25 dode honden gevonden in huis overleden vrouw

Ischa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een professioneel schoonmaakbedrijf was vandaag gevraagd te komen naar een huis in Armagh, Noord-Ierland, waar de kadavers van 25 dode honden en een ezel waren gevonden in het huis van de 74-jarige mevrouw Gwendoline Ferris.
Zij werd vorige week dinsdag dood aangetroffen in haar woning. Ze was daar naar alle waarschijnlijkheid al enkele dagen eerder overleden.

Het schoonmaakbedrijf, BMS Technologies, dat ook betrokken was bij de berging op Ground Zero, bevestigde dat er "een aantal karkassen gevonden waren" in het huis van Gwendoline Ferris, zeer bekend persoon en gerespecteerd honden-fokker in het stadje Portadown.

De schoonmaakdeskundigen maken gebruik van speciale chemicalieën om het huis te desinfecteren en de overheersende lucht van rottend vlees weg te krijgen.
Een getuige beschreef het interieur van het huis als "een afschuwelijk gezicht, ik heb nog nooit zoiets vreselijks gezien". De man voegt eraan toe: "Miss Ferris stond bekend om haar liefde voor dieren. Ik kan me niet voorstellen dat ze haar dieren mishandeld heeft. Het lijkt wel of de dieren geen afscheid van haar konden nemen toen ze was overleden."

Miss Ferris was geen onbekende in het stadje; ze was een bekend honden-fokker, had een kennel en had in het verleden ook prijzen gewonnen.
Kennissen van haar beschrijven haar als iemand die zich compleet toeweidde aan haar vele huisdieren, die ze op de eerste verdieping van haar huis in kennels hield.
"Ze had liever dieren om zich heen dan mensen en ze behandelde de honden als haar gelijke, ze mochten zelfs bij haar in bed."

Pikant detail: De directeur van BMS Technologies onthulde tevens dat er in haar huis een waardevolle collectie porselein is gevonden, met een geschatte waarde van meer dan een half miljoen Britse pond, welke inmiddels verkocht is aan Sotheby's.