Extreemrechts demonstreert in Apeldoorn

Butt_Plugg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 8 maart 2003 mag de extreemrechtse Nederlandse Volksunie demonstreren in Apeldoorn. De gemeente heeft toestemming gegeven voor een protestmars in de omgeving van het station.

Op verzoek van burgemeester G. de Graaf voert de tocht niet door het winkelgedeelte van Apeldoornse centrum. De demonstratie mag duren van 14.00 tot 16.00 uur en begint bij het Stationsplein. Demonstraties zijn wettelijk toegestaan en er is geen middel het plan van de NVU tegen te gaan, volgens een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn.

Voorman C. Kusters verwacht zeker honderd mensen bij de demonstratie, die het motto "Assielzoekersstop nu" heeft meegekregen. Er zullen extra mensen ingezet worden door de politie in Apeldoorn. "De exacte inzet hangt af van de informatie die we nog krijgen", aldus een woordvoerder. De NVU regelt zelf een ordedienst. Er komen ook Duitsers af op de demonstratie volgens Kusters. "Onze bijeeenkomsten worden altijd goed bezocht door onze Duitse kameraden."

Kusters kondigt een vreedzame demonstratie aan. De activiteit is volgens hem mede georganiseerd met het oog op de provinciale verkiezingen van 11 maart. De Nederlandse Volksunie doet in Gelderland mee. Kusters is lijsttrekker.