FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 april 2003

CD Review: Dimension F3H - Reaping The World Winds

Limbonic Art is niet meer. Nadat Daemon en Morfeus hun eigen weg waren gegaan plofte anderhalve week geleden de CD van de nieuwe band van laatstgenoemde in de brievenbus. Ik rende meteen naar boven met de CD om hem te luisteren; het geluid zette ik voor de zekerheid maar wat zachter, niet wetende wat ik moest verwachten...

TitelReaping The World Winds
ArtiestDimension F3H
LabelHammerheart Records
Releasedatum7 april 2003
Lengte59:18
GenreMetal

Schumi: "Resultaten mede mijn schuld"

Michael schumacher heeft openlijk toegegeven dat zijn fouten mede schuldig zijn aan de slechte resultaten van Ferrari tot op heden.

Het Italiaanse team heeft voor het eerst sinds tijden een zeer slechte start van het seizoen. Vooral de resultaten van de Duitser vallen op. Vorig jaar kon Der Schumi niets fout doen, terwijl dit seizoen alles fout lijkt te gaan wat maar fout kŠn gaan.

Schumacher heeft nogmaals aangegeven volledig achter de keuze te staan om de F2002 voorlopig als race auto te houden. De 2003-GA is volgens hem nog te onbetrouwbaar, bovendien is de F2002 naar eigen zeggen de snelste auto op de grid.

"De slechte start was het resultaat van omstandigheden en een aantal fouten van mijn kant. De regels zijn voor iedereen hetzelfde, dus het ligt niet aan de regels als we nog niets hebben gewonnen. De 2003-GA is nog niet helemaal betrouwbaar, hoewel het een hele grote stap voorwaarts is wat snelheid betreft. We nemen het risico gewoonweg niet, maar met 2002 hebben we nog steeds de snelste auto op de grid. Het verschil is dat we ongelukkig zijn geweest. In AustraliŽ was het het weer, in BraziliŽ liepen we spaak op de nieuwe regels. Alleen in MaleisiŽ waren we duidelijk langzamer, maar dat was vorig jaar ook het geval."

FC Dordrecht ter discussie

FC Dordrecht dreigt failliet te gaan ondanks een luttele schuld van 540000 euro.

FC Dordrecht wil dat de gemeente de oude schuld van 540000 overneemt en haar daarnaast een half miljoen euro leent. Daarnaast zou de club geen geld meer aan huur en onderhoud moeten kwijt zijn. Burgemeesters en Wethouders van Dordrecht zijn akkoord met het overnemen van de schuld, maar willen dat de rest bij andere schuldeisers word gevonden. De betreffende raadscommissie zal dinsdag over de kwestie vergaderen.

Waterreus niet fit voor Utrecht

Doelman Ronald Waterreus van PSV is niet beschikbaar voor het Amstel Cup duel van dinsdag in en tegen Utrecht. Hij kampt met een buikblessure.

Waterreus wordt al enige tijd geplaagd door kleine pijntjes. Door aangepaste training kon de keeper niettemin voor de Eindhovenaren in actie blijven komen. In zijn plaats zal nu Frank Kooiman in het doel staan, die eerder in een oefenwedstrijd tegen Villareal voor PSV debuteerde. Saillant detail is dat Kooiman in het seizoen '98-'99 onder contract stond bij FC Utrecht.

Balkenende: ''Geen PvdA meer''

Geen nieuwe verkiezingen en geen hernieuwde formatiepoging met de PvdA, maar samen met de VVD een Kabinet vormen. Dat is wat CDA-leider Jan-Peter Balkenende wil, zo zei hij vanmiddag in de Tweede Kamer.

Balkenende vindt dat een kabinet met de PvdA er "onder deze omstandigheden" niet in zit. Daarom ziet hij niets in het D66-voorstel om "een proeve van een regeerakkoord" te schrijven, en die ook aan de PvdA voor te leggen.

De demissionaire premier wilde niet zeggen welke derde kandidaat hij voor een coalitie op het oog heeft. Het kan D66, de ChristenUnie of de LPF zijn, want samenwerking met de partij van Mat Herben vindt hij niet langer ongeloofwaardig .

CDA en PvdA zwartepieten naar elkaar

CDA en PvdA hebben vanmiddag in het Kamerdebat over de mislukte Kabinetsformatie elkaar wederom de schuld gegeven van de breuk.

Jan-Peter Balkenende beweerde dat het de PvdA was die de besprekingen over het financieel beleid "als een hete aardappel" voor zich uit schoof. Daardoor kwam er geen gang in de formatie, aldus de CDA-leider.

Wouter Bos zei dat het het CDA ontbrak aan de wil om een Kabinet met de PvdA te vormen: ''Daarom diende het CDA afgelopen donderdag een voor ons onverteerbaar financieel voorstel in'', zo vertelde de PvdA-leider aan de Kamer. "De onderhandelingen zijn mislukt, omdat we er uit dreigden te komen. Wie vertrouwen wil, moet vertrouwen geven. Het eind-voorstel van het CDA was vanwege de ontkoppeling van lonen en uitkeringen, ťn de forse bezuinigingen op de AWBZ, onacceptabel''.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen noemde het verhaal van Bos ronduit een ''leugen''.

Schmeichel stopt met keepen

Peter Schmeichel keeper van Manchester City heeft besloten om na dit seizoen te stoppen.

De 39-jarige Deen werd bekend door zijn weergaloos keepen tijdens het EK van 1992 in Zweden. Met zijn grote maat handschoenen viste hij menig bal boven het hoofd van een spits weg. Hij kwam tot 94 interlands in de Deense ploeg.
Na zijn doorbraak vertrok Schmeichel naar Manchester United, waar hij 8 jaar onder de lat stond en met wie hij eenmaal de Europa Cup I, 1 Europese Super cup, 5 maal het Premiership, 1 League Cup en 3 FA cups veroverde. Na Manchester United speelde Schmeichel nog voor Sporting Lissabon, Aston Villa en nu inmiddels voor Manchester City. Schmeichel: "Ik heb een aanbieding gehad van City om mijn contract te verlengen, maar na lang na denken heb ik besloten om te stoppen. Het was de moeilijkste beslissing uit mijn leven".

Wetenschappers breken SARS-gen code

De New York Times meldt dat Canadese wetenschappers er in geslaagd zijn de genetische code van het virus dat er van verdacht wordt "Severe Acute Respiratory Syndrome" (SARS) te veroorzaken te breken.

Speciale computers aan het British Columbia Cancer Agency in Vancouver zijn er zes dagen 24 uur per dag mee bezig geweest het genoom te schikken, en zijn er zondag mee gereed gekomen. Het is volgens de wetenschappers een eerste stap naar de ontwikkeling van een techniek om het virus te kunnen onderzoeken, en daarna kan er misschien een vaccin ontwikkeld worden.

"Het genoom blijkt een compleet nieuw coronavirus te zijn, geheel ongerelateerd aan enig bekend menselijk of dierlijk virus", aldus een wetenschapper van het British Columbia Cancer Agency in Vancouver. Een concurrerend team uit de VS aan de Centres for Disease Control and Prevention zijn tot dezelfde conclusie gekomen. Beide teams zijn het er mee eens dat de verbazingwekkende constructie van het virus het zeer moeilijk maakt na te gaan van welk dier het afkomstig is - als het al van een dier afkomstig is -.

Een woordvoerder van de World Health Organisatie zegt dat de snelheid waarmee het gen zich gerangschikt heeft "ongelooflijk" is. Het virus is uniek: "Het lijkt op geen enkel ander contravirus", zegt Dr. Marra van het Genome Sciences Centre. "Het virus heeft de ongelooflijke hoeveelheid van 29.736 nucleotidenparen", zegt Marra. Normaalgeproken hebben virussen slechts duizenden van deze paren. BacteriŽn hebben miljoenen, en het menselijk genoom heeft er meer dan drie miljard.

GGPR geÔntresseerd in Irvine

GGPR, German Grand Prix Racing, wil met Eddie Irvine in zee.

Het potentiŽle nieuwe Duitse F1 team zou graag Eddie Irvine voor zich zien rijden. Irvine kwam dit jaar niet terug in de F1 nadat hij zijn stoeltje bij Jaguar verloor en nergens anders terecht kon. Ook wilde hij niet in een ander kampioenschap rijden. "F1 is het doel, niet meer of niet minder," aldus de Ier.

"Irvine heeft talent en veel ervaring, en kan ons team heel veel bijbrengen," zo vertelde Oliver Behring, de Duitse zakenman die met het GGPR plan is gekomen.

Behring zal waarschijnlijk volgende week een persconferentie geven waarin hij de plannen van GGPR bekend zal maken.

Scholieren ontsnappen aan busbrand BelgiŽ

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep scholieren van het ROC Leiden is vanmorgen aan de dood ontsnapt nadat in BelgiŽ hun touringcar in brand was gevlogen. De scholieren konden op tijd ontsnappen. Wel zijn er zes mensen lichtgewond geraakt.

De brand ontstond nadat een bestelwagen achterop de bewuste bus reed. Het ongeluk gebeurde op het moment dat de twee touringcars vanwege een technisch defect stilstonden op de vluchtstrook op de E17 tussen Antwerpen en Gent. De bestuurder van de bestelwagen is om het leven gekomen.

De leerlingen waren op weg naar Parijs voor een werkweek. Deze is inmiddels afgelast.

Programma KoninginneNach is rond

De avond voor Koninginnedag is er in Den Haag, traditiegetrouw, de Haagse Koninginnenach. Op diverse pleinen rond het centrum van de stad zijn verschillende acts te zien. De Koninginnenach gaat 'Back to the Roots', waardoor gebruikelijke publiekstrekkers als Di-Rect, Kane en Anouk dit jaar niet te bewonderen zijn. De organisatie wil hiermee bereiken dat er 29 april een intemiere sfeer ontstaat, met kwaliteitsbands van verschillende muziekstijlen.

Het complete (buiten)programma ziet er als volgt uit:

PODIUM PLEIN
19:15 Cuby & the Blizzards (Nederlandse blues)
21:10 The Weary Boys (countryrock uit Texas)
22:50 Beef (raggae uit Nederland)
00:30 Ellis Hooks (Amerikaanse soul/blues-zanger)

PODIUM PLAATS
19:30 Zornik (Belgische alternatieve gitaarrock)
21:15 Amor (Britse soulrock)
23:00 Mo'Jones (soulpop uit Sittard)
00:30 Relax (hiphop uit Haarlem)

INHOLLAND PODIUM (HOFPLAATS)
19:00 Winnaar INHOLLAND Popprijs
19:45 The Riplets (Rotterdamse meidenpunkrock)
21:15 Caesar (Nederlandse poprock)
22:50 The Malford Milligan Band (soul en rhythm & blues uit Texas)
00:30 Tino Gonzalez (Amerikaanse blues)

SPEELTUIN (HAAGS) PODIUM (KERKPLEIN)
19:00 Winnaar InterNach Bandverkiezing
20:15 Cooper (Haagse powerrock)
21:30 Gruppo Sportivo (Haagse popklassieker)
22:45 Rose (soul/jazz-zangeres)
00:00 Bagga Bownz (Haagse metal/hiphop-crossover)

SMIRNOFF ICE SOUNDSYSTEM (SPUIPLEIN)
20:00 Phil Martin (Nederlands DJ-kollektief)
21:00 DJ De La Sarge (Haagse club-DJ)
22:00 DJ's Ed & Kim (Belgische allesmixers)
23:30 Martin Morales & Futuro Flamenco ft. DJ John Armstrong (Britse wereldmuziek DJ)

Daarnaast is er, dit jaar voor het eerst, een 'Binnenach'. In het Theater aan het Spui zijn diverse singer-songwriters te zien, zoals Venice, The Watchman en Remmelt & Muus.

Chileen wint geld om het meteen uit te geven

bluebit vertaalde voor ons het volgende verhaal, waarvoor dank!

Een Chileense man heeft via een wedstrijd 160.000 euro van een bank gewonnen en heeft dit geld nog diezelfde namiddag opgemaakt. Dit laatste was ook een van de voorwaarden van de wedstrijd.

De bank trok een naam van een klant die in de wedstrijdperiode zijn pinpas had gebruikt om de winnaar te bepalen. Mario Habit had gedurende deze periode zijn pinpas eenmaal gebruikt, waardoor zijn winkans 1 op 44.000.000 was.

De gelukkige winnaar verklaarde later dat hij wat achterstallige rekeningen betaald heeft en vervolgens drie appartementen en twee autos heeft gekocht om het geld erdoorheen te draaien.

Eerste SARS-besmetting binnen Europa

NLBADBOY, Ultrawuft, Frank82, Scapa, Mkleinman64 en Butt_Plugg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de eerste keer heeft de longziekte SARS zich binnen Europa verspreid. In een ziekenhuis in London is een Brit opgenomen die de ziekte heeft opgelopen zonder dat hij de laatste tijd in het buitenland is geweest. Er waren in Europa eerder al wel besmettingen, maar die waren altijd in het buitenland opgelopen.

Inmiddels blijft de ziekte slachtoffers eisen. In Hongkong zijn maandag weer zeven mensen aan SARS overleden. Dat is het hoogste aantal sinds de uitbraak van de ziekte in Maart. Het dodental in Hongkong komt hiermee op 47. Ook in China blijft de ziekte zich verspreiden, daar werden vandaag weer veertig ziektegevallen geteld. Wereldwijd zijn er zeker 3300 mensen mee besmet.

Sjoerd, Turkije (Ankara) - 14/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Gespannen politieke verhoudingen...
Ik was dit weekend in Ankara, de Turkse hoofdstad, en mijn eerdere 'thuis' hier in Turkije. Voor mij een stad van ambtenaren en studenten, al weet ik dat er ook een Ankara van arbeiders is. Een kleine anti-oorlogsdemonstratie gezien, maar dat is daar niets bijzonders; in Kizilay, het centrum van Ankara, wordt bijna altijd gedemonstreerd. Al met al lijkt men zich op straat nauwelijks met de oorlog bezig te houden. In het parlement wel, en wat er daar aan het einde van de week gebeurde zegt veel over de politieke verhoudingen hier.

Ontstaan Koerdische staat
Een nationalistische krant schreef afgelopen week dat de VS willen dat Turkije uit Irak blijft, omdat de wereld anders zal zien dat je ook Irak binnen kan vallen zonder burgerslachtoffers te maken. Zulke onzin is gelukkig voorbehouden aan die ene krant, en is zeker niet algemeen geaccepteerd hier, maar velen zijn het eens dat Turkije zich wel een paar burgerslachtoffers onder de Koerdische bevolking van Noord Irak, om nog maar niet te spreken van een militair conflict met de VS, kan veroorloven (zelfs moet veroorloven) als dat het ontstaan van een Koerdische staat voorkomt.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

Donna, Seattle (VS) - 14/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Irakezen verdienen een beter leven
Hoewel veel Irakezen de VS-bezetting verwelkomen, komen er vooral uit de internationale gemeenschap nog steeds veel negatieve geluiden over onze aanwezigheid daar. Amerika wordt nog steeds nauwlettend in de gaten gehouden, ik weet dat mensen de Amerikaanse bezetting zullen beschouwen als niets anders dan een totale overheersing van de VS. Onze aanwezigheid daar zorgt ervoor dat het land stabiel blijft nu we op weg gaan naar de reconstructie van Irak en het verlenen van humanitaire hulp. Voor velen is dit concept misschien moeilijk te begrijpen, maar Irak krijgt nu een kans om zich te ontworstelen van het regime.

Vrijheid en kansen
De Irakezen moeten nu gebruik maken van hun vrijheid, en samenwerken om een vrije regering te installeren, zodat iedereen de kansen krijgt op een beter leven.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

Ton, New York (VS) - 14/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Masters of the universe
We zien ons Amerikaanse vriendenpaar niet zo vaak. Maar ieder jaar worden we steevast voor Thanksgiving uitgenodigd, wanneer Amerikanen hun immigratie vieren, van welke generatie dan ook, en families zich uit het hele land herenigen. Het is een hartelijk gezin met mooie dochters en een mooie moeder. Ze zorgen goed voor hun gasten. Maar de lankmoedige A. kan agressief uit de hoek komen als hij over de wereldpolitiek begint. John Wayne en George Bush zouden erbij verbleken. ,,Bombarderen die handel. Ja, Frankrijk ook.'' En als je niet beaamt, zegt hij het nog eens.

Verhit debat
Afgelopen dinsdagavond brengen onze Amerikaanse vrienden een tegenbezoek. Het is de dag dat Amerikaanse soldaten op souvenirjacht mogen in een van de paleizen; Saddam staat al te wankelen. We praten opgelucht over hoe onze zoon Thomas, de US Marine, deze oorlog voorlopig is ontsprongen. Wordt hij alsnog ingevlogen, dan krijgt hij in elk geval geen chemische of biologische wapens over zich uitgestort. De Amerikanen hebben de oorlog gewonnen. A. zegt strak het altijd geweten te hebben. Hij windt zich op over al die wise guys, de commentatoren en gepensioneerde generaals die nog een week geleden de doem afriepen over de tactiek om in een ruk met lichtbewapende Marines naar Bagdad te racen. En waar zijn nu die liberals die heulden met de Fransen en de Duitsers? A. kijkt me dreigend aan en maakt een gebaar van walging bij de woorden Frans en Chirac. Een verhit debat, maar A. hamert: ,,Waarom is het zo verkeerd om een van de wreedste dictators ter wereld ten val te brengen?''

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

Menselijk DNA in kaart gebracht

NLBADBOY en bluebit hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor de wetenschap. 99.99 procent van het menselijk DNA is inmiddels in kaart gebracht. Dat melden onderzoekers van het Humaan Genoom Project (HGP). De rest coderen gaat voorlopig niet; dat is momenteel te duur.

De afgelopen jaren woedde er een heftige concurrentiestrijd tussen het HGP en het Amerikaanse bedrijf Celera. Beiden wilden het menselijke DNA als eerste in kaart brengen. Twee jaar eerder dan ze zelf hadden verwacht is het HGP hier nu zo goed als in geslaagd.

In tegenstelling tot Celera wil het HGP, een samenwerkingsverband tussen verschillende onderzoeksinstituten uit verschillende landen, dat iedereen op de wereld, arm of rijk, baat heeft bij de ontcijfering van het DNA. Voor Celera is het puur een commerciŽle race tegen de klok.

Oliebranden in Irak bijna allemaal gedoofd

Irak Vandaag heeft het Amerikaanse leger gemeld dat het alle oliebronnen in Irak in handen heeft...

Het Amerikaanse leger heeft door de inname van Kirkuk nu alle olievelden van Irak in handen. Dat heeft het leger vandaag bekendgemaakt. Er is nog een brandende oliebron ontdekt, deze zal zo snel mogelijk worden geblust.

In de afgelopen dagen zijn drie oliebranden door Koeweitse brandweerlieden en een Amerikaans bedrijf geblust. De andere 7 branden die bij aanvang van de oorlog door de Irakezen zijn aangestoken, zijn vanzelf gedoofd.

Irak neemt wat betreft reserves van ruwe olie de tweede plek op de wereld in met 112 miljard vaten. De afgelopen jaren werd 95 procent van de inkomsten door olie verkregen. Door de jarenlange sancties zijn de pompstations en leidingen echter in zeer slechte staat.

Met dank aan bluebit voor de tip!

Baby aan overdosis overleden

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een baby van 18 maanden die in juli vorig jaar dood werd aangetroffen in een woning in Wormerveer blijkt te zijn overleden aan een overdosis drugs. Dat heeft onderzoek uitgewezen. De moeder is in januari aangehouden.

De moeder van het meisje is drugsverslaafd. Ze heeft nog een dochter van zestien en een zoon van veertien. De laatste heeft zijn zusje die dag rond 20.00 uur naar bed gebracht. Het kind vertoonde toen al bepaalde verschijnselen, waaronder omvallen. Een dag later vond de moeder haar dode dochter.

Uit het onderzoek is gebleken dat het kind meerdere malen verdovende middelen zijn toegediend. Ook de andere kinderen vertoonden sporen van drugs.

De moeder wordt binnenkort in het Pieter Baan centrum onderzocht op haar psychische gesteldheid. Op 2 mei moet ze voor de rechter verschijnen. De vader, die ook verslaafd is, bleek niets met het incident te maken te hebben.

Alsnog huldiging Fisichella (UPDATE)

Het ziet er naar uit dat Giancarlo Fisichella toch nog op het podium zal mogen verschijnen

Fisichella heeft dan nu wel de Grand Prix van BraziliŽ gewonnen, hij heeft de hoogste trede van het podium nog niet mogen betreden. Om die reden heeft Ford besloten om bij de Grand Prix van San Marino op Imola een reconstructie te maken van het podium van de Braziliaanse Grand Prix, zodat Fisichella toch op de hoogste trede van het podium heeft mogen staan.

Kimi RšikkŲnen, die na afgelopen vrijdag de tweede plaats inneemt van de Braziliaanse Grand Prix, zal ook op het podium verschijnen. Er zal dan een trofeeŽnwisseling plaatsvinden. Ook Fernando Alonso zal op het podium verschijnen, aangezien hij daartoe niet in de gelegenheid was na zijn zware crash in Interlagos.

Wanneer het feestje zal plaatsvinden is nu nog niet duidelijk. Er gaan geruchten dat dit op donderdag al zal plaatsvinden, al wordt er nu ook gezegd dat de Italiaanse fans Fisichella zullen kunnen toejuichen. En dit zal dan betekenen dat het gebeuren op een andere dag wordt gehouden.

UPDATE

Gisteren is bekendgemaakt dat Fisichella op vrijdagochtend voor zijn eerste plaats zal worden gehuldigd. RšikkŲnen zal hierbij zijn trofee ruilen met Fisichella. Ook Alonso, die tijdens de ceremonie op Interlagos nog in het ziekenhuis lag, zal hier voor zijn derde plaats worden gehuldigd.

Met dank aan hensenhans voor de melding

Sauber contracteert testcoureur

Sauber heeft een jonge coureur gecontracteerd als testrijder

De Zwitser Neel Jani is 19 jaar en rijdt momenteel het Formule Renault V6-kampioenschap, en niet zonder succes. De eerste twee races van dit kampioenschap in Barcelona werden namelijk door de jonge Zwitser gewonnen. Volgende week zal Jani voor het eerst in de Sauber C22 rijden voor een rechtelijntest.

Peter Sauber zei over Jani: "Ik houdt de carriŤre van Neel Jani al een tijdje in de gaten. Ik heb hem op die manier goed leren kennen. Hij heeft ontzettend veel talent, en nu is het moment daar om hem een kans te geven."

Jani, dolgelukkig met zijn nieuwe job, zei: "Iedere coureur heeft zijn vizier gericht op de Formule 1, en de mogelijkheid testrijder te worden voor Sauber is een unieke kans voor mij. Dat Sauber ook nog eens een Zwitsers team is, maakt het voor mij extra bijzonder."

Overigens is het voor Sauber niet echt gebruikelijk om met een testcoureur te werken voor de ontwikkeling van de auto. De laatste keer dat een andere coureur, buiten de reguliere coureurs, de wagen heeft bestuurd, was in 1999, toen Enrique Bernoldi een testrit mocht maken vanwege zijn Red Bull-sponsering.

Graafschap dreigt KNVB met rechter

De Graafschap-voorzitter Derk Haank zal niet toestaan dat een club als De Graafschap degradeert, wanneer armlastige clubs in de Holland Casino Eredivisie achterblijven.

Nu degradatie dreigt voor De Graafschap, is voorzitter Derk Haank niet van plan lijdzaam toe te zien. 'Het is mogelijk dat wij de KNVB aanklagen vanwege een oneerlijk competitieverloop', zegt Haank.
FC Twente mag momenteel doorspelen omdat het hoger beroep in zake de faillietverklaring van Stichting Twente'65 nog loopt. En KNVB-voorzitter Kesler heeft verklaard dat FC Utrecht bij zijn licentieaanvraag van huidig seizoen gerommeld heeft. De Graafschap daarentegen heeft wel een sluitende begroting. Haank: "Het zou reŽel zijn dat de KNVB een aantal clubs een licentie weigert. Maar dat kan heel lang duren. In dat geval bestaat de kans dat we vragen om de eredivisie volgend seizoen uit negentien clubs te laten bestaan."

Zwolse politie pakt slapende dieven

bluebit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na hard werken volgt altijd een welverdiende rust. Zo ook voor twee dieven in Zwolle, die zondagnacht in hun auto een dutje deden. Toen ze werden gewekt door de politie probeerden ze de auto te starten en weg te rijden, maar dat lieten de agenten niet gebeuren.

In de auto bleek een keur aan gestolen computers en onderdelen te liggen. De mannen bleken te hebben ingebroken in een kantoor in Zwolle. Ze konden dus in de cel verder slapen.

Kwart waterkokers brandgevaarlijk

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is slecht gesteld met de waterkokers die in ons land op de markt worden gebracht. Dat blijkt uit een onderzoek van de Keuringsdienst van Waren. Gebruikers kunnen aan de apparaten ernstige brandwonden overhouden.

De keuringsdienst heeft 42 typen waterkokers van 34 verschillende merken onder de loep genomen. Tien exemplaren vertoonden tekortkomingen op het gebied van de veiligheid. Er waren onder andere fouten in de bescherming tegen morsen en de gebruiksaanwijziging.

Negen leveranciers is een boete of een waarschuwing opgelegd.

Vrouw doodgeschoten in Lisse [update]

Snuitebolletje, cleany, Ballebek, Edward en 1-0-Ed hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Lisse is vanmorgen rond acht uur een nog onbekende vrouw doodgeschoten. Een man schoot meerdere malen op de vrouw, waarna hij de benen nam. Over de oorzaak van de schietpartij is nog niets bekend.

De schietpartij werd door meerdere mensen gezien. Zij konden de politie een vaag signalement van de dader geven. Er is een klopjacht gestart, waarin onder meer een helikopter werd ingezet. De uitvalswegen uit Lisse werden afgezet.

Update: Inmiddels is er een tweede dode gevonden in Lisse aan de Jachthavendam. De Jachthavendam ligt vlakbij de Van Ostadestraat, waar het eerste slachtoffer werd aangetroffen. Er is nog niets bekend over de identiteit van het slachtoffer en over de wijze waarop hij om het leven is gekomen. Elk spoor van de dader ontbreekt nog steeds. De politie sluit niet uit dat de beide zaken met elkaar te maken hebben.

SARS: Lachen in Filippijnse liften verboden

NLBADBOY en Ultrawuft hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de strijd tegen de besmettelijke longziekte SARS wordt geen enkel middel geschuwd. Op de Filippijnen mag er vanaf nu zelfs niet meer worden gelachen en gesproken in de liften van het vliegveld van de hoofdstad Manila. Dat hebben de autoriteiten bepaald.

Ook wanneer je op de luchthaven op de grond spuugt krijg je een boete. Dat maakte de algemeen directeur van Ninoy Aquino International Airport vandaag bekend.

Saddam had chocolade-kamer

Irak De verovering van de paleizen van Saddam is voor de militairen een groot genot:


Mariniers hebben een kamer in Saddams paleis gevonden die speciaal bestemd was voor de opslag van... chocola. Dat hoorde Netwerk-verslaggever Tim Dekkers in Bagdad van daar gelegerde Amerikaanse mariniers, die Saddams paleizen hadden veroverd. Een marinier vertelde hem 'dat ze daarna dagenlang chocolade hebben gegeten'.

Ook vonden de soldaten kinderkamers vol Walt Disneyspeelgoed en posters van popsterren. Lijkt Saddam toch nog een menselijk trekje te hebben...

''Cohen schuldig aan oorlog tegen islam idee''

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen (PvdA) is zelf verantwoordelijk voor het idee dat de oorlog in Irak een oorlog tegen de islam was. Dat zei VVD-Tweede kamerlid, en oud-minister van Buitenlandse Zaken, Jozias van Aartsen afgelopen weekend in een interview met het Parool.

''Door gesprekken met de Amsterdamse moslimgemeenschap te openen, is burgemeester Job Cohen meegegaan met het idee. Cohen heeft daarmee aangetoond die gemeenschap niet goed te kennen'', zo meent van Aartsen.

Het optreden van Cohen - de gesprekken vooraf aan de oorlog met de Amsterdamse moslimgemeenschap - noemt hij 'naÔef', 'polderachtig gedoe': ''Cohen had een 'fiere houding' in moeten nemen, in plaats van mee te gaan met 'klinkklare onzin''.

Toerist grijpt overvaller in Deventer

In Deventer heeft een overvaller rake klappen opgelopen toen hij een 63-jarige dame bij een pinautomaat aan de Van Vlotenlaan overviel. Op het moment van de overval passeerde namelijk de Australische vakantieganger Henk Scholderman. De AustraliŽr zag voor zijn neus gebeuren hoe de overvaller de vrouw, die 50 euro pinde, een harde klap op haar hoofd gaf en het geld weggraaide.

Scholderman, die in AustraliŽ woont en familie in Deventer bezoekt, greep een fiets en snelde achter de dader aan. Hij kreeg hem op de Zwolseweg te pakken waarna een gevecht ontstond. Hierbij knalde Scholderman met zijn hoofd tegen een hek waardoor een fiks bloedende hoofdwond ontstond. Ook de dader, een 21-jarige zwerver, raakte gewond aan zijn hoofd.

In het Deventer ziekenhuis zijn beiden behandeld aan hun verwondingen. De dader is door politiepersoneel meegenomen. De overvallen vrouw liep een lichte hersenschudding op.

Links Henk Scholderman

DVD Review: Kane Live in Rotterdam

Kane gaf eind vorige jaar twee concerten in Ahoy, en iedereen zou dat weten ook. Via de diverse media werd volop de aandacht op deze concerten gevestigd, en ook nu de concerten al weer een tijdje geleden zijn, ben je nog niet van de heren af. Onlangs werd namelijk een registratie van de show uitgebracht op DVD, die je deze week ook nog eens kan winnen op FOK!.

Om te weten wat je gaat winnen, of om te weten wat je misloopt als je niet wint, vind je hier alvast een korte impressie van de dvd.

VS al in centrum van Tikrit

Irak Het laatste bolwerk van het regime van Saddam Hussein, zijn geboorteplaats Tikrit, lijkt bijna in handen van de VS:

Amerikaanse strijdkrachten zijn vanmorgen, 26 dagen na het begin van de oorlog, doorgedrongen tot het centrum van Tikrit, het laatste bolwerk van vertrouwelingen van Saddam Hussein. Tanks hebben posities ingenomen op het centrale plein van de stad.

Het Iraakse leger en een deel van de inwoners zijn de stad ontvlucht. Volgens Amerikaanse legerwoordvoerders wordt er geen strijd geleverd met de gevreesde Republikeinse Garde, omdat die al ''vrijwel geheel vernietigd is''. Wel is er verzet van losse groepen Irakese strijders.

Amerika weigert voorlasnog te zeggen of Tikrit volledig is gevallen. Een officiŽle verklaring over de val zou het symbolische einde zijn van het regime van Saddam Hussein.

SyriŽ: 'Gevolgen voor IsraŽl bij aanval VS'

victorv8 en Butt_Plugg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Syrische regering is hevig geÔrriteerd over de aanhoudende Amerikaanse beschuldigingen aan het adres van het land. De Syrische staatsmedia doen de Amerikaanse aantijgingen af als "ongefundeerd" en als een "lastercampagne" die door IsraŽl actief wordt gesteund.

Mochten de VS besluiten om SyriŽ aan te vallen dan zal IsraŽl daarvan de gevolgen ondervinden, zo zei Syrische minister van Buitenlandse Zaken Farouk a-Shara.

SyriŽ meent dat IsraŽl achter de ''hetze'' tegen haar land zit. IsraŽl zou actie willen tegen de Hezbollah, die ůůk door de VS gezien wordt als terroristische groepering. SyriŽ zou de Hezbollah steunen, waardoor ze onderdeel is van de ''as van het kwaad''.

Overigens zei De Britse minister Jack Straw vanochtend dat SyriŽ gťťn doelwit is van de coalitie. Wel wil hij dringend een gesprek met SyriŽ, omdat het land ''nogal wat uit te leggen heeft''.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 15

De afgelopen week kon je op Fok! uiteraard weer leuke prijzen winnen.

Namens Enmotion mochten wij 3 x 2 kaarten weggeven voor Enmotion op 19 april a.s. in Club Tropicana in Rotterdam. Het goede antwoord op de vraag wat de echte naam is van Kid Vicious moest zijn:
Ronald Van Gelderen
De winnaars van elk 2 kaarten voor Enmotion zijn geworden:
Crathix
PsychoDude_666
Mr. Orange


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen vandaag nog een mailtje hoe jullie in het bezit komen van de kaartjes.

De Trivial Pursuit prijsvraag was ietsje lastiger voor velen van jullie. Uit de goede inzendingen zijn de winnaars geworden:
sop
wilmavanbijnen


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen z.s.m. een exemplaar van Trivial Pursuit Wereldreis Editie.

Onderstaand nog even de vragen en de bijbehorende goede antwoorden:
Welke wereldhit was oorspronkelijk een Boliviaans volksliedje met de naam Llorando Se Fue?
Antwoord: Lambada
Welke kolonie in Noord-Afrika werd na een oorlog die 300.000 doden kostte in 1962 onafhankelijk?
Antwoord: Algerije
Hoeveel millimeter regen valt er jaarlijks op de zuidpool?
Antwoord: 0 mm

Ook deze week maak je weer kans op leuke prijzen, zoals een DVD van Kane en Van God Los prijzen.

Provider O2 gaat weer Telfort heten

Paddo80, Taiwo en jwee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mobiele telefoonbedrijf O2 gaat weer Telfort heten. Dat meldt het bedrijf op haar website. Binnen zes maanden zal de naamsverandering een feit zijn.

Het Britse bedrijf mm02 heeft zijn Nederlandse dochter verkocht aan de in Naarden gevestigde investeerder Greenfield Capital. Met de overname is 25 miljoen euro gemoeid. Dat is overigens een stuk minder dan de 100 miljoen euro die eerder circuleerde. Greenfield krijgt echter niet de rechten voor de naam O2. Een andere naam was dus noodzakelijk en dus komt de oude naam Telfort weer in beeld.

Het volledige belang in het nog altijd op verlies draaiende Telfort werd door British Telecom, moederbedrijf van mm02, gekocht voor 1,8 miljard euro van de Nederlandse Spoorwegen. Het Nederlandse O2 heeft 1, 25 miljoen klanten. Maar daarvan zijn er wel 937.000 pre-paid.

Vorig jaar voerde het concern de naam Telfort af. De Nederlandse tak ging verder onder de naam O2 waarmee het internationale karakter van het telecomconcern moest worden benadrukt.

De transactie moet eind mei zijn afgerond.

De VS waarschuwen SyriŽ

Irak victorv8 en brillie hadden ons via de newssubmit te melden dat SyriŽ serieus moet oppassen geen steun aan gevluchte Irakezen te geven:

De Amerikaanse president George Bush heeft SyriŽ gewaarschuwd om geen steun te verlenen aan gevluchte aanhangers van het regime van Saddam Hussein. Ook moet SyriŽ meewerken om massavernietigingswapens vernietigd te krijgen.

Volgens Bush ''bewijst het Iraakse voorbeeld dat wij serieus werk maken van het stoppen van massavernietingswapens''. Bush zegt dat hij informatie heeft waaruit blijkt dat het buurland van Irak over chemische wapens beschikt.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Powell, zei op zijn beurt dat SyriŽ er ''heel onverstandig'' aan zou doen indien het onderdak zou bieden aan gevluchte Iraakse leiders. Eerder zei minister Rumsfeld van Defensie ''met zekerheid'' te weten dat SyriŽ een vluchthaven is geworden voor hoge functionarissen van Saddams schrikbewind.

Volgens de Amerikaanse commandant in de Golf, generaal Franks, worden zijn manschappen in Irak veelvuldig geconfronteerd met verzet van Syrische huurlingen.

Bush ontkende dat er aanvalsplannen voor SyriŽ zijn: ''Iedere situatie vereist een andere aanpak. Ze moeten slechts meewerken.''

De Britse minister Jack Straw, op bezoek in de Golfregio, heeft vandaag gezegd dat SyriŽ gťťn doelwit is van de coalitiestrijdmacht. SyriŽ is na Irak niet het volgende land op de lijst, benadrukte hij. Wel zijn er nogal wat vragen waarop de SyriŽrs antwoord moeten geven.

SP wil nieuwe verkiezingen

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SP-leider Jan Marijnissen zal vanmiddag in het Kamerdebat over de formatie pleiten voor nieuwe verkiezingen. Hoewel het ongebruikelijk is om drie maal in ťťn jaar naar de stembus te gaan, zit er volgens de SP gezien de huidige situatie niets anders op. CDA en PvdA kunnen niet verder, een voortzetting van het huidige kabinet is ongeloofwaardig en andere coalities of minderheidskabinetten zijn evenmin reŽle opties, zo meent Marijnissen.

Eerder pleitte FNV-voorzitter Lodewijk De Waal al voor nieuwe verkiezingen. Hij vreest een centrum-rechts kabinet, omdat die 'asociale' bezuinigingsmaatregelen zou treffen.

Op Radio 3 zei politiekcommentator Frits Wester vanmorgen dat hij niet denkt dat er nieuwe verkiezingen zullen komen: ''Er is nu twee-en-een-halve maand geformeerd, maar in het verleden duurde formaties soms wel 9 maanden''. Wester denkt dat er nu twee formateurs komen van CDA en VVD huize die een regeerakkoord zullen schrijven, en daarna kijken welke partij - LPF, D66 of ChristenUnie - daarbij aan wil sluiten. Ook sluit hij een minderheidskabinet zeker niet uit; dat zou het dualisme alleen maar ten goede komen volgens Wester. Een minderheidskabinet van VVD en CDA kan op een groot aantal punten zeker op steun van de CU, D66 en LPF rekenen, waardoor regeren zeker te doen moet zijn.

Balkenende wil regeren met de VVD

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-leider Jan-Peter Balkenende heeft zijn voorkeur uitgesproken voor de VVD. Dat deed hij gisteravond in het tv-programma Netwerk. Balkenende wil zo snel mogelijk met de VVD gaan praten over de vorming van een nieuw kabinet: ''We hebben de afgelopen maanden goed samengewerkt met de VVD. We kunnen snel verder''. Balkenende zei ook dat hij weer minister-president wil worden: ''Het CDA en ik zijn niet los van elkaar verkrijgbaar".

De CDA-voorman sluit de LPF als coalitiepartner zeker niet uit. Daar waar Balkenende tijdens de verkiezingen zei het ongeloofwaardig te vinden om weer met de LPF in de regering te gaan zitten, zei hij nu dat het belangrijkste is dat er een nieuwe regering komt. Als daar de LPF voor nodig is dan sluit hij die niet uit.

CDA en VVD kijken beiden met spanning uit naar de opstelling van de LPF in het Kamerdebat van vandaag. Tot dusverre toonde de LPF geen belangstelling voor deelname aan een nieuw kabinet, evenmin als een andere potentiŽle partner, D66.

Onverklaarde longziekte in stad Groningen

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In verpleeghuis Coendershof in Groningen zijn afgelopen week vier bewoners overleden aan een onverklaarde luchtweginfectie. Het is nog niet niet bekend hoe de luchtweginfectie is ontstaan.

De woordvoerster van de Hulpdiensten in Groningen zei zondag dat er zondag opnieuw vier mensen ziek zijn geworden. Het gaat om drie medewerkers en een bewoner. De woordvoerster beweert dat het niet om het SARS virus gaat, maar ze vertonen wel de symptomen er van.

De Coendershof heeft wel voorzorgsmaatregelen genomen: de handen moeten extra worden gereinigd en iedereen moet met mondkapjes rondlopen. Dit geldt voor zowel bezoekers, bewoners en personeel. Ook wordt op bepaalde plekken extra schoongemaakt.

Gezondheid baby bepaald door lengte benen moeder

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met lange benen vaak grotere, gezonde baby's baren. De Britse onderzoekers van de Universiteit van Bristol hebben vierduizend moeders onderzocht en het is hiermee statistisch bewezen dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van de pasgeboren baby en de lengte van de benen van de vrouw.

Volgens de wetenschapper Debbie Lawlor: "is er een lineair verband tussen de beenlengte en het geboortegewicht van de baby. Vrouwen die tijdens hun jeugd een energie-arm dieet kregen toegediend, hebben kortere benen dan vrouwen die gezondere voeding kregen". Epidemiologen waren het al eerder eens dat het gewicht van de baby veel zegt over de toekomstige gezondheidstoestand, en het resultaat van dit onderzoek toont aan dat de lengte van de benen van de moeder linear evenredig is aan de gezondheid van de baby.

Halfbroer Saddam opgepakt

IrakNLBADBOY had ons via de newssubmit te melden dat ťťn van de halfbroers van de Iraakse ex-president Saddam Hoessein opgepakt is bij de Syrische grens:

Watban al-Tikriti, de halfbroer van Saddam Hoessein, is in het noorden van Irak gevangengenomen. Hij was oud-minister van Binnenlandse Zaken en een adviseur van de Iraakse ex-president. Hij werd opgepakt in de buurt van Mosul door een team van Amerikaanse soldaten en Koerdische strijders.

Vrijdag al werd het huis van een andere halfbroer van Saddam gebombardeerd, maar het is niet duidelijk of Barzan al-Tikriti bij de aanslag om het leven kwam. Deze Al-Tikriti was oud-ambassadeur van Irak bij de Verenigde Naties in Zwitserland.

Saddam heeft nog een derde halfbroer, Sab'awi Ibrahim Al-Hassan al-Tikriti, maar over hem is momenteel niets bekend.

Berover maakt er een komische act van

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Singaporese overvaller had beslist ambitie voor de showbizz. Toen hij een supermarkt wilde overvallen, kocht hij eerst netjes een handdoek en bond hij die vervolgens voor zijn gezicht. Daarna keerde hij terug en bedreigde hij de supermarktuitbater met een 25 centimeter lang keukenmes. Hij ging aan de haal met zo'n 400 singapore dollars, ofwel 225 euro.

Hij wilde dit geintje later nog eens uithalen bij een benzinestation, maar daar verkochten ze geen handdoeken. Daarom trok hij meteen zijn mes en kon hij 1300 singapore dollars, ofwel 700 euro buitmaken.

Collegegeldverhoging TUE meer dan 50%

Oswald Niels had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf het volgende studiejaar zal het collegegeld voor deeltijdstudenten aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) met meer dan vijftig procent worden verhoogd. Deeltijdstudenten zullen dan even veel betalen als voltijdstudenten.

Het college van bestuur van de TU/e zegt dat deeltijdstudenten een evenredige toegang hebben tot allerlei voorzieningen op de universiteit. Bovendien moeten voor deze groep studenten de lokalen 's avonds worden opengehouden wat een meerkost met zich meebrengt.

Tegenstanders van de maatregel zeggen echter dat 's avonds bepaalde faciliteiten niet of slechts gedeeltelijk open zijn.

Volgens een woordvoerder van de TU/e hebben veel deelstudenten een goede baan en kunnen ze die verhoging heus wel betalen. Sommige studenten krijgen de studiekosten zelfs gecompenseerd door hun werkgever.

Op de TU/e staan voor dit studiejaar ruim 370 studenten ingeschreven voor een deeltijdopleiding.

Treinen Rotterdam-Dordrecht vallen uit

Butt_Plugg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag lag het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht bijna volledig stil doordat er brand was uitgebroken in twee kabelgoten. Hierdoor konden de wissels en seinen niet bediend worden. Zelfs de Hogesnelheidstrein Thalys moest worden omgeleid.

De NS heeft pendeltreinen via goederensporen ingezet en verder werden er ook bussen ingezet om de gestrande passagiers te vervoeren. Men verwacht dat de overlast nog geruime tijd zal duren.

Busongeluk Griekenland: ten minste 21 doden

In Griekenland zijn bij een busongeluk ten minste 21 mensen om het leven gekomen, voornamelijk jongeren, er raakten voor zover nu bekend 23 personen gewond. Het ongeluk deed zich voor bij Tempi, 350 kilometer ten noorden van Athene, op de autoweg tussen Athene en Thessaloniki.

Het ongeluk zou gebeurd zijn doordat een lading triplex van een vrachtwagen viel. Vervolgens botsten een aantal voertuigen op elkaar en raakte de bus in een slip, waarna het tegen een rotswand langs de weg botste. Ook vlogen er enkele auto's in brand.
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.