Oudjes in de NBA zijn nog steeds top

Ondanks de hoge snelheid van het basketball in de NBA dezer dagen zijn er nog steeds enkele "oudjes" die de kar nog steeds op hoog niveau kunnen trekken.

Het enige nieuws binnen de NBA, en vooral de fans, is de comeback van Michael Jordan bij de Washington Wizards, maar terwijl Jordan alle krantenkoppen vulde, was er in Utah een andere grote veteraan die een persbericht uitbracht.

De 39 jarige point guard van de Utah Jazz, John Stockton, heeft bekend gemaakt dat hij zijn contract met twee jaar heeft verlengd, wat effectief betekent dat hij tot na zijn 41e verjaardag aan de Jazz is gekoppeld. In zijn 17 jarige carriere tot nu toe heeft Stockton bewezen dat hij een van de beste spelers ooit is die op de point guard positie heeft gespeeld. Hij is de NBA's all time koploper in assists en steals, en zodra hij eindelijk beslist te stoppen staat een plek in de Hall of Fame niets meer in de weg.

Hij heeft zijn hele carriere tot nu toe bij de Utah Jazz doorgebracht, iets dat dezer dagen ongehoord is in de wereld van de topsport. Door deze deal is het zo goed als zeker dat hij zijn laatste wedstrijd ok voor de Jazz zal spelen.

Het is ook geen verassing dat een andere NBA veteraan, Carl "the mailman" Malone (38) ook nog een lopend contract heeft bij de Jazz tot het seizoen 2002-2003. Dit duo is misschien wel het grootste duo dat ooit in een team heeft samengespeeld in de geschiedenis van de NBA.
Stockton passt op Malone, Malone scoort, dit is de manier waarop het al sinds 1985 gaat.
Terwijl Stockton assist records verpulverde brak Malone de records op het gebied van punten scoren (Hij is de all time leider in het score klassement met maar liefst 32.919 punten)

Stockton, Jordan en Malone zijn overigens niet de enige veteranen die nog ronddansen op het basketbalveld. Ook voormalig Houston Rockets Center Hakeem Olajuwon (38) komt terug voor zijn 18e seizoen bij de Toronto Raptors. En ook Miami Heat forward A.C. Green (38), die overigens nog nooit een wedstrijd miste in zijn tot nu toe 1278 wedstrijden lange carriere, komt terug voor zijn 17e seizoen in de NBA.

Het zijn dus grote voetstappen voor de jongere generatie om te vullen, zeker nu er nog iedere wedstrijd meer stappen bijkomen.