Media staan uitgebreid stil bij moord op Fortuyn

Prof. Dr. W.S.P. Fortuyn werd op 6 mei 2002 om 18:06 vermoord op het Media Park in Hilversum. Op 6 mei 2003 zijn er veel programma's op radio en televisie rond de herdenking van de politicus.
Herdenkinksvlag Pim Fortuyn
Morgen trapt het televisieprogramma Netwerk af met een extra lange uitzending met een reconstructie van de gebeurtenissen van vorig jaar. Het programma start om 20:30 uur op Nederland 1.

De overige speciale uitzendingen zijn allemaal op 6 mei zelf. Op 747AM begint om 16:00 uur de documentaire 'Oh mijn god...Pim ligt hier...'. In dit programma staan twee verslaggevers van het 3FM nieuws centraal die opnames maakten vlak na de moord. Deze schokkende opnames zijn in de documentaire te horen. Ook zal de regisseur van Ruuddewild.nl van die dag aan het woord komen. Zij vertellen allen over hun ervaringen. De documentaire wordt 's nachts om 00:00 uur herhaald op Radio 1.

De publieke omroep op TV zendt vanaf 19:32 'De Nacht van Fortuyn' uit. In deze documentaire wordt met behulp van exclusief beeldmateriaal verslag gedaan van de bewuste avond waarop Fortuyn gedwongen werd afscheid te nemen van de partij Leefbaar Nederland.

Op Nederland 1 is vanaf 21:00 uur de documentaire 'Pim Fortuyn: de messias' te zien. Hierin spreken vrienden, theologen en historici over Pim Fortuyn.

RTL 4 zendt op 6 mei het programma 'Typisch' Fortuyn uit. Peter van der Vorst zal het programma regisseren en produceren. Het programma zal gaan over wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar. Is het het waard geweest, wat zijn de effecten geweest en heeft het ergens toe geleid, zullen centrale vragen zijn. Ook zal er in het programma naar voren komen wie Fortuyn was en wat hij allemaal deed. Net als tijdens de andere Typisch programma's zullen er panelblokken zijn, waarin familie en mensen die met Pim Fortuyn te maken hebben gehad aan het woord komen. Onder meer de broers van Fortuyn, Robert Jensen en Connie van Breukhoven zullen hun opwachting maken.

Op SBS6 is vanaf 22:00 uur de reportage 'De moord op Pim Fortuyn, een jaar later' te zien. Hierin maakt SBS6 een reconstrucite van de moord.

Fortuyn werd neergeschoten op het parkeerterrein van Radio 3FM. Deze zender zelf zal weinig aandacht hebben voor de herdenking. Het programma Ruuddewild.nl (16:00 - 18:00 uur), waar Fortuyn vorig jaar vanaf kwam, komt vanaf een geheime locatie. In het programma zal Ruud wel stilstaan bij de gebeurtenissen.

Op het parkeerterrein van 3FM is wel een herdenking die is georganiseerd door de familie van Pim Fortuyn. De herdenking zal duren van ongeveer 17.30 uur tot 18.30 uur en is voor een groot aantal aanwezigen te volgen. Mediapark is vanaf 16.00 uur beperkt geopend voor publiek en zal sluiten omstreeks 20.00 uur.