FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 december 2000

Handgemeen in Boeing 747

Op een vlucht van British Airways naar Nairobi is vrijdag een aantal passagiers licht gewond geraakt doordat het toestel onbestuurbaar raakte tijdens een poging tot kaping.

Een passagier ging tijdens de vlucht de cockpit in en probeerde de stuurknuppel van de piloot over te nemen. De man raakte vervolgens verwikkeld in een handgemeen met de bemanning, waardoor de automatische piloot ontregeld raakte. De Boeing 747 maakte daardoor een aantal hevige duikvluchten.

De onsuccesvolle kaper werd uiteindelijk door de bemanning overmeesterd. Het toestel landde zonder verdere incidenten op het vliegveld van Nairobi.

Borst dreigt met opstappen

Minister Borst (Volksgezondheid) heeft in het televisieprogramma Reporter gedreigd met opstappen als er niet meer geld komt voor de gezondheidszorg. Haar dreigement heeft alleen een politieke reactie uitgelokt van de Socialistische Partij.

Borst zei in het televisieprogramma: "Dit jaar heb ik gezegd: 'Dit kan zo niet langer'. Ook in de ziekenhuizen ook bij de huisartsen dreigen inderdaad kwaliteitsproblemen te ontstaan. Ook door geldgebrek en dat moet gerepareerd worden. Anders wil ik daar niet langer verantwoordelijk voor zijn."

De SP noemt het dreigement van Borst een publiciteitsstunt met de bedoeling haar eigen falen te maskeren. Volgens de partij maakt Borst haar opmerkingen zes jaar te laat. het hele kabinet en de minister in het bijzonder zijn verantwoordelijk voor de deplorabele staat waarin de zorg nu verkeert. Aftreden is daarom de enige geloofwaardige weg die minister Borst nu nog open staat.

Of de gezondheidszorg meer geld krijgt wordt komend voorjaar duidelijk als het kabinet de voorjaarsnota presenteert.

DNA-test tegen vreemdgaan

Voor het eerst zal DNA-onderzoek in de Verenigde Staten mogelijk een beslissende rol spelen in een echtscheidingsprocedure. De 57-jarige Nanette Sexton hoopt dat laboratoriumonderzoek zal uitwijzen dat haar zeventien jaar oudere echtgenoot Richard Bailey is vreemdgegaan.

Sexton, die de vierde vrouw is van Bailey, heeft bevlekt beddengoed voor onderzoek naar een lab gestuurd. Ze is ervan overtuigd dat haar man, een demente multimiljonair, haar bedrogen heeft met zijn derde echtgenote. Een eerste test, die afgelopen week aan de rechter is voorgelegd, heeft al uitgewezen dat het laken genetisch materiaal bevat van Bailey en een tweede persoon, die zeker niet Sexton is.

De uitkomst van het onderzoek is van belang omdat het echtpaar afgelopen jaar een extra clausule heeft opgenomen in het huwelijkscontract, dat uit 1993 stamt. Volgens die clausule heeft Sexton na een scheiding recht op een jaarlijks bedrag van rond de 180.000 dollar. Voorwaarde is wel dat ze moet aantonen dat haar man is vreemdgegaan. Volgens critici schendt het DNA-onderzoek de privacy van Bailey.

Politie pakt meer bumperklevers

Surveillanten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hebben in het afgelopen jaar een kleine duizend autobestuurders beboet wegens bumperkleven. Dat is een stijging van veertig procent ten opzichte van vorig jaar, toen het aantal op 709 lag.

Het KLPD is tevreden met deze cijfers en breidt het aantal controles op bumperkleven volgend jaar uit. Zo schaft het KLPD zes onopvallende surveillancewagens aan, waarmee het totaal van die auto's op vijftien komt.

Ook worden extra agenten opgeleid om het vergrijp op te sporen en te beboeten. Verder verwacht het KLPD veel van het VCS-systeem, waarmee de politie nu experimenteert. Met dit mobiele systeem kan de afstand tussen automobilist en bumperklever exact worden vastgelegd. Bumperkleven staat sinds jaar en dag op nummer één in de ergernissen-toptien van verkeersovertredingen.

Rijlessen worden duurder

Rijlessen worden duurder. Auto- en motorrijscholen gaan hun prijzen in 2001 met gemiddeld 5 gulden per les verhogen.

Dat verwacht de BOVAG. De brancheorganisatie rekende uit wat een gemiddeld bedrijf extra moet gaan vragen om in ieder geval zonder verlies te werken. Volgens de BOVAG is een rijschool die kwaliteit wil bieden, genoodzaakt de prijzen te verhogen.

Een uur praktijkles met een personenauto kan gemiddeld 82 gulden gaan kosten, 5 gulden meer dan de huidige 77 gulden. Een motorrijles gaat met gemiddeld 7 gulden omhoog naar ruim 89 gulden. De vereniging benadrukt dat de bijna elfhonderd aangesloten rijscholen zelf hun prijzen vaststellen.

De BOVAG wijst op de sterk gestegen loonkosten, de toegenomen exploitatiekosten en de stijging van de BTW. "Het is heel moeilijk om aan instructeurs te komen", aldus een woordvoerder. Rijschoolhouders zullen dus een aantrekkelijk salaris moeten bieden. Verder worden bijscholingscursussen, brandstoffen en andere investeringen steeds duurder.

Hutchence en Bono bespraken zelfmoord

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische rockster Michael Hutchence die zich in 1997 ophing in een hotelkamer, had over zelfmoord gepraat met U2-zanger Bono. Die voelt zich schuldig omdat hij zijn vriend heeft laten wegglippen, staat in Rolling Stone. "We vonden allebei dat zelfmoord zielig was en we beloofden elkaar dat we niet zo dom zouden zijn om die lijn te overschrijden.", zegt Bono.

De charismatische frontman van INXS verbrak die belofte in november 1997 toen hij zich ophing in een hotelkamer in Sydney. Hij zou depressief zijn geweest omdat zijn vriendin Paula Yates verwikkeld zat in een voogdijproces met haar ex-man Bob Geldof.

Bono schreef een song over Hutchence, 'Stuck In A Moment You Can't Get Out Of', dat op het recente U2-album 'All That You Can't Leave Behind' staat. "Het lied is eigenlijk een ruzie tussen vrienden, waarbij de ene de andere iets uit het hoofd wil praten. Alleen heeft de ruzie in dit geval niet plaatsgevonden." legt Bono uit.

De zanger van U2 noemt zichzelf een loyale vriend, en zegt dat hij schuld, woede en ergernis voelde toen hij hoorde over Michaels zelfmoord.

Beatles scoren nu nog beter dan vroeger

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vroeger verkochten de Beatles al miljoenen platen. Nu, anno 2000 en 20 jaar na de dood van John Lennon, gaat het qua verkoopcijfers nog beter voor de voormalige lads uit Liverpool. Hun best-of cd '1' staat al 4 weken op de eerste plaats in de Amerikaanse cd-hitparade. Deze week ging het best of-album maar liefst 1.250.000 keer over de toonbank in Amerika alleen. Wereldwijd hebben al meer dan 20 miljoen mensen de cd gekocht.

En er is nog Beatles-nieuws: er komt een tribute-cd voor Linda McCartney. All Saints hebben alvast beloofd om voor het project een cover te maken van 'We Can Work It Out'. De opnames vinden plaats in de Abbey Road Studios in Londen. De opbrengst gaat naar een vrouwen- en kanker fonds.

Borsten Pamela Anderson weer vergroot

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Begin 1999 liet Pamela Anderson de siliconenvullingen uit haar fameuze borsten verwijderen. Maar medewerkers van de serie 'VIP' waarin Anderson de hoofdrol vertolkt, signaleren dat haar buste 'er opnieuw enorm rond uitziet'. Blijkbaar is haar balkon, net als de economie, onderhevig aan conjunctuurschommelingen.

Of en waarom Pam haar borsten weer heeft laten 'bijvullen' is nog niet duidelijk. Toen ze de siliconenimplantaten in '99 liet verwijderen zei Anderson: "Dit is het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik voel me heel goed. Ik voel me meer sexy dan vroeger. Ik loop de hele tijd naakt rond in huis. Vroeger had ik het al moeilijk om mijn kleren aan te houden. Nu? Geen houden meer aan."

De actrice liet haar boezem destijds tot natuurlijke proporties herleiden - een bescheiden C-cup - omdat ze zich Dolly Parton begon te voelen. "Ik begon me er bewust van te worden dat die grote boezem niet bij me paste, ik ben maar een klein vrouwtje," piepte Pam.

Schrik dat haar ster zou tanen na de borstverkleining had de voormalige 'Baywatch'-vamp niet. Ze geloofde toen zelfs dat ze nog meer aanbiedingen zou krijgen, maar daar is achteraf weinig van in huis gekomen. Is de borst-hergroting een nieuwe carrièrezet van Pamela Anderson? Of is het gewoon een nieuwjaarscadeautje voor haar huidige vriend Marcus Schenkenberg?

Enfin, in ieder geval zal Pambo weer gestreeld zijn door de aandacht die haar borsten krijgen in de media. Dat was ook zo toen ze het stel liet verkleinen. "Mijn vader keek naar het journaal. Eerst ging het over de oorlog. Daarna werd het tweede onderwerp aangekondigd: 'Pamela heeft haar implantaten laten verwijderen'." giechelde Anderson in '99.

Ontvoering Jezus-kindjes ogelost

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De mysterieuze verdwijning van verschillende Jezus-kindjes uit hun kribben in Belgische kerststallen is opgelost. Er blijkt een actiegroep achter de ontvoeringen te zitten, die daarmee de aandacht wil vestigen op het lot van asielzoekers in België.

De afgelopen dagen werden zeker op acht plaatsen in Wallonië en rondom Brussel Jezus-kindjes Jezus ruw uit hun kribbe met stro weggerukt.

De actiegroep Jesus 2000, heeft de kidnappingen via het internet geclaimd, en wil met de actie de Belgen aan het denken zetten over de opvang van vluchtelingen in België. De ontvoerders hebben beloofd alle kindjes Jezus uiterlijk vanavond terug te bezorgen in hun kribbe.

Sneeuw nekt brommerdieven

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 35-jarige inwoner van Almere heeft woensdagavond, geholpen door de sneeuw, de diefstal van zijn bromfiets opgelost. Toen de man merkte dat de brommer die achter zijn huis stond was ontvreemd, volgde hij het spoor in de sneeuw en kwam zo terecht bij de schuur waarin zijn tweewieler was neergezet.

De eigenaar schakelde de politie in. In de schuur werden nog twee andere gestolen brommers aangetroffen. De politie heeft drie mannen van 33, 36 en 18 jaar aangehouden.

Israël grendelt Palestijnse gebieden af

aa had ons via de newssubmit het volgende te melden: Israël grendelt Palestijnse gebieden af

Premier Barak van Israël heeft het leger donderdag opgedragen de Palestijnse gebieden totaal af te grendelen. De Westelijke Jordaanoever en de strook van Gaza gaan daarmee na de twee aanslagen op Israëliërs van donderdag geheel dicht.

Na het begin van de Palestijnse opstand in september had het leger al welPalestijnse plaatsen afgesloten, maar hier en daar was nog verkeer in en uit de gebieden mogelijk gebleven.

Eerder op de dag kwamen door een hinderlaag aan de grens met Gaza twee soldaten om en vielen veertien gewonden door een aanslag op een stadsbus in Tel Aviv.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.