FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 januari 2001

Sneeuwval leidt tot uitvallen tv-zenders

Ongeveer 500.000 huishoudens in Rotterdam en omstreken zijn sinds tien uur zondagavond verstoken van commerciële televisie. Kabelbedrijf UPC zegt dat de sneeuwval de oorzaak is. De schotels van UPC zijn door de sneeuw bedekt, zo heeft de maatschappij meegedeeld. De oudere schotels hebben volgens UPC geen verwarming, waardoor de sneeuw blijft liggen. Wanneer het probleem kan worden opgelost, kan het bedrijf niet zeggen.

Zat ik daar, ik heb een paar uur lang geen tv kunnen kijken.

Britney en Justin geven advies

Popsterren Britney Spears en vriendje Justin Timberlake gaan in een Amerikaans tienertijdschrift voor Lieve Mona spelen.
In het blad Entertainmenteen gaan de twee proberen oplossingen aan te dragen die betrekking hebben op liefdesproblemen en algemene zaken waar tieners mee in hun maag zitten. Britney krijgt een rubriek, Ask Britney genaamd, waarin ze vragen beantwoordt over vriendschap, ouders en jaloerse vriendjes. De N Sync zanger legt in Justin Thinks de nadruk op opvliegende obsessieve vriendjes.

Britney kreeg voor haar rubriek onder andere het geval van een fan voorgelegd, die vindt dat haar aan kanker lijdende broer zoveel aandacht krijgt, dat ze het gevoel krijgt dat haar ouders haar een beetje verwaarlozen. La Spears geeft haar het advies goed met haar ouders te praten, en te zeggen dat ze, ondanks dat ze begrijpt dat haar broer veel aandacht krijgt, ze ook zou willen dat haar ouders iets meer aandacht aan haar zouden schenken. Justin geeft een meisje het advies haar vriendje te dumpen, omdat hij ziet dat hij haar bedriegt waar ze bij staat.

Digitaal thuisentertainment

Mediabolic heeft aangekondigd dat het een server heeft ontwikkeld die entertainment van het internet thuis zal kunnen aanbieden. De server kan content van een breedbandinternetverbinding verkrijgen en het dan afspelen op bestaande apparatuur als televisies en stereosets.

Volgens het bedrijf heeft het een referentieplatform ontwikkeld voor ontwikkelaars en is het van plan de technologie te verkopen aan andere bedrijven.

Mediabolic is in 1999 opgericht. Daniel Putterman, de CEO van Mediabolic zegt: "Om digitaal entertainment tot een succes te maken moet er een platform zijn om content te verenigen en af te leveren met goede kwaliteit en door het gehele huis heen."

Pony's zaaien paniek

Het ijs op diverse sloten is sterk genoeg om tien pony's te dragen. Dat hebben de dieren in elk geval zondagmiddag aangetoond in Hazerswoude-Rijndijk. De pony's wandelden over een bevroren sloot en zaaiden paniek op de spoorlijn Leiden-Utrecht en de provinciale weg N11.

Politie en omstanders zijn bijna twee uur bezig geweest de dieren te vangen. Ze waren even voor drie uur uitgebroken uit een weiland aan de Gemeneweg. Het treinverkeer werd gesommeerd stapvoets te rijden, na een bijna-aanrijding met een van de dieren. Een deel van de provinciale weg werd afgesloten. Met behulp van omstanders zijn de dieren na een klopjacht in het nauw gedreven en afgevoerd. Ongelukken deden zich niet voor.

Sky Radio harig?

Vooral vrouwen die van plan zijn een elektrisch epileerapparaat aan te schaffen, studenten en gebruikers van acneproducten luisteren vaak naar Sky Radio. De muziekzender is minder populair bij bejaarden, regelmatige jongejeneverdrinkers en gebruikers van een antihaaruitvalmiddel. Die luisteren liever naar Radio 1.

Dat blijkt uit het Lifestyle Radiorapport dat media-onderzoeksinstantie Summo in opdracht van Sky Radio maakte.

Een woordvoerder van het radiostation zei zondag niet wakker te liggen van de doelgroepen die Sky Radio niet op de eerste plaats hebben staan. ,,Dat zijn vaak mensen boven de vijftig. Die houden in de regel minder van top-40-muziek en luisteren liever naar Radio 1 of regionale radiozenders.''

De woordvoerder meldt dat Sky de programmering niet ingrijpend zal aanpassen om ook ouderen te bereiken. Hij is tevreden met de dekking die de zender nu heeft.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bij notoire diepvriespizza! -eters Radio 3FM het populairst is. Dit terwijl zij die dagelijks een afhaalmaaltijd eten, liever Veronica FM beluisteren.

Vrouw stort in na MTV-stunt

Een vrouw, die in een begrafeniszaal werkt, is onlangs ingestort nadat ze een acteur van MTV, gekleed als 'De dood', compleet met zeis, op bezoek kreeg.

De 42-jarige vrouw probeerde de man over te halen weg te gaan, maar hij weigerde. Pas toen ze doodsbang haar collega's riep onthulde de man wie hij was.

De in het zwart geklede man, onderdeel van een grap, vertelde de vrouw: 'Ik ben de wrede Engel des doods. Ik breng nu de laatste doden, maar daarna zullen er geen leveringen meer zijn. De ziekenhuizen zijn te goed.'

Charlotte Church gaat rappen

ChatGirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Charlotte Church, de jonge operazangeres, wil van haar klassieke imago af. Daarom treedt ze vrijdag op met rapper Wyclef Jean.

Tijdens het concert, wat ter ere van een stichting van Jean wordt gehouden, zijn ook Eric Clapton, Whitney Houston en Destiny's Child te bewonderen. Ondanks haar uitstapje naar moderner stijlen is Church niet van plan popster te worden.'Ik laat mijn navel niet zien en ga me niet gedragen als stoeipoes' De tienersopraan wil zich het komende jaar wel in andere genres bekwamen

Paul McCartney eerste 'pop-miljardair'

Paul McCartney mag zich de eerste pop-miljardair noemen. Het vermogen van de voormalige Beatle wordt geschat op 1,06 miljard dollar oftewel bijna 2,5 miljard gulden. Dat meldt het Britse blad The Sunday Times.

De 58-jarige McCartney mag dan omgerekend in dollars de eerste pop-miljardair zijn, in de valuta van zijn vaderland Groot-Brittannië is het nog niet zo ver. Dan wordt hij weer een 'gewone' miljonair met ongeveer 750 miljoen pond. Maar verwacht wordt dat dit bedrag volgend jaar ook boven de miljard uitkomt als gevolg van het enorme verkoopsucces van het nieuwe compilatiealbum met Beatles-hits.

De rijkdom van McCartney groeide vorig jaar met zo'n 600 miljoen gulden. Dit jaar kreeg hij zijn aandeel in het nalatenschap van zijn in april 1998 overleden vrouw Linda. Zijn fortuin groeide daardoor met ongeveer 517 miljoen gulden. Met zijn vermogen staat de zanger op de 37e plaats van de lijst van rijke Britten.

Mel B. betaalt Jimmy Gulzar

Spice Girl Mel B. heeft na maanden van getrouwtrek een overeenkomst gesloten met de Nederlandse danser Jimmy Gulzar. Mel zou hem een cheque van ruim 970.000 euro (2,14 miljoen gulden) hebben gegeven en beloofde hem daarbij nog eens 157 euro (345 gulden) per week te sturen die hij aan hun dochter Phoenix Chi moet besteden. Nu de twee een overeenkomst hebben gesloten, is de weg vrij om hun scheiding door te zetten. Jimmy Gulzar was behoorlijk tevreden met het uiteindelijke bedrag.

Vrienden van Mel B. hebben gezegd dat de Spice Girl enorm opgelucht is dat er nu eindelijk een regeling op tafel ligt. Mel B. trouwde in 1998 met Gulzar. Het huwelijk liep binnen een jaar op de klippen. Jimmy ontving tot nu toe een toelage van 3335 euro (7350 gulden) per maand van Mel B. en zij betaalde ook zijn 3131 euro (6900 gulden) per maand kostende flat in Londen. Of hij die woning nu nog aanhoudt, is onduidelijk.

Yeah, nog een geldwolf in de wereld.

Altavista worstelt

Altavista heeft 25 procent van haar personeel de laan uitgestuurd, dat komt neer op 200 man. Dit is de derde ronde van ontslagen door Altavista, in mei en september vielen er al ontslagen.

De zoekmachine heeft 38 patenten op zoekmethoden op internet. Ze zijn van plan om die in de nabije toekomst te exploiteren. David Wetherell, CEO van Altavista's moederbedrijf CMGI, zei onlangs dat Altavista de patenten omstreeks kwartaal een van 2001 zou gaan verzilveren.

Rechtszaken zullen, wanneer nodig, ook niet geschuwd worden. Over een van de patenten maakt Wetherell de opmerking: "Als je databases zoals het internet indexeert en zelfs intranetten, valt dat ook onder een van onze patenten."

Massale belangstelling begravenis Zomba

Tienduizenden Hongaren hebben zaterdag massaal de laatste eer bewezen aan popzanger Jimmy Zomba. De menigte liep door de straten van Boedapest achter de koets met het stoffelijk overschot van de begin januari door een ongeluk met een vuurwapen omgekomen 'koning'.

Voor de begrafenis van het idool op het grieks-orthodoxe kerkhof in de voorstad Csepel waren alleen familie en vrienden van de 42-jarige zanger uitgenodigd. De mensenmenigte kon de teraardebestelling wel op grote monitoren volgen.

De door drank- en privéproblemen geplaagde Zomba schoot zichzelf op 2 januari per ongeluk door het hoofd. Hij speelde met een pistool en dacht dat er geen kogel in het wapen zat. De 'koning', zoals fans de vertolker van licht melancholische schlagers noemden, verkocht meer dan vijf miljoen platen en cd's in Hongarije.

Schiphol betaalt treinreis van zwervers

Schiphol gaat de komende tijd treinkaartjes betalen voor de zwervers die niet meer kunnen overnachten op Schiphol. De zwervers worden dan op de trein gezet richting Amsterdam, dan kunnen ze daar een geschikte plaats vinden om de nacht door te brengen. De hallen van Schiphol zullen de komende tijd namelijk gesloten zijn, in verband met de recente brandjes op de luchthaven.

Schiphol blijkt het beste voor te hebben met de daklozen. Donderdagnacht kregen vijftien zwervers geheel op kosten van de luchthaven al een overnachting in een Amsterdams hotel aangeboden. De hallen waar de daklozen doorgaans slapen, moesten toen worden afgesloten om de schade van twee branden te herstellen. Schiphol wilde de zwervers niet met anderhalve graad vorst buiten laten slapen.

Roemenen in ziekenhuis door vergiftiging

Ongeveer dertig mensen zijn vrijdag in Roemenië in het ziekenhuis opgenomen met cyanidevergiftigingsverschijnselen. De mensen hadden vis gegeten uit de rivier de Siret. Donderdag was geconstateerd dat de rivier vervuild was met cyanide. Er dreven duizenden dode vissen.

De vervuiling is het gevolg van een lek bij de chemische fabriek Metadet bij de plaats Lespezi, 335 kilometer ten noordoosten van Boekarest. De fabriek heeft een boete van ongeveer 2.000 gulden gekregen.

De bevolking was gewaarschuwd de dode vis uit de Siret niet te eten, maar kennelijk sloegen mensen de waarschuwing in de wind, omdat er niets te merken was aan de vis. Het is een van de armste gebieden van Roemenië.

Vorig jaar zijn rivieren in Roemenië, Hongarije en Joegoslavië ernstig vervuild geraakt door cyanide uit een goudmijn bij Baia Mare, in het noordwesten van Roemenië.

Linda Tripp ontslagen

Linda Tripp, de vrouw wier in het geheim opgenomen telefoongesprekken met Monica Lewinsky leidden tot de impeachment van president Bill Clinton, is vrijdag door de regering-Clinton uit haar ambtenarenbaan op het ministerie van defensie ontslagen. Dat hebben de advocaten van Tripp meegedeeld.

Tripp kreeg ontslag aangezegd nadat ze geweigerd had zelf ontslag te nemen, zoals politiek benoemde employés in verband met de komende regeringswisseling was verzocht.

De advocaten van Tripp hadden haar aangeraden niet op het verzoek in te gaan. Advocaat Stephen Kohn zei dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid om iemand die om politieke redenen is benoemd te ontslaan berust bij de president. President Clinton zou zijn presidentschap niet zo wraakzuchtig moeten beëindigen, aldus de advocaat.
Het nieuws van het ontslag van Tripp kwam juist toen bekend werd dat Clinton zal toegeven dat hij in de zaak-Lewinsky misleidende verklaringen heeft afgelegd, om niet na zijn aftreden wegens meineed en belemmering van de rechtsgang te worden vervolgd.

"niet zo wraakzuchtig...". Wat een boefje is die Clinton toch.

Oud-president Clinton naar New York

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is zaterdag kort na de beëdiging van George W. Bush naar New York gevlogen. Direct na de plechtigheid verliet hij onder motorbegeleiding het Capitool. Op de luchtmachtbasis Andrews werd een afscheidsceremonie voor hem gehouden, waaraan 2000 ambtenaren en aanhangers deelnamen. Clinton maakte duidelijk dat hij niet uit het openbare leven zal verdwijnen. Hij is met zijn 54 jaar de jongste oud-president sinds Theodore Roosevelt in 1909 op 50-jarige leeftijd zijn ambt neerlegde.

Op de luchthaven John F. Kennedy in New York stonden enkele duizenden mensen Clinton, zijn vrouw Hillary en dochter Chelsea op te wachten. Clinton bedankte hen dat zij de kou hadden getrotseerd en zei zeer blij te zijn in New York te zijn. "Wij gaan samen grote dingen doen", aldus de oud-president.

De hond Buddy is met de Clintons naar New York meegereisd. De kat Socks, die het slecht met de labrador kon vinden, hebben de Clintons aan presidentieel assistente Betty Currie geschonken. Clintons vrouw Hillary is senator van de staat New York. De Clintons hebben in Chappaqua, een uur rijden van Manhattan, in deze staat een huis gekocht.

Aardbeving El Salvador eist 700 doden

Bij de aardbeving in El Salvador vorige week zijn volgens de laatste officiële cijfers 701 mensen omgekomen. De autoriteiten in het Midden-Amerikaanse land zeiden zaterdag dat er 3.883 mensen gewond zijn geraakt. Zo'n 54.000 mensen zijn dakloos geworden door de ramp. Ook is een groot aantal woningen, ongeveer 160.500, verwoest, ernstig beschadigd of bedolven onder het puin.

El Salvador wordt nog steeds geteisterd door naschokken. Het geotechnisch instituut in San Salvador heeft er in een week 1.750 gemeten. Regen zorgde zaterdag voor ongerustheid in het getroffen gebied, zo meldde de nieuwszender CNN. Er wordt gevreesd dat door het natte weer opnieuw modderstromen dorpjes zullen treffen. Meteorologen zeiden echter dat de regen licht was en dat er zaterdag geen nieuwe aardverschuivingen zijn geweest.

BP sluit wereldwijd 5000 stations

De Britse oliemaatschappij BP gaat wereldwijd 5.000 pompstations sluiten. Dat heeft BP-topman John Browne gezegd in een interview met de Britse krant Sunday Times.

De sluiting van de stations wordt gespreid over drie jaar. De maatregel moet het concern een bezuiniging opleveren van ongeveer 3,6 miljard gulden. BP heeft op dit moment 28.000 tankstations over de hele wereld, waarvan 18.000 in de Verenigde Staten en 8.000 in Europa.

Volgens Browne zullen de Amerikaanse Amoco bezinestations van het concern het zwaarst getroffen worden door de inkrimping. In de Benelux heeft BP 750 tankstations.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.