Afterparty's nu in Huizen

De afterparty's die in Zaandam zijn verboden, worden vanaf morgen in Huizen gehouden. Om zeven uur morgenochtend begint in discotheek 538 I Dance de eerste 'Lexion afterburner'. Burgemeester Jos Verdier (CDA) is onaangenaam verrast en wil de afterparty's vanaf volgende week verbieden. ''Ik wil dit niet in mijn gemeente.''

Dit weekeinde kan organisator Lexion nog doorgaan, onder scherp toezicht van de politie. Onder het mom van 'een ontbijtje, zodat men niet buiten in de kou hoeft te wachten', wilde 538 zelfs al om zes uur open. Dit stond de gemeente niet toe, dus worden nu buiten koffie en broodjes verkocht.

Verdier hoorde pas donderdag dat de afterparty's vanaf morgen door Lexion worden georganiseerd. ''In 538 zijn sinds kort geregeld afterparty's, maar ik ben er zeer ongelukkig mee dat wat in Zaandam niet mag, nu hier plaatsvindt. Temeer omdat ik niet op de hoogte ben gesteld.''

Volgende week praat Verdier met het college en de politie over het verbieden van afterparty's. Hij verwacht hiervoor steun.

De organisator hoefde voor de afterparty's geen vergunning aan te vragen, omdat Huizen alleen verplichte sluitingstijden kent. Verdier: ''De horeca mag om zeven uur open. Maar dan denk ik aan een stationsrestauratie of een broodjeszaak en niet aan een discotheek.'' Verdier meent dat de discotheek zeshonderd bezoekers ontvangt. 538 I Dance biedt volgens directeur Julio Bemelen echter ruimte aan 1250 man.