DVD Review: Kane Live in Rotterdam

Tracklist:
1. Taurus
2. Free
3. Mother
4. Where Do I Go Now
5. Before You Let Me Go (ft.Ilse de Lange)
6. Let It Be
7. Waiting, Waiting
8. Head Down
9. Our Hearts Will Beat As One
10.Damn Those Eyes
11.Can You Handle Me
12.What If Acoustic
13.So Glad You Made It
14.My Best Wasn't Good Enough
15.Always on My Mind
16.As Long As You Want This
17.Hands
18.Rain Down On Me




Het concert is opgenomen op 12 en 13 december 2002 in Ahoy, Rotterdam. Het was de eerste keer dat Kane hier speelde, en met groot succes: het eerste concert was zo snel uitverkocht dat er een tweede datum gepland werd. Hoe ik het concert vond kun je lezen in een review hierover.

De beelden, die tijdens het concert gemaakt werden, zijn goed gebruikt: op 13 december was via de website van Kane het concert live te volgen, en onlangs werd op TMF al een registratie uitgezonden. Nu is een uitgebreide registratie van het concert dan ook op DVD verschenen. Leuk voor de mensen die er niet bij konden zijn, of mensen zoals ik, die het optreden nog wel een keer opnieuw willen beleven. Tijdens het concert zat ik helemaal achterin de zaal, en zag ik soms niet helemaal wat zich op het podium afspeelde. Op de DVD zijn zowel close-ups als beelden van achteruit de zaal (de camera stond zo'n beetje naast me) gebruikt.



De DVD heeft een lange speelduur, 120 minuten maar liefst, en geeft een bijna volledige registratie van het concert. Kane speelt zowel nummers van hun eerste cd "As Long As You Want This" als hun tweede "So Glad You Made It". Ook "Hands" en "Where Do I Go Now", waar het ooit allemaal mee begon, komen aan bod, en dat is voor het eerst sinds twee jaar.

Op de DVD zie je Matto Kranenburg en Paul Jan Bakker nog in actie, zij hebben kort na Ahoy de band verlaten.




Specificaties:
- 2 channel stereo
- 5.1 surround
- DTS