15.000 bezoekers op eerste dag Megafestatie

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste dag van Megafestatie in de Jaarbeurshallen in Utrecht is zaterdag door zeker 15.000 jongeren bezocht. Dat hebben de organisatoren van het jongerenevenement vandaag gezegd.

Het evenement werd even verstoord door de anti-militaristische actiegroep Onkruit Vergaat Niet. Zij protesteerden traditiegewijs tegen de aanwezigheid van promotiestands van landmacht, luchtmacht en marine op de Megafestatie. Zaterdagochtend hesen de actievoerders een protestvlag in een dertig meter hoge mast vlakbij de Jaarbeurs, 's middags liepen zo'n zestig sympathisanten van de beweging een protestmars van het Domplein naar de Jaarbeurs. Onderweg wilden ze bij de landmachtbanenwinkel wederom een vlag ophangen en die vervolgens beschieten met nepbloed, ze werden echter tegengehouden door de politie.

Verder verliep het evenement volgens plannen. Op de eerste dag waren er verschillende optredens van artiesten, de grote trekpleisters waren de Engelse dance-act Phats & Small, de DJ's G-Spot & Jose en Def Rhymz.

De Megafestatie duurt tot en met zondag 15 juli.