Vechtend echtpaar: paniek in vliegtuig

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het echtpaar dat op 13 april een vliegtuig bijna tot een noodlanding dwong, is zondag gearriveerd op Schiphol en onmiddellijk ingesloten door de politie.

Een 42-jarige man en zijn 29-jarige echtgenote hadden tijdens een vlucht van Schiphol naar Fuerteventura, ruzie met elkaar gekregen waarbij ze niet alleen agressief waren tegenover elkaar maar ook tegenover de passagiers, het cabinepersoneel en de captain.

Al bij het vertrek hadden de beide echtelieden slaande ruzie. Het cabinepersoneel had die echter weten te sussen door de man en de vrouw gescheiden plaatsen te geven. Toen de vrouw echter kort daarna op het toilet een sigaret ging roken en daar door het cabinepersoneel werd op aangesproken, brak de hel los.

De vrouw liep scheldend en schreeuwend door het vliegtuig, bedreigde, schopte en bespuugde de passagiers en het personeel en uiteindelijk gingen de echtelieden met elkaar op de vuist. De man sloeg zijn vrouw tot bloedenstoe in het gezicht.

Op een gegeven moment werd de situatie zo gevaarlijk dat de captain overwoog om een tussenlanding te maken. Door omstandigheden was dit echter onmogelijk en het personeel had de grootste moeite om de situatie in de hand te houden.

Bij aankomst op Fuertaventura verwittigde de captain de verkeerstoren die de plaatselijke politie naar het vliegtuig stuurde. Daarop wilde de man de captain te lijf gaan en sloeg hij zijn vrouw bewusteloos. Uiteindelijk kon de plaatselijke politie de agressievelingen van het vliegtuig halen.

Beide passagiers wordt geweld aan boord van een vliegtuig ten laste gelegd. Op dat misdrijf staat een maximumstraf van negen jaar.