FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 december 2000

Rel rond Kim in discotheek

Volgens een ooggetuige-verslag van space cowboy is Kim afgelopen zaterdag lastig gevallen in de discotheek 'De Stunt' in Epe.

"Beschonken provincialen konden zich blijkbaar niet beheersen en volgden haar tot in het toilet. De inmiddels gearriveerde ordedienst kon in eerste instantie niet veel doen om dat de toegang tot het toilet door 'makkers' geblokkeerd werd.Met behulp van de plaatselijke politie en wat bezoekers konden ze na enige tijd toch de deur uitgewerkt worden. Het zestal is overigens niet aangehouden."

Brouw bier van de kerstboom

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse boswachter roept mensen op hun kerstboom niet weg te gooien, maar er bier van te maken. Volgens boswachter Barbara Spence kun je van de fijnspar, die veel wordt gebruikt als kerstboom, een heerlijk bier brouwen dat ook nog eens genezende krachten bezit.

Ze kreeg het recept voor sparrenbier van een vriend. Spence neemt de topjes van de sparrentakken en brouwt die samen met stroop en gist. Daarna kookt ze het mengsel om alle hars eruit te halen.

"Het bier heeft een heel sterke smaak. Ik zou niet aanraden er een pul van te drinken maar als liqueur is het goed te drinken", aldus de boswachter. Haar kerstbomenbrouwsel heeft, zo beweert ze, veel van haar vrienden van hoestbuien en verkoudheden afgeholpen.

Volgens de boswachterij van Wales werd sparrenbier veelvuldig gedronken tijdens de Europese invasie van Noord-Amerika om scheurbuik tegen te gaan. Ook ontdekkingsreiziger James Cook, die in de 18e eeuw de oostkust van Australië ontdekte, zou het drankje gebrouwen hebben.

Scholieren somber over slaagkans

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel scholieren in de tweede fase van het voortgezet onderwijs denken dat zij blijven zitten of hun examen niet zullen halen. Van de ruim 2600 havo- en vwo-scholieren die meededen aan een enquête op internet denkt bijna de helft (49 procent) dat zij het niet zullen redden. Het Tweede Fase Stakingscomité heeft dit woensdag bekendgemaakt.

Konijnen mishandeld en gedood in Ermelo

de_Kooning had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zes konijnen van kinderboerderij 'de Klink' in Ermelo zijn tijdens het kerstweekeinde mishandeld en gedood. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bekendgemaakt. Onbekenden hebben twee konijnen doodgeslagen en vier andere konijnen in de vijver verdronken. Verder werden twee ruiten ingegooid, een konijnenhok omvergeworpen en de kerstverlichting vernield.

De kinderboerderij bevindt zich op het terrein van 's Heerenloo-Loozenoord, een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. De politie is op zoek naar getuigen.

Gynaecologen wippen Figo

de_Kooning had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de pogingen van Real Madrid om iets van de transfersom van Luis Figo (130 miljoen gulden) terug te verdienen, is de Spaanse club op internet op een probleempje gestuit. De domeinnaam www.figo.com blijkt bezet. Het internationale verbond van gynaecologen is al enige tijd eigenaar van het adres.

Hoe de exclusieve homepage van Figo, die afgelopen zomer van Barcelona overkwam, daadwerkelijk gaat heten, is nog niet bekend.

Nieuw record oudejaarsloten

De verkoop van oudejaarsloten van de Staatsloterij heeft nu al alle records gebroken. Afgelopen woensdag lag de omzet met ruim 200 miljoen al boven de totale opbrengst van 1999. Vorig jaar werden alle 3,8 miljoen oudejaarsloten verkocht. Dat betekende een opbrengst van 190 miljoen gulden. Dit jaar zijn 4,5 miljoen loten gedrukt. Met een prijs van 50 gulden per stuk, kan de Staatsloterij 225 miljoen gulden binnenhalen.

De Staatsloterij constateert dat vooral loten met het eindcijfer 7, voor velen een geluksgetal, erg in trek zijn.

Damn, ik heb ook een lot met eindcijfer 7

Vraagtekens bij treinaanslagen

De Nederlandse Spoortwegpolitie heeft vraagtekens gezet bij de twee treinaanslagen van afgelopen week. Deze aanslagen zijn door Maluka Warchild geclaimd, maar zij zouden helemaal niet verantwoordelijk zijn voor deze aanslagen.

De Spoorwegpolitie doelt op de botsing van een intercity op het traject Baarn-Amersfoort met een zak stenen, zondagochtend. Volgens de politie leggen vandalen op dat traject wel vaker rommel op de rails. Maluku Warchild zei dat ze verantwoordelijk waren voor deze actie, maar deden dit pas uren na het ongeluk. De spoorwegpolitie denkt dat de activisten gewoon reageerden op het nieuws van radio en televisie.

Hetzelfde geldt voor de treinbrand op het Amstelstation in Amsterdam, zo stelt de politie. Op 13 december vloog daar een treinstel in brand, waardoor het treinverkeer van en naar het Amstelstation geruime tijd stil lag. Ook deze 'aanslag' werd pas uren na het incident geclaimd door Maluku Warchild.

Hond belt 1-1-2

Bollo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Veenendaal is tweede kerstdag uitgerukt nadat een hond het alarmnummer 1-1-2 had gebeld. De centralist die het telefoontje opnam, kreeg niemand aan de lijn en hoorde alleen gerommel. Voor alle zekerheid trok de alarmdienst het gsm-nummer na en stelde de politie een onderzoek in bij de woning van de eigenaar in Elst. Daar bleek niemand thuis, op een hond na. In zijn mand lag een gsm-toestel. De politie gaat er vanuit dat het beest de telefoon als speeltje gebruikte en daarbij de snelkeuzetoets voor 1-1-2 heeft ingedrukt.

Gestrand schip lekt stookolie in Portugal

In het Noorden van Portugal is een koopvaardijschip, geladen met hout, in zwaar weer vastgelopen op een pier. Uit de brandstoftanks lekt nu zware stookolie. Coral Bunker, een in Hong Kong geregistreerd schip, ligt muurvast op de havenpier.

De 22-koppige bemanning werd gisteren al van boord gehaald met een helicopter. Het vrachtschip is 170 meter lang. Tijdens de Kerstdagen woedde een zware storm op de Atlantische Oceaan. De Coral Bunker was met een lading hout onderweg van Estland naar Portugal.

Problemen na sneeuwstorm VS

In de Amerikaanse staten Arkansas en New Mexico, zorgt een sneeuwstorm voor flinke problemen. Alles is bedekt met een dikke laag ijs. Meer dan 300.000 huishoudens zitten zonder stroom. Dat betekend dat meer dan 43-duizend mensen zonder gas en licht zitten.

De wegen staan vol met wagens die zijn gestrand door de storm. De Nationale Garde is ingeschakeld om de gestrande automobilisten op te halen en naar veiligere plekken te brengen. Gisteren heeft de burgemeester van New York de noodtoestand uitgeroepen voor de duizenden daklozen die in New York verblijven. Het is de zwaartste storm sinds begin december de winter kwam.

Napster brengt nieuwe versie uit

Napster voorstellen is totaal overbodig. Dankzij een paar honderd rechtzaken van platenfirma's, heavy metalgroepen en belangengroepen is de naam van het programmaatje bijna even sterk ingeburgerd als 'Big Brother'. Maar al de heibel heeft de programmeurs niet tegengehouden want voor het eerst in maanden verschijnt een nieuwe versie.

De werking is vertrouwd: gewoon installeren, via zoektermen zoals de naam van een muzikant of een titel van een muziekstuk de gewenste nummers opzoeken en downloaden. Bèta 8 - net zoals bij ICQ raken ze bij Napster nooit van het bèta-etiket af - heeft een aantal nieuwe maar niet echt spectaculaire features. Naast een aantal cosmetische veranderingen zoals nieuwe namen voor bestaande functies, heeft Napster een verbeterde zoekfunctie zodat je nu door het gebruik van een minteken bepaalde termen kunt verwijderen uit de resultaten.

Napster heeft natuurlijk een pak andere functies dan gewoon toegang tot MP3's of Windows Media-bestanden op het Net te verlenen. Via de 'Chat'-tab kun je een chatroom bezoeken of er zelf een openen en daar met andere surfers gesprekken voeren. Er is ook een geïntegreerde instant messaging-functie, waarmee je onmiddellijk in contact kunt treden met gebruikers. Volgens de makers zou deze nieuwe versie van Napster ook beter werken onder Windows 2000. Er wordt wel voor alle besturingssystemen voorgesteld dat de vorige versie van het programma wordt verwijderd vooraleer je Bèta 8 installeert. Napster blijft, ondanks geruchten die het tegengestelde beweren, freeware.

John Le Carre spioneerde

John Le Carre heeft in zijn studentenjaren en enige tijd daarna spionagewerk verricht voor de Britse geheime dienst. De schrijver van verscheidene spionageromans zei dinsdag in een interview met de BBC dat hij toen hij colleges volgde aan de universiteit van Bern kleine diensten heeft verricht voor een Britse diplomaat die voor de geheime dienst werkte.

Ik voelde mij de mannelijke Mata Hari, aldus Le Carre, wiens echte naam David Cornwell luidt. De 69-jarige zei dat hij spionage destijds wel als bedrog beschouwde, maar het noodzakelijk achtte over zijn morele bezwaren heen te stappen. Volgens de BBC werd Le Carre halverwege de jaren '50 gerekruteerd door de MI5, de Britse binnenlandse veiligheidsdienst. Na zijn studie ging Le Carre voor de buitenlandse veiligheidsdienst MI6 naar Bonn, waar hij de Duitse politici moest benaderen.

De bouw van de Berlijnse Muur in 1961 inspireerde Le Carre tot het schrijven van The Spy Who Came in From The Cold, verklaarde hij dinsdag. Sommigen van ons dachten toen dat het einde van de wereld nabij was. Markus Wolf, de hoogste baas van de Oost-Duitse contraspionagedienst, zei tegen de BBC Le Carre's bekendste boek te hebben gelezen en verbaasd te zijn geweest over de grote hoeveelheid gedetailleerde informatie, die de werkelijkheid zeer dicht naderde. Wolf zei het denkbaar te achten dat Le Carre in zijn spionnenjaren de beschikking had over vertrouwelijke informatie uit het DDR-ministerie voor staatsveiligheid.

Eerste gipsvlucht

Vanuit het Oostenrijkse Innsbruck zal woensdag de eerste gipsvlucht richting Nederland vertrekken. Onderweg zal het toestel in Frankrijk landen om ook daar gewonde wintersporters op te pikken.

De gipsvlucht en ook de komende vluchten zijn geoganiseerd door de gezamelijke alarmcentrales. Naar schatting 1,3 miljoen Nederlanders zullen dit jaar hun vakantie in wintersportgebieden doorbrengen. De alarmcentrales gaan ervan uit dat ze gedurende het wintersportseizoen ongeveer 1200 gewonden op moeten halen.

Ieder jaar zijn er veel mensen met botbreuken of letsels aan de kniebanden. Tot half maart, wanneer het skiseizoen ten einde is, staan in totaal ongeveer honderd gipsvluchten gepland.

KNMI waarschuwt voor extreme ijzel

Het KNMI verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag op uitgebreide schaal ijzel. Het meteorologisch instituut heeft om middernacht formeel 'weeralarm' gegeven ter waarschuwing van al het verkeer dat zich op de weg begeeft. Volgens het KNMI is het nog onduidelijk hoe ver de ijzel zich gaat verspreiden en hoe lang de gladheid aanhoudt. De ijzel is afkomstig van een neerslaggebied dat vanuit Frankrijk Nederland nadert. Het zuiden van het land wordt daarom in de loop van de nacht als eerste getroffen door extreme gladheid, zo verwacht het KNMI. De ijzel zal zich volgens de verwachting daarna verspreiden naar de rest van het land. Voor het verkeer kunnen volgens het KNMI 'zeer gevaarlijke' situaties ontstaan.

De ijzelgrens rukt gestaag op richting noorden. Het KNMI verwacht dat omstreeks het middaguur de lijn Zandvoort-Nijmegen is bereikt. Op het einde van de dag kunnen er in het hele land gevaarlijke omstandigheden op de weg voorkomen, verwachtte het KNMI woensdagochtend. Woensdagochtend omstreeks 7.30 uur was er neerslag beneden de lijn Den Haag-Eindhoven-Roermond. De zeer fijne neerslag, voor een deel in de vorm van sneeuw, kan op de nog bevroren grond spielgladde wegen veroorzaken.

Guy Ritchie geeft Madonna hoofdrol

Popster Madonna heeft een laat huwelijkskado gekregen van haar kersverse echtgenoot Guy Ritchie. Madonna (42) zal de hoofdrol vervullen in de nieuwe film van Ritchie, die naast Madonna-echtgenoot ook filmregisseur is. Madonna zal volgens het Britse dagblad Daily Mirror in de film 'The Mole' een Amerikaanse spelen die in Engeland in het gangstermilieu verzeild raakt.

Ritchie (32) regisseerde eerder 'Lock, stock and two smoking barrels' en recent de film 'Snatch'. De opnames vinden vanaf maart voornamelijk plaats in Londen, waar het echtpaar woont. Ritchie en Madonna trouwden kort voor kerstmis in Schotland onder massale belangstelling van de pers.

Verbod op stropen van haaienvinnen

De Amerikaanse president heeft dinsdag een wet getekend die de wrede praktijk verbiedt door op haaienvinnen te 'vissen' zonder de vis daarbij gelijk doden.

Er worden haaien gevangen om hun vinnen. Die worden verwijderd en dan wordt de haai voor het gemak vaak levend teruggegooid om in zee te sterven.

Washington verbiedt dit nu in alle Amerikaanse wateren en wil het via onderhandelingen overal ter wereld gaan verbieden.

NS-personeel wil elke maand acties

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het landelijk personeelscollectief van de Nederlandse Spoorwegen heeft opgeroepen om in het nieuwe jaar elke maand acties te houden, in steeds weer andere standplaatsen. De eerste werkonderbreking zou in februari moeten plaatsvinden, aldus de via e-mail verspreidde oproep.

Het personeelscollectief wil de verschillende standplaatsen in alfabetische volgorde laten staken. Als eerste zou dan Arnhem aan de beurt zijn, vervolgens Amersfoort en daarna Amsterdam. Hoe lang de werkonderbrekingen maandelijks moeten gaan duren, werd in de oproep niet duidelijk.

Afgelopen donderdag liet een aantal afzonderlijke personeelscollectieven van de NS weten zich te beraden over komende acties. Vorige week legden zij op enkele standplaatsen het werk neer.

Zij protesteerden daarmee tegen de directieplannen om machinisten en conducteurs slechts op een beperkt deel van het net in te zetten. Naast hun aversie tegen deze zogenoemde rondjes rond de kerk, vrezen ze de privatiseringsplannen.

Boerende koeien oorzaak broeikasgas

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De koeien in ons land boeren er flink op los. Hun oprispingen zijn goed voor twee tot drie procent van de totale uitstoot van broeikasgassen in Nederland.

Dat hebben onderzoekers van de Universiteit Wageningen berekend. Elke koe produceert per dag twee- tot vijfhonderd liter methaangas. Deze hoeveelheid komt door boeren vrij bij het verteren van voer in de pens.

Volgens de wetenschappers kan het boeren door een andere samenstelling van het voedsel worden verminderd. De koeien zouden meer krachtvoer dan ruwvoer voorgeschoteld moeten krijgen.

Gulle flappentap

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kerstman was dit jaar de inwoners van Antibes goedgezind. Een geldautomaat bij een supermarkt in de Zuid-Franse badplaats keerde bijna de gehele dag het dubbele van het gevraagde bedrag uit, terwijl deze bonus niet op het ontvangstbewijs vermeld stond.

Pas nadat zich een lange rij wachtenden voor de flappentap had verzameld, kreeg een wakkere bewaker in de gaten dat er iets mis moest zijn. Een inderhaast gewaarschuwde bankemployé sloot de geldautomaat af.

Uit de registratie bleek achteraf dat vijf medewerkers van de supermarkt hebben geprofiteerd van de royale flappentap, zonder melding te maken van het euvel.

Coca Cola melk

de_Kooning had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grootste frisdrankfabrikant ter wereld, Coca Cola, gaat begin volgend jaar ook melkproducten verkopen. De uitbreiding van het assortiment vloeit voort uit het beleid de consument in alle fases van zijn leven aan zich te binden. Coca Cola mikt daarom ook op kinderen jonger dan twaalf jaar.

Voor die categorie consumenten zet het concern in op vruchtendrankjes en melkproducten, zo meldde The Wall Street Journal dinsdag op zijn website. Voor het project, dat de naam Moeder heeft meegekregen, heeft de onderneming een strategie uitgedokterd die het negatieve imago van melk bij kinderen moet verbeteren. Bij hen is melk niet populair. Ze zouden ze de drank niet graag in het bijzijn van anderen drinken.

Om de beste smaak te kunnen fabriceren heeft Coca Cola niet alleen met de kinderen gesproken maar ook met moeders, voedingsdeskundigen en kinderartsen, aldus het zakendagblad. Het concern zelf wilde geen bijzonderheden over de nieuwe producten naar buiten brengen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.