De Grand Prix van het afscheid

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste Grand Prix van het seizoen is er een van afscheid nemen. Tijdens deze Grand Prix nemen er maar liefst vier namen afscheid uit de Formule-1 die zeker een stempel op de Formule 1 gezet hebben.

Murray Walker
Deze 77-jarige Engelsman is de stem van de Formule 1 en hij was er al vanaf het begin bij. Eigenlijk was de vorige grand prix al zijn laatste maar we nemen hem toch even mee. Hij vindt dat het nu genoeg is geweest.

Mika Häkkinen
De 2-voudig wereldkampioen neemt na de Grand Prix van Japan een jaartje rust, maar het is de vraag of hij ooit nog terug keert. Häkkinen heeft meerdere keren aangegeven moe te zijn van Formule 1 en is toe aan een nieuwe uitdaging.

Jean Alesi
Alesi heeft besloten te stoppen toen het duidelijk was dat Takuma Sato tekende voor het tweede stoeltje van Jordan. Na 201 grand prix zal Jean Alesi dus niet meer rijden in de Formule 1. Alesi wist trouwens maar één Grand Prix te winnen.

Benetton
Dit was het laatste jaar voor Benetton in de Formule-1. Het modieuze team met Flavio Briatore als teammanager zal vanaf volgend jaar door het leven gaan als Renault Racing. In de jaren 1994 en 1995 kende het team haar hoogtepunten. Dit waren de jaren dat Michael Schumacher met Benetton wereldkampioen werd.