Slimme Schemer & Tido signeren

Peter Kampen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagavond 8 februari vanaf 19.30 uur zullen Slimme Schemer & Tido bekend van de single ‘Jelle' een signeersessie houden in platenzaak Van Leest aan de Oude Boteringestraat nr. 2 te Groningen.

De single ‘Jelle’ van het Groningse duo Slimme Schemer en Tido haalde de afgelopen week de publiciteit door de protesten die de Friese formatie De Kast tegen het nummer aantekende. Maandag kwam de plaat, na slechts drie dagen verkooptijd, op de derde plaats binnen in de Top 40.

Het nummer, dat twee Groningse twintigers drie weken geleden in één avond schreven onder het genot van een goedkope fles wijn, kwam in het nieuws omdat het management van De Kast de release van het nummer wilde verbieden. De band eiste het verbod omdat ze vond dat het nummer ‘meelift op roem waar De Kast vijftien jaar aan gebouwd heeft.’ De rechtbank stelde De Kast een week geleden in het ongelijk en bepaalde dat het nummer gewoon mag worden uitgebracht.

De parodie op de hit ‘Stan’ van rapper Eminem verhaalt over een obsessieve fan die zanger Syb van der Ploeg van De Kast achtervolgt. In het nummer, dat de Groningse twintigers twee weken geleden onder het genot van een fles wijn schreven, rijdt de 17-jarige Jelle met zijn zwangere cavia Sybje het Tjeukemeer in nadat zanger Syb zijn mailtjes en sms-jes niet beantwoordt. ‘Jelle’ werd opgepikt door het lokale radiostation OOG Radio en 3FM-diskjockey Patrick Kicken, die de plaat landelijke bekendheid gaf.