"30% steunt Pim Fortuyn"

Niet alleen op Fok!zine kan Pim Fortuyn nogal wat steun tegemoet zien, uit een verkiezingspoll hier bleek zo'n 26% achter LN te staan, ůůk uit een recent onderzoek van Het Parool blijkt dat 30% van de lezers van die krant Fortuyn voluit steunt.

Eenderde van de lezers die reageerden op de poll van Het Parool, steunt Fortuyn voluit, eenderde is tegen hem. De rest ziet hem vooral als breekijzer om de Haagse politieke cultuur open te breken maar niet als een vertolker van de eigen mening.

De Pim Fortuyn "steuners" menen dat hij een einde zal maken aan het 'gezapige geleuter' van 'ingeslapen' politici, die deel uitmaken van een 'vermolmd', 'verstikkend' en 'vastgeroest' systeem. Hij noemt de 'dingen bij de naam', en 'spreekt de waarheid'. Fortuyn doet dat nu als enige, maar zal anderen daar ook toe dwingen. Hij wordt de knuppel in het hoenderhok van de Haagse politiek.

Tegenstanders zien in Fortuyn vooral een charlatan, een populist of zelfs een rechts-extremist. Felle tegenstand krijgt Fortuyn ook van ex-SP politicus Sjon Lammers, die nu zelf bij Leefbaar Nederland zit. Hij wil morgen, wanneer LN zijn congres houdt en zijn lijsttrekker kiest, Fortuyn en het bestuur keihard aanpakken. Samen met Anneke Smit-Boerma en twee andere (ex)-kandidaat-lijsttrekkers heeft de oud-SP'er zich gekeerd tegen de kandidatuur van de ,,fascist'' Fortuyn en gaat hij tekeer tegen het ondemocratische bestuur dat zich in zijn theorie door Fortuyn en consorten heeft laten omkopen voor 8 miljoen gulden.
In een interview met GIC zegt Lammerts vandaag dat hij morgen brandhout gaat maken van LN voorzitter Jan Nagel. Nagel zelf reageerde vanavond bij Andries Knevel op Nederland 1 droogjes op die uitspraak: "We zullen zien".