Skyboxen in ArenA doelwit van rovers

De laatste tijd worden de luxe skyboxen in het Ajax-stadion Amsterdam ArenA regelmatig bezocht door inbrekers. De ongewenste bezoekers doen zich vervolgens in de 'huiskamers' van het stadion tegoed aan de nodige alcohol en bouwen er zelfs hele feestjes.

In enkele gevallen werd de skybox keurig achtergelaten, maar was het onderkomen enkele dagen later veranderd in een enorme puinhoop met lege drankflessen. Zelfs koffiezetapparaten werden meegenomen.

Zelfs tijdens wedstrijden worden de bezoekers van zo'n sky-box beroofd. Terwijl de toeschouwers naar de wedstrijd zitten te kijken, worden regelmatig de jaszakken geleegd.

De huurders van de skyboxen, die ongeveer 125.000 euro voor het onderkomen in de ArenA betalen, hebben inmiddels hun klachten kenbaar gemaakt bij de directie van het stadion.

ArenA-directeur Henk Markerink zegt dat er al verschillende maatregelen getroffen zijn. "Zo hebben we onder meer permanent toezicht en meer surveillances rond de boxen."

Voorzitter K. Vink, van de Ajax Business Associates, de club van skybox- en business-seathouders, bevestigt de inbraakproblemen. "Het stadion is makkelijk te betreden. Ook op dagen dat er geen activiteiten plaatsvinden, kun je overal komen."
Volgens Vink wordt een ander beveiligingssysteem onderzocht.