FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 juni 2002

Matten

fatbenny meldde ons het volgende:

Fightclub

Uitleg:
Fight Club is een vechtspel, waar het er om gaat om punten en munten te verzamelen, door de tegenstanders te verslaan.

Je stijgt in rang en wordt sterker door het verzamelen van punten, De munten kan je gebruiken om nieuwe special moves te kopen waar de tegenstanders zich niet tegen kunnen verdedigen.

Site

Daag me maar uit. Ik ben Vechtkabouter
Fatbenny

Eindhoven geeft jongetje gezicht terug

Tijdens archeologische opgravingen bij de Catharinakerk, de stadskerk van Eindhoven, werd onlangs de schedel van een vermoedelijk tien-jarig jongetje gevonden. De gemeente Eindhoven wil het jongetje, dat omstreeks 1300 bij de kerk werd begraven, zijn gezicht teruggeven. Zij hebben de Amsterdamse kunstenares D'Holosy gevraagd het hoofdje te reconstrueren. D'Holosy deed dat ook al eens met het veenmeisje van Yde.

Bij de opgravingen is ook een klein gedeelte van de lijkwade teruggevonden waarin zich een Venetiaans muntje met daarop afbeeldingen van Christus, de doge van VenetiŽ en St. Marcus bevond. Naar aanleiding van deze vondst heeft de gemeente ook besloten de jongen "Marcus" te noemen.

Dankzij sporen DNA die zijn aangetroffen in een melktandje dat nog intact was heeft Prof. dr. Decorte van de Belgische Universiteit in Leuven vastgesteld dat het kind waarschijnlijk chronisch ziek is geweest of misschien zelfs gehandicapt.
"De resultaten van het DNA-onderzoek helpen de kunstenares ook bij de reconstructie van het hoofdje", aldus een woordvoerder van de gemeente.
Volgens Decorte heeft de gemeente tot de reconstructie besloten om een stukje cultuur en geschiedenis in beeld te brengen, vooral ook omdat men graag wil weten hoe de mensen er toen uitzagen.

Gijzeling in Zeeland

Cirrus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Oosterland (Zeeland) heeft een verwarde man een onbekend aantal mensen gegijzeld. Dit onder bedreiging van een vuurwapen. De man heeft zich even voor 18.00 uur overgegeven.

De man wilde niet terug naar de psychiatrische kliniek waar hij onder behandeling is, hij was met verlof naar huis gegaan. Onderhandelaars van de politie wisten de man er van te overtuigen zich over te geven.

Wonder voor Londense metro

Wat kan je doen aan vertragingen.
Bij de Engelse metro hebben ze sinds kort het antwoord; zet vrouwen achter het stuur, en vele vertragingen lossen op.

De Britse krant "Metro" is tot deze conclusie gekomen, nadat er in het afgelopen jaar is gebleken dat de metro's punctueler reden. De reden hiervan ligt in het feit, dat in dat zelfde jaar het aantal vrouwlijke bestuurders is verdubbeld.

De Londense metro heeft hiervoor diverse advertenties in damesbladen gezet zoals het allom bekende Cosmopolitan. Naast vermindering van het aantal vertragingen, is ook gebleken dat de vrouwlijke werknemers betrouwbaarder en vriendelijker zijn dan hun mannelijke collega's.

Reizigers van de metro moeten nog even wennen aan het grote aantal vrouwlijke bestuurders.

Hubble's nieuwe night-vision

Er zijn nieuwe foto's vrijgegeven van de nieuwe 'night-vision' camera. Astronomen zijn zeer tevreden over de nieuwe camera.

In maart is er een nieuwe optische camera geplaatst in de Hubble Space Telescope. De Advanced Camera for Surveys (ACS) is tien keer beter dan de oude camera die er eerst in zat. Ook is er tijdens de missie in maart een camera gerepareerd die Nicmos heet, de reparatie bestond uit het plaatsen van een nieuwe koel systeem.

De meeste foto's zien er zo goed uit omdat de telescoop de grote wolken van stof eruit kan filteren die rond nevels en melkweg stelsels hangt. De stofwolken houden informatie tegen uit welk materiaal de objecten bestaan. Nimcos kan door het stof heen kijken omdat het infrarode golven niet zo gemakkelijk verstooid worden door stofdeeltjes.

De nieuwe camera heeft nu al een goede indruk gemaakt bij de astronomen. Ze hebben in de Cone Nebula een groep sterren gezien die ze eerder niet zagen op de foto's.


Image by New Scientist

Staat betaalt mogelijk verwijderen tatoeage

De advocaat van de van pedofilie verdachte "G.van D." heeft van zijn client te horen gekregen, dat hij zelf de kosten van het verwijderen van de tatoage, niet kan betalen. En dat de staat hiervoor mag opdraaien.

Het misbruikte slachtoffer had tegen "van D." een rechtzaak aangespannen, om op deze wijze ervoor te zorgen dat hij de tatoeage van zijn borst zou verwijderen. De tatoeage, die het portret vertoont van het slachtoffer, moet nu van de rechtbank van Groningen binnen zes maanden verwijderd zijn. De bijbehorende teksten ('I will love you forever' en een fictieve sterfdatum) vallen hier ook onder.

Door de omvang van de tatoeage is een laserbehandeling niet voldoende. En zal "van D." waarschijnlijk een dure huidtransplantatie moeten ondergaan.

Zie ook het bericht van vanmorgen: Pedofiel moet tatoeage verwijderen

Het bericht over de aanklacht: Verkrachter moet tatoeage verwijderen

En het bericht uit november: Pedofiel met tatoo-s van slachtoffers

Doden door mazelenepidemie in ItaliŽ

In ItaliŽ is de mazelenepidemie uitgebroken. De Italiaanse media meldt dat er sinds april al drie kleine kinderen zijn gestorven aan de ziekte. In talrijke andere gevallen kwam het tot complicaties. Een 22-jarige man ligt in coma.

De Italiaanse regio Napels is voor als nog het ergst getroffen, daar zijn al 15.000 ziektegevallen geregistreerd. De drie dodelijke slachtoffers (waaronder een 9 maanden oude baby) komen ook uit deze regio.

Speciallisten spreken van de ergste mazelenepidemie sinds dertig jaar. Het niet gebruikelijke vochtige klimaat zou de oorzaak van de ongewone verspreiding van de ziekte zijn, die normaal alleen kinderen treft.

In ItaliŽ worden kinderen niet allemaal ingeŽnt tegen de mazelen. In Nederland gebeurt dit overigens wel. In ItaliŽ krijgen sommige kinderen hun eerste prik als ze veertien maanden oud zijn, daarna volgt een prik als ze negen jaar zijn. Kinderen die ingeŽnt zijn, zijn beschermd tegen de ziekte.

Vakantiegangers die de aankomende weken naar ItaliŽ gaan worden door de GGD geadviseerd om hun kind een prik te geven tegen de mazelen als dit nog niet is gebeurt. Er wordt vanuit gaan dat kinderen tot zes maanden nog antistoffen hebben in het lichaam afkomstig van hun moeder.

EuroparlementariŽrs zonder warm water

In het gebouw van het Europees Parlement in Straatsburg is de legionellabacterie aangetroffen. Een aantal van de europarlementariŽrs wil daarom ook de vergadering volgende week in Straatsburg verplaatsen naar Brussel.

De waterleidingen worden volgens de voorschriften doorgespoeld met chloor. Aankomende zaterdag worden er opnieuw monsters genomen om te onderzoeken of het waterkwaliteit weer normaal is. Vanaf 17 juni kan er weer in het gebouw gebruik worden gemaakt van warm water, omdat 17 juni pas de uitslag bekend is van het onderzoek. Tot dan zullen de EuropeaanparlementariŽrs het even zonder warm water moeten doen.

Volgens een woordvoerster zijn volgens de experts geen andere maatregelen nodig. Er is geen enkel gevaar. Of de vergadering naar Brussel wordt verplaatst is voor als nog niet bekend.

Ahern herkozen als Ierse premier

Bertie Ahern is donderdag door het Ierse parlement herkozen als premier. Zijn partij Fianna Fail behaalde bij de parlementsverkiezingen op 17 mei 81 van de 166 zetels. Ahern is de eerste Ierse regeringsleider met twee opeenvolgende termijnen sinds 1969.

De centrum-rechtse Fianna Fail vormt net als de afgelopen regeringsperiode een coalitie met de progressieve democraten, die acht zetels kregen.

Politie Vietnam pakt voetbalgokkers op

Deeoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nederland is gokken op voetbalwedstrijden de normaalste zaak van de wereld. Zo wagen veel FOK!ers gokje op de WK-manager. In Vietnam denkt men hier heel anders over, daar is het gokken op voetbalwedstrijden ten strengste verboden.

Afgelopen week arresteerde de politie in Hanoi en Ho-Chi-Minh stad minstens 27 illegale gokkers, meldden de officiŽle kranten. Onder de gearresteerden bevinden zich veel studenten en winkeliers. Er hangt een zware straf boven hun hoofd, wedden op de uitslagen van de sportwedstrijden wordt in Vietnam als een ernstig vergrijp gezien.

[Uitslag] Frankrijk - Uruguay

13:30 Busan: Frankrijk 0 - Uruguay 0

Het wordt zeer spannend of Frankrijk de volgende ronde gaat halen. Tegen Uruguay werd vandaag met 0-0 gelijkgespeeld. Dit is pas de eerste 0-0 op dit WK na 20 wedstrijden.

Hierdoor heeft Frankrijk pas ťťn punt. Frankrijk kwam na 26 minuten met 10 man te staan, doordat een grove overtreding van Thierry Henry bestraft werd met direct rood. Daarna ging Uruguay aanvallender spelen. Alhoewel de westrijd boordevol zat met kansen, scoorde niemand. Frankrijk moet nu met 2 doelpunten verschil winnen van Denemarken, wil het doorgaan naar de volgende ronde.

Frankrijk: Fabien Barthez, Lilian Thuram, Frank Leboeuf (Candela 16), Marcel Desailly (capt), Bixente Lizarazu, Patrick Vieira, Emmanuel Petit, Johan Micoud, Sylvain Wiltord (Dugarry 90), Thierry Henry, David Trezeguet (Cisse 80).

Uruguay: Fabian Carini, Alejandro Lembo, Gonzalo Sorondo, Paolo Montero (capt), Marcelo Romero, Pablo Garcia, Gustavo Varela, Dario Rodriguez, Alvaro Recoba, Dario Silva, Sebastian Abreu.

Scheids: Felipe Ramos Rizo (Mexico)

Mannen dood na drinken eau de cologne

Deeoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Saudische stad Ryad zijn vier mannen overleden nadat zij eau de cologne hadden gedronken. Dat hebben de media in Saudi-ArabiŽ donderdag gemeld. De eau de cologne bevatte de giftige stof methanol.

De slachtoffers zijn een SaudiŽr, twee Nigerianen en iemand uit Mali. Acht mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis nadat zij van het geurwater hadden gedronken.

Saudische kranten meldden dat er enkele mensen zijn aangehouden die ervan worden verdacht het giftige goedje te hebben verkocht.

Hans Janmaat lijdt aan ernstige hartkwaal

Jos / DeBeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oud-kamerlid Hans Janmaat is ernstig ziek. "Het zal niet lang meer duren voor hij overlijdt aan de gevolgen van een hartkwaal waar hij al zesenhalf jaar aan lijdt", aldus zijn vrouw Wil Schuurman vandaag.

Volgens Schuurman hebben de artsen van het ziekenhuis waar hij verblijft hem onlangs van de medicijnen gehaald. De pacemaker die bij de voormalige politicus is ingezet, werkt niet.

Janmaat zat in de Tweede Kamer voor de Centrumpartij en de Centrumdemocraten.

[WK] Uitslag Frankrijk - Uruguay

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Frankrijk en Uruguay (Groep A) is geŽindigd in een 0-0 gelijkspel.

In de 8e minuut scoorde Trezeguet (Frankrijk), maar dit doelpunt werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. In de 18e minuut was er een redelijke kans voor Uruguay, maar Barthez kon met zijn voet redden. In de 26e minuut kon Henry (Frankrijk) vertrekken na een rode kaart, omdat hij met gestrekt been inkwam. Uruguay kon hier echter geen gebruik van maken in het vervolg van de eerste helft. In de 45e minuut kreeg Petit nog een gele kaart, waardoor ook hij (naast Henry) de volgende wedstrijd geschorst is.

In het begin van de tweede helft lag de wedstrijd helemaal open. Rond de 50e minuut kreeg Uruguay een grote kans, nadat Barthez fout uitkwam. Recoba schoot echter in het zijnet. In het vervolg van de tweede helft kregen zowel Frankrijk als Uruguay enkele kansen, maar het duel eindigde in 0-0.

Stand Groep A
Denemarken - 2 | 4 | 3-2
Senegal - 2 | 4 | 2-1
Uruguay - 2 | 1 | 1-2
Frankrijk - 2 | 1 | 0-1

Uitslagen Groep A
Frankrijk - Senegal - (0-1)
Uruguay - Denemarken - (1-2)
Denemarken - Senegal - (1-1)
Frankrijk - Uruguay - (0-0)

Morgen om 08:30 uur speelt Zweden tegen Nigeria. Om 11:00 uur zal Spanje het opnemen tegen Paraguay, en om 13:30 uur staat ArgentiniŽ tegen Engeland op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Volledig adoptierecht homoseksuele paren in Zweden

johndoe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voortaan hebben homo en lesbische koppels in Zweden onbeperkt recht om samen kinderen te adopteren. Dit is woensdag door het Zweeds parlement (Riksdag) met grote meerderheid besloten. Met 198 stemmen voor en 39 tegen werd het regeringsvoorstel aangenomen. 71 mensen onthielden zich van stemming.

Hierdoor krijgen homoseksuele paren vanaf 1 augustus dezelfde adoptierechten als getrouwde paren. Zo zal een homo- of lesbisch koppel samen een kind kunnen adopteren of een van de partners zal het kind van de andere kunnen adopteren. De wet biedt Zweedse homo- en lesbische koppels tevens het recht om kinderen uit het buitenland te adopteren.

Braziliaanse mogelijk oudste mens

De titel van het oudste mens, nog levende mens, staat nu op naam van een 114-jarige Japanse. Maar in BraziliŽ zou iemand leven die recht heeft op deze titel. Etelvina dos Santos zou al 123 jaar zijn. Dat schrijft de Braziliaanse krant Jornal do Brasil woensdag.

Mevrouw dos Santos, geboren in het district Mata da AlianÁa, in de Staat Bahia (noorden). Vandaag de dag is ze zo goed als blind en woont ze bij haar kleindochters.

[Uitslag] Kameroen - Saudi-ArabiŽ

Kameroen - Saudi-ArabiŽ 1 - 0
De eerste helft begint met Kameroen dat vol op de aanval gaat en al bijna in de eerste minuut een strafschop versiert. De Saudi's krijgen ook een kans via een snelle counter waarna Al Dosari vrij kan inkoppen maar die raakt de bal niet goed genoeg. De rest van de eerste helft is er niet echt rede tot opwinding op wat speldeprikken na. De Saudi's hebben de boel wel beter op orde dan tegen Duitsland, wat een paar minuten voor de rust bijna resulteert in een doelpunt: Na een steekballetje van Al Temymat krijgt Al Yami de bal niet langs keeper Alioum.

In de tweede helft zet Kameroen meteen veel druk, wat grote kansen oplevert die er tot hun grote frustratie allemaal niet ingaan. Uiteindelijk is het Eto'o die, nadat Olembe vanaf rand strafschopgebied centimeters naast geschoten heeft, alleen doorbreekt en knap afrond. Een tijdje later probeert Al Teymat het van zeer grote afstand en dat lukt bijna. Hierna maken de Saudi's het Kameroen nog een paar keer flink lastig en is Kameroen wat moegestreden maar ze houden de voorsprong toch tot het eind vast.

Kameroen:
Alioum, Wome (Njanka 84), Tchato, Song, Kalla, Lauren, Foe, Kome (Olembe 45), Geremi, Eto'o, Mboma (N'Diefi 74).

Saudi ArabiŽ:
Al Daeyea, Al Jahani, Tukar, Zubromawi (Abdallah Al Dossari 71), Al Shehri, Sulimani, Al Khathran (Noor 86), Abdallah Al Shahrani, Ibrahim Al Shahrani, Al Temyat, Obeid Al Dossari (Al Yami 35).

Scoreverloop: Etoo (65')

Geel: Wome (10'), Al Yami (59')

Toeschouwers: 52,328.
Scheidsrechter: T Hauge (Noorwegen).

Gevangene ontsnapte via lakens

pmb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerder meldde wij dat een 25-jarige Algerijn in Breda was ontsnapt. Er werd toen geen mededeling gedaan over de ontsnappingswijze. Nu is bekend gemaakt dat hij ontsnapte met behulp van aan elkaar geknoopte lakens. De Algerijn werd verdacht van het lidmaatschap van een terroristische organisatie.

De man was eind april aangehouden, samen met negen anderen. Zes zijn er al vrijgelaten, de andere drie zitten in Breda vast. De ontsnapte man wordt verdacht van het lidmaatschap van de GSPC, de Groupe Salafiste pour la Prťdication et le Combat, een islamitische groepering die aanslagen in en buiten Algerije voorbereidt.

CV LPF-leider Herben klopt niet

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden.

Herben snapt er niets van, op de site van de Tweede Kamer staat een fout in zijn cv. Op de website staat dat Herben een hogere beroepsopleiding journalistiek gevolgd heeft. ,,Ik heb netjes de middelbare school afgemaakt en verder is mijn kennis vergaard door zelfstudie. Ik maak daar wel ens grapjes over: ik ben niet academisch misvormd. Maar gelukkig loopt mijn fractie over van de academici en hoogleraren",aldus Herben.

Herben ontkent dat hij aan de Tweede Kamer heeft doorgegeven dat hij een journalistieke opleiding genoten heeft. Wel heeft hij een 'postacademische studie internationale veiligheid' aan het Instituut Clingendael gevolgd.

De cv's van Kamerleden worden betrokken van het Parlementair Documentatiecentrum in Leiden. Vervolgens legt de Kamer het ter controle aan de leden voor. Een woordvoerder van de Tweede Kamer vermoedt dat Herben door drukte er niet aan toe is gekomen om zijn cv te toetsten op onjuistheden.

[WK] Uitslag Kameroen - Saudi-ArabiŽ

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Kameroen en Saudi-ArabiŽ (Groep E) is geŽindigd in een 1-0 overwinning voor Kameroen.

Saudi-ArabiŽ, dat enkele dagen geleden nog met 8-0 van Duitsland verloor, maakte een zeer behoorlijke indruk. Beide ploegen hadden ongeveer evenveel kansen. In de 12e een 44e minuut maakte Kameroen een doelpunt, maar beiden werden afgekeurd.

Van Saudi-ArabiŽ kwam de nodige dreiging. Vooral van spits Al-Dosary, die in de 35e minuut het veld vanwege een blessure moest verlaten. Hij werd vervangen door de ook goed spelende Al-Yami.

In de 65e minuut was het toch het van tevoren favoriete Kameroen dat de 1-0 maakte. Eto'o was de doelpuntenmaker.

Zodadelijk om 13:30 uur speelt Uruguay nog tegen Frankrijk.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Grote pinpasfraude ontdekt

Politie en justitie zijn een grote pinpasfraude op het spoor. De afgelopen tijd is op twee plaatsen in Nederland geld opgenomen met tientallen vervalste pinpassen. Er is een verdachte aangehouden in deze zaak, maar het onderzoek loopt nog, aldus de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) donderdag.

Criminelen zijn er in geslaagd om pinpassen in handen te krijgen en achter de bijbehorende pincodes te komen. Vervolgens nam men met een valse pas geld op, terwijl de originele pas in de portomonnee van de eigenaar zat. Gedupeerden krijgen na controle de schade vergoed, aldus de bankenvereniging die verder geen bijzonderheden kwijt wil.

Mensen worden door de NVB opgeroepen de bank in te lichten wanneer er iets verdachts aan de hand lijkt te zijn met geld- of betaalautomaten.

Kiwi met uitsterven bedreigd

Dr_Evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populatie kiwi-vogels vermindert met grote sprongen. Vroeger leefden er 12 miljoen kiwi-vogels in Nieuw-Zeeland, op dit moment zijn er nog maar 70.000 in leven.

De naam van de vogel is afgeleid van de vrucht kiwi. Deze lijkt veel op het vogeltje. Het vogeltje leeft al bijna 70 miljoen jaar in Nieuw-Zeeland, maar als het zo doorgaat is het vogeltje binnen een eeuw uitgestorven.

De kiwi-vogel wordt hoofdzakelijk bedreigd door de bouw van steden en door de import van roofdieren in Nieuw-Zeeland, waaronder de wezel. De wezel is zich namelijk aan het uitbreiden in Nieuw-Zeeland. Dierenbeschermers pleiten voor in ieder geval vijf natuurreservaten.

De kiwi is een vogeltje dat normaal gesproken dertig tot veertig jaar oud wordt, maar op dit moment heeft het vogeltje maar een levensverwachting van acht maanden.

Al het personeel KPNQwest ontslagen

ComPeter en miss_bleu hadden ons via de newssubmit beiden te melden dat alle circa 550 medewerkers van KPNQwest die in Nederland werken, zijn ontslagen.

KPNQwestDe curatoren van het bedrijf hebben de maatregel genomen omdat het faillissement is uitgesproken over enkele dochters van het glasvezelnetwerkbedrijf. De werknemers hebben vanochtend de ontslagbrief thuisgestuurd gekregen.

De vakbond Abvakabo FNV wil een website in het leven roepen om de ontslagen employees bij te staan. Ze krijgen nog zes weken doorbetaald via het UWV, dat beter bekend staat als het voormalige GAK.

Naar verwachting blijven voorlopig 70 medewerkers aan het werk om het netwerk draaiende te houden. De curatoren van KPNQwest zoeken naar een overnamekandidaat.

The Bar blijft nog even open

De kijkcijfers van The Bar, de huidige realitysoap van Yorin, vallen niet vreselijk mee. Toch is de zender niet van plan het programma al te stoppen. Dat meldt AnTjE ons via de newssubmit.

The BarHet station heeft na dagenlang vergaderen dinsdag besloten nog even door te gaan. "Het heeft er om gespannen", geeft een woordvoerster toe, "maar we denken dat met extra impulsen het programma toch interessant blijft tot de oorspronkelijk geplande einddatum van 2 juli. We gaan de individuele strijd meer voor het voetlicht brengen, maar doen dat binnen het oorspronkelijk vastgestelde programmabudget."

De zender verwacht niet door de veranderingen ineens enorm stijgende kijkcijfers te krijgen. Vanaf de eerste uitzending kijken er gemiddeld 180.000 mensen, maar in de maand mei liep dat terug naar 150.000. Yorin hoopt in de laatste maand enkele kijkers meer voor het programma te winnen.

In ieder geval is The Bar nog niet het einde van reality-tv voor de zender. Er wordt door Yorin nog steeds gesproken over een vierde deel van het aloude Big Brother...

Japanse politie vindt lijk in koelkast

Deeoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdag is in Japan een vrouw gearresteerd die ervan wordt verdacht het lichaam van haar vermiste echtgenoot in een koelkast te hebben gestopt.

De lugubere vondst werd gedaan door werknemers van een onroerendgoedbedrijf. Zij kregen de schrik van hun leven toen ze de deur van de afgedankte koelkast opende.

De man was in de kleine koelkast gepropt, waar hij dubbelgevouwen in lag met een deken over zich heen, aldus de politie. De 40-jarige vrouw, die vijf jaar geleden haar echtgenoot als vermist had opgegeven, wordt verdacht van moord.

Ongeval met twee bussen op snelweg A16

miss_bleu, ComPeter en joris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen zijn op de A16, tussen Zevenbergschen Hoek en knooppunt Zonzeel, twee touringcars betrokken geraakt bij een ongeval. Ooggetuigen melden dat het gaat om een bus met ouderen en een bus met schoolkinderen.

In Zevenbergen wordt momenteel een sporthal ingericht om eventuele slachtoffers op te vangen. Voor zover bekend zijn er in de bus met ouderen 7 gewonden, van wie 3 ernstig.

Zahovic naar huis ondanks excuses

M@rtijn wist ons vandaag het volgende te melden:

Ondanks dat Zlatko Zahovic zijn excuses heeft gemaakt aan coach Katanec, voor het in woede uitbarsten na zijn wissel in de wedstrijd tegen Spanje, is nu toch besloten om de spits van Benfica en SloveniŽ naar huis te sturen.

Eerder had de Sloveense bond nog geen gehoor gegeven aan het verzoek van Katanec, om Zahovic vanwege diens wangedrag naar huis te sturen.
Hierop besloot Katanec na het WK als trainer van SloveniŽ op te stappen.

Een dag later is dan toch het besluit genomen het gedrag van de sterspeler niet te tolereren, en hem naar huis te sturen. Rok Sinkkovc, woordvoerder van de bond, wilde er verder weinig over kwijt. "Ik kan bevestigen dat Zahovic naar huis is gestuurd. Bij die informatie willen we het voorlopig laten", zo zei hij.

De spits, die zelf had aangegeven spijt te hebben van zijn uitbarsting, en zaterdag graag weer mee had willen doen tegen Zuid-Afrika, onthield zich van elk commentaar.

VS willen vingerafdruk van moslims

De VS willen dat moslims die een Amerikaans visum hebben zich registreren met een vingerafdruk. De maatregel moet ook gelden voor visahouders uit het Midden-Oosten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil daarvoor de wet aanpassen.

De maatregel is bedoeld voor ,,individuen uit landen die de grootste bedreiging vormen voor de Amerikaanse veiligheid''. Hiermee worden onder anderen visahouders uit Pakistan, Saudi-ArabiŽ en andere moslimlanden bedoeld. Dit betekent dat meer dan 100.000 mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning hun vingerafdruk moeten afstaan. Alleen mensen met een permanente verblijfsvergunning vallen niet onder het voorstel.

Kritiek

Op de mogelijke wetswijziging kwam direct al kritiek. De organisatie National Immigration Forum zei woensdag dat de registratie hen doet denken aan totalitaire regimes als Irak. Ook The American Civil Liberties Union uitte kritiek. Zij meent dat de regering-Bush in toenemende mate de moslims en Arabieren in de VS buitenspel zet en isoleert.

Victoria haar contract niet verlengd

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Victoria Beckham heeft geen nieuw contract gekregen bij haar platenmaatschappij Virgin. Dit komt omdat de verkoopresultaten enorm tegengevallen zijn. Ze is dus gewoon aan de kant gezet door de platenmaatschappij.

Victoria Beckham is de derde ex-Spice Girl die op straat is gezet door hun platenmaatschappijen, eerder werden Emma Bunton en Mel B. al ontslagen.

Victoria heeft zelf verklaard: "Niemand is ontslagen. Het contract met Virgin is gewoon afgelopen en beide partijen hebben besloten het niet te continueren".

In ieder geval is bekend geworden dat de reclame-campagne van de CD van Victoria veel duurder is geweest dan dat er verdiend is met de verkoop van de CD. Er is meer dan 7,5 miljoen euro uitgegeven aan de CD en er zijn er maar amper 50.000 stuks van verkocht.

[Uitslag] Denemarken - Senegal

Denemarken - Senegal (1-1)

De wedstrijd tussen Denemarken en Senegal (Groep A) is geŽindigd in een 1-1 gelijkspel.

Beide ploegen begonnen erg fanatiek aan het duel. Dit leverde dan ook de nodige kaarten op. Fadiga had eigenlijk een rode kaart moeten krijgen, omdat hij natrapte. De scheidsrechter zag dit echter niet.

In de 16e minuut was het Denemarken dat op een 1-0 voorsprong kwam. Tomasson schoot een door hem zelf versierde penalty binnen. 7 minuten na rust (52') maakte Diao de gelijkmaker op aangeven van Fadiga: 1-1.

In de 80e minuut kreeg doelpuntenmaker Diao van Senegal de rode kaart voor het inkomen met gestrekt been. Senegal, dat voor die rode kaart de betere ploeg was, zakte in en kreeg geen goede kansen meer.

Opstellingen:

Denemarken:
Sorensen, Helveg, Henriksen, Laursen, Heintze, Tofting, Tomasson, Gravesen (62. Poulsen), Rommedahl (89. Lovenkrands), Sand, Gronkjaer (50. Jorgensen)

Senegal
Sylva, Coly, Malick Diop, Diatta, Daf, M.Ndiaye (46. S. Camara, 83. Faye), Diao, Pape Sarr (46. H. Camara), Bouba Diop, Fadiga, Diouf

Scoreverloop:1-0 Tomasson (16'/pen), 1-1 Diago (52')

Geel: Sand, Tomasson, Helveg, Poulsen bij Denemarken en Fadiga, Diao bij Senegal

Rood: Diao (80') van Senegal

[WK] Uitslag Denemarken - Senegal

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Denemarken en Senegal (Groep A) is geŽindigd in een 1-1 gelijkspel.

Beide ploegen begonnen erg fanatiek aan het duel. Dit leverde dan ook de nodige kaarten op. Fadiga had eigenlijk een rode kaart moeten krijgen, omdat hij natrapte. De scheidsrechter zag dit echter niet.

In de 16e minuut was het Denemarken dat op een 1-0 voorsprong kwam. Tomasson schoot een door hem zelf versierd penalty binnen. 7 minuten na rust (52') maakte Diao de gelijkmaker op aangeven van Fadiga: 1-1.

In de 80e minuut kreeg doelpuntenmaker Diao van Senegal de rode kaart voor het inkomen met gestrekt been. Senegal, dat voor die rode kaart de betere ploeg was, zakte in en kreeg niet echt meer goede kansen.

Zodadelijk om 11:00 uur speelt Kameroen tegen Saudi-ArabiŽ. Om 13:30 uur zal Uruguay het opnemen tegen Frankrijk.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Brandsteder eist ton van roddelbladen

Talk2me en AnTjE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ron Brandsteder wil 100.000 euro van de roddelbladen die een vrouw onlangs uitgebreid lieten vertellen dat zij een zoon van hem heeft. Gisteren diende een kort geding voor de president van de rechtbank in Amsterdam tegen de roddelbladen Privť, Story, Party en Weekend.

De vier roddelbladen waren getipt door een kennis van de moeder van het kind waarvan Brandsteder de vader zou zijn. De moeder gaf aan alle vier bladen een uitgebreid interview. Ieder blad dacht de primeur te hebben, in werkelijkheid lag het verhaal van de vrouw, Marita van Rossum, op dezelfde dag in viervoud in de schappen. De vrouw is de ex van zanger Dries Roelvink, een goede vriend van Brandsteder, aldus de bladen.

Brandsteder eist rectificatie en wil dat de bladen tot de uitkomst van de DNA-test niet over de kwestie schrijven. Ieder blad zou 25.000 euro aan hem moeten betalen.

De president van de rechtbank doet op 20 juni uitspraak.

AustraliŽ bekrachtigt Kyoto-protocol niet

Pseudo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

AustraliŽ zal het Kyoto-protocol niet bekrachtigen. Dit verklaarde premier Howard vanochtend in het parlement. Zijn regering blijft namelijk bezwaren houden: 'Het kost banen en is slecht voor de Australische industrie', aldus Howard.

Het besluit komt niet geheel onverwacht. Eerder al had AustraliŽ gezegd dat het het protocol niet zou bekrachtigen als de Verenigde Staten niet mee zouden doen. De VS doen inderdaad niet mee, waardoor AustraliŽ dit voorbeeld nu dus zal volgen.

De deelname van landen als de VS en AustraliŽ is van groot belang omdat zij tot de grote vervuilers behoren. Door middel van het Kyoto-protocol wil men de uitstoot van gassen zoals kooldioxide in 2012 teruggebracht hebben tot het niveau van 1990.

Gisteren bekrachtigde Japan het protocol wel. Ook de Europese Unie heeft dit inmiddels al gedaan. De VS en AustraliŽ zullen het klimaatprobleem langs, zoals zij het noemen, praktische wegen aanpakken.

Nieuwe condoomverpakking tegen rechtzaak

Een condoomverpakking die gebruikt kan worden als bewijsmateriaal bij aanklachten wegens verkrachting. De nieuwe condoomverpakking, een uitvinding van de Brit David Morrow, kan alleen geopend worden wanneer beide partners dat willen. Morrow heeft inmiddels patent gekregen op zijn vinding.

Het condoom zit in een doosje en moet eruit getrokken worden met behulp van een velletje. De bedoeling is dat beide partners aan het velletje trekken, daarmee hun vingerafdrukken achterlatend. Voorts kunnen er gegevens over plaats en tijd op worden ingevuld.

Wanneer beide partners de verpakking openen zou een aanklacht wegens verkrachting zinloos zijn, volgens de uitvinder, omdat de vingerafdrukken als bewijs dienen dat er sprake is van wederzijdse instemming. Het tijdschrift New Scientist, die de uitvinding bekend maakte, spreekt van een zeer triest teken des tijds.

Tha master : bedankt voor je submit.

Microsoft onderzoekt lek in Explorer

Cableman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dagje rustig surfen is er tegenwoordig niet meer bij. In Microsoft Internet Explorer is er een veiligheidslek geconstateert waardoor kwaadwillende personen de controle over andermans pc kunnen overnemen indien de gebruiker een link naar een verouderd internet-protocol aanklikt.

Dit internetprotocol is het zogenaamde Gopher-internetprotocol, dit wordt nog door Internet Explorer en de meeste andere browsers ondersteund. Naar verluid beperkt deze kwetsbaarheid zich niet tot 1 versie van Internet Explorer, zeer waarschijnlijk zijn alle versie van Internet Explorer kwetsbaar. Microsoft heeft de kwestie momenteel nog in onderzoek.

Schiphol wil zesde en zevende baan

Tha master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Luchthaven Schiphol is gestart met de voorbereidingen voor een zesde en zevende start- en landingsbaan en een tweede areaal voor de afhandeling van passagiers en bagage. Al in 2000, toen bleek dat de bouw van een nieuwe luchthaven in zee onmogelijk was, is de directie van Schiphol gaan werken aan plannen voor uitbreiding

De investering, waarmee een bedrag van vijf miljard euro is gemoeid, moet er voor zorgen dat Schiphol de voor 2020 geplande groei van tot 85 miljoen passagiers aan kan. In de loop van dit jaar wordt de omstreden vijfde baan in gebruik genomen.

Tooske zegt "ja"

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tooske, de ex-TMF VJ, heeft dinsdag het jawoord gegeven aan de Amerikaan Keith Davis. Dit deed zij gistermiddag in haar geboorteplaats Zwolle. De twee hadden elkaar tien jaar geleden ontmoet in New York, zijn een tijdje uit elkaar geweest, en zijn sinds een tijd weer bij elkaar.

Echt tijd voor een huwelijksreis of mooie wittebroodsweken is er niet. Tooske presenteert sinds deze maand vanuit New York de US Top 20. Daarnaast is ze druk bezig met de voorbereiding van haar rol in de nieuwste Van den Ende-musical '3 Musketiers'.

Excuus voor "kinderporno" strip Veronica

Het programmablad van Veronica, het Veronica Magazine, heeft zijn excuus aangeboden voor de strip van DirkJan die vorige week geplaatst werd.

In die strip staan op het eerste plaatje twee jongetjes die "Ho!" roepen tegen van Druten (een onoogelijke leraar die vaker in de strip fungeert). In het tweede plaatje zegt Van Druten tegen het schoolhoofd dat langsloopt "dat is nu de jeugd van tegenwoordig" , waarop het schoolhoofd zegt: "je maakt het er zelf naar, van Druten". Op het derde plaatje is dan te zien dat Van Druten een jochie van achteren neemt.

Het Veronica magazine laat nu weten: De strip Dirkjan in Veronica Magazine 22 is door een aantal lezers als zeer kwetsend ervaren. Wij delen hun mening dat in deze aflevering de grenzen van goede smaak zijn overschreden. De strip had in deze vorm niet geplaatst mogen worden. Wij bieden onze welgemeende excuses voor de fout aan.

Uiteraard is de strip online gezet, via onzin.com kun je hem bekijken (en zelf oordelen).

Pedofiel moet tatoeage verwijderen

Talk2me, Bimmel en mrmiddel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een inwoner uit Zuidwolde, de 43-jarige Van D., die vastzit op beschuldiging van pedofilie, moet van de rechtbank in Groningen een tatoeage op zijn borst laten weghalen. Het gaat om het gezicht van een jongen die zegt jarenlang door de man seksueel te zijn misbruikt.

Niet alleen het gezicht van de jongen, maar ook zijn naam met de tekst "I will love you forever" en een fictieve sterfdatum (de laatste dag dat beiden elkaar zagen) moeten binnen 6 maanden zijn verwijderd, aldus het vonnis.

De jongen (nu 18) die de zaak had aangespannen zegt door de pedofiel van zijn 12e tot zijn 15e misbruikt te zijn.

Het is nog onbekend wanneer de strafzaak tegen de 43 jarige Van D. begint. De man die in de media bekend staat als "de Groningse Dutroux", zou veel slachtoffers gemaakt hebben. Hij mishandelde zijn slachtoffertjes stevig. Zo sloeg hij ze, schopte ze, en hij heeft zelfs bij een jongen kokend water over zijn geslachtsdelen gegoten. Die nu 11-jarige jongen is onlangs in een psychose geraakt en in een psychiatrische instelling opgenomen.


Zie ook: Pedofiel met tatoo-s van slachtoffers van vorig jaar november.

''Puttens duo'' eist miljoenen schadevergoeding

Tha master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee mannen die zijn vrijgesproken in de Puttense moordzaak, Wilco Viets en Herman du Bois, hebben de hoogste schadeclaim in de Nederlandse strafgeschiedenis ingediend.

Het duo, dat zeven jaar vastzat, eist samen een bedrag van totaal 4.401.822 euro (omgerekend bijna tien miljoen gulden).

Het ''record'' toegewezen schadeclaims is tot nu toe de schadeclaim van 1 miljoen gulden in de strafzaak rond oud-politiechef Renť Lancee. Deze werd onterecht vastgezet op beschudiging van verkrachting van zijn dochter.

R. Kelly aangeklaagd wegens kinderporno

t0rnad0 en MahRain hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

CNN meldt dat de Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly gisteravond in Florida is aangehouden toen hij een huis verliet. Kelly is aangeklaagd wegens seks met een 14-jarig meisje en het maken van video-opnames daarvan. Mocht Kelly schuldig worden bevonden kan de zanger tot 15 jaar achter de tralies verdwijnen. Waarschijnlijk hoeft R. Kelly (33) niet in de gevangenis te zitten totdat de rechtzaak begint.

Het onderzoek begon na geruchten dat de artiest een verhouding had met de 14-jarige dochter van een zakenkennis. Op een videoband, die bij een krant in Chicago terechtkwam, zou te zien zijn dat R. Kelly seks heeft met het meisje. Het bewuste meisje en haar ouders hebben de beschuldigingen overigens ontkend. Kelly heeft zelf al eerder gezegd dat de videoband nep is.

R. Kelly kwam wel al eerder in het nieuws vanwege zijn voorliefde voor erg jonge vrouwen. Hij trouwde ooit met de inmiddels overleden Aaliyah, toen die pas 15 jaar was, en schikte al twee soortgelijke zaken met minderjarigen. Een andere zaak draait om een vrouw die zegt dat de zanger haar zwanger heeft gemaakt toen ze nog een tiener was. Hij zou haar hebben gedwongen tot een abortus.

Componist, zanger en producer R. Kelly verkocht de afgelopen jaren miljoenen cd's in de wereld. Hij had een wereldhit met I Believe I Can Fly, en was als producer betrokken bij wereldsterren als Michael en Janet Jackson, Cťline Dion en The Isley Brothers.

Israel valt Palestijns gebied binnen

IsraŽl is met tanks en bulldozers de Palestijnse stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever binnengedrongen en heeft het hoofdkwartier van Jasser Arafat omsingeld.

Ook is met tientallen tanks de autonome Palestijnse stad Jenin binnengevallen. Die aanval werd ondersteund door Apache-gevechtshelikopters. IsraŽl beschouwt Jenin en het bij de stad gelegen vluchtelingenkamp als een broedplaats van terrorisme, waar zelfmoordaanslagen tegen IsraŽlische burgers worden beraamd.

De acties volgen in reactie op een bloedige zelfmoordaanslag in IsraŽl. Bij die aanslag in Megiddo op de grens van Israel en de Westoever vielen 17 doden en 40 gewonden. Bij de aanslag bracht een 16-jarige Palestijn, afkomstig uit jenin, een auto waarin hij zat tot ontploffing naast een autobus. In de loop van de dag eiste de Islamitische Jihad de verantwoordelijkheid op voor de actie. De radicale Palestijnse groepering zegt aandacht te willen vragen voor de IsraŽlische bezetting van Oost-Jeruzalem die precies 35 jaar geleden begon.

WK 2002 kost twee fans het leven

Dat het WK ook voor thuisblijvers een gevaar is bleek uit de volgende twee gevallen die deze week plaatsvonden.

Bij het repareren van een tv-antenne is een 34-jarige Turk uitgegleden en viel vier etages naar beneden. Hij overleefde de val, maar overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een 23-jarige voetbalfan uit AlbaniŽ is geŽlektrocuteerd toen hij zijn TV wilde maken. De man wilde de wedstrijd ItaliŽ - Ecuador kijken.

Rechtszaak over single 'At your service'

Mega Charts, het bedrijf dat de top 100 verzorgt is aangeklaagd door Multidisk en Jan Rietman. Ze eisen dat het muzikale eerbetoon aan Pim Fortuyn terugkomt in de hitlijst.

Zondag werd het nummer door Mega Charts uit de hitlijst geschrapt. Het bedrijf vermoedde dat Multidisk de exemplaren zelf opkocht om een betere notering in de hitlijst te krijgen.

Multidisk verklaarde dat het ongeveer duizend singles had opgekocht voor fans van Gerard Joling die het nummer via zijn website hadden besteld. Volgens Rietman is dit niet doorgegaan omdat de platenzaken de singles niet konden leveren. Volgens de componist is toen besloten meer cd's te laten persen.

De componist vermoedt dat er sprake is van boze opzet. "Iemand die een hekel heeft aan Pim Fortuyn, aan mij, of aan Joling heeft opzettelijk een grote partij opgekocht om ons in een kwaad daglicht te stellen".
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.