Keane hoopt nog te spelen op WK

Fathom wist ons vandaag het volgende te melden:

Spijt heeft Roy Keane niet. 'Als ik ook maar enigszins getwijfeld had, dan zou ik me misschien wel een beetje hebben ingehouden.' Maar stiekem hoopt de voormalig aanvoerder van het Ierse elftal dat hij nog kan deelnemen aan het WK.

'Niemand heeft er zoveel voor over om voor Ierland te spelen als ik. En er is geen groter evenement dan het WK. We zullen zien, misschien is er nog een mogelijkheid, maar de bal ligt niet bij mij', vertelde Keane voor de Ierse staatsomroep RTE.

Volgens de captain van Manchester United is bondscoach Mick McCarthy aan zet. Die zou er echter niet over peinzen om Keane weer naar Japan te halen. Bovendien zou een groot deel van de Ierse selectie tegen een terugkeer zijn van Keane.

Voor het eerst sinds zijn vertrek zou Keane emoties hebben getoond, anders dan de onderkoelde woorden die hij eerder vertelde tegenover de media. Zijn advocaat Michael Kennedy hoopt dat met het interview Keane alsnog mag terugkeren in de WK-selectie, ook al weigert zijn cliënt excuses aan te bieden aan McCarthy. 'Ik sta nog steeds voor wat ik vorige week heb gezegd. Wat mij vorige week is overkomen, is verkeerd. Mijn geweten is schoon', oordeelt Keane. Hij had zich in het Ierse trainingskamp opgewonden over de matige trainingsfaciliteiten en het gebrek aan motivatie van enkele medespelers.

'Een excuus van Roy is absoluut een halszaak', is de mening van John Delaney, bestuurslid van de Ierse voetbalbond (FAI). 'Ik zie nog geen enkel verschil. De FAI moet respect hebben voor Mick McCarthy en zijn spelers.'

De bondscoach was nog duidelijker: 'Ik heb mijn spelers vandaag moeten verzekeren dat geen enkel excuus zal voldoen om Roy Keane terug te krijgen in deze groep. Zonder twijfel stappen er een paar spelers op als hij terugkeert. Maar dat gebeurt niet. Roy Keane is history.'