op hun hoede. Nico Meijering stelt het als volgt : "Wij strafadvocaten zijn kwetsbaar; we worden gezien als mensen die omgaan met boeven, en al gauw met hen over ťťn kam geschoren. ALs je lastig bent, wordt je steeds kwetsbaarder."

Man cel in na redden kinderen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22 jaar oude man uit Abilene, Texas keek wel even heel vreemd op toen hij na het redden van vier kinderen uit een brandend gebouw achter de tralies belandde. Dankzij grote verontwaardiging bij de burgers kwam hij woensdag weer vrij.

Kris Leija haalde zondag twee baby's en twee kinderen uit een brandend appartementencomplex. Hij werd de dag erop gearresteerd tijdens een persconferentie, hij had zich niet gemeld bij de reclassering. Leijja verklaarde in maart enkele maanden eerder in te hebben gebroken. Hij kreeg eerst een straf van 20 maanden cel, die werd later omgezet in vier jaar proeftijd.

De persconferentie, en dus ook de arrestatie die er op volgde, was live via de televisie te volgen. De lokale media en politie ontvingen vervolgens zoveel brieven en e-mails vanuit het gehele land van mensen die schande van de actie spraken.

Bush trekt 15 miljard uit tegen AIDS

Elevation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

President Bush van de VS heeft het Amerikaanse congres gevraagd een wet goed te keuren die in totaal 15 miljard dollar vrijmaakt voor Aids-bestrijding in Afrika. Het aantal HIV-positieven is Afrika is enorm: 30 miljoen, waaronder zo'n 3 miljoen kinderen onder de 15. In landen als Botswana is bijna 40% van de bevolking geÔnfecteerd, de gemiddelde levensverwachting is maar 35 jaar. Ter vergelijking, de levensverwachting in Nederland is 78 jaar.

"We can turn our eyes away in resignation and despair, or we can take decisive, historic action to turn the tide against this disease and give the hope of life to millions who need our help now" aldus Bush.

Het voorstel gaat uit van het ABC- programma, zoals dat ook in Oeganda succesvol gebruikt wordt. ABC staat voor 'abstinence, being faithful in marriage, and condoms'. (Onthouding, huwelijkse trouw en condooms) Sinds het programma in Oeganda is ingevoerd is het aantal AIDS-infecties drastisch afgenomen, en is het percentage besmette zwangere vrouwen gehalveerd.

Bepaalde conservatieve kringen in de republikeinse partij hebben zich kritisch uitgelaten over het voorstel omdat het gebruik van condooms gepromoot wordt. Ook de katholieke kerk heeft bezwaren geuit. Voorstanders wijzen er op dat, hoewel het verstrekken van condooms ook deel van het plan is, de nadruk vooral zal liggen op onthouding.

Het congres stemt waarschijnlijk volgende maand over het voorstel. Wordt het aangenomen dan zal over de komende 5 jaar 15 miljard dollar uitgetrokken worden om AIDS te bestrijden, te beginnen met 2 miljard in 2004. Het plan concentreert zich op 14 landen, waaronder ook enkele in de Cariben.

Bush is schoppenaas in kaartspel

Bluebit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Greenpeace heeft in navolging van het Amerikaanse leger ook een kaartspel uitgebracht om de gevaren van kernwapens onder de aandacht te brengen.

De schoppenaas, die in het legerkaartspel gereserveerd is voor Saddam Hoessein, is in het green peace spel toebedacht aan Bush, hierop staat het aantal kernwapens vermeld (10.600). De harten aas is voor Putin (18.000 wapens).

De klaver- en ruitenaas zijn voor respectievelijk Chirac en Blair.

De andere vier landen die kernwapens hebben(China, Israel, India en Pakistan), worden gerepresenteerd door de koningen in het spel. Op de andere kaarten staan algemene informatie over kernwapens.

Aktievoerders van Greenpeace zullen 600 pakketten van deze kaarten versturen naar deelnemers aan een vergadering, die zal handelen over het non-proliferatie verdrag dat in 1968 afgesloten is. Deze vergadering zal dienen als basis voor een herziening van het verdrag. Een woordvoerder van Greenpeace gaf aan dat geen enkele delegatie negatieve reacties geuit heeft op het initiatief van de kaarten.
Ook gebruiken de deelnemers aan de besprekingen de informatie van de kaarten tijdens de besprekingen.

Regering positief over veiligheidsmacht Irak

De Hoop Scheffer, minister van Buitenlandse Zaken, heeft de Amerikaanse regering nogmaals duidelijk gemaakt positief te zijn over deelname aan een internationale veiligheidsmacht in Irak. De Hoop Scheffer sprak tijdens een tweedaags bezoek in de Verenigde Staten onder andere met Condoleezza Rice, veiligheidsadviseur van president George Bush.

Volgens de minister hecht de VS een grote waarde aan een stabilisatiemacht met deelname van veel landen. Daarnaast wil de VS door middel van een Veiligheidsresolutie de wederopbouw van Irak afdekken. Laatstgenoemde is echter onzeker, omdat mogelijk Frankrijk met een veto tegen een resolutie kan stemmen.

Aantal terreurdaden in 2002 flink gedaald

Het aantal terroristische aanslagen in 2002 is in vergelijking met het rampjaar 2001 flink gedaald, zo blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2001 was er wereldwijd sprake van 355 aanslagen, vorig jaar waren dit er 199.

Volgens het rapport, getiteld 'Patronen van Globaal Terrorisme, zijn er vorig jaar 752 personen door terroristische aanslagen om het leven gekomen. De bomaanslag op het Indonesische eiland Bali telde het meeste slachtoffers; ruim tweehonderd.

Het lijstje met de 'staatssponsors van terrorisme' blijft gehandhaafd. De Verenigde Staten zien in 2002 vooruitgang bij SyriŽ en LibiŽ, alhoewel bij SyriŽ de anti-Amerikaanse houding tijdens de Irak-oorlog niet is meegerekend. De andere vijf landen op de lijst zijn Cuba, Iran, Noord-Korea, Sudan en Irak. Powell, minister van Buitenlandse Zaken, liet woensdag weten voorstander te zijn van het schrappen van Irak op de lijst. Door het schrappen van Irak worden de Amerikaanse sancties opgeheven, wat de handel en economie in Irak ten goede komt.

'Subjectieve' CNN van de noordelijke kabel

In Groningen en Drenthe zal de Amerikaanse nieuwszender CNN per 1 januari 2004 van de kabel verdwijnen, zo bevestigde voorzitter van de programmaraad G. Horstmann gisteren. CNN zou een "te pro-Amerikaanse karakter" hebben.

Euronews, volgens de raad een neutralere nieuwszender, moet de frequentie van CNN overnemen. "We willen voor de inwoners van Noord-Nederland een zender die het beeld objectief weergeeft", aldus de voorzitter. Ook de nieuwszender BBC World werd door de programmaraad subjectiviteit in de oorlog verweten en viel hiermee af.

De raad in Groningen en Drenthe besloten al eerder om vanaf 1 juli dit jaar Veronica en Kindernet uit het noordelijke zenderpakket te halen. Volgens Horstmann is het nieuwe pakket nog niet definitief. De zender, maar ook kijkers, kunnen bezwaar aantekenen tegen het besluit. Zo vecht de zender Veronica het besluit van de raad aan. "Het is nog geen gelopen koers. Maar over het algemeen neemt kabelaanbieder Essent ons advies gewoon over." De voorzitter liet weten het besluit alleen te willen herzien wanneer er "flink wat klachten van kijkers binnen zouden komen."

Voorzitter Horstmann denkt dat de Noordelijke programmaraad slechts ťťn van de eerste is van de velen die nog zullen volgen. "Veel lokale programmaraden moeten hun advies voor 2004 nog uitbrengen. Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar het zou me niets verbazen als meer regio's ons pleidooi voor meer Europees getint nieuws zullen overnemen."

Uitslag Nederland - Portugal

Het Nederlands Elftal heeft vanavond de oefeninterland tegen Portugal met 1-1 gelijkgespeeld.

De eerste twintig minuten waren niet al te opwindend. In de 27e minuut kwam Oranje op een 1-0 voorsprong nadat Kluivert na een mooi hakje van Makaay scoorde. Na rust mochten aan Nederlandse kant jongelingen als Sneijder (Ajax), Robben (PSV) en van der Vaart (Ajax) invallen. In de 78e minuut wist Sim„o van Portugal de 1-1 op het scorebord te zetten.

Voetbal: Uitslag Nederland - Portugal

Het Nederlands Elftal heeft vanavond de oefeninterland tegen Portugal met 1-1 gelijkgespeeld.

De eerste twintig minuten waren niet al te opwindend. In de 27e minuut kwam Oranje op een 1-0 voorsprong nadat Kluivert na een mooi hakje van Makaay scoorde. Na rust mochten aan Nederlandse kant jongelingen als Sneijder (Ajax), Robben (PSV) en van der Vaart (Ajax) invallen. In de 78e minuut wist Sim„o van Portugal de 1-1 op het scorebord te zetten.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Bootje overvaren door motorkruiser

Marnvin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagmiddag is op de Ossenzijlse Kalenbergergracht een bootje met zes opvarenden overvaren door een passerende motorkruiser. Het bootje met de zes opvarenden uit Rotterdam werd over het hoofd gezien door de schipper van de motorkruiser, toen het uit een zijsloot van de Kalenbergergracht kwam.

Er raakte niemand gewond. De verkleumde Rotterdammers konden ongedeerd de kant bereiken, waar zij verzorgd werden door ter plaatse geroepen ambulancepersoneel.

Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Dode opa toch bij trouwerij kleindochter

Whampoa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man, Johannes Fransen, die op zijn 79ste verjaardag is overleden heeft twee dagen later gewoon de trouwerij van zijn kleindochter Rachel James bijgewoond.

Tijdens de bruiloft in de kerk en later op de receptie waar het bruidspaar kon worden gefeliciteerd kon er tegelijkertijd ook afscheid genomen worden van 'opa'. Opa, die in 1950 vanuit Nederland naar Nieuw-Zeeland was geŽmigreerd, werd zo genoemd door zijn familie. De man lag opgebaard in de kist tijdens de aangelegenheden.

"Het hielp iedereen enorm", verklaarde Rachels moeder Nancy tegen het persbureau New Zealand Press Association. "Vooral mam, die graag bij pap wilde zijn."

Bus in Edam hangt boven sloot

Rivendell en Marnvin hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Connexxionbus is bij de bushalte van de Keetzijde in Edam net boven een sloot tot stilstand gekomen. Dit kwam doordat de chauffeur van de bus, die zelf in de ruimte aan de overkant van de straat zat, de bus niet goed op de handrem had gezet. Een autobergingsbedrijf heeft de bus weggetakeld. Er vielen geen gewonden.

De bus ging dus zonder chauffeur rijden, in de richting van de Broekgouwstraat. Enkele meters van de bushalte vandaan raakte hij van de rijbaan af en kwam hij in de berm tot stilstand met de voorwielen vrij boven een naast de rijbaan gelegen sloot.

Duitse politie vindt 23 Chinese illegalen

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de grens met TsjechiŽ heeft de Duitse politie 23 illegale Chinezen gearresteerd. Zij werden tijdens een routinecontrole ontdekt in een busje. Alle 23 Chinezen zullen worden getest op het dragen van het SARS-virus.

Dinsdagochtend werden ook al 16 illegale Chinezen gearresteerd bij de grens met TsjechiŽ. Die bleken allen niet het SARS-virus mee te dragen.

De chauffeur van het busje wat de 23 illegalen vervoerde wist te vluchten. Een 32-jarige Tsjech werd wel gearresteerd.
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
review
Zombie Army 4: Dead War
review
Warcraft 3: Reforged
special
Vijf gametips voor de maand februari
©FOK.nl e.a.