FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 november 2001

"30% steunt Pim Fortuyn"

Niet alleen op Fok!zine kan Pim Fortuyn nogal wat steun tegemoet zien, uit een verkiezingspoll hier bleek zo'n 26% achter LN te staan, óók uit een recent onderzoek van Het Parool blijkt dat 30% van de lezers van die krant Fortuyn voluit steunt.

Eenderde van de lezers die reageerden op de poll van Het Parool, steunt Fortuyn voluit, eenderde is tegen hem. De rest ziet hem vooral als breekijzer om de Haagse politieke cultuur open te breken maar niet als een vertolker van de eigen mening.

De Pim Fortuyn "steuners" menen dat hij een einde zal maken aan het 'gezapige geleuter' van 'ingeslapen' politici, die deel uitmaken van een 'vermolmd', 'verstikkend' en 'vastgeroest' systeem. Hij noemt de 'dingen bij de naam', en 'spreekt de waarheid'. Fortuyn doet dat nu als enige, maar zal anderen daar ook toe dwingen. Hij wordt de knuppel in het hoenderhok van de Haagse politiek.

Tegenstanders zien in Fortuyn vooral een charlatan, een populist of zelfs een rechts-extremist. Felle tegenstand krijgt Fortuyn ook van ex-SP politicus Sjon Lammers, die nu zelf bij Leefbaar Nederland zit. Hij wil morgen, wanneer LN zijn congres houdt en zijn lijsttrekker kiest, Fortuyn en het bestuur keihard aanpakken. Samen met Anneke Smit-Boerma en twee andere (ex)-kandidaat-lijsttrekkers heeft de oud-SP'er zich gekeerd tegen de kandidatuur van de ,,fascist'' Fortuyn en gaat hij tekeer tegen het ondemocratische bestuur dat zich in zijn theorie door Fortuyn en consorten heeft laten omkopen voor 8 miljoen gulden.
In een interview met GIC zegt Lammerts vandaag dat hij morgen brandhout gaat maken van LN voorzitter Jan Nagel. Nagel zelf reageerde vanavond bij Andries Knevel op Nederland 1 droogjes op die uitspraak: "We zullen zien".

Gay krant doet aangifte tegen SGP voorzitter

Henk Krol heeft namens de Gay Krant aangifte gedaan tegen partijvoorzitter W.Kolijn van de SGP. Ook de Stichting Vrienden van de Gay Krant ondersteunt de aangifte.

Het draait om de uitspraken die Kolijn deze week deed over homoseksueel gedrag. Kolijn had gepleit voor een verbod op het tot uiting brengen van homoseksualiteit in het openbaar. Dat zou strafbaar moeten worden gesteld. Hij zei tevens dat homofilie op dezelfde lijn ligt als pedofilie.

,,Aanstootgevend'' noemt Henk Krol deze uitspraken. Hij vreest dat deze een toename van geweld tegen homoseksuele jongeren in de hand werken. Overigens heeft Kolijn gisteren zijn uitspraken genuanceerd. ,,Ik ben er dinsdag niet in geslaagd om een evenwichtig antwoord te geven over dit onderwerp. Ik geef toe dat het mijn fout is. Mijn standpunten waren onzorgvuldig en ik neem ze terug. Het gaat er ons niet om, onderscheid te maken tussen homofiele, heterofiele of pedofiele uitingen in het openbaar. Wij menen dat onzedelijk gedrag in zijn geheel niet in het publieke leven thuishoort.''

De nuancerende woorden van Kolijn zijn voor Henk Krol geen reden om de aangifte terug te trekken. ,,Tegenwoordig roept elke maand wel een geestelijk leider iets over homoseksuelen, krijgt daar vervolgens spijt van en trekt zijn uitspraak dan snel weer terug. Maar ook na zo'n excuus blijft de oorspronkelijke boodschap bij de aanhangers hangen en nemen ze die zelfs over.'' Krol wees er tevens op dat men onlangs aangifte deed tegen een imam die dergelijke uitspraken deed, en dat daarom de uitspraken van Kolijn niet zonder gevolgen kunnen blijven. Krol waarschuwde al eerder dat homo's zich steeds banger gaan voelen in Nederland door godsdienstig getinte homohaat.

Politie Zaandam vangt enge slang

De politie in Zaandam heeft donderdagavond een ''levensgevaarlijk'' karwei opgeknapt. Ze rukten uit om een slang te vangen.

Opgerold tussen twee geparkeerde auto's lag de slang in de buurt van de Brandarisflat. Eerst durfden de agenten de slang niet te benaderen, vooral omdat het dier hen onafgebroken bleef aanstaren. Uiteindelijk werd besloten tot een razendsnelle overmeesteringsactie.

Vol goede moed en bewapend met een stok besprongen de agenten de slang, die daardoor razendsnel op z'n rug draaide. Op de buik van de slang stond een labeltje: 'Made in Taiwan'

Fraude met Endemol-aandelen in België

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat de voormalige grote baas van Philips, Cor Boonstra, voor één miljoen gulden aandelen Endemol had gekocht bij de Belgische KBC-bank, hebben werknemers van die bank ook grote pakketten Endemol-aandelen aangeschaft.

Op deze wijze hebben de werknemers misbruik gemaakt van voorkennis om zich te verrijken. Buiten het KBC-personeel zouden ook hun families en vrienden hebben meegeprofiteerd van de handel in aandelen van het Nederlandse mediaconcern Endemol.

De KBC-bank heeft inmiddels bevestigd dat bij het Belgisch gerecht aangifte is gedaan van de grote voorkenniszaak. De Nederlandse stichting, die toezicht houdt op het effectenverkeer zou ook al contact hebben opgenomen met de Belgische beurscommissie.

Cor Boonstra zelf wordt in Nederland door menigeen ook verdacht van voorkennis. Boonstra zou via zijn eega Sylvia Toth, commissaris bij Endemol, op de hoogte zijn geweest van de overname door Telefonica. Boonstra kocht zijn pakketten aandelen Endemol ter waarde van 1,1 miljoen gulden op woensdag 8 en vrijdag 10 maart 2000. Voor deze transacties opende hij een nieuwe rekening bij zijn Belgische bank, de KBC Bank in `s Gravenwezel, zijn toenmalige woonplaats. Hij verzocht de directeur destijds om discretie.
Op 10 maart kreeg de Endemoltop, die verbleef in het Portugese Faro, het `definitieve' goudomrande aanbod van Telefonica, waarover al sinds 7 maart onderhandeld werd. De overname van Endemol werd pas op vrijdag 17 maart 2000 wereldkundig gemaakt.

Film Review: Harry Potter

Het gebeurt niet vaak dat er een film uitkomt waarvan bijna iedereen het verhaal al kent en wat dan toch nog zoveel bezoekers dreigt te trekken. Toch komen er in een betrekkelijke periode twee films in de bioscoop met dit gegeven. Twee immens populaire boekenseries hebben nu hun weg naar het grote scherm gevonden. Het startschot wordt gegeven door de verfilming van het eerste boek van Harry Potter: Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen). Een moeilijke opgave, wetend dat iedereen hoge verwachtingen heeft en de geestelijke moeder J.K. Rowling er streng op toezag dat het verhaal in ere werd gehouden en de film een Brits uiterlijk bleef houden. Steven Spielberg is hier zelfs voor teruggedeinst. Maar Chris Columbus (Home Alone, Mrs. Doubtfire) durfde het gelukkig wel aan...

DetailsGroot Brittanië/Verenigde Staten, 152 minuten
GenreAdventure/Fantasy
RegieChris Columbus
ScenarioJ.K. Rowling
CastO.a. Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Maggie Smith en Alan Rickman
MuziekJohn Williams

Plannen voor miltvuurbom op VS ontdekt

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terroristen rond Osama bin Laden waren van plan de VS met een antraxbom te bestoken. In Kabul zijn in een gebouw plannen gevonden om een miltvuurbom te maken. Volgens een journalist die de betreffende plannen in het huis ontdekte, had de bom in een ballon boven een dichtbevolkt gebied in de VS moeten ontploffen.

In het gebouw in de Afghaanse hoofdstad waar de plannen voor de miltvuurbom zijn gevonden zetelde de Pakistaanse organisatie UTN. Zij hadden daar hun hoofdkwartier.

Een gedemonteerde Russische raket, vaten met 'helium' erop geschreven, stapels van het internet gehaalde documentatie over antrax en gedetailleerde informatie over de inenting van Amerikaanse militairen tegen ziekten geven volgens de journalist aan dat hier les werd gegegeven in het uitvoeren van zeer duistere plannen. Volgens hem moeten mensen die momenteel in de Verenigde Staten de theorie aanhangen dat de antraxbesmettingen in dat land waarschijnlijk het werk zijn van een Amerikaanse gestoorde, hun mening nog maar eens heroverwegen.

'Homohuwelijk ook in kerk zegenen'

Huwelijken en relaties tussen twee personen van hetzelfde geslacht kunnend binnenkort ook in de kerk gezegend worden. De Samen-op-Weg kerken (SOW-kerken) hebben dit na gezamenlijk overleg besloten.

De Samen-op-weg kerken; de Nederlands Hervormde, Gereformeerde en Lutherse kerk, streven naar de vorming van een verenigde protestante kerk. Vooral de conservatieve leden van deze kerken hebben grote bezwaren tegen het zegenen van verbintenissen tussen twee personen van hetzelfde geslacht. Besloten is dat de kerkgemeenten uiteindelijk zelf mogen beslissen of ze een verbintenis willen zegenen.

In de praktijk gaat dit betekenen dat homohuwelijken in verschillende kerkgemeenten niet zullen voorkomen.

Geri Halliwell bezeten door de duivel

Hanzzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geri Halliwell en Robbie Williams, eens zo goede vrienden, kunnen elkaar niet meer uitstaan. Robbie is zelfs van mening dat Geri bezeten is door de duivel, "Ze is een duivels meisje geworden. Ze heeft een bezeten blik in d'r ogen. Het is echt angstaanjagend."

De Brit heeft ook eindelijk toegeven dat de twee een tijd een seksrelatie hebben gehad. Maar dat is nu voorbij, en daar heeft Robbie geen spijt van. "Of ik haar mis? Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het zo was!"

Haar ex-Spicegirls vriendinnetje 'Baby Spice' Emma Bunton heeft in een interview laten doorschemeren dat het ze misschien wel weer op tournee gaan. "Het zou een geweldige show moeten worden, die zowel solomateriaal als Spice Girlmateriaal bevat", aldus Bunton.

Melanie C had zich eerder dit jaar al uitgelaten over de toekomst van de Spice Girls, zij verwachtte niet ooit nog met de Spice Girls op te treden. "Ik ben niet van plan nog tijd en energie in de Spice Girls te steken. Ik voel me al ruim twee jaar niet meer op mijn gemak in de groep. Het voelt niet natuurlijk meer", aldus Mel C. toendertijd.

Emma, wiens solocarrière niet zo van de grond komt is duidelijk positiever. "Het duurt waarschijnlijk nog minimaal een jaar voor alles rond is. Maar het zou een geweldige show kunnen worden", aldus Bunton.

Notities Milosevic toch openbaar

De notities van de Joegoslavische ex-president Slobodan Milosevic zijn toch openbaar gemaakt. De tekst die Milosevic niet mocht uitspreken op een zitting drie maanden geleden bevat argumenten, opgesteld door zijn adviseurs en hemzelf, tegen de rechtmatigheid van het Joegoslavië Tribunaal.

"Er zijn drie fatale tekortkomingen in het zogenaamde Internationale strafhof voor ex-Joegoslavië. Die hebben rampzalige gevolgen voor de zoektocht van de mensheid naar vrede, kracht van de wet, democratie, waarheid en gerechtigheid."

Er wordt onder meer gesproken over het feit dat volgens het handvest van de Verenigde Naties, de Veiligheidsraad niet het recht heeft tot instelling van een Strafhof.

"De VN-veiligheidsraad heeft zich een recht aangemeten dat hij niet bezit en corrumpeert daarmee het Handvest van de VN, plaatst zichzelf boven de wet en bedreigt ons – ‘de volkeren van de Verenigde Naties' – met een wetteloze toekomst waarin een supermacht de gesel van de oorlog gebruikt om haar zin te krijgen."

Lees de volledige tekst in het Nederlands of lees de originele versie op de NRC Handelsblad website.

Rechter wil snel besluit etherfrequenties

Staatssecretaris J.M. de Vries van Verkeer & Waterstaat moet op korte termijn een besluit nemen over de wijze waarop de commerciele etherfrequenties verdeeld gaan worden. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam deze week bepaald.

Rockzender Arrow Classic Rock had een kort geding aangespannen waarin dit oordeel viel. De Vries moet er ook voor zorgen dat als de verdelingsprocedure eenmaal is vastgesteld (veiling of vergelijkende toets), deze ook zo spoedig mogelijk zijn beslag krijgt. Daarna moeten de commerciële radiostations de door hen verkregen frequenties binnen korte tijd in gebruik kunnen nemen.

Slaagt de staatssecretaris hierin niet, dan zal er opnieuw een tijdelijke verdeling van de beschikbare frequenties moeten komen. De eis van Arrow Classic Rock om al op dit moment concrete frequenties aan haar toe te wijzen, is overigens afgewezen.

Essent verstuurt 25.000 poederenveloppen

Clowntje, Reko, Intoxicated en Hanzzz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terwijl de hele wereld net weer een beetje bijgekomen is van de alarmerende meldingen over Antrax-poederbrieven heeft energiebedrijf Essent 25.000 zakjes met poeder verstuurd aan ondernemers in Noord- en Zuid-Nederland. In zeker twee gevallen is het zakje kapot gegaan, waardoor de poeder los in de envelop belandde en onrust veroorzaakte. Een woordvoerster van Essent bevestigde dit vanochtend.

De zakjes bevatten kleipoeder voor een gezondheidsmasker en zitten in een envelop die Essent gestuurd heeft aan een groot aantal kleine ondernemers. Dit in het kader van een actie om kringloopstroom te promoten.

Volgens de woordvoerster was de actie zorgvuldig voorbereid. Het poeder zit in speciaal afgesloten folie, met daarom heen twee enveloppen en een folder. "Beschadiging van het zakje kan alleen in een uitzonderlijk geval zijn voorgekomen.", aldus de woordvoerster.

Twijfels over Nederlandse nieuwszender

De NOS heeft zo haar twijfels over een Nederlandse nieuwszender. De Raad van Bestuur van de omroep is teruggekomen op het plan om de zender op Nederland 2 te laten beginnen. Dat heeft bestuursvoorzitter G. J. Wolffensperger donderdag gezegd.

Het plan was om de nieuwszender volgend jaar september overdag te laten proefdraaien op bij voorkeur Nederland 2. ‘Maar dat wordt nu open gelaten’, stelde de voorzitter. Volgende week wordt een coördinator voor de zender aangewezen. Deze coördinator, die niet persé ook de hoofdredacteur van de zender hoeft te worden, krijgt tot maart de tijd om met een projectgroep een zenderplan te maken.

Van der Ploeg ziet de zender niet graag op een apart kanaal uitgezonden worden, behalve als in de toekomst digitale tv wat algemener wordt. De NOS-voorzitter vindt een louter digitale verspreiding echter niet aantrekkelijk, en dat gaat hij proberen de PvdA'er aan zijn verstand te brengen. De behandeling van de NOS-begroting maandag in de Tweede Kamer ziet hij met vertrouwen tegemoet, temeer omdat de internetplannen van de omroep (40 miljoen gulden) al door de staatssecretaris met instemming zijn ontvangen.

Overigens blijkt uit een onderzoek van het NIPO dat een grote meerderheid van de Nederlanders geen behoefte heeft aan een 24-uurs-nieuwszender. Van de ondervraagden wijst 77 procent een dergelijke zender af, en 22 procent ziet het wel zitten.

Eerdere berichten over een Nederlandse nieuwszender:

Endemol jaagt op Big Brother-kloon

Producent Endemol, verantwoordelijk voor het wereldwijd succesvolle Big Brother, heeft de jacht geopend op een Russisch programma dat verdacht veel op Big Brother lijkt.

De producer van BB denkt er hard over na om juridische stappen te ondernemen tegen 'Za Steklom', Russisch voor 'Achter het raam', dat erg veel op Big Brother lijkt: In het Russische programma woont een groep mensen in een klein appartement in een hotel. Het programma is compleet met nominaties en een site met livestreams.

Het enige verschil is dat het publiek het hotel kan bezoeken en de bewoners via het raam kan volgen. De winnaar wordt beloond met een appartement in Moskou.

Endemol heeft ook al juridische stappen genomen tegen een Mexicaans programma dat een replica is van BB.

Nieuwe talkshow voor Bridget

Bridget Maasland gaat een nieuwe talkshow presenteren. De BNN-presentatrice zal zich gaan ontfermen over het programma "Wie ben IQ", dat vanaf 10 december te zien is.

Het programma is gebaseerd op 'De Nationale Test' van dezelfde omroep en bestaat uit vier thema's: IQ, EQ, Liefde en Geluk. Voor de tests zal Bridget wekelijks bekende Nederlanders ontvangen die een test hebben ondergaan. Onder andere Beau van Erven Dorens, Sonja Silva, Froukje de Both en Chris Zegers zullen onder begeleiding van een psycholoog de tests doen.

De uitslag van de tests krijgen de BN'ers tijdens de talkshow. Bridget zal dan het resultaat met ze doornemen. Aan de hand van een aantal antwoorden is er grote kans op een persoonlijk en niets verhullend gesprek met de BN'ers.

"Scooters moeten verboden worden"

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

‘Scooters moeten worden verboden en de leeftijd waarop jongeren op een brommer mogen rijden moet omhoog naar achttien jaar. Een jongere die net zijn rijbewijs heeft gehaald, mag ’s nachts niet rijden of passagiers meenemen.’

Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is dit dè oplossing om er voor te zorgen dat het aantal verkeersdoden van elfhonderd per jaar daalt tot vierhonderd, en dat in de komende tien jaar. Het zijn niet alleen mensenlevens die gespaard worden, ook de schatkist bespaart er zes miljard gulden door, alleen maar omdat er dan minder ongevallen plaatsvinden volgens SWOV.

Gisteren presenteerde SWOV een rapport waarin de stichting aangeeft dat de overheid veel meer kan doen aan ongevallen. Behalve voor een ingrijpender bescherming van jongeren, die in het verkeer een hogere kans op een ongeval hebben, wil de stichting ook nieuwe snelheidslimieten waarvan automobilisten het nut zullen inzien.

Advies Inspectie: Tweede Fase te zwaar

Skip2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Inspectie van het Onderwijs heeft opnieuw het advies uitgebracht om het studieprogramma van de tweede fase op zowel de havo als het vwo alweer te verlichten.

Men wil het programma lichter maken door enkele vakken te delen en sommige zelfs te schrappen. Ook zullen de verplichte praktische opdrachten een kleiner deel van het studieprogramma moeten uitmaken. Het aantal studiebelastingsuren zou ook lager moeten worden, zodat de bovenbouw in de Tweede Fase weer 'goed te doen moet zijn'

Het advies gaat niet alleen over de regelgeving, ook moeten leraren proberen minder saai les te geven en moet er beter tussen docenten onderling samengewerkt worden. Dit om te voorkomen dat leerlingen te veel toetsen en opdracht in een korte tijd krijgen, zoals nu vaak het geval is.

Perplex wint eerste finale Grote Prijs

Muzikant Pawel J. Ziolkiewicz alias Perplex heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Amsterdamse poptempel Paradiso de Grote Prijs van Nederland gewonnen in de categorie dance.

Perplex neemt de hoofdprijs ter waarde van 12.500 gulden mee naar huis. Ook is hij verzekerd van optredens op grote festivals als Dance Valley, Eurosonic en Metropolis.

Zes dance acts speelden in de eerste van de vier finales van de Grote Prijs, de jaarlijkse muziekwedstrijd voor aankomend talent. Zaterdag en zondag volgen de finales in de categorieën pop/rock, singer/songwriter en rnb/hiphop. In totaal strijden 28 muzikanten en bands om de vier hoofdprijzen.

De prijs voor de beste individuele muzikant in de categorie dance ging naar Ruben Bouwens, die onder de naam Romero optreedt. Hij krijgt 2500 gulden. De publieksprijs, eveneens een geldbedrag van 2500 gulden, was voor Bump.

Europese wetgeving tegen cybercrime rond

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest heeft de Europese Raad het eerste officiële Cybercrime-verdrag ondertekend. Daarin staat beschreven welke via computers of netwerken begane misdrijven strafbaar worden gesteld.

Alle grote Europese landen, waaronder Nederland, hebben hun handtekening onder het verdrag gezet. De ondertekening en effectuering van het verdrag moet leiden tot Europese uniformiteit op het gebied van straffen en wetten.

Inmiddels hebben wereldwijd 43 landen het Cybercrime-verdrag ondertekend. In het verdrag staat tot in detail beschreven welke handeling met betrekking tot computerfraude, hacking, kinderporno en misbruik van netwerken strafbaar zijn.

'Vrouw aast op zandloperfiguur, man op gezag'

Gezag, vertrouwen en leidinggevende kwaliteiten zijn eigenschappen waarop mannen jaloers zijn. Vrouwen kijken vooral naar het uiterlijk van een rivaal. Vooral mooie vrouwen met smalle taille en brede heupen wekken jaloezie op bij sexegenoten. Dit geldt zowel in hetero- als in homoseksuele relaties.Tot die conclusies komt P. Dijkstra in een proefschrift waarop zij op vrijdag 29 november promoveert op de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast zijn er verschillende vormen van jaloezie. Zo leidt seksuele ontrouw vaak tot boze jaloezie, terwijl emotionele ontrouw vooral angstige jaloezie oproept.

Afterparty's nu in Huizen

De afterparty's die in Zaandam zijn verboden, worden vanaf morgen in Huizen gehouden. Om zeven uur morgenochtend begint in discotheek 538 I Dance de eerste 'Lexion afterburner'. Burgemeester Jos Verdier (CDA) is onaangenaam verrast en wil de afterparty's vanaf volgende week verbieden. ''Ik wil dit niet in mijn gemeente.''

Dit weekeinde kan organisator Lexion nog doorgaan, onder scherp toezicht van de politie. Onder het mom van 'een ontbijtje, zodat men niet buiten in de kou hoeft te wachten', wilde 538 zelfs al om zes uur open. Dit stond de gemeente niet toe, dus worden nu buiten koffie en broodjes verkocht.

Verdier hoorde pas donderdag dat de afterparty's vanaf morgen door Lexion worden georganiseerd. ''In 538 zijn sinds kort geregeld afterparty's, maar ik ben er zeer ongelukkig mee dat wat in Zaandam niet mag, nu hier plaatsvindt. Temeer omdat ik niet op de hoogte ben gesteld.''

Volgende week praat Verdier met het college en de politie over het verbieden van afterparty's. Hij verwacht hiervoor steun.

De organisator hoefde voor de afterparty's geen vergunning aan te vragen, omdat Huizen alleen verplichte sluitingstijden kent. Verdier: ''De horeca mag om zeven uur open. Maar dan denk ik aan een stationsrestauratie of een broodjeszaak en niet aan een discotheek.'' Verdier meent dat de discotheek zeshonderd bezoekers ontvangt. 538 I Dance biedt volgens directeur Julio Bemelen echter ruimte aan 1250 man.

Harry Potter: Nederlands omzet-record

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het was wel een beetje te verwachten na de grote succesen in Amerika. De Harry Potter film is ook in Nederland goed voor een omzetrecord. De openingsavond van de film heeft donderdag voor een omzetrecord van maar liefst 540.000 gulden gezorgd. Hiermee laat de rolprent films zoals Mission Impossible II en Starwars ver achter zich.

Distributeur Warner Bros heeft dit vandaag laten weten. Door de grote belangstelling lassen bioscopen dit weekend extra voorstellingen in.

  • Voor een review van de film, zie hier.

Weekendje miljonair door hoestcode

Gunner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een winnaar van de Britse versie van het tv-programma Weekend Miljonairs is gearresteerd omdat hij één hulplijn teveel gebruikte. Twee medestanders op de tribune hielpen de man door middel van een hoestcode, zo meldt de BBC.

Majoor Charles Ingram sleepte in september de hoofdprijs van 1 miljoen pond (3.5 miljoen gulden) in de wacht. De producent van de quiz weigert deze nu uit te betalen. Ingrams helpers, zijn vrouw Diana en een docent, zijn ook gearresteerd.

Fiets zonder ketting

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vieze broekspijpen na een eindje fietsen, een ketting die steeds van het tandwiel loopt, een rammelende kettingkast: als het aan Robert Pieters ligt, zijn deze ergernissen voor de fietser weldra voorbij. De fietsenhandelaar uit Velsen-Noord heeft namelijk een fiets ontwikkeld zonder ketting.

Een ingenieus systeem zorgt ervoor dat door een trap op het pedaal het achterwiel in beweging komt. Tussen het tandwiel bij de trapas en dat van het achterwiel gaat dan een as draaien.

Het concept is niet helemaal nieuw. Ruim een eeuw geleden werd in Nederland al een zogeheten cardan-aangedreven fiets geïntroduceerd en ook in Azie' is een dergelijk voertuig ooit op de markt gebracht. De uitvinding stierf echter een zachte dood. ,,De balans tussen de tandwielen was niet met elkaar in evenwicht, zodat het materiaal vaak kapot ging'', legt Pieters uit.

In overleg met ingenieurs heeft de Velsen-Noorder een nieuw ontwerp van de kettingloze fiets gemaakt van licht materiaal. Volgens berekeningen trapt de bijzondere tweewieler lichter dan een normale fiets. De fietsenhandelaar heeft de vinding notarieel laten vastleggen. Een eerste met versnellingen uitgerust exemplaar staat al in zijn winkel aan de Staalstraat. Inmiddels wordt gewerkt aan een octrooi-aanvraag. Pieters verwacht dat de cardanfiets over een jaar geschikt is voor de handel.

Kinderen zetten schoen op internet

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden: Al meer dan 15.000 kinderen hebben hun schoen op de internetsite kaboem.nl gezet.

In de eerste vijf dagen kon de actie 'Check Je Schoen Op Kaboem' al op grote belangstelling rekenen. 14.000 bezoekers hebben de Sint ook een online SMS-Rijm gestuurd.

Kinderen zetten hun schoen online, waarna ze de volgende dag kunnen terugkomen om te kijken of hun schoen gevuld is. Naast het zetten van hun schoen, kunnen de kinderen ook een SMS-Rijm naar de Sint sturen. De leukste rijm wordt op 5 december beloond met een hoofdprijs. De actie loopt tot 5 december.

Stilte op nieuwe cd Natalie Imbruglia

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie nog regelmatig z'n ceedeetjes in de winkel koopt, en er een kopietje van wil maken zal het gemerkt hebben. Zowat alle top-cd's van grote artiesten krijgen tegenwoordig een kopieerbeveiliging mee. De meeste audio-cd's zijn niet meer afspeelbaar op cd-rom-spelers zodat ze ook niet meer via een pc kunnen gekopieerd worden.

Platenmaatschappijen doen kennelijk echter iets te goed hun best. In Nederland en Engeland zijn verschillende klachten binnengekomen van mensen die de nieuwe CD van Nathalie Imbruglia hebben gekocht. Door enkele fouten in de beveiliging komt er geen noot muziek meer uit het schijfje.

De platenfirma van de zangeres gaat de zaak onderzoeken...

Schietpartij Dordrecht: 3 doden

Stefan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Dordrecht zijn vlak voor middernacht drie doden gevallen bij een schietpartij in een flatwoning. De slachtoffers zijn nog niet bekend.

Er waren 5 mensen in de woning aanwezig op het moment dat enkele onbekenden binnen kwamen die het vuur op de mensen openden.

De politie ondervraagt de mensen in de buurt van de Giessenstraat in de buurt de Staart en voert technische onderzoeken uit in de flat.

Kabouterdans 1 jaar in de Mega top 100

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kabouterdans staat aanstaande maandag 1(!) jaar in de Mega top 100. Dit heeft de producent van het programma vandaag bekend gemaakt. Dit betekent een record in de Mega top 100 hitlijst.

Tot dusver stond Henk Westbroek met "Zelfs je naam is mooi" op nummer 1. Dit liedje stond 42 weken in de hitlijst.

Volgens hitdeskundige J. van Slooten is de plaat niet zo overdreven veel verkocht, maar werden de aankopen over het hele jaar verspreid. Daarom bleef de plaat in de hitlijst staan.

Vervloekingen in Harry Potter-film

Suicidal Maniac had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amersfoortse vereniging Bijbel & Onderwijs gaat twintigduizend folders verspreiden met waarschuwingen voor de bezweringen en vervloekingen in het verhaal van Harry Potter. Zij probeert aldus kinderen en hun ouders ervan te overtuigen dat ze niet naar de film moeten gaan. Directeur Rob Matzken van de vereniging wil zelfs dat de film verboden wordt.

De vereniging, die zich eerder dit jaar al manifesteerde met de folder ‘Herrie om Harry‘ als strijdmiddel tegen de boeken over Harry Potter, kreeg donderdag tienduizend flyers binnen op haar kantoor in Amersfoort. „Maar we hebben meteen tienduizend nieuwe besteld bij de drukker want de twee telefoons hier staan roodgloeiend”, aldus de 72-jarige Matzken. Volgens hem hebben scholen uit heel Nederland belangstelling voor de flyer. Zelf heeft de directeur van Bijbel & Onderwijs alle vier de boeken van Joanne K. Rowling over tovenaarsleerling Harry gelezen. In de flyer somt hij vijf ‘schokkende’ citaten uit de boeken op. Bijvoorbeeld: ‘Terwijl de leraren zich over Joost en Henk bogen, barstte Foppe los in een lied: O Potter, ’t wordt steeds zotter, ‘t wordt haast te dol. Je moordt de hele school uit, gewoon voor de lol.’

„De auteur kan wel zeggen dat zij er niet in gelooft, toch roepen haar boeken de wereld op van satan en zijn demonen. Daar moet je niet mee spelen of spotten: dat hebben duizenden kinderen al meegemaakt die ‘voor de grap‘ geesten gingen oproepen, bijvoorbeeld met glaasje draaien, en tot hun schrik merkten dat zij in hun macht kwamen’, aldus de vereniging in haar flyer. Het is de bedoeling van de drieduizend leden tellende vereniging om de folder zo snel mogelijk te verspreiden op scholen en bij bioscopen. ‘Houd afstand!’ luidt de boodschap.

Britney Spears in Austin Powers 3

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Popster Britney Spears heeft een rol te pakken in de nieuwe Austin Powers-film ! In 'Goldmember', inmiddels al het derde deel van de Austin Powers reeks zal Britney... zichzelf spelen. Ook Quincy Jones werd gevraagd voor een bijrol in de prent. De opnames van de film gaan spoedig van start. De prent zou in de zomer van 2002 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De hoofdrol is ook nu weer weggelegd voor Mike Myers...
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
©FOK.nl e.a.