9 jaar geleden verliet de meester ons.

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Vandaag precies 9 jaar geleden verliet een zeer groot coureur ons, Ayrton Senna.

Twee dagen eerder, Rubens Barrichello's auto komt omhoog van de curbs en vliegt in het hekwerk. Geluk bij een ongeluk, Rubens komt met de schrik vrij. Een dag later bij Roland Ratzenberger breekt iets van de auto af waardoor hij frontaal in de muur rijdt. Ratzenberger overlijdt vrijwel direct. Reanimatie heeft niet mogen baten.

Op 1 Mei, er ontbreken 2 coureurs op de grid, Rubens Barrichello vanwege kneuzingen van het ongeluk dat hij vrijdag opliep en Roland Ratzenberger die stierf bij de zaterdag kwalificatie. Bij de start blijft JJ Lehto staan en Pedro Lamy rijdt erachter tegen aan. Een grote crash en de voorbode voor nog meer ergs. De safetycar komt op de baan en Senna rijdt erachter gevolgt door Schumacher. Nadat de safetycar het circuit verlaat gaan alle coureurs weer vol op het gas.

Bij het ingaan van de Tamburello bocht schiet Senna van de baan en vol in de muur. Met een snelheid van rond de 250Km/u. Wie had ooit gedacht dat zoiets kon gebeuren. Zoveel ongelukken in een raceweekend. Zoveel verdriet bij de fans. Een groot coureur is heengegaan. Je kunt je afvragen welk ongeluk het ergste was. Van Ratzenberger? Die miljoenen betaalde om te mogen rijden. Van Senna? Die miljoenen kreeg om te rijden. Een ding is zeker, ze worden beide gemist.

Submitter:  Bron: Ferrari412T2