'Van God Los' scoort bij bioscooppubliek

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse psychologische misdaadthriller 'Van God Los' scoort bij het Nederlandse bioscooppubliek. De eerste week hebben ruim 50.000 mensen de film in de bioscoop gezien. Distribiteur RCV heeft zeven extra kopieën van de film in roulatie gebracht om aan de vraag te voldoen.

Een woordvoerder denkt "dat deze film een lange adem gaat krijgen". "Bij de voorpremières merkten we al dat het verhaal een gigantische mond-tot-mond-reclame genereert. Ik liep gisteren op de koninginnemarkt met een Van God Los-shirt: ik ben nog nooit zo vaak door mensen aangesproken", aldus de woordvoerder van de film waarin Egbert-Jan Weeber, Angela Schijf en Tygo Gernandt de hoofdrollen spelen.

De film 'Van God los' is gebaseerd op de activiteiten van de Bende van Venlo. Achttien jongens werden in 1997 in Limburg veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de tien jaar en levenslang. Volgens het gerechtshof in Roermond had de groep zich schuldig gemaakt aan ongeveer 250 geweldsdelicten, waaronder talloze moorden.