Justitie pikt foto's bij Autoweek

Mukie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitgever van Autoweek overweegt een klacht in te dienen bij Justitie. Sanoma (voorheen VNU) is woedend over een inval bij de redactie van het blad Autoweek, waarbij Justitie afgelopen vrijdagavond een cd-rom met digitaal opgeslagen foto's in beslag nam.

De foto's zijn gemaakt tijdens een straatrace op een industrieterrein in Hoorn. Bij die race zouden zo'n honderd auto's betrokken zijn geweest. Op de foto's zijn naast de auto's ook personen te zien. Het beeldmateriaal is nog niet gepubliceerd. De kentekens van de meerijdende auto's zouden voor de reportage in Autoweek onherkenbaar worden gemaakt, maar zijn op het ruwe fotomateriaal wel te zien.

Uitgeverij Sanoma is woedend over het 'overdreven intimiderende optreden' van officier van Justitie en de aanwezige rechercheurs die de inval leidden. Zij zouden onder meer hebben gedreigd de hoofdredacteur van Autoweek te laten gijzelen als hij het fotomateriaal niet wilde afstaan. Ook werd gedreigd met een miljoenenclaim tegen de uitgeverij en het vergrendelen van haar gehele kantoorpand.