FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 december 2000

In de Finale: Bianca, Koos en Robin

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee dagen voor het eind van Big Brother 2000 moest er nog één bewoner vertrekken. Na het vertrek van Hieke konden de kijkers stemmen op de overgebleven bewoners Bianca, Robin, Koos en Georgie, en die laatste is het slachtoffer van deze stemronde geworden: hij mocht vertrekken.

In het Huis zitten nu dus nog 3 bewoners: Bianca, Koos en Robin. Eén van deze drie gaat zaterdagavond naar huis met f 250.000,-. Voor diegenen die daar niks van willen missen: Veronica zendt op die avond van acht tot half één deze finale uit, voorafgegaan door een half uurtje live BB om zes uur.

Rode-Khmerleiders op wc-pot

Ali Salami had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pok Laks Reasei, een 30-jarige professor aan het Cambodjaanse Instituut voor Technologie heeft een wel heel bijzondere toiletpot en –mat ontworpen. De man, die tijdens het regime van de Rode Khmer 9 familieleden heeft verloren, bedrukte de pot met beeltenissen van Rode-Khmerleider Pol Pot en zijn adjudanten Khieu Samphan en Nuon Chea en de tekst: ‘Loop naar de hel, gehate moordenaars.’

Onder het regime van de Rode Khmer zijn naar schatting 1,7 miljoen Cambodjanen omgekomen door uitputting, honger en executies. Vrijdag komt in het parlement een voorstel aan de orde om de leiders van de Rode Khmer voor een tribunaal te brengen. Pol Pot is in 1998 overleden, maar Khieu Samphan en Nuon Chea zijn aan het eind van de jaren '90 naar de kant van de regering overgelopen en wonen sindsdien ongehinderd in het noordwesten van Cambodja.

Conducteur krijgt dreigbrieven

Ali Salami had ons maar liefst vier keer via de newssubmit het volgende te melden:

Een vakbondsbestuurder bij de Nederlandse Spoorwegen heeft naar aanleiding van de stakingen van vorige week thuis een dreigbrief ontvangen. De FNV-er werkt als conducteur in het rayon Rotterdam van de NS. Ook is er een dreigbrief binnengekomen bij de NS in Zutphen, waar het personeel het initatief nam voor de landelijke stakingen.

De slechtgeschreven brief is ondertekend met de initialen J.B. van de Actiegroep Reizigers Nederland. Het zou hier gaan om ontevreden reizigers. De groep dreigt de vakbondsman thuis of in de trein op te zoeken. De geschrokken conducteur heeft aangifte gedaan bij de politie.

Bomaanslag in Tel Aviv

In de Israëlische metropool Tel Aviv is donderdag een bomaanslag op een bus gepleegd. Volgens eerste politieberichten zijn er ten minste vijf gewonden. Dit bericht een Israëlische radiozender. Een woordvoerder van de politie in Tel Aviv zegt dat ooggetuigen twee explosies hebben gehoord in de bus. Volgens de radio reed de bus op het moment van de aanslag door een drukke straat. Ooggetuigen meldden dat er gewonden op straat liggen. Uit het wrak van de bus komen donkere rookpluimen.

Hopkins bezorgt lugubere cadeaus

Sir Anthony Hopkins bezorgt zijn vrienden heel wat slapeloze nachten. De acteur heeft dit jaar een aantal angstaanjagende kerstcadeaus weggegeven. Hij gaf al zijn vrienden een kookboek. Op het eerste gezicht is zo'n aardigheidje helemaal niet raar. Ware het niet dat Hopkins het boek gesigneerde met de naam Hannibal Lector. Hij had ruim vijfhonderd kopieën van het kookboek 'The All New Joy Of Cooking' verstuurd met daarin een persoonlijke noot van hemzelf: 'Bon Appetit, Hannibal the Cannibal.'

De 62-jarige acteur uit Wales speelt de titelrol in de gelijknamige film 'Hannibal', het langverwachte vervolg op de kaskraker 'Silence of the Lambs'. Daarin speelt Sir Anthony Hopkins een moordenaar die zijn slachtoffers bereidt tot een sublieme maaltijd. Zijn favoriete schotel: mensenlever met een heerlijke Chianti.

Nog even wachten en dan bezorgt Hopkins ons ook een slapeloze nacht. 'Hannibal' draait vanaf 22 februari in de Nederlandse bioscoop.

Telecombedrijven VS aangeklaagd

Verscheidene Amerikaanse patienten met een hersentumor spannen rechtszaken aan tegen de aanbieders van mobiele communicatie om schadevergoeding te krijgen. De klachten zijn gericht tegen fabrikanten van mobiele telefoons, mobiele netwerkproviders en telecombedrijven met 'vaste' lijnen. In totaal gaat het om minimaal negen aanklachten.

Vooral Verizon Wireless moet het ontgelden. Dit bedrijf wordt door alle patienten aangeklaagd. De eerste twee van de negen klachten zullen binnen twee maanden worden ingediend door hetzelfde advocatenkantoor dat eerder dit jaar met succes sigarettenfabrikanten heeft aangeklaagd. Het is niet bekend hoe hoog de bedragen zijn die worden geclaimd. Tot nu toe is nog niet wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van mobiele telefoons hersentumoren kan veroorzaken.

Niet-roker naar de rechter

Een niet-roker die twee banen misliep omdat werkgevers hem geen rookvrije werkplek konden garanderen, stapt naar de rechter voor een schadevergoeding.

Volgens de advocaat van de sollicitant is er sprake van een "onrechtmatige daad" jegens zijn cliënt. Dat meldt het dagblad Trouw. Bedrijven zijn verplicht personeel een rookvrije werkplek te bieden. Volgens de advocaat is dat een recht waarop sollicitanten aanspraak moeten kunnen maken.

In Nederland is de rookvrije werkplek nog niet bij wet geregeld. Minister Borst van Volksgezondheid is wel bezig met een wettelijke regeling maar zover is het nog niet. Uit een recent vonnis blijkt wel dat werknemers nu al met succes een rookvrije werkplek kunnen claimen.

Japanse jogger geflambeerd

Een 20-jarige Japanner die was gaan joggen is door een nog onbekende man met benzine overgoten en in brand gestoken. Het slachtoffer, Manabu Furusawa, brandde nog toen hij door een voorbijganger werd gevonden in een voetgangerstunnel. Hij overleed later in een ziekenhuis.

Voordat hij overleed vertelde Furusawa de politie dat hij was aangevallen door een man die een zwart trainingspak droeg en een zwarte baseballpet. Bij de plaats van de aanslag werden een plastic fles met benzineresten en een aansteker gevonden.

Honden waarschuwen suikerpatient

Ongeveer eenderde van alle honden van suikerpatiënten voelt aan wanneer hun baasje onwel dreigt te worden, zo schrijven drie onderzoekers in het medisch tijdschrift The British Medical Journal.

Volgens het team vertoont ongeveer eenderde van de honden gedragsveranderingen als de suikerspiegel van de eigenaar gevaarlijk laag dreigt te worden.

De onderzoekers doen verslag van drie honden die hun Engelse eigenaressen waarschuwen bij een aanval van suikerziekte. De golden retriever Natt is zo'n expert dat hij zelfs voor de slaapkamerdeur een beginnend coma bij zijn eigenares kan ontdekken als ze ligt te slapen. De hond begint dan te blaffen en op de slaapkamerdeur te krabben om zijn bazin wakker te maken. Natt komt pas weer tot rust wanneer de toestand van de vrouw weer normaal is.

Het negen jaar oude bastaardteefje Candy rent de kamer uit en verstopt zich onder een stoel als ze merkt dat haar vrouwtje, nog voordat zij zelf iets in de gaten heeft, een aanval krijgt. De hond komt pas weer te voorschijn als de vrouw iets heeft gegeten. Het teefje Susie weigert haar favoriete chocoladesnoepje als ze denkt dat haar bazin last van suikerziekte heeft.

De Britse onderzoekers zeggen voor een raadsel te staan. "We schrijven het toe aan een zesde zintuig, maar erkennen dat hier nog aanzienlijk nader onderzoek voor nodig is", aldus het team, dat wil kijken of het mogelijk is om andere honden aan te leren wat deze drie doen.

Mogelijk worden de honden gealarmeerd door veranderingen in smaak, transpiratie, trillende spieren of gedragsveranderingen bij hun baasje door niet meer normaal op de hond te reageren.

Dronken vrouw rijdt 30 km/u op A2

De politie heeft een dronken automobiliste van de A2 bij Eindhoven geplukt. De vrouw tufte met een vaartje van amper 30 kilometer per uur slingerend over de snelweg.

Achter haar had zich inmiddels een hele sliert gevormd. De weggebruikers zetten hun alarmlichten aan om andere automobilisten te waarschuwen voor de dronkelap.

De 53-jarige bestuurster uit Schijndel had al een rijontzegging op zak.

Satellietsysteem tegen overgewicht

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Liegen over hamburgers of een patatje met als je eigenlijk op dieet bent, zou wel eens tot het verleden kunnen gaan behoren. De Zwitserse professor Yves Schütz, onderzoeker van de universiteit van Lausanne, gebruikt het satellietgestuurde Global Positioning System, GPS, om elke beweging van zijn patiënten te registreren. Daarmee kan de professor het energieverbruik en de vetverbranding van de zwaargewicht precies berekenen.

Door deze techniek, oorspronkelijk ontworpen voor militaire doeleinden, kan 'Big Brother' Schütz per satelliet zijn zwaarlijvige patiënten als het moet altijd en overal volgen. Dikke klanten krijgen twee kleine apparaatjes, die elke beweging volgen en analyseren. Eentje voor buiten, de GPS, en een bewegingsmeter voor binnen. Binnen een week bepaalt Schütz het bewegingspatroon van zijn patiënten.

"Het is belangrijk om de patiënt te vertellen dat hij meer moet bewegen. Misschien dat hij dan inderdaad eens de trap neemt, in plaats van de lift", aldus Schütz. "Maar de patiënt heeft er geen idee van hoeveel calorieën hij dan verbrandt". Met de positiebepaling van de patiënt door de GPS kan de professor dat uitrekenen.

Toch is er een sprankje hoop voor de onverbeterlijke hamburger-junkie. Een stiekeme vette hap is nog niet helemaal onmogelijk. Om de privacy van de patiënt te beschermen, schakelt het GPS zichzelf uit als de zwaarlijvige klant zich binnen een gebouw of een voertuig bevindt. Binnen werkt de bewegingsmeter. Het gaat immers vooral om de bewegingen van de patiënt. Waar de zwaargewicht zich bevindt, hoeft professor Schütz niet altijd te weten. Ook al is dat de snackbar.

Piratenschat gevonden bij Londen

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de kant van de rivier de Theems nabij Londen is een schat gevonden die waarschijnlijk afkomstig is van piraten uit de 17e eeuw. Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph dinsdag.

Archeologen uit Limehouse (ten oosten van Londen) vonden scherven van Iraans en Italiaans aardewerk, Mexicaanse bronzen munten en overblijfselen van dieren uit Noord-Amerika. Ook is er koraal uit de Verenigde Staten gevonden en een bord dat waarschijnlijk eigendom was van de Turkse koninklijke familie.

De spullen zijn gevonden niet ver van een plek waarvan bekend is dat er piraten hebben gewoond. Deze piraten hadden toestemming van het Britse koningshuis om Spaanse en Franse schepen aan te vallen.

Volgens Maddens, directeur van het archeologisch instituut dat zich bezighoudt met de vondst, is de schat erg belangrijk. "Het is de grootste vondst in zijn soort", verklaarde hij.

Geen enkele van de gevonden voorwerpen is volgens de directeur een normaal handelsproduct voor deze periode. "We vermoeden dat zij de spullen hebben gestolen." De vondst van wapens bij de schat duidt op de gewelddadige levensloop van de piraten.

De waarde van de gevonden spullen wordt echter niet hoog geschat, omdat de meeste voorwerpen zijn beschadigd. De schat zal naar het Museum of London gaan.

Douglas betaalt miljoenen voor testikel

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Douglas heeft zijn caddy een bedrag van 3 miljoen gulden betaald nadat de acteur een golfbal in zijn edele delen ramde. James Parker zoals de arme man heet, verloor daarbij een van zijn testikels.

De caddy probeerde liefst 210 miljoen gulden van Douglas los te peuteren, maar kwam een dag voor de rechtszaak tot een akkoord met diens advocaat .

Douglas claimt dat de bal door een andere golfer werd geslagen tijdens hun rondje in White Plains, New York. Volgens een vriend van de acteur wilde Michael snel van deze toch wat merkwaardige rechtszaak af: "Het was een ongeluk. Mike kon er niets aan doen. Gewoon pech. Maar omdat Mike medelijden met de caddy heeft, is hij toch tot betaling overgegaan".

Paker vertelde na afloop dat de acteur hem een briefje van 100 dollar in diens zak stak. En hem met de pijnlijke ballen op de golfbaan achterliet.

Enschede en vuurwerk

Ali Salami had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vuurwerkhandelaar Haarman in Enschede heeft het onverwacht druk met de verkoop van vuurwerk aan particulieren. "De omzet komt ongetwijfeld lager uit dan in voorgaande jaren, maar ik had niet verwacht dat er nog zoveel vraag zou zijn", zegt eigenaar K. Haarman.

Tot woensdag konden mensen vuurwerk bestellen. Vanaf donderdag begint de verkoop vanuit de winkel en worden de bestellingen geleverd. "We kunnen de vraag amper aan en moeten de komende dagen 24 uur per dag werken." Onder de klanten, vanuit heel Oost-Nederland en delen van Duitsland, zitten ook veel inwoners van Enschede, zegt Haarman.

De vuurwerkhandelaar heeft bewust terughoudend geadverteerd met de verkoop. "Alle zevenduizend vaste klanten heb ik bovendien schriftelijk benaderd met de vraag of ze een nieuwe folder wilden ontvangen. Slechts 490 hebben de brochure geweigerd." De tien verkooppunten in Enschede die voorgaande jaren eveneens Haarmans vuurwerk verkochten zijn allemaal afgehaakt.

Haarman levert ook veel vuurwerk aan professionele handelaren. Die vraag is volgens Haarman niet afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

De Enschedese vuurwerkhandelaar kwam in oktober in het nieuws toen de gemeente Enschede 12.000 kilo vuurwerk van hem in beslag nam. De partij zou tot een zwaardere klasse behoren dan de etiketten aangaven. Haarman kwam tegen de inbeslagname in opstand, maar de Raad van State schaarde zich achter de gemeente.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.