Anna Kournikova zorgt voor vuurwerk

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anna Kournikova is maandag op de Australian Open opgeschrikt door Bengaals vuurwerk. De Russische nam het in de derde ronde van het dubbelspel met haar Oostenrijkse partner Barbara Schett op tegen het Japanse koppel Asagoe/Yoshida toen er in haar vak vuurwerk werd gegooid dat een oranje rookwolk veroorzaakte. Het duo uit Japan serveerde op dat moment voor de set.

De Japanse vrouwen renden in paniek de baan af. Kournikova en Schett bleven redelijk kalm en werden door veiligheidsmensen naar de zijkant van de baan begeleid. Het vuurwerk liet een brandplek achter op de baan. Na reparatie van de ondergrond werd de wedstrijd hervat. Kournikova en Schett wonnen met 2-6 6-3 6-3. De daders, twee tieners, zijn aangehouden.

Kournikova en Schett zeiden na afloop niet bang te zijn geweest. "Het was even schrikken, maar het was geen bom of zo. We werden meteen goed opgevangen door de veiligheidsmensen." Schett had aanvankelijk niets in de gaten. "Ik zag opeens die grote ogen bij Anna. Toen zag ik dat ding op de baan liggen en was alles oranje."