[WK] Uitslag Zweden - Nigeria

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Zweden en Nigeria (Groep F) is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Zweden.

In de eerste vijf minuten waren de Zweden duidelijk beter dan de Nigerianen. Na tien minuten begon Nigeria beter in de wedstrijd te komen. In de 27e minuut kwam het dan ook op voorsprong door een ingekopte bal van Aghahowa na een voorzet van Yobo. 8 minuten later (35') kwam Zweden echter alweer langszij. Ljungberg gaf een dieptepass op Larsonn, die scoorde. In de 37e minuut maakte Okocha namens Nigeria nog een fraaie dribbel, maar hij had geen kracht meer voor een goed schot. Zweden maakte toen bijna nog een eigen doelpunt, maar het bleef 1-1.

De tweede helft begon rustig, maar in de 63e minuut kreeg Zweden een penalty die door Larsson werd ingeschoten. Nigeria kreeg daarna nog wel enkele kansen, maar het wist niet te scoren. De wedstrijd eindigde dan ook in een 2-1 overwinning voor Zweden. Nigeria is hierdoor uitgeschakeld.

Op dit moment speelt Argentinië in dezelfde groep tegen Engeland.