Leonardo slaat door

Feyenoorder Leonardo de Vitor Santiago speelde afgelopen zaterdag weer eens in het eerste van Feyenoord. Maandagavond misdroeg de jongeling zich echter in een wedstrijd van jong Feyenoord tegen Jong RKC Waalwijk.


In het met 2-2 gelijkgespeelde duel gingen beide ploegen er stevig tegenaan. Scheidsrechter Van der Roest liet daarbij veel gaan. Leonardo trapte op gegeven moment na, wat de scheidsrechter ontging. Op advies van de grensrechter kreeg de speler echter alsnog rood. Hierop duwde Leonardo de scheidsrechter en begaf zich naar de bewuste grensrechter. Door ingrijpen van ploeggenoten werd erger voorkomen.
Leonardo kreeg vorig jaar al eens 4 wedstrijden schorsing voor een dergelijk vergrijp. De schorsing zal derhalve dit keer niet meevallen.

1-05-2003
Leonardo heeft een schikkingsvoorstel van 4 wedstrijden schorsing geaccepteerd. Leonardo zal daardoor 4 wedstrijden van 'Jong' Feyenoord aan zich voorbij moeten laten gaan. Feyenoord had liever gezien dat de schorsing voor het eerste elftal gold, maar de KNVB wees de club er op dat Leonardo al een halfjaar niet meer in het eerste van Feyenoord speelde.