FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 maart 2003

Van Boxtel: Kabinet afwezig in AEL discussie

Roger van Boxtel, minister van Grotesteden- en Integratiebeleid in het tweede paarse kabinet van 1998 tot 2002, heeft vanmiddag in het politieke praatprogramma Buitenhof op Nederland 3 gezegd dat het kabinet 'schittert door afwezigheid' in de discussies over de Arabisch Europese Liga (AEL). Hij vindt dat premier Jan Peter Balkenende en de ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Hilbrand Nawijn (Vreemdelingenzaken en Integratie) wel eens wat weerwoord hadden mogen geven over de plannen van de AEL. Balkenende liet dit weekend alleen weten dat hij een onderzoek instelt naar de AEL.

Van Boxtel vindt het onbegrijpelijk dat Donner niets van zich heeft laten horen over de plannen van de AEL om de politie middels burgerpatrouilles te gaan volgen. De controle van de politie behoort toe aan de daartoe democratisch gekozen instanties, en niet aan een stelletje burgers op straat, zo zei Van Boxtel. Dat de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, Nawijn, niets van zich liet horen vond hij helemaal onbegrijpelijk.

Dat premier Balkenende niet is ingegaan op de 'islamisering' die de AEL voorstaat verbaasde Van Boxtel eigenlijk niets. Er is duidelijk nog geen afscheid genomen van de verzuiling, zo betoogde de oud-integratie minister. Hij herhaalde dat hij voorstander is van afschaffing van het bijzonder onderwijs, dat hij 'het laatste heilige huisje van de verzuiling' noemt. Op die manier zou je de groei van islamitische scholen kunnen tegengaan, maar dat zou ook het einde betekenen van het christelijk onderwijs, en dat staat uiteraard het CDA niet aan. Van Boxtel ziet in de toekomst daarom een grote islamitische zuil in Nederland verrijzen.

Dyab Abou Jahjah, de voorman van de AEL, is in de ogen van Van Boxtel 'een wolf in schaapskleren'. Hij noemde hem een charmatische debater, en vindt het goed dat Jahjah de emancipatie van jonge moslims predikt, maar keurt zijn denkbeelden over bijvoorbeeld Israël en de sharia sterk af.

Iedereen die hier verblijft heeft volgens Van Boxtel recht op een goed burgerschap met dezelfde rechten én plichten. Dat daarbij jonge allochtonen aan een emancipatiestrijd bezig zijn om die achterstand in te lopen vindt hij prima, maar als zich dat vertaalt in zaken als opkomen voor rechten van Arabische burgers, dan ''vraag ik me af waar ben je mee bezig'', aldus Van Boxtel.

Op de vraag van de interviewer of Van Boxtel nu weer niet bezig is met het opleggen van onze eisen aan de allochtonen (inzake bijvoorbeeld de invoering van de sharia) reageerde Van Boxtel fel: ''Dan moet je maar naar een andere staat gaan. Wij koesteren onze rechtstaat, daar hebben we eeuwen over gedaan, en binnen de regels van die democratie kan iedereen daarin zijn weg vinden''.

Van Boxtel was niet de enige die commentaar leverde in Buitenhof. Professor dr. Paul Cliteur, hoogleraar aan de Universiteiten van Leiden en Delft, zei het de afgelopen week echt geprobeerd te hebben met de AEL. Maar toen men eind van de week in Trouw ook nog eens bekend maakte voor de 'democratische invoering van de sharia' te zijn, verdween bij hem het laatste beetje optimisme: ''De sharia moeten we gewoon buiten de deur houden. Ook als die langs democratische weg kan worden ingevoerd''.

NS Drieluik

Genaaid door de kaartjesautomaat

Vorige week dacht ik weer eens wat te gaan doen met m'n vrije tijd, eigenlijk dacht iemand anders dat ik te veel vrije tijd had, maar dat doet er niet toe. Ik ging naar de PC dumpdag in de Amsterdam RAI. Het was zaterdag dus mijn vrij reizen papiertje was maar voor 40% geldig en voor de overige 60% wendde ik me tot een touch screen automaat waar meestal geen rij voor staat en je snel kan pinnen, dacht ik.

Dus ik druk achter een volgens A'dam RAI > Dagretour > Kortingskaart > 1, van het apparaat moest ik vervolgens m'n pinpas in haar gleuf stoppen, dat deed ik dan maar. Pincode in tikken ****, Bonnetje ja/nee, ja, in behandeling, Pas niet geaccepteerd. Had ik weer.

Dus ik probeer het nog een keer, pas d'r in en het werkt. Vervolgens komen er vijf kaartjes uitrollen. Vijf fucking retourtjes met een totale waarde van ¤ 28, had ik weer. Ik loop naar een echt loket, waar een jonge dame mij ongeloofwaardig aan zit aan te kijken en me na enig aandringen m'n geld terug geeft, waarna ik weer vraag om een dagretour met korting naar Amsterdam RAI voor vandaag. Ze deed er wat langer over daardoor miste ik m'n trein en sprong ik maar in de intercity.

De twee conducteurs hadden het verhaal al wel eerder gehoord en gaven mij een advies om naar de NS te schrijven, wat ik nog moet doen overigens, daar stemde ik mee in. Vervolgens mocht ik in de eerste klas, niet roken, gaan zitten.


Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen

Afgelopen zaterdag ben ik weer met de trein gegaan, direct naar het loket gelopen. Dit keer had ik een jonge man voor me. Dagretour Doetinchem met korting en een bonnetje alstublieft. (Op dat moment had ik een zwart pak, twee tassen om m'n nek en er was geen hond te bekennen). ¤ 18 stond er op het LCD schermpje. Eenentwintig euro vijfenzeventig, ik keek de man glazig aan, Hond? Welke Hond ik wil een bon! "Ik wil een bon meneer", "Oh ik verstond hond, das inderdaad een dure bon ".

Eindelijk konden we dan vertrekken naar een 24 uur lange dansmarathon, waar we een reportage over gingen maken.

Als je trouwens denkt dat je bij de NS alles gezien hebt moet je is op station Ahrnem met de vervoerder Syntus gaan reizen, dan mag je in dit "geval"


En als je denkt dat je alles hebt gehad...

Vandaag ging ik dus met de trein uit Hilversum terug naar mijn geboortedorp, of eigenlijk de stad waar mijn dorp nu ook tot behoord. Ok, als een conducteur komt wil ik best m'n OV laten zien. Tweede keer Ok, maar wat er vandaag weer gebeurde was toch wel ernstig. Ik liep op het perron van Hilversum Noord toe twee conducteurs mij mompelend om m'n kaartje vroegen. Mijn portemonnee klapte open en ziedaar een super leuke jongen op een bagger slecht afgedrukte foto, ze namen er genoegen mee. Aan het eind van het perron passeerde ik vlug twee andere NS medewerkers om vervolgens aan de andere kant van het spoor nogmaals m'n OV te tonen... deze nam geen genoegen met een vlugge blik.

Hij vroeg mij om m'n pas uit mijn portemonnee te halen, als weder vraag stelde ik: "Wilt U de achterkant soms zien?", "Nee de voorkant", antwoordde hij. Na hevig geklooi om dat pasje die inmiddels vastgeroest was, uit m'n geldzak te krijgen antwoordde hij: "Ja, dat ben je inderdaad". En ik mocht doorlopen...


Skinkie WWKW stukjes are powered by Portier Spelling Service and inspired by Dutch Rail

Erdogan op weg naar Turks premierschap

De leider van de in Turkije regerende AK-partij, Tayyip Erdogan, heeft een belangrijkse stap gezet op weg naar het Turkse premierschap. Bij tussentijdse verkiezingen in het district Siirt werd hij vandaag gekozen in het Turkse parlement. Daarmee ligt de weg open naar het premierschap.

Bij de verkiezingen in november kon de leider van de AK-partij zich niet kandidaat stellen, omdat hij was veroordeeld voor het aanzetten tot religieuze haat. Door een wijziging in de grondwet, mogelijk gemaakt door de oppermachtige AK partij, kan hij nu dus via een achterdeur toetreden tot het parlement. De AK partij komt voort uit een islamitische politieke stroming, maar won voornamelijk met de belofte schoon schip te maken en vriendjespolitiek en corruptie uit te bannen

De verwachting is dat Erdogan als premier de stationering van Amerikaanse troepen op Turks grondgebied opnieuw in het parlement in stemming zal brengen. Tegen de zin van Erdogan in werd dat Amerikaanse verzoek onlangs door de volksvertegenwoordiging afgewezen.

De huidige Turkse premier Gül, gaf eerder al aan deze functie af te staan als Erdogan in het parlement zou komen.

Bos maant Balkenende in zaak Margarita

PvdA-leider Wouter Bos heeft zijn CDA collega Jan Peter Balkenende gemaand om in zijn functie als minister-president de ''zaak-'prinses Margarita'' niet af te schuiven op zijn voorganger Wim Kok. Balkenende zei eerder dat Kok hem niets heeft gemeld over de kwestie ''Margarita'', terwijl er toch een dossier over bestond.

Volgens Bos moet Balkenende goed beseffen dat hij óók namens zijn voorganger(s) spreekt. De PvdA voorman zei verder dat hij het de huidige premier, en de ministers Donner en Remkes, niet moeilijk zal maken over wat hun voorgangers eventueel gedaan hebben. De opmerking van Balkenende over ex-premier Kok beschouwt Bos evenwel als ongepast.

Ook VVD-leider Zalm heeft kritiek op de manier waarop Balkenende de ''affaire-Margarita'' de afgelopen week heeft aangepakt. Hij noemde dat op Radio 1 "niet sterk". Volgens Zalm heeft de premier woensdag op de persconferentie geen volledig beeld gegeven. Zo 'vergat' de premier te melden dat prinses Margarita en haar echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn niet op de hoogte waren gesteld van het onderzoek van de BVD naar De Roy van Zuydewijn. Een dag later moesten de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie in een brief daarvoor hun excuses maken.

En daar zijn de punten!

Eindelijk is het dan zover. De kop is eraf, de race gereden en dus nu ook de eerste punten in de F1manager 2003. De eerste plaats wordt voorlopig gedeeld door diverse spelers. Maar er is nog veel mogelijk, dus veel succes!

Een paar opmerkingen

- Alleen als je vrijdag 00.01 uur een compleet team had ben je opgenomen in de statistieken

- Je kan je eigen punten terugvinden via je persoonlijke pagina, achter de race van Australië.

- Je kan een overzicht van alle verdeelde punten op de tijdelijke link: http://f1manager.fok.nl/melbourne.fok vinden.

- Per punt is er 20.000 euro verdeeld in plaats van 15.000

- Op de puntentellingpagina waren abusievelijk de vrijdagwaardes van het chassis gelijk aan die van de motoren. Echter, bij het chassis wordt vanaf 10 ipv 15 gerekend. Dit had gevolgen voor de eerste 3 poities. De punten zijn wel volgens de juiste telling berekend.

- Officiële uitslag: Uitslag Melbourne (FIA)

Veel plezier!

Israel kondigt meer liquidaties aan

Shaul Mofaz, de Israëlische minister van Defensie, heeft aangekondigd dat Israel meer Hamasleiders zal gaan liquideren. Gisteren doodde Israel de belangrijke Hamas-leider Ibrahim al-Maqadmeh, mede-oprichter van de militaire tak van de radicale Palestijnse beweging, met een raketaanval. Bij die aanval kwamen ook drie lijfwachten van de Hamasleider om.

Hamas heeft meteen na de dood van hun leider gezegd zijn dood te wreken, door aanslagen op Israëlische politici te zullen plegen. Ondanks een bezetting van een deel van de Gazastrook troffen vandaag 4 Palestijnse raketten doel in Sderot in Israël. Gewonden vielen daarbij niet.

Minister Mofaz gelooft overigens niet dat door de dood van al-Maqadmeh het conflict tussen Israel en de Palestijnen verder zal doen escaleren. Hij rechtvaardigde de liquidatie door er op te wijzen dat al-Maqadmeh betrokken zou zijn bij honderden terroristische aanslagen.

-
Meer info over de Hamas.

VS veroordeelt man tot 155 jaar cel

niego had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een sigarettensmokkelaar uit de VS heeft 155 jaar celstraf gekregen omdat hij een donatie van $3500 had gedaan aan de Libanese militante vrijheidsgroepering 'Hezbollah'. De man, Mohamad Hammoud, is daarmee de eerste persoon die wegens een nieuwe Amerikaanse anti-terrorisme wet veroordeeld is.

Mohammed was het brein achter een bende die structureel sigaretten smokkelde van North Carolina naar Michigan en zo een lucratief belastingvoordeeltje had. Hij gaat nu in hoger beroep.

Vrouw komt onder de trein in Amsterdam

BeetleBug had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw die uit het raam van een trein klom, is vandaag zwaar gewond geraakt toen ze onder een trein kwam op Amsterdam Centraal Station. De vrouw viel tussen het perron en de rails waar een trein over haar voeten reed. Hierdoor verloor ze beide voeten.

Wie de vrouw is, is nog onbekend. Ze ligt nu in het AMC. De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 10)

Hieronder vind je de uitslagen van de de afgelopen week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en de nieuwe tussenstand. 

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 10)
Vrijdag 7 maart
AZ - Roda JC (1-0)

Zaterdag 8 maart
FC Zwolle - Ajax (0-5)
NAC Breda - De Graafschap (1-0)
Excelsior - Feyenoord (2-6)
PSV - NEC (2-1)
Willem II - FC Twente (1-2)

Zondag 9 maart
RKC Waalwijk - SC Heerenveen (3-0)
FC Groningen - RBC Roosendaal (1-0)
Vitesse - FC Utrecht (1-4)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 10)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2319316056-11
2. Ajax 2316525360-21
3. Feyenoord 2315444961-28
4. RKC Waalwijk 2311483726-27
5. Roda JC 2310673637-32
6. NEC 2310673629-29
7. FC Utrecht 229853533-26
8. NAC Breda 238963328-22
9. Willem II 2394103135-33
10. AZ 2385102934-52
11. Heerenveen 237792837-37
12. FC Twente 236982726-33
13. RBC Roosendaal 2374122524-35
14. Vitesse 2355132022-32
15. FC Groningen 2355132023-35
16. Excelsior 2347121927-45
17. FC Zwolle 2344151619-51
18. De Graafschap 2235141420-48

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen HCE (Week 10)

Hieronder vind je de uitslagen van de de afgelopen week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en de nieuwe tussenstand. 

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 10)
Vrijdag 7 maart
AZ - Roda JC (1-0)

Zaterdag 8 maart
FC Zwolle - Ajax (0-5)
NAC Breda - De Graafschap (1-0)
Excelsior - Feyenoord (2-6)
PSV - NEC (2-1)
Willem II - FC Twente (1-2)

Zondag 9 maart
RKC Waalwijk - SC Heerenveen (3-0)
FC Groningen - RBC Roosendaal (1-0)
Vitesse - FC Utrecht (1-4)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 10)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2319316056-11
2. Ajax 2316525360-21
3. Feyenoord 2315444961-28
4. RKC Waalwijk 2311483726-27
5. Roda JC 2310673637-32
6. NEC 2310673629-29
7. FC Utrecht 229853533-26
8. NAC Breda 238963328-22
9. Willem II 2394103135-33
10. AZ 2385102934-52
11. Heerenveen 237792837-37
12. FC Twente 236982726-33
13. RBC Roosendaal 2374122524-35
14. Vitesse 2355132022-32
15. FC Groningen 2355132023-35
16. Excelsior 2347121927-45
17. FC Zwolle 2344151619-51
18. De Graafschap 2235141420-48

VS stelt laatste ultimatum aan Irak

De Verenigde Staten en Groot-Brittannië bieden Irak binnen enkele dagen een lijst met wapens aan, waarvan Bagdad binnen een week duidelijk moet maken of ze deze bezit en of ze deze moet vernietigen. De krant 'The Observer' meldt dat de lijst "definitief" is en dat er niet over te onderhandelen valt. De lijst is gebaseerd op rapporten van de leider van VN-wapeninspecteurs, Hans Blix.

Irak zou op deze manier duidelijkheid krijgen over waar het land aan moet voldoen om een oorlog af te wenden. Deskundigen menen dat, mocht Bagdad geen gehoor geven aan de Amerikaanse oproep, dit voor Washington en Londen een aanleiding is om het land aan te vallen.

Deze week zal in de VN-Veiligheidsraad over een nieuwe resolutie, die door Groot-Brittannië, de VS en Spanje is ingebracht, worden gestemd. Er zijn minimaal negen stemmen van voorstanders nodig om gewapend ingrijpen te rechtvaardigen.

Alexander winnaar Duitse Idols

De Duitse versie van idols, genaamd 'Deutschland sucht den Superstar' is in de nacht van zaterdag op zondag gewonnen door de Alexander Klaws. De 19-jarige jongen uit Sendenhorst kreeg 70,1 procent van de stemmen van het RTL-televisiepubliek.

Net als voor Jamaï ligt er voor Alexander een platencontract klaar. Klaws was vooraf favoriet voor het winnen van de, door 13 miljoen mensen bekeken, finale.

Op de tweede plaats eindigde de 22-jarige Juliette Schoppmann uit Hamburg. Schoppmann en Klaws haalden de finale na een lange selectieprocedure, waaraan in totaal 10.000 mensen deelnamen.

Blair krijgt anti-terreur auto

De Britse regering heeft drie speciaal gebouwde jaguars besteld die onder anderen premier Blair moeten beschermen tegen mogelijke aanslagen van terroristen. De luxe auto's kosten 291.000 euro per stuk en kunnen aanvallen met gifgas, explosieven of raketten weerstaan.

De Britse autoriteiten hebben de afgelopen weken de beveiliging van de regeringsleider en zijn familie sterk opgevoerd. Zo zijn de gepantserde kamers in de residentie van Blair in Londen verbeterd en is het aantal veiligheidsfunctionarissen verdriedubbeld.

Finale Idols massaal bekeken

De finale van Idols is gisteren door bijna 4 miljoen mensen bekeken. Om precies te zijn keken er volgens de Stichting Kijkonderzoek 3.9 miljoen mensen naar het RTL 4 programma, wat een marktaandeel* betekende van 52.2%. De totale kijkdichtheid was 26.5%, wat wil zeggen dat zo'n één op de vier Nederlanders van 6 jaar en ouder naar Idols keek.

Onder de groep van 6 tot 12 jaar was het marktaandeel helemaal enorm: 91.5%. Ook de groep 13 tot 19 jaar die voor de buis zat keek massaal naar Idols: 81.4%.

Idols Backstage op Yorin (tussen 22:00 en 23:00) was goed voor 2.5 miljoen kijkers (marktaandeel 35.2 %).

De uitzending rond 23:15 op RTL4, waarin Jamai als winnaar bekend werd gemaakt, werd bekeken door ruim 4.2 miljoen mensen.

(* Marktaandeel is gemeten naar het aantal mensen dat tv kijkt. Kijken 100 mensen naar de tv en 50 daarvan naar jouw zender, is jouw marktaandeel 50%.)

Paard overleden tijdens trouwerij

Mikeymo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Naarden-Vesting is een paard dat voor een rijtuigje was gespannen ten val gekomen en ter plekke overleden. Koetsier J.G. ten Wolde had juist het bruidspaar bij het stadhuis afgeleverd. Vrijwel meteen verzamelden zich nieuwsgierigen in het straatje, maar uit piëteit bleven ze op ruime afstand. Een aantal vrouwen kon het niet aanzien. ,,Wat zielig. Ik ga hier weg. Ik kan er niet tegen'', zei een van hen.

Het gebeurde in de bocht van de Marktstraat en de Cattenhagestraat. Daar gleed het paard uit op de gladde keien, hinnikte nog even zacht, schokte nog even met zijn benen, en bleef dood liggen. Volgens een jongeman die in een bedrijfspand aan het klussen was reed ten Wolde, de koetsier, veel te hard door de bocht, waardoor het paard zijn evenwicht verloor.

Dierenarts Martijn de Graan van dierenkliniek Gooiland in Weesp werd gealarmeerd, maar toen hij ter plaatse kwam, was het paard al overleden. Het dode paard is door een takelbedrijf naar Kuhn gebracht, waar het dier op stal stond. Het bruidspaar is na het stadhuis lopend naar Het Arsenaal gegaan.

Noord-Korea gevaar voor de wereldvrede

Noord-Korea vormt een groot gevaar voor de wereldvrede, zelfs een groter gevaar dan Irak. Dat zegt het hoofd van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) in Genève, Mohammed El Baradei, in een interview met de Duitse krant Bild am Sonntag.

El Baradei is in zowel Irak als Noord-korea bezorgd over de eventuele productie van atoomwapens. Het onderscheid ligt in het feit dat in Irak een team VN-wapeninspecteurs kan onderzoeken of het land een kernwapenprogramma ontwikkelt. Bewijzen daarvoor zijn voorlopig niet beschikbaar, zo legt het IAEA-hoofd uit.

In Noord-Korea moesten de atoominspecteurs van het IAEA afgelopen december het land noodgedwongen verlaten. Het IAEA weet dat het land in staat is plutonium voor atoomwapens te vervaardigen. Volgens El Baradei mag de internationale gemeenschap dat niet tolereren. "Alle staten moeten gelijk behandeld worden".

J. Lo wordt Jennifer Affleck na huwelijk

Na haar huwelijk met Ben Affleck zal Jennifer Lopez de achternaam van haar man, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied, gaan gebruiken. Door Jennifer Affleck te gaan heten wil zij haar ultieme liefde aan haar toekomstige man bewijzen.

Jennifer Lopez was al twee keer eerder getrouwd, namelijk met Ojani Noa en Chris Judd. Beide keren wilde zij toen niet van achternaam veranderen.

Wanneer Jennifer Lopez en Ben Affleck gaan trouwen is nog niet bekend.

Zalm boos op 'ontlopende' Bos en Balkenende

VVD-leider Gerrit Zalm heeft zich vandaag in het Radio 1-Journaal beklaagd over het feit dat de voormannen van CDA en PvdA hem ontlopen. Hij sprak er ''schande'' van dat ''Balkenende en Bos weigeren, om aan de vooravond van de Statenverkiezingen met mij in debat te gaan''.

Zalm noemt het flauwekul dat de twee geen tijd hebben om te discussiëren: "Balkenende maakt wél tijd vrij voor Netwerk en Bos zit bij Barend & Van Dorp''.

Namens de PvdA vroeg vice-fractieleider Jeltje Van Nieuwenhoven, die samen met Joop Wijn van het CDA de honneurs waarnam, om begrip: ''Bos en Balkenende zouden dan, midden in de formatieonderhandelingen, ook met elkaar moeten debatteren. Dat is schaken op twee borden".

UFO-ontmoetingen met Britse politie onthuld

Uit een computerdatabase van de Britse politie waar UFO-ontmoetingen in gearchiveerd worden is gebleken dat er een groot aantal incidenten nooit publiekelijk bekend gemaakt zijn door agenten en officieren, meldt BBC News.

Detective-Hoofdcommisaris Gary Heseltine van de Britse politie heeft de Police Reporting UFO Sightings (PRUFOS) database vorige jaar gereleased. Sindsdien heeft Heseltine details ontvangen van buitenaardse ontmoetingen van 180 nog in dienst zijnde en ontslagen politieofficieren uit heel Groot Brittanië.

Bij een bepaald incident is er zelfs een vliegende schotel gezien door 17 politieofficieren in vijf verschillende lokaties. Heseltine zegt: "Ik denk dat er geen twijfel mogelijk is dat veel agenten en officieren nooit een ontmoeting gerapporteerd hebben omdat ze bang zijn voor gek uitgemaakt te worden, of verwachten dat dit hun carriëre kan schaden.". Hij vervolgt: "Ik denk dat slechts 1 op de 10 agenten een ontmoeting zou rapporteren. Als dat ook maar enigszins in de buurt komt zou dit betekenen dat er honderden ongerapporteerde zaken met betrekking tot UFO's zijn."

De UFO-database van de Politie kan gelezen worden op de officiële site. Op deze pagina van de site staan gevallen met 'onomstotelijk' bewijsmateriaal.

Premier: onderzoek naar de AEL

Minister-president Jan-Peter Balkenende wil dat er een onderzoek komt naar de Arabisch Europese Liga (AEL), van de Belgische voorman Dyab Abou Jahjah. De premier maakt zich vooral zorgen over het idee van de AEL om de staat Israël te ontmantelen. De premier gaf aan het standpunt van de AEL, dat er een einde moet komen aan de staat Israel, "volstrekt verwerpelijk" te vinden.

Balkenende vindt het echter nog te vroeg om van een verbod op de AEL te spreken. Voorlopig geldt wat hem betreft de vrijheid van vereniging en vergadering. Het moet nog blijken wat de precieze politieke denkbeelden van de AEL zijn, aldus Balkenende. Zo wijst de AEL de blinde toepassing van de sharia af, maar geeft ze wel aan via de democratie een variant van de sharia te willen invoeren.

Het onderzoek naar de AEL zal plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van de minister van Binnenlandse Zaken.

Iraakse soldaten lopen nu al over

Disorder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste soldaten uit Irak hebben zich al overgegeven, nog vóór de tweede Golfoorlog van start is gegaan. Een groep Iraakse Soldaten holden met een witte vlag de grens met Koeweit over, toen Britse soldaten met schietoefeningen begonnen.

De doodsbange militairen dachten dat de oorlog een feit was. De Britse troepen zagen verbaasd hoe de groep de grens overtrok met de handen in de lucht. De Britse commandant zei tegen de soldaten dat het te vroeg was voor een overgave en stuurde ze weer terug.

Uitslag GP Australië

bowie en D-RiSe wisten ons vandaag het volgende te melden:

Vannacht werd om 04.00 uur Nederlandse tijd de Grand Prix van Australië verreden. David Coulthard mocht de meeste punten op zijn naam schrijven...

Na een heel spannende Grand Prix kwam McLaren als grote overwinnaar uit de strijd met een eerste plaats voor David Coulthard en een derde voor Kimi Raikkonen. Zeer vroege pitstops om de banden te wisselen en een dubbele safety car procedure brachten het team in een gunstige stelling. Een drive-through penalty voor Raikkonen en stuurfouten van Montoya en Schumacher bezorgden Coulthard de eindoverwinning.

De uitslag:

Pos.CoureurTeamTijd
1David CoulthardMcLaren Mercedes
1:34:42.124
2Juan Pablo MontoyaWilliams BMW+ 08.675
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 09.192
4Michael SchumacherFerrari+ 09.482
5Jarno TrulliRenault+ 38.801
6Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas+ 43.928
7Fernando AlonsoRenault+ 45.074
8Ralf SchumacherWilliams BMW+ 45.745
9Jacques VilleneuveBAR Honda+ 65.536
10Jenson ButtonBAR Honda+ 65.974
11Jos VerstappenMinardi Cosworth+ 1 ronde
12Giancarlo FisichellaJordan Cosworth+ 6 ronden
13Antonio PizzoniaJaguar Cosworth+ 6 ronden

De uitvallers:

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
14Olivier PanisToyota+ 27 rondenBenzine druk
15Nick HeidfeldSauber Petronas+ 38 rondenVoorwielophanging
16Justin WilsonMinardi Cosworth+ 42 rondenOlielek
17Mark WebberJaguar Cosworth+ 43 rondenAchterwielophanging
18Cristiano da MattaToyota+ 51 rondenOngeluk (bocht 3)
19Ralph FirmanJordan Cosworth+ 52 rondenOngeluk (bocht 5)
20Rubens BarrichelloFerrari+ 53 rondenOngeluk (bocht 5)

Snelste ronde:
Kimi Raikkonen; 1:27.724 (ronde 32)

Officiële uitslag:
Uitslag Melbourne (FIA)

[F1] Uitslag GP Australië

David Coulthard heeft de Grand Prix van Australië op zijn naam geschreven. Montoya werd tweede, Raikkonen derde en Michael Schumacher vierde. Jos Verstappen startte vanuit de pitstraat in zijn reserve wagen en kwam als elfde over de finish.

Rubens Barrichello maakte een valse start en moest daardoor een drive trough penalty maken, bij deze straf moet de coureur de pitstraat door rijden. In de race kregen verder nog Olivier Panis en Kimi Raikkonen dezelfde straf.

Michael Schumacher leek weer af te stormen op een overwinning, maar doordat er onderdelen van zijn wagen afbraken moest hij de pitstraat in. Pablo Montoya nam de leiding over. Dit was maar voor korte duur want hij spinde en David Coulthard ging er met de eerste plaats, en dus ook de overwinning, vandoor.

Jos Verstappen moest deze race uit de pitstraat starten omdat hij een olie probleem had met zijn wagen en in de reserve wagen wilde overstappen. Hij klom op naar een achtste plaats (die is 1 punt waard), maar moest een pitstop maken en verloor daarbij de punten en finishte de race als elfde.

Over twee weken is de volgende race en die wordt verreden in Maleisië.

Meer F1nieuws en de volledige uitslag? Ga naar de F1Manager van Fok!.

Nova peiling: klein verlies CDA en PvdA

Als er nu verkiezingen waren geweest voor de Tweede Kamer zouden de PvdA en het CDA, de onderhandelende partijen voor een nieuwe regering, licht verliezen. Het CDA komt uit op 42 zetels (-2), de PvdA op 41 (-1). Dit blijkt uit een peiling van de Politieke Barometer uit het tv-programma NOVA.

Winst is er voor de SP, van 9 naar 13. Ook GroenLinks zit in de lift en komt uit op 10. Verder valt er verlies te noteren voor de LPF, van 8 naar 5.

De uitslag van de Statenverkiezingen op 11 maart zal overigens een heel ander beeld geven. Het meedoen van provinciale partijen en de verwachte lage opkomst, zal met name het CDA en de PvdA geen goed doen.

PartijPeilingTK 2003TK 2002  
CDA424443  
Lijst Pim Fortuyn5826  
VVD282824  
PvdA41 42 23   
GroenLinks10810  
SP1399  
D66667  
ChristenUnie334  
SGP222  
Leefbaar Nederland002  
Andere partijenxxx  
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.