FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 april 2003

Real Madrid lacht andermaal het laatst

Real Madrid haalde vandaag opnieuw punten uit de hemel, het sterrenelftal stond in blessuretijd met 1-1 gelijk, maar scoorde alsnog twee treffers, 3-1.

Rayo Vallecano, de derde club van Madrid, kwam al in de 7e minuut op een 0-1 voorsprong door Luis Cembranos. Real Madrid had wederom moeite met scoren en lukte dat uiteindelijk pas vijf minuten voor tijd, toen Fernando Morientes de gelijkmaker binnentikte. Enkele weken geleden haalde Real het kunststukje al eens eerder uit om uit geslagen positie op de valreep terug te komen. Nummer voorlaatst Vallecano kreeg absoluut te weinig. Het had er alle schijn van dat Real Madrid zich spaarde met oog op het Champions League duel met Manchester United van aanstaande dinsdag. Real Madrid verloor thuis voor het laatst in november 2000 een competitieduel.

Barcelona once again

Barcelona ging vanavond weer eens onderuit, bij Villareal werd met 2-0 verloren.

Jorge Lopez scoorde na een uur uit een penalty de 1-0, waarna het alsmaar minder ging met Barcelona. In de 75e minuut ontving Sorin de rode kaart. Villareal kon het voordeel in blessuretijd alsnog verzilveren na een onbezonnen ingreep van Fabio Rochemback scoorde Javier Calleja van de stip (2-0). Barcelona zakt met deze nederlaag verder weg in de middenmoot, bovendien is de kans groter geworden dat de club -uniek- zich niet kwalificeert voor europees voetbal.

Politie ''jaagt'' bejaarde vrouw de zolder op

bumberklevers had ons het volgende te melden:

Een 78-jarige vrouw, die dacht dat inbrekers haar huis waren binnengedrongen, is door de politie bibberend op haar zolder aangetroffen.

De buren van de vrouw uit Sprundel hadden alarm geslagen omdat zij de vrouw al lang niet meer hadden gezien. Toen de vrouw niet reageerde op de bel en op het kloppen op de deur door de agenten, sloegen deze een ruitje in. De vrouw vluchtte uit angst voor het lawaai vervolgens naar zolder.

De politie kon de hevig geschrokken vrouw gelukkig weer op haar gemak stellen. Buurtbewoners ontfermden zich later over haar. Volgens politiewoordvoerder N. Bovenhorst kon de vrouw er achteraf de humor wel van inzien.

Politiewoordvoerder Bovenhorst: "Als we dergelijke meldingen krijgen, nemen we altijd een kijkje. Nadat er niet gereageerd werd, zijn we de woning binnengegaan. Het gebeurt namelijk wel eens dat mensen in dit soort gevallen overleden zijn. De vrouw zei dat ze 's avonds nooit de deur opendoet voor vreemden."

VS dreigen met veel geweld bij inname Bagdad

Irak haarbalpasta had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Staten hebben gedreigd om met een zee van geweld Bagdad in te nemen als het Irakese leger zich fel blijft verzetten. Daarbij kunnen ook veel burgerslachtoffers vallen waarschuwde een legerwoordvoerder. Vandaag riep Saddam Hussein de burgers op, zich op alle mogelijke manieren tegen de geallieerden te verzetten.

De VS hopen nog steeds op een overgave van het regime, om een bloedige stadsoorlog te voorkomen.

Volgens generaal Moseley, commandant van de Amerikaanse luchtstrijdkrachten, is het Irakese leger zodanig verzwakt dat het niet langer in staat is om georganiseerd slag te leveren. Irak beschikt nog wel over materieel en troepen, maar de Republikeinse Garde is feitelijk uitgeschakeld, aldus Moseley.

De generaal zei verder dat de Amerikaanse luchtmacht nu 24 uur per dag boven Bagdad patrouilleert om daar de grondtroepen te ondersteunen. Ook kunnen tanks van de VS de voorsteden van Bagdad binnenrijden wanneer ze maar willen.

Vandaag heeft een Amerikaanse tankeenheid zich vanuit het zuiden tot diep in Bagdad gewaagd. Volgens waarnemers was de actie niet bedoeld om posities te veroveren, maar om aan te tonen dat de Irakezen de controle over de stad kwijt zijn. Bij gevechten in de voorsteden zouden vandaag zeker 1.000 Irakese soldaten zijn gedood.

De Iraakse minister van Informatie al-Sahaf zei eerder vandaag dat het vliegveld bij Bagdad was heroverd op de Amerikanen. Die bewering lijkt nergens op gestoeld. Wel werden de Amerikanen bestookt door artillerie en tanks vanaf de noordkant. Ook beweert al-Sahaf dat er geen Amerikaanse troepen in Bagdad zijn geweest: ''En als dat wel zo was, dan kwam dat doordat ze daar door de Irakezen heen zijn gejaagd''.

Rechter mild voor verkwistende Australische

mazaru en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 30-jarige Australische vrouw is door de rechter veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens diefstal. De vrouw had in drie weken tijd (omgerekend) 140.000 euro uitgegeven, terwijl het geld helemaal niet van haar zelf was. Het geld, dat toebehoorde aan een advocatenkantoor, was per ongeluk op de bankrekening van haar dochtertje gestort.

De rechter hield er rekening mee dat de vrouw buiten haar schuld om wel erg in de verleiding was gebracht. De vrouw gaf het geld uit aan gokken, drugs en ze betaalde rekeningen van vrienden. Het is niet duidelijk of ze de 140.000 euro moet terugbetalen.

Trein vergeet passagiers op station Nieuw Vennep

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagmorgen twee weken geleden reed tot stomme verbazing van de wachtende reizigers op station Nieuw Vennep de trein, met aan het stuur waarschijnlijk een slaperige machinist, gewoon door. De stoptrein begon pas te remmen nadat het het station al was gepasseerd.

Even later bleek dat het een vergissing betrof. "De stoptrein naar Amsterdam is vergeten te stoppen, maar keert weldra terug.", zo meldde de omroeper.

Man grijpt agent hardhandig in zijn kruis

B00STER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Stratumseind in Eindhoven is vanochtend om 3.15 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie van de regio Brabant Zuid-Oost meldt dat hij een politieagent hardhandig in zijn kruis greep, toen deze een praatje met een voorbijganger stond te maken. Op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Politie vindt mijnen in woning in Amsterdam

j0han en mushi27 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een rijtjeshuis in Amsterdam is afgelopen nacht een grote hoeveelheid wapens en explosieven aangetroffen. De politie vond zes geweren en een aantal oefengranaten en oefenmijnen. Enkele omringende woningen werden korte tijd ontruimd. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) maakt de explosieven onschadelijk. De man had geen connecties met het criminele milieu.

De politie had een melding gekregen dat in het huis iemand was overleden. In de woning werd een 58-jarige man aangetroffen, hij was een natuurlijke dood gestorven. De man was verzamelaar van wapens, maar zijn hobby was volgens de politie iets uit de hand gelopen. Hoewel hij wel in het bezit was van een wapenvergunning, is het bezit van mijnen en granaten in Nederland strafbaar.

CNN en Fox filmen "UFO's" boven Bagdad

Beelden gemaakt door nachtcamera's verschenen op Fox News en CNN hebben ongeïdentificeerde vliegende objecten boven Bagdad vastgelegd. De objecten, die bekend staan als 'rods' vlogen met enorme snelheid over de stad. Rods zijn buisvormige vliegende objecten die een vorm van intelligentie lijken te bezitten. Dit meldt Rense.com.

Dergelijke objecten zijn eerder door de Russen vastgelegd op camera bij de vliegtuigramp in de Oekraine. Diverse mensen hebben de beelden van Fox News op donderdagnacht weten vast te leggen.

 


"I just saw three rods on Fox news. They were showing Baghdad 'live' at night with a night vision camera at 3pm central US time. one rod came from the left going to the right and went away from the camera then turned to the left. This could be the mainstream proof that this is real.", zegt Doug, een getuige.

Austin Powers 4 aangekondigd

Mike Myers -hoofdrolspeler, schrijver en bedenker van de Austin Powers serie- heeft aangekondigd dat er een vierde, en tevens laatste, deel van de succesvolle comedyfilm komt. Deel drie zou eigenlijk de laatste in de serie zijn, maar Myers wil nog één keer uitpakken.

In Austin Powers vier zullen alle personages uit de eerdere films terugkomen, inclusief de verschillende vrouwen die Powers heeft veroverd. Ook in dit deel zullen er weer een aantal cameo's zitten van bekende (film)sterren.

Mike Myers is intussen bezig met het schrijven van het script; de opnamen voor de film starten later dit jaar. Liefhebbers van de filmserie zullen tot volgend jaar moeten wachten tot Austin Powers vier in de bioscoop te zien is.

Jacht op etherpiraten wordt feller

De jacht wordt geopend op het nog steeds grote aantal illegale radiozenders in ons land, zo meldt de Telegraaf vandaag. Ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken hebben een speciaal team samengesteld. Dit Etherflits-team zal de komende maanden direct uitrukken wanneer een illegale radio-uitzending wordt opgevangen.

Radiopiraten die worden opgepakt raken hun apparatuur kwijt en krijgen boetes die kunnen oplopen tot meer dan duizend euro.

Volgens het ministerie van Economische Zaken is in Nederland nog steeds zeer regelmatig sprake van illegale radio. Vooral het noordoosten van Nederland scoort hoog met piratenzenders.

Een groep mensen afkomstig uit de piratenwereld heeft inmiddels een tegenactie aangekondigd, onder de naam Tegenflits.




Relevante link: www.etherpiraten.com

Voormalig dictator Pinochet in ziekenhuis

Augusto Pinochet is opgenomen in een ziekenhuis. De voormalige Chileense dictator is daar voor behandeling van een ontsteking aan de luchtwegen en een gebroken teen. Een woordvoerder van het ziekenhuis maakte dit gisteren bekend.

Het is niet de eerste keer dat de 87-jarige Pinochet moet worden opgenomen. Al geruime tijd kampt de man met een slechte gezondheid, mede door verschillende beroertes. Ook heeft hij een pacemaker, last van botontkalking en suikerziekte en is licht dementerend.

Pinochet is vorig jaar niet berecht voor zijn mensenrechtenschendingen gedurende zijn bewind, van 1973 tot 1990, vanwege zijn zwakke gezondheid.

''Huren gaan 25% stijgen''

CDA en PvdA willen de huren de komende vijf jaar minstens met 25% laten stijgen. Volgens een artikel in de Volkskrant, dat zich baseert op het nog vertrouwelijke financieel akkoord van de coalitiepartijen, willen de partijen met de huurverhoging de staatskas spekken en 'scheefwoners', die gezien hun inkomen een te goedkope woning hebben, aanpakken.

De huurprijs voor een woning stijgt de komende periode elk jaar met 3% én de inflatie. Die maatregel moet zeker 500 miljoen euro opleveren. Het afgelopen jaar steeg de huur met 2,9%.

Het Centraal Planbureau buigt zich momenteel over over de financiële plannen van de beoogde regeringscoalitie.

Britten vinden honderden lijken in Zuid-Irak

Irak Nabij de oliestad Basra hebben Britse militairen een lugubere vondst gedaan:

Volgens het Franse persbureau AFP hebben Britse militairen vandaag in het zuiden van Irak, nabij al-Zubayr, stoffelijke resten van honderden mensen gevonden. De lijken lagen opgeslagen in een soort geïmproviseerd mortuarium op een verlaten militaire basis. Al-Zubayr ligt in de buurt van Basra.

Het is nog onduidelijk hoe lang de lijken en bundeltjes botten, bijeengehouden door stof van militaire uniformen, er al liggen. Vermoedelijk gaat om slachtoffers van het schrikbewind van Saddam Hussein

De meeste slachtoffers zouden zijn gedood met een schot door het hoofd. Ook liggen er lijken die zo erg zijn toegetakeld dat ze niet meer te herkennen zijn. In een nabijgelegen gebouw waren cellen ingericht en lagen catalogi met foto's van de doden.

Gifstoffen in trainingskamp bewezen

IrakBij een onderzoek, uitgevoerd door de nieuwszender MSNBC, is bewijs gevonden voor de aanwezigheid van de dodelijk gifstoffen ricine en botuline in het laboratorium in het trainingskamp van de terroristische organisatie Ansar al-Islam.

Dit trainingskamp werd de afgelopen week ingenomen in Noord-Irak. Ricine is de afgelopen maanden zowel in London als Parijs aangetroffen als middel om een terreuraanslag te plegen.

De organisatie Ansar al-Islam wordt ervan verdacht banden te hebben met Al-Qaeda. De leider van Ansar al-Islam, Mullah Krekar, is de afgelopen weken regelmatig in het nieuws geweest door zijn uitzettingen uit Nederland en Noorwegen.

Met dank aan watchers voor het melden en herschrijven van dit nieuwsfeit.

Iraakse minister: 'Alles onder controle'

Irak Irak ontkent berichten van de coalitie:

De Iraakse minister van Informatie, Al-Sahaf, heeft op een persconferentie gezegd dat het leger van Irak nog alles onder controle heeft. Volgens hem is het vliegveld door Irakese troepen omsingeld en zal het snel weer veroverd worden.

Dat er al troepen van de Amerikanen in het centrum van Bagdad zouden staan noemde hij leugens.

Al-Sahaf: ''Troepen van de VS zijn omsingeld en worden in de pan gehakt''

Soul legende Edwin Starr overleden

Beetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Soul legende Edwin Starr is 3 april overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Hij is 61 jaar geworden.
De in de Verenigde Staten geboren ster maakte platen sinds de jaren 50 en is het meest bekend van zijn hits 'War, what is it good for' en 'Contact'. Starr, die een van de eerste artiesten was die gecontracteerd werden door het beroemde Motown label, stierf in zijn huis in Nottingham. Al geruime tijd leefde hij in Engeland.

Een zekere Rahul op de website van de BBC: "Het is bitter ironie dat de man die 'War, what is it good for, absolutely nothing' sterft op het moment dat de meerderheid van de Wereldbevolking dezelfde woorden herhaalt in deze tijd."
In 1970 nam hij de song op waarmee hij eeuwig beroemd zal zijn; War. Dit nummer werd later nog, onder anderen, gecovered door Frankie Goes To Hollywood en Bruce Springsteen. Sinds de tweede Golfoorlog heeft Springsteen dit nummer weer in zijn live reportoir zitten.

Wit poeder bij Bagdad geen chemisch wapen

Irak The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het witte poeder dat gisteren door Amerikaanse militairen in bunkers, bij een militaircomplex even buiten Bagdad, werd aangetroffen, is geen chemisch wapen. Vermoedelijk gaat het om atropine en een andere nog niet geïdentificeerde chemische stof; Atropine wordt doorgaans gebruikt als antistof tegen zenuwgas.

De Amerikanen denken dat het complex gebruikt werd als opleidingscentrum voor chemische oorlogsvoering.

Inzet leger bij controle rond Ospel

RefleXs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer honderd militairen worden ingezet voor het controleren van de naleving van de vervoersverboden in het gebied rond Ospel, waar gister vogelpest werd geconstateerd op een kalkoenbedrijf, dit bedrijf is inmiddels geruimd.

Het ministerie heeft voor heel Nederland een standstill voor vervoer van pluimvee, eieren en mest afgekondigd. Het vervoersverbod geldt ook voor een- en evenhoevige dieren, zoals varkens, paarden en runderen, en hun producten van bedrijven waar ook pluimvee staat. Na dinsdag dreigt een tekort aan eieren in ons land. De boeren in de regio houden hun hart vast. Noord-Limburg is een van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland, wat pluimvee betreft. Alleen al in de 10-kilometerzone rond Ospel zitten tussen de acht en tien miljoen stuks pluimvee. Omdat de bedrijven hier zo dicht op elkaar staan en zoveel dieren hebben, is het volgens minister Veerman een zaak van 'erop of eronder'. Hij schat de schade door de vogelpest tot nu toe op honderd miljoen euro. Hij heeft eurocommissaris Fischler gisteren gevraagd om financiële steun voor de gevolgen van de vogelpest.

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft een particulier beboet die in de tweede week van de vogelpestuitbraak tien kippen vanuit het toezichtsgebied in de Gelderse Vallei naar Brabant heeft gebracht.
De dienst neemt de zaak hoog op omdat later het bedrijf naast de woning van de verdachte besmet werd verklaard: waar dat was, wil de AID niet zeggen.
In de Tweede Kamer wil GroenLinks een spoeddebat met minister Veerman.

Twee medewerkers AZG vermist in Irak

IrakSinds woensdagavond heeft de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen geen nieuws meer over twee van hun stafmedewerkers.

AZG wil voorlopig niet zeggen welke nationaliteit de twee vermisten hebben. Volgens geruchten zou het gaan om twee Belgen. Beide AZG-leden maakten deel uit van een team zes dat al geruime tijd werkzaam was in Irak. Het team ondersteunde een hospitaal in het noordoosten van Bagdad.

Ondertussen heeft AZG al zijn activiteiten in Irak opgeschort. Verdere gegevens kan de organisatie voorlopig niet verstrekken.

Bedankt JuStInUz voor de tip en het herschrijven.

Acteur Michael Jeter overleden

Beetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acteur Michael Jeter is overleden. Jeter is bij de meeste mensen bekend als de travestiet in de Terry Gilliam film 'The Fisher King', waar hij tegenover Robin Williams stond. Dit deed hij later nog eens toen hij weer met Williams speelde in de film 'Patch Adams'. Andere rollen speelde hij in 'Jurassic Park III', 'Fear and Loathing in Las Vegas', 'Waterworld' en 'Drop Zone'.

Zijn laatste grote film was 'The Green Mile', waar hij in de huid kroop van de veroordeelde crimineel Eduard Delacroix. Vooral de scène op de electrische stoel zal velen zijn bijgebleven. De laatste rol die hij speelde was in de Amerikaanse variant van Sesamstraat. Michael Jeter, die overleed aan AIDS gerelateerde complicaties, werd 50 jaar.

CDA en PvdA bespraken vreemdelingenbeleid

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CDA en PvdA zijn gisteren in de kabinetsformatie nader tot elkaar gekomen over een aantal onderwerpen.

Bij het vreemdelingenbeleid zijn CDA en PvdA het voor 80% eens. Er komt een specifiek pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers die al lang in Nederland verblijven en die goed ingeburgerd zijn.

Om gezinsvorming vanuit landen als Turkije en Marokko aan banden te leggen willen PvdA en CDA een leeftijdsgrens van 21 jaar instellen. Het CDA wil bovendien dat de in Nederland verblijvende partner een inkomen heeft van minstens 130% van het minimumloon, maar de PvdA vindt een inkomensgrens van 100% van het minimumloon genoeg.

Veiligheid

Onder de noemer veiligheid lijkt men het eens geworden te zijn over een algemene identificatieplicht. Die gaat gelden voor iedereen vanaf 14 jaar volgens het CDA, alhoewel PvdA-bronnen (die liever spreken van een draagplicht), zeggen dat dit nog niet vaststaat. Het huidige demissionaire kabinet wilde een identificatieplicht vanaf 12 jaar, maar daar voelde de PvdA niets voor.

De komende vier jaar wordt circa 600 miljoen euro ingezet voor de veiligheid. De miljoenen zijn bestemd voor extra agenten, meer capaciteit voor de rechterlijke macht en meer cellen.

Aan verslaafden mag onder medisch toezicht heroïne blijven worden verstrekt. Het CDA heeft binnengesleept dat er een einde komt aan het gedogen van kwaliteitscontroles op XTC bij houseparty's door overheidsinstanties.

Tanks VS trekken Bagdad binnen [UPDATE]

Irak De Amerikanen zijn de voorsteden van Bagdad al binnen gegaan:

Zo'n tien Amerikaanse tanks zijn vanochtend Bagdad binnengetrokken. Zij voeren in een aantal buitenwijken verkenningsmissies uit. Ondertussen heeft de Amerikaanse Derde Infanteriedivisie, die gisteren het vliegveld van Bagdad veroverde, daar versterking gekregen van twee andere legeronderdelen.

Bagdad lag ook vannacht weer onder zwaar vuur van bombardementen. In het oosten en zuidwesten van de stad waren veel explosies te horen.

Gisteren dreigde al-Sahaf, de Iraakse minister van Informatie, met het gebruik van onconventionele middelen, nu de geallieerden Bagdad van nabij bestoken. Hij beweerde overigens niet te doelen op massavernietigingswapens.

Update 09:55

Het Franse persbureau AFP meldt dat de eerste Amerikaanse tanks en infanterie-eenheden zaterdagochtend al het centrum van Bagdad hebben bereikt.

Volgens een Amerikaanse kolonel werden onderdelen van de tweede brigade van de divisie in het centrum van de stad geconfronteerd werden met geweervuur en raketten. De kolonel wilde niet zeggen hoeveel Amerikaanse soldaten waren doorgedrongen tot het centrum.

Veel illegale Bulgaren in Zaanstad

Zaandam kampt met een enorme toestroom van illegale Bulgaren. De Zaanse politie wordt zelfs zoveel getipt over de aanwezigheid van illegale Bulgaren dat ze niet eens meer tijd heeft om zelf illegalen op te sporen.

Volgens een politiewoordvoerder is de toestroom van de Bulgaren te wijten aan het strenge beleid dat Amsterdam sinds vorig jaar voert tegen illegalen. Bovendien kunnen Bulgaren doorgaans goed overweg met de Turkse taal. Ze gaan daarom makkelijk op in de grote Turkse gemeenschap in Zaanstad.

Gisterochtend pakte de politie vier illegale Bulgaren (drie mannen en één vrouw) op in een woning aan de Rozengracht in Zaandam. Bij een inval in een Turks koffiehuis in Zaandam pakte de politie onlangs drie illegale Bulgaarse prostituees op.

De illegalen zitten doorgaans in de oudere buurten van Zaandam waar ze veelal met een tiental mensen in een woning zitten. Ze leven volgens de politie onder andere van illegaal werk. Doordat ze met zovelen in een woning zitten en een hoop kabaal maken bellen buurtbewoners de politie.

Hoornaar probeert ex te doden

In Hoorn is gisteren een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden nadat hij eerder geprobeerd had om zijn ex-vriendin te vermoorden.

De man nam in Hoogkarspel zijn 30-jarige ex onder vuur toen ze in haar auto wilde stappen. De vrouw is hierbij door diverse kogels zwaar gewond geraakt, en in kritieke toestand overgebracht naar het AMC (Amsterdams Medisch Centrum).

De schutter meldde zich kort na het incident bij de politie in Hoorn alwaar hij is ingesloten. Het motief is nog onduidelijk, maar het is bekend is dat ze relatieproblemen hadden.

Tasjesdief ontvangt rake klappen

Een 36-jarige tasjesrover uit Amsterdam zal zich nog wel een keer bedenken alvorens hij in Hoorn op tasjesroof gaat. De man roofde onder bedreiging van een mes het tasje van een 17-jarig meisje op de Willemsweg in Hoorn. Het slachtoffer snelde hierna naar haar broer die meteen zelf op onderzoek ging.

De 26-jarige broer van het slachtoffer trof de dader in de wijk Kersenboogerd. Daar deelde hij meteen een aantal rake klappen uit aan de dader. De tasjesdief vluchtte daarna een tankstation binnen alwaar de broer de dader nog een keer onder handen nam.

De gealarmeerde politie hield beide mannen aan voor onderzoek.

Leeuwentemster loopt weg met leeuwen en zoon baas

In Duitsland is een leeuwentemster van een circus weggelopen. Ze heeft acht leeuwen, twee tijgers en de zoon van de directeur meegenomen, aldus de politie. Dit meldt het persbureau Reuters.

Het schijnt dat de 48-jarige vrouw een relatie gekregen had met een 20-jarige jongen die trainde als leeuwentemmer, zegt een politiewoordvoerder van de Duitse stad Melle.

Het stelletje is met een truck waar de dieren inzaten vertrokken, en ze zijn nog steeds voortvluchtig sinds hun verdwijning op maandag. "Als ze leeuwen en tijgers aankan, zou ze ook geen problemen moeten hebben met een 20-jarige jongen," zegt Georg Dongowski, woordvoerder van de politie van Melle.

IJsbeer in Dublin heeft relatieproblemen

Het bestuur van een dierentuin in Dublin heeft laten onderzoeken waarom één van hun vrouwelijke ijsberen zich vaak geirriteerd gedraagt. De uitslag van het onderzoek is dat het dier relatieproblemen heeft. Dit meldt het persbureau Reuters.

Experts hebben het gedrag van de beer en haar partner onderzocht, en ze ontdekten dat de mannetjesbeer de oorzaak van haar geagiteerd gedrag was. "The report found that the female demonstrated symptoms of stress when she was near the male and to remove this stress a separate area or retreat exclusive to the female polar bear was recommended," zegt Leo Oosterweghel, de directeur van Dublin Zoo.

Oosterweghel zegt dat het niet mogelijk is het verblijf opnieuw in te delen, daarom wordt er gezocht naar een nieuwe Europese locatie voor de beer.

Grote stenen in boomkruinen aangetroffen

In de omgeving van Nashville zijn grote stenen aangetroffen in de toppen van bomen. De stenen bevinden zich in de boomkruinen. Dit meldt de krant Indystar.

In een van de bomen ligt een diehoekige platte steen die geschat wordt op vierhonderd pond op onverklaarbare wijze in de boomkruin. Een paar kilometer verder nabij Plum Creek zijn ook stenen in de bomen gevonden. Op dertien meter hoogte in de boom, een sycamoor, ligt een steen van naar schatting tweehonderd pond. Er liggen op zijn minst nog twee stenen in andere bomen volgens een natuurtrekker.

Bij de bomen is er geen teken gevonden dat de stenen er ingetakeld zouden zijn. Tevens is er is geen schade aan de bomen te ontdekken. Onderzoekers staan voor een raadsel.

Geen druppel bloed meer in 200 kippen

Een groep Chileense boeren zijn op jacht naar vampieren, nadat hun kippen op onverklaarbare wijze doodgegaan zijn. De boeren uit Donihue troffen tweehonderd van hun kippen aan waarvan al het bloed uit hun lichaam gezogen was. Dit meldt de krant La Cuarta.

Een politiewoordvoerder zegt: "De boeren waren zeer bevreesd. Ze hebben een groep georganiseerd. Ze geloven dat een vampier het bloed uit de kippen heeft gezogen, en ze gaan nu op jacht naar de vampier.". Hij vervolgt: "Onderzoekers zullen de zaak onderzoeken, en ik ben er zeker van dat ze met een rationele verklaring voor de gebeurtenis komen."

Cristina Saldia en Carmen Cortes, eigenaren van de twee boerderij vertellen de krant La Cuarta: "Het is echt eng. Er was verder niks te zien aan de kippen. Echter er zat geen druppel bloed meer in de kippen. Sommigen zeggen dat het door een vampier gedaan is, anderen zeggen dat het een vreemdeling was."

Groen mannetje gezien in Ecuador

De politie in Quininde, een stad in Ecuador onderzoekt meldingen van een klein, groen mannetje wat daar door de straten zou hebben gelopen. Een groot aantal mensen belden de poltie toen ze het wezentje die ze een gnoom noemden, maar het kon ook een marsmannetje zijn, in het centrum van de stad zagen. Dit meldt de krant Diario Extra.

Marco Preciado, een ooggetuige, zegt: "Het wezentje was minder dan negentig centimeter groot, en ik heb hem drie keer gezien. Ik probeerde hem te volgen, maar hij was op een gegeven moment verdwenen". Cecilia Cedeno, eigenaar van een slijterij zegt: "Het groene mannetje verscheen aan de voorkant van mijn winkel voor een groep mensen. Hij begon te lachen en rende weg."

Een politiewoordvoerder zegt: "De mensen vinden het eng, en zijn gefascineerd door de gebeurtenissen. We stellen een onderzoek in. We denken dat iemand een grap met de stad uithaalt."

UPC verhaalt schade diefstal op daders

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabelbedrijf UPC gaat de opgelopen schade, voortgekomen uit de diefstal en de illegale aansluiting van "duizenden" kabelmodems, verhalen op de daders. Er loopt nu -naast een intern onderzoek- nog een politieonderzoek, maar als dat is afgerond, zal UPC via een civielrechtelijke procedure een schadeclaim indienen.

In februari werden zes mensen, waaronder één UPC-medewerker, gearresteerd voor het stelen van kabelmodems uit het magazijn van UPC. Het is tot op heden nog niet precies bekend hoeveel modems er zijn gestolen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf ging het "zeker om enkele duizenden exemplaren". Daarmee werden de afnemers illegaal op het internet, via het kabelnetwerk van UPC aangesloten.

UPC zegt op meerdere fronten schade te hebben opgelopen. Men claimt ondermeer: de gestolen modems, gederfde inkomsten, de overlast door extra netwerkload, imagoschade en de onderzoeksuren die het bedrijf er zelf in heeft gestoken.

Gedurende het onderzoek sluit de politie overigens niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.