FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 augustus 2002

Ruzie over billboard op Amsterdamse Rembrandtplein

Tussen het stadsdeel Centrum van Amsterdam en het bedrijf Explore Vision is een ruzie ontstaan over de plek waar jarenlang uitbundig reclame werd gemaakt voor de sigaretten van Peter Stuyvesant.

Het bedrijf wil op de plek boven cafť Ritz op het Rembrandtplein een megagroot digitaal billboard van 115 m2 hangen, dat continu bewegende beelden toont. Het stadsdeel ziet dit plan echter niet zitten.

Volgens stadsdeel Centrum verpesten de commercials het beschermde stadsgezicht. Maar de tegenpartij vindt dat onzin en wees de rechter deze week op de uitgaansfunctie van het plein. De uitspraak volgt over twee weken.

Koffiemanager tegen koffieprofiteur

Bart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op elke werkvloer is koffie onmisbaar. Maar wat als je collega's nooit halen en jij altijd de pineut bent? Douwe Egberts heeft hier iets op gevonden: de koffiemanager. Het is een programma dat bijhoudt wie er aan de beurt is om koffie te halen. Dat werkt natuurlijk wel net zo eerlijk.

Het programma draait onderin de taakbalk en geeft een seintje wanneer iemand aan de beurt is om het broodnodige bakje leut te gaan halen. Verder worden in het programma gegevens opgeslagen over het "haal-gedrag" van koffie. Iedereen komt zo even vaak aan de beurt.

Het programma is te downloaden op www.de.nl.

'Meditatiecursussen voor (ex-)gedetineerden'

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

(Ex-)gedetineerden in Nederland kunnen in de toekomst mogelijk meditatiecursussen gaan volgen, die hen helpen hun geest te verlossen van negatieve neigingen.

Een directeur van de penitentiaire inrichting in Tilburg oriŽnteert zich op de vipassana-methode door vanaf woensdag zelf een tiendaagse cursus te gaan volgen. Vipassana ('de dingen zien zoals ze zijn') is een oude methode die de beoefenaren herleiden op Boeddha zelf. De bedoeling van de geestelijke oefening is om door middel van zelfobservatie de geest te bevrijden van negatieve neigingen als haat, woede, angst en hebzucht.

De gevangenisdirecteur is ook bestuurslid van de stichting Exodus, die ex-gedetineerden helpt bij hun terugkeer in de maatschappij. Nog drie mensen van Exodus doen aan de cursus mee, zei manager J. Molmans van het Exodus-kantoor in Den Bosch, ook ťťn van de cursisten.

Ieder jaar doen in ongeveer negentig landen meer dan 100.000 mensen mee aan vipassana-cursussen. In India en de Verenigde Staten wordt de methode ook in gevangenissen gebruikt.

Kane en DJ Jean ambassadeurs WNF

Sinds vrijdag 9 augustus voert het Wereld Natuur Fonds een wereldwijde campagne onder de naam 'SOS Planet'. De organisatie luidt de noodklok vanwege het gebrek aan daadkracht bij de wereldleiders om de toegenomen armoede en de vernietiging van de natuur een halt toe te roepen. Zij roept mensen wereldwijd op een SOS-e-mail te sturen aan de wereldleiders voor de toekomst van onze aarde. Deze e-mails zullen eind augustus bij de Wereldtop over Duurzame Ontwikkeling worden aangeboden aan deze wereldleiders. De popgroep Kane, DJ Jean en andere internationale popartiesten zijn ambassadeurs van de SOS Planet campagne.

Aanleiding voor de campagne is de tweede Wereldtop over Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties (World Summit on Sustainable Development, WSSD). Deze conferentie gaat eind augustus in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg van start. Het Wereld Natuur Fonds maakt zich grote zorgen om de armste mensen op aarde en de toestand van de natuur. Deze is in de afgelopen 10 jaar sterk verslechterd, ondanks goede beloften van wereldleiders op de eerste conferentie over dit onderwerp in Rio de Janeiro in 1992. De conferentie biedt wereldleiders nu de kans om concrete actieplannen te ontwikkelen, zodat ook de armste mensen op aarde toegang krijgen tot schoon drinkwater en schone energie.

Het Wereld Natuur Fonds biedt via deze campagne het publiek wereldwijd de mogelijkheid hun bezorgdheid over de toekomst van de aarde direct kenbaar te maken aan de wereldleiders en hen aan te sporen tot actie. Naast een tv- en radiospot is daarom een speciale actie-site ontwikkeld (zie www.wnf.nl) waar mensen hun (persoonlijke) e-mail kunnen versturen. Deze boodschappen zullen op een bijzondere wijze bij de hoofdingang van het conferentiecentrum te zien zijn voor alle tienduizenden wereldleiders, regeringsvertegenwoordigers en andere conferentiegangers. Eind augustus worden de e-mails aangeboden aan de wereldleiders in Johannesburg.

Aftrap van de campagne in Johannesburg is het 'SOS Planet Concert', een groots popconcert dat het Wereld Natuur Fonds organiseert op 23 augustus samen met de internationale ontwikkelings-organisatie CARE en de organisator van de conferentie (Civil Society Global Forum). Op het concert zullen Kane en DJ Jean optreden als de Nederlandse ambassadeurs van de campagne.

20 ouders opgepakt voor misbruik kroost

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een gezamenlijke actie van de Amerikaanse en Europese politie zijn twintig mensen gearresteerd wegens seksueel misbruik van hun eigen kinderen en het onderling uitwisselen van foto's daarvan via internet. De de Los Angeles Times meldt dat er ook een Nederlander betrokken is bij de affaire. Voldens een woordvoerder van de US Customs Service is de Nederlander al in februari opgepakt en aangeklaagd. Het is niet bekend of de VS om zijn uitlevering hebben gevraagd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laat vrijdag weten geen informatie te hebben over de actie, en ook de consulaire afdeling heeft geen melding ontvangen van de arrestatie van de Nederlander, aldus een woordvoerder.

Hamlet
Bij de operatie, die de naam Hamlet kreeg, waren naast de corpsen in de Verenigde Staten en Nederland ook die in Denemarken, Zwitserland, Duitsland, Groot-BrittanniŽ, BelgiŽ, ItaliŽ, Zweden en Frankrijk betrokken. Zo'n 45 slachtoffertjes, onder wie 37 in de VS, zouden zijn weggehaald bij hun ouders die hun kroost seksueel misbruikten, aldus de Amerikaanse grenswacht in een verklaring vrijdag. De kinderen zijn tussen de twee en veertien jaar oud.

Na een tip van de kinderbescherming in Denemarken kwam de zaak aan het rollen. De Deense politie schakelde later de Amerikaanse collega's in. De helft van de arrestanten is afkomstig uit de Verenigde Staten. De overige tien komen uit BelgiŽ, Denemarken, Engeland, Duitsland, Nederland en Zwitserland.

Babysitter verkracht en vermoordt kind van 6

Logician , Daxxon en Flying_Vee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse stad Philadelphia is een 18-jarige man gearresteerd voor de moord op een meisje van zes. De man heeft tegenover de politie op vrijdag bekend dat hij het meisje heeft verkracht en vermoord, en dat hij het lichaampje heeft achtergelaten in een boodschappenwagentje op een verlaten terrein in de stad.

Hij verklaarde tevens dat hij het meisje na een logeerpartij bij haar vriendinnetje, waar hij als babysitter op de kinderen pastte, had meegenomen naar het huis van zijn zus. Daar heeft hij het kind verkracht. Om te voorkomen dat het meisje zou gaan schreeuwen, zou hij haar mond hebben afgedekt met zijn hand waardoor ze stikte.

Belgen zetten illegaal met open tbc op straat

Wiebe Hoekstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een illegale vreemdeling die besmet is met tuberculose heeft in BelgiŽ voor grote paniek gezorgd. De man was opgesloten op de quarantaine-afdeling van een opvangcentrum maar werd de straat op gezet omdat hij was uitgewezen.

Sndsdien is de man, die beweert uit GeorgiŽ te komen, spoorloos. Volgens verschillende Belgische artsen, die worden geciteerd in het vakblad de Artsenkrant, is de vreemdeling "een besmettelijke tijdbom die zonder medicatie of supervisie in een van onze steden zou rondlopen".

Een woordvoerder van het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken meent dat in dit geval ''slechts de regels zijn uitgevoerd''. "We moeten de vreemdelingenwet niet gebruiken voor zaken van volksgezondheid."

Vroemen pakt zilver op EK

Simon Vroemen heeft het zilver gepakt op de 3.000 meter steeple chase tijdens het Europees Kampioenschap in MŁnchen. De Nederlander werd kort voor het einde van de race ingehaald door de Spanjaard Antonio Jimenez.

Vroemen, de houder van het Europees record, liep de hele race aan kop. Na de laatste bocht leek het alsof Vroemen de titel zou pakken. Echter in de laatste honderd meter zat Vroemen stuk en kwam Jimenez steeds dichterbij. Jimenez passeerde Vroemen tenslotte net voor de finishlijn.

Man uit Boxmeer randt Pool aan

Karin Kamp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft afgelopen donderdag een 32-jarige man uit Boxmeer aangehouden die ervan verdacht wordt een Poolse toerist te hebben aangerand.

De dader had het 23-jarige slachtoffer afgelopen woensdag leren kennen en bood hem een slaapplaats aan in zijn huis. Eenmaal thuisgekomen randde hij het slachtoffer aan en probeerde hem te verkrachten.

De Poolse man kon het huis via het balkon ontvluchten. Hij raakte lichtgewond.

Politie op zoek naar negenjarig jongetje

Een negenjarige Angolese jongen uit het asielzoekerscentrum in Almelo wordt sinds afgelopen dinsdag vermist. De politie, die niet uitsluit dat de jongen slachtoffer is geworden van een misdrijf, is met man en macht naar hem op zoek.

De jongen, Didinho Sebastiao, had met zijn broer gelogeerd bij een kennis in Zwolle. De jongen verdween, toen zijn broer op het station van Zwolle treinkaartjes kocht.

De politie hoopt dat Didinho elders in het land nog opduikt. Overwogen wordt om op de stations tussen Zwolle en Almelo een foto van hem op te hangen.

Zuidoost-Brabant: Tel Sell in plaats van MTV

Marcel Smetsers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Per 2 september verdwijnt MTV in Zuidoost-Brabant van de kabel. Kabelexploitant UPC doet dit omdat het 'wettelijk verplicht is voor een gevarieerd programma-aanbod te zorgen'. De plek van MTV wordt echter ingenomen door Tel Sell, een home- shopping-kanaal dat nu al overdag op Yorin te zien is.

Volgens een woordvoerder heeft UPC voor Tel Sell gekozen, omdat dat station 'een specifieke doelgroep bedient'. 'We weten dat de zender overdag al op een ander commercieel kanaal te zien is, maar het station gaat binnenkort 24 uur per dag uitzenden. Wij willen dat initiatief een kans geven.'

Het doorgeven van Tel Sell levert UPC per saldo meer geld op dan doorgifte van MTV. 'MTV valt voor ons in een categorie die lage prioriteit heeft, en het is inderdaad zo dat zenders met een hogere prioriteit, zoals Tel Sell, meestal meer geld betalen. Toch is dat voor ons geen doorslaggevend argument geweest', zo benadrukt de woordvoerder van UPC. 'We willen gewoon voor een zo breed mogelijk publiek programmeren.'

101 ontvoerde tuinkabouters zijn weer terecht

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Fransman, die op zoek was naar paddestoelen, heeft in een bos bij Bordeaux 101 tuinkabouters gevonden. Een deel van de 10 tot 80 centimeter hoge beeldjes stond in een grote cirkel. Andere waren in bomen verstopt. De kabouters zijn afgelopen tijd uit verschillenden tuinen gestolen.

In Frankrijk is al enige jaren een tuinkabouterbevrijdingsfront actief. De groep ziet het werk van de kabouters in voortuinen als 'slavenarbeid'. In mei werden bijvoorbeeld ook al 202 kabouters ontvoerd. Die doken later op een voetbalveld op als het nationale team voor het WK.

De 101 kabouters verblijven bij de politie totdat hun eigenaren ze komen halen.

Ernstig ongeluk door spookrijder op A2

Zaterdagmorgen is er een ernstig ongeval geweest op de A2, ter hoogte van Liempde, door een spookrijder. De spookrijder was een 26-jarige man uit Den Bosch.

De politie heeft bekend gemaakt dat de man om ongeveer 05.30 uur reed op de verkeerde weghelft richting Eindhoven. Daar is hij tegen een auto van twee Nederlandse vakantiegangers uit Wijk en Aalburg aangereden. De vakantiegangers werden uit hun auto geslingerd doordat hun auto over de kop sloeg door het ongeval.

De spookrijder moest door de brandweer uit zijn auto worden gezaagd. Alle drie de betrokkenen bij het ongeval zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De spookrijder is door de politie opgepakt en heeft inmiddels een bloedonderzoek ondergaan op verdenking van alchohol- en drugsgebruik.

Meisjes mogelijk ontvoerd door bekende uit chatroom

De twee meisjes uit Engeland die vorige week mysterieus verdwenen zijn, zijn mogelijk ontvoerd door iemand die ze ontmoet hebben via een chatroom. De politie vermoedt dit nadat ze de computer van een van de meisjes uitgebreid onderzocht hadden.

De hoofdinspecteur van het onderzoek, David Hankins, heeft tegen de Britse krant The Guardian verklaard dat de politie door het doorzoeken van de computer mogelijk op het spoor is van de ontvoerder. Hij zei dat de meisjes kort voor de verdwijning nog achter de computer zaten. Maxime Carr, iemand van de school van de meisjes, verklaarde: "Ze wisten allebei hoe ze moesten e-mailen, dus het is goed mogelijk dat ze hun weg naar een chatroom hadden gevonden".

Op dit moment gaat de Engelse politie de gangen na van alle bekende pedofielen in de omgeving van Cambridge.

West-Nijlvirus actief in de VS

In de Amerikaanse staat Louisiana zijn opnieuw twee doden gevallen door het West-Nijlvirus. Inmiddels zijn er in Louisiana al zeven mensen overleden aan het virus.

Het virus lijkt erg snel om zich heen te grijpen in de VS. Er zijn al 128 besmettingsgevallen bekend. Het virus is geconstateerd in de oostelijke en zuidelijke staten. Maar vooral in Louisiana, Texas en Mississippi zijn de meeste besmettingen bekend, namelijk 85. Er worden nog 90 mensen onderzocht of ze ook besmet zijn met het virus.

Het virus treft niet alleen mensen, maar ook muggen, vogels en paarden zijn besmet geraakt. De symptomen van het virus zijn hoge koorts, hoofd- en spierpijn, verwardheid en verlies van bewustzijn en wordt overgebracht door muggenbeten. Het virus kan uiteindelijk hersenontsteking en hersenvliesontsteking veroorzaken.

Specificaties van een F1 motor

De specificaties van een F1 motor (in dit geval een Renault motor):

* Meer dan 250pk per liter (Meer dan 800pk met de 3 liter motor men gebruikt)
* Maximaal toerental is meer dan 18.000 toeren
* Elke seconde wordt er meer dan 600 liter lucht verbruikt
* De motor produceert op volle toeren meer geluid dan een Boeing 747 die opstijgt; 160 decibel
* Het verbruik bedraagt 75 liter (loodvrije) benzine per 100km (1 op 1.333)
* De zuiger produceert 150 vonken en 600 bewegingen per seconde
* De zuigers worden aan 8,5G acceleratiekracht onderworpen
* De operationele temperatuur bedraagt meer dan 110įC
* De interne oppervlakten bereiken een temperatuur van meer dan 300įC
* Het gewicht bedraagt slechts 90kg
* De motor gaat ongeveer 400km mee voordat de betrouwbaarheid minder wordt
* De motor bestaat uit 5,.000 componenten, inclusief 1.500 bewegende onderdelen
* Er worden meer dan 20 verschillende legeringen gebruikt tijdens de produktie
* Het kost 6 weken om een nokkenas te maken
* Het kost 2 weken om een complete motor te bouwen
* Er worden 150 leveranciers gebruikt voor materialen en/of diensten
* Er worden 15 data acquisitie sensoren in race specificatie (60 tijdens tests) gebruikt

Prostituees Leeuwarden huldigen vuilnisman

Wiebe Hoekstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leeuwarden werd Cees Minnema afgelopen donderdagmiddag in het zonnetje gezet door prostituees. De vuilnisman, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse vuilnisronde in de bordelen van rosse buurt de Weaze in Leeuwarden, werd afgelopen donderdag namelijk vijftig jaar.

Zijn collega's hadden zijn wagen versierd, en in de bordeelbuurt kreeg de vuilnisman bloemen en een enveloppe met inhoud van de tevreden dames. Sinds enige tijd wordt, tot vreugde van de prostituees, dagelijks het vuilnis in de bordelen opgehaald door de gemeentereiniging. 'Daarvoor kon het hier echt een vuilnisbelt zijn.'

Parlement VS: 330.000 e-mails per dag

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De BBC meldt dat de Amerikaanse volksvertegenwoordiging een groot probleem heeft, met betrekking tot de elektronische post. In 2001 kregen zij 117 miljoen e-mails te verwerken, wat er zo'n 330.000 per dag zijn. In vergelijking met 1999 is deze vorm van post met 186 procent toegenomen. Het is momenteel onmogelijk voor de congresleden en hun medewerkers om alle e-mails te beantwoorden of te verwerken.

Veel congresleden worden overspoeld met mailtjes van actiegroepen die burgers hebben opgeroepen om hun elektronische stem te verheffen op Capitol Hill. Zij sturen vaak een e-mail naar alle congresleden om er zeker van te zijn dat iemand hun standpunten leest.

Het aantal e-mails zal dit jaar, volgens schattingen, maar met 2,5 procent toenemen.

Chirurg regelt bankzaken tijdens operatie

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een chirurg uit de Amerikaanse stad Boston is geschorst, omdat hij een patient zo'n 35 minuten liet liggen om even naar de bank te gaan. De arts, David Arndt, was al zes uur met de operatie bezig, toen hij de patient met een open wond achterliet om zijn financiele zaken op orde te stellen. Hierna had hij nog twee uur nodig om de operatie te voltooien. De patient heeft geen blijvend letsel overgehouden.

De toezichthouder van medici in de staat Massachusetts, Nancy Achin Sullivan, zei dat ze nog nooit zoiets meegemaakt had."Het komt wel eens voor dat de arts de operatietafel verlaat, maar dat is alleen om naar het toilet te gaan of van kleding te verwisselen. Wat hier gebeurd is is volstrekt onaanvaardbaar."

Het is nog niet bekend hoe lang de schorsing zal duren.

Turkse minister van Economische Zaken stapt op

De Turkse minister van Economische Zaken, Kemal Dervis, is afgetreden. Hij wil zich de komende maanden gaan inzetten om de pro-Westerse centrum-linkse partijen te verenigen. Op 3 november vinden er in Turkije vervroegde verkiezingen plaats.

Dervis wordt gezien als de architect van het herstelprogramma dat de Turkse economie uit de grootste recessie sinds vijftig jaar moet trekken. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) steunt het programma met 16 miljard dollar aan leningen.

De sociaal-democratische beweging is in Turkije totaal versplinterd. Dervis wil met een verenigd front de wind uit de zeilen halen van de islamitische AKP.

Asbest in Paleis op de Dam in Amsterdam

In het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam is asbest gevonden. Dit heeft de RVD gisteren bekend gemaakt.

De asbest is aangetroffen in de Burgerzaal en in een aantal andere vertrekken. Uit metingen blijkt dat er zich geen asbest in de lucht bevindt. Op advies van de Arbeidsinspectie en in overleg met de Rijksgebouwendienst is besloten de zalen te sluiten, zodat de reeds geplande asbestsanering vervroegd kan beginnen.

De tentoonstelling over de Nederlandse hofarchitect Tilman van Gameren, is vervroegd gesloten.

Invoering euro weldegelijk prijsopdrijvend effect

Cyber en Diepvriez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De invoering van de euro heeft wel degelijk een prijsopdrijvend effect gehad, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens Nout Wellink, bankpresident van DNB, is het prijsopdrijvend effect twee keer zo hoog als verwacht. Wellink verklaart hieruit ook de relatief hoge inflatie in Nederland.

Eerder dit jaar werd verwacht dat deze prijsstijging 'slechts' 0.5% tot 0.9% zou bevatten over de Nederlandse markt, maar dat is nu dus bijna verdubbeld.

Wellink is het niet eens met minister Heinsbroek van Economische Zaken dat de winst van dit jaar gebruikt wordt door bedrijven om eventuele betalingsachterstanden op te lossen, maar eerder naar de spaarrekening verdwijnt.

Diamanten op Parijse luchthaven verdwenen

De Franse politie is een onderzoek gestart naar de verdwijning van diamanten met een waarde van meer dan een miljoen euro deze week op de luchthaven Charles-de-Gaulle bij Parijs.

Tussen dinsdagavond en woensdagochtend zijn de diamanten, verpakt in vier pakketten, verdwenen. Zij waren uit Monaco afkomstig, waar zij in een groot hotel waren tentoongesteld, en zouden naar de eigenaren, diamanthandelaren in Antwerpen, worden teruggebracht.

Vast staat dat de vier pakketten dinsdag met een vliegtuig van Air France van Nice naar de Parijse luchthaven zijn overgebracht. Waar de steentjes daarna terecht zijn gekomen is onduidelijk. De politie verhoort het personeel van de luchthaven en van de vervoersmaatschappij Brink's die met het transport te maken hebben gehad.

Voetbal: Van Marwijk krijgt ' kogelbrief '

Unox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Politie van Rotterdam is Feyenoords trainer Bert van Marwijk op 2 augustus bedreigd. Hij kreeg een dreigbrief met daarin enkele patronen.

In de brief werden niet alleen de coach, maar ook zijn gezin, bedreigd. Als aanleiding werden opgevoerd de ,,Hamas-spreekkoren'' tijdens de open dag van Feyenoord. De brief was ondertekend door ,,de harde kern van Ajax'' en ,,de joodse gemeenschap''.

Volgens de politie is uit onderzoek van een dergelijke link met Ajax niets gebleken. De politie sluit niet uit dat de afzender de aandacht wil vestigen op de omstreden spreekkoren en daarbij de naam van Ajax misbruikt.

De politie heeft inmiddels maatregelen getroffen, maar wilde niet bekendmaken welke. ,,Er staat bij de oefenwedstrijd in Apeldoorn vrijdag geen kooi om Van Marwijk, maar vast staat dat we deze zaak uitermate serieus nemen'', verklaarde een woordvoerder.

Anti-Racismebureau praat met Blokker

Het Landelijk bureau Bestrijding Rassendiscriminatie (LBR) gaat binnenkort praten met Jaap Blokker over zijn uitlatingen over allochtonen in het jaarverslag van zijn bedrijf. Die uitlatingen kunnen volgens het bureau zo niet gezegd worden. Op hun website schrijft het LBR: Het maken van een automatische koppeling tussen etnische achtergrond en criminaliteit, zoals Blokker doet in zijn jaarverslag, is onjuist en discriminerend. Het draagt bij tot het stigmatiseren van minderheidsgroepen en bemoeilijkt de integratie van deze groepen.

Blokker beklaagde zich in het jaarverslag over het feit dat zijn winkels zo vaak worden overvallen door allochtonen. Blokker schreef dat "onze politici verrast waren uit rapportages te vernemen dat de daders van deze overvallen voor het overgrote deel van niet-Nederlandse afkomst zijn en voornamelijk een Antilliaanse, Marokkaanse maar ook een Oost-Europese achtergrond hebben". Ook stelt hij dat "het er in onze multiculturele samenleving alle schijn van heeft dat winkel- en straatroven vooral een monocultureel verschijnsel zijn."

Volgens het LBR scheert de tekst allochtonen in het algemeen, naast asielzoekers en illegalen, over ťťn kam en wijt het negatieve ontwikkelingen in de samenleving aan hen. Dit kan niet zo in het algemeen gesteld worden, meent het LBR.

Daarom heeft het LBR in een brief Blokker uitgenodigd om van gedachten te wisselen over gemelde in het jaarverslag. Inmiddels heeft de heer Blokker positief op deze uitnodiging gereageerd. Op korte termijn wordt een gesprek gehouden.

Het LBR geeft wel toe dat er problemen zijn met een aantal allochtonen, maar dat het belangrijker is om naar hun achtergrond te kijken ipv hun afkomst. (Zie daarvoor dit opiniestuk van het LBR).

FNV

Ook vakbond FNV Bondgenoten wil een gesprek met Blokker. Bestuurster L. Bakhuijsen vindt de opmerking van Blokker 'raar' en zegt bovendien: ''Met deze nieuwe rechtse regering lijkt iedereen maar van alles te kunnen zeggen''.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.