Sauber contracteert testcoureur

Redactie FOK!frontpage
Sauber heeft een jonge coureur gecontracteerd als testrijder

De Zwitser Neel Jani is 19 jaar en rijdt momenteel het Formule Renault V6-kampioenschap, en niet zonder succes. De eerste twee races van dit kampioenschap in Barcelona werden namelijk door de jonge Zwitser gewonnen. Volgende week zal Jani voor het eerst in de Sauber C22 rijden voor een rechtelijntest.

Peter Sauber zei over Jani: "Ik houdt de carrière van Neel Jani al een tijdje in de gaten. Ik heb hem op die manier goed leren kennen. Hij heeft ontzettend veel talent, en nu is het moment daar om hem een kans te geven."

Jani, dolgelukkig met zijn nieuwe job, zei: "Iedere coureur heeft zijn vizier gericht op de Formule 1, en de mogelijkheid testrijder te worden voor Sauber is een unieke kans voor mij. Dat Sauber ook nog eens een Zwitsers team is, maakt het voor mij extra bijzonder."

Overigens is het voor Sauber niet echt gebruikelijk om met een testcoureur te werken voor de ontwikkeling van de auto. De laatste keer dat een andere coureur, buiten de reguliere coureurs, de wagen heeft bestuurd, was in 1999, toen Enrique Bernoldi een testrit mocht maken vanwege zijn Red Bull-sponsering.