Basisplaats Rivaldo is onzeker

De coach van Brazilië, Luiz Felipe Scolari, heeft toegegeven dat hij voor de openingswedstrijd tegen Turkije mogelijk één speler van zijn middenveld laat vallen. Hij weigerde te zeggen welke speler onderpresteerde maar geruchten suggereren dat het sterspeler Rivaldo zou kunnen zijn.

'Ik moet kansen geven aan anderen en het is mogelijk dat ik een speler wissel.' zei Scolari, die eerder al een andere sterspeler, Romario, thuis hield.

Het is onwaarschijnlijk dat het Emerson van AS Roma is, aanvoerder en één van de vertrouwelingen van Scolari. Ook is het waarschijnlijk niet Ronaldinho, die heel goed presteerde in de laatste wedstrijden. De andere huidige twee middenvelders zijn Kleberson, van de Braziliaanse kampioen Atletico Paranaense, en Rivaldo.

Kleberson is niet Scolari's eerste keus op de positie van defensieve middenvelder. In de training van dinsdag speelde Juninho Paulista op in die positie. Maar er zijn twijfels of hij wel de defensieve kwaliteiten heeft voor die positie. Als hij een voor een meer defensief middenveld kiest kan Scolari kiezen voor de veteraan Vampeta. Dit zou Rivaldo overlaten, die dus op de bank zou moeten plaatsnemen.

De laatste twee maanden heeft Rivaldo al op de bank gezeten vanwege een knieblessure waarvan hij nu volledig hersteld is. 'Ik voel me hersteld. Als de coach me nu oproept kan ik spelen,' zegt Rivaldo. Maar op het oefenpartijtje na de training op dinsdag zat Rivaldo in het reserve team en werd zijn plek ingenomen door een ook al zo recentelijk goed spelende Denilson. Scolari gaf toe dat hij verdeeld is tussen het geven van een basisplaats aan Denilson of hem van de bank af te laten starten. 'Ik moet variaties testen.' zei hij. 'Als ik het team moet veranderen moeten ze klaar zijn'.