Vrouw moet eigen borstvoeding drinken op vliegveld

Wiebe Hoekstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse vrouw is op een binnenlandse vlucht, gedwongen om uit haar drie flessen met borstvoeding te drinken, om te laten bewijzen dat de vloeistof geen gevaar kon opleveren voor de andere passagiers. De flessen had zij bij zich voor haar baby dochter die met haar mee reisde. De 40-jarige vrouw maakte melding van het incident in een telefoontje naar een radiotalkshow van mensenrechtenstrijder Ronald Kuby. De vrouw noemde het incident "gênant en walgelijk".

"De vrouw liet weten dat zij er geen moeite mee had dat haar schoenen, haar baby en haar luiertas aan een nader onderzoek werden onderworpen maar toen zij de opdracht kreeg om haar eigen borstvoeding op te drinken wist zij niet wat dat met terrorismebestrijding te maken heeft.", Aldus Ronald Kuby. Hij maakte ook nog duidelijk dat de handelswijze van de bewaker bespottelijk is.

De dienst die sinds 11 september verantwoordelijk is voor de luchtvaartveiligheid zei dat bewakers ten tijde van het incident, dat op 2 april plaatsvond, de bevoegdheid hadden passagiers te vragen een slok te nemen van dranken die zij bij zich hadden. Inmiddels is dit beleid gewijzigd.