Veel illegale Bulgaren in Zaanstad

Zaandam kampt met een enorme toestroom van illegale Bulgaren. De Zaanse politie wordt zelfs zoveel getipt over de aanwezigheid van illegale Bulgaren dat ze niet eens meer tijd heeft om zelf illegalen op te sporen.

Volgens een politiewoordvoerder is de toestroom van de Bulgaren te wijten aan het strenge beleid dat Amsterdam sinds vorig jaar voert tegen illegalen. Bovendien kunnen Bulgaren doorgaans goed overweg met de Turkse taal. Ze gaan daarom makkelijk op in de grote Turkse gemeenschap in Zaanstad.

Gisterochtend pakte de politie vier illegale Bulgaren (drie mannen en één vrouw) op in een woning aan de Rozengracht in Zaandam. Bij een inval in een Turks koffiehuis in Zaandam pakte de politie onlangs drie illegale Bulgaarse prostituees op.

De illegalen zitten doorgaans in de oudere buurten van Zaandam waar ze veelal met een tiental mensen in een woning zitten. Ze leven volgens de politie onder andere van illegaal werk. Doordat ze met zovelen in een woning zitten en een hoop kabaal maken bellen buurtbewoners de politie.