Marion en Romy van Buuren begraven

Zo'n 1.000 mensen hebben vrijdagmiddag in Bergen de kerkdienst en begrafenis voor Marion en Romy van Buuren bijgewoond. De lichamen van 19-jarige moeder en dochter (1) werden vorige week opgegraven in de duinen tussen Egmond en Bergen. Zij waren sedert 8 juni 1997 spoorloos verdwenen nadat de vriend en vader, de Turkse crimineel Okan O., naar eigen zeggen de twee in Alkmaar op de trein had gezet.

De Petrus en Pauluskerk in het dorp kon de belangstellenden nauwelijks aan. Moeder en dochter lagen samen in een witte kist. Na inleidende woorden van de broers van Marion, Johan en Andrť, zei haar moeder Corrie: "Na jaren van onzekerheid weten we nu wat we niet willen weten." . Ook burgemeester P. de Winter van Bergen hield een toespraak en zei ondermeer: "Vandaag zetten we de stap van ongewenste onzekerheid naar zekerheid die niemands wens kan zijn."
Aan het einde van de dienst bedankte de vader van Marion, Hans van Buuren, alle belangstellenden voor hun komst.

Vlaggen halfstok

Na afloop van de dienst werd de kist met Marion en Romy stapvoets door het centrum van Bergen naar de begraafplaats gereden. Langs de afgezette route hadden zich honderden belangstellenden verzameld. Ook hingen overal in het dorp de vlaggen halfstok. Het enige geluid in het dorp was dat van de luidende kerkklokken. Politiemensen stonden saluerend langs de weg en op volle cafťterrassen, die gepasseerd werden, gingen alle bezoekers staan uit respect.


Op de begraafplaats van Bergen werden Marion en Romy iets na 15.30 uur ter aarde besteld, onder het toeziend oog van uiteraard de familie, maar ook misdaadverslaggever Peter R. De Vries die veel aandacht aan de zaak besteedde, Anja Brink-Grootoonk (korpschef van de politie Noord-Holland Noord) en honderen andere belangstellenden.

Ook aanwezig waren de ouders van de sedert 1993 vermiste Tanja Groen uit Schagen. Het 18-jarige meisje studeerde in Maastricht en verdween na haar ontgroeningsfeest op 31 augustus van dat jaar spoorloos.