Ajax beschuldigd van immorele praktijken

Ajax verkocht Jesper Gronkjaer zonder zijn medeweten en tegen zijn zin aan Chelsea. Dat beweert de Deense aanvaller deze week in het tijdschrift Sportweek. De international beschuldigt Ajax van 'immorele praktijken'.

Gronkjaer verhuisde vorig jaar oktober naar de Engelse club Chelsea. Volgens de speler hield Ajax hem en zijn zaakwaarnemer buiten de beslissende onderhandelingen. De club informeerde zijn vriendin telefonisch. Gronkjaer was verbijsterd en liet direct een fax naar Ajax versturen dat hij nooit meer voor de Amsterdammers zou spelen.

"Dat ik zelf weg zou willen is een pure leugen", aldus Gronkjaer. "Het idee dat een club je zomaar weg kan wensen is gewoon walgelijk. En ze worden van dit zielige gedrag nog beloond ook: met 28 miljoen gulden."

Volgens Sportweek wachtte Ajax expres met de presentatie van de jaarcijfers (verlies 19 miljoen gulden) tot Gronkjaer het contract met Chelsea had ondertekend. De club had een meevaller nodig, de presentatie werd een week uitgesteld. Ajax ontkende destijds bij monde van penningmeester Van Os die connectie. Gronkjaer had volgens Van Os mogen blijven, maar hij zou zelf weg hebben gewild.