FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 december 2000

Predikant kent Madonna's muziek niet

De predikante die vrijdag in Schotland het huwelijk inzegent van popster Madonna en regisseur Guy Ritchie, is niet echt bekend met beide artiesten. Susan Brown bekende dat ze geen platen van Madonna heeft en nooit een film van Ritchie heeft gezien.

Inmiddels staat het Schotse kasteel en de omgeving waar het huwelijk plaatsheeft, onder extreem zware bewaking en is het dorpje Dornoch overgenomen door journalisten, fotografen en cameraploegen.

"Nee, ik heb geen Madonna-platen, maar Madonna heeft wel eens een film naar mij genoemd: Desperately Seeking Susan." Susan Brown kreeg ooit de bijnaam Holy Spice van enkele gemeenteleden die haar bewonderden om haar moderne aanpak. Zo gaat ze wel eens op rollerskates door de kerk om de jonge garde 'erbij te houden'. Ze is van plan het jonge bruidspaar vrijdag twee wc-rollen te geven - omdat die lang, sterk en zacht zijn, net als de liefde tussen Madonna en Guy.

Herstel treinverkeer laat op zich wachten.

Het herstel van het treinverkeer heeft zich niet doorgezet. Aan het einde van de middag reden er weer minder treinen dan enkele uren eerder. Noord-Holland en de Randstad zijn volgens de centrale verkeersleiding van de Nederlandse Spoorwegen zwaar getroffen.

Er rijdt daar amper een trein. Een woordvoerder noemt de situatie 'even wat ernstiger'. Dit kan volgens hem komen door de ploegenwisseling. "Mensen die nu in dienst gaan en willen werken, moeten kijken wat ze kunnen gaan doen. En de ochtendploeg stopt er nu mee."

Het rustigst is het rond Amsterdam. Daar rijden niet of nauwelijks treinen. Ook de stoptreinen naar Schiphol willen niet echt op gang komen. Verder ligt het lokale verkeer rond Utrecht nog steeds grotendeels stil.

Eerste schaatsers op natuurijs

Er wordt weer geschaatst op natuurijs in Nederland. In elk geval in Noordlaren en in Arnhem hebben ijsliefhebbers de ijzers weer kunnen onderbinden. De kunstijsbaan op het Spuiplein in Den Haag is donderdag gesloten nadat vandalen de ijsvloer hadden vernield.

In Noordlaren is dat sinds donderdagmorgen mogelijk op een 'ijspiste' van de ijsvereniging De Hondsrug. Daar maakt de jeugd van het Groningse dorp inmiddels gretig gebruik van de baan. Dat het ijs al houdt na amper en paar nachten lichte vorst is te danken aan het feit dat het een asfaltbaan is waar de leden dunne laagjes water op aanbrengen dat snel bevriest. Dan zijn enkele graden vorst al voldoende om een fraaie en houdbare baan te krijgen. De Groningse ijsbaan doet 's zomers dienst als skeelerbaan. Ook onder de Rijnbrug in Arnhem is een ijsbaan gecreŽerd door water te spuiten op asfalt.

De ijsvloer op het Haagse Spuiplein is vernield door vandalen, vermoedt organisator J. de Boer. Zij hebben aan de rand van de boarding met schaatsen gaten in het ijs geprikt. Hierdoor is antivries vrijgekomen en over de ijsvloer gestroomd. Het ijs is volgens De Boer veranderd in een zompige massa. Hij verwacht dat het portret van Willem-Alexander en Maxima, dat in de vloer was aangebracht, zwaar beschadigd is. Verschillende bedrijven werken aan het herstel van de vloer. De ijsbaan, die begin deze maand open ging, had vorig jaar ook al te kampen met problemen. Toen smolt de harde wind een kunstwerk dat in het ijs was gemaakt.

Nederland doet massaal kerstinkopen

Nederland doet massaal kerstinkopen. In de week voor kerst geeft de consument zo'n 4 miljard gulden uit. Vooral aan kerstversiering en luxueus eten en drinken wordt veel geld gespendeerd. De Raad Nederlandse Detailhandel verwacht in de week voor kerst 1 miljard gulden meer omzet te halen dan in een 'normale' winkelweek.

De kerstinkopen zijn dit jaar vooral gericht op een huiselijke kerst. Zo kenmerkt de versiering in huis zich door 'warmte en gezelligheid' met veel glitter. Andere artikelen die goed scoren zijn cadeaus als sieraden, parfums en cd's. Ook kerstkaarten vinden gretig aftrek, hoewel er een tendens is om de kerstwensen digitaal over te brengen.

Extra boete voor omzeilen flitspaal

De politie heeft veertien hardrijders, die in het Limburgse Swalmen een flitspaal wilden omzeilen door op de linkerweghelft te gaan rijden, genadeloos op de bon geslingerd.

Volgens een woordvoerder kunnen de snelheidsovertreders alsnog rekenen op een extra boete van 240 gulden omdat zij een doorgetrokken streep hebben overschreden.

De automobilisten dachten de fotocamera op de Rijksweg in Swalmen regelmatig te kunnen ontwijken door op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer te gaan rijden.

Kerstvirus in aantocht

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een gevaarlijk computervirus in aantocht met de illustere naam W32.Kriz. Het wordt actief op eerste kerstdag en tracht het vitale BIOS-deel van de computer uit te schakelen. Als dat lukt moet de computergebruiker in de meeste gevallen op zoek naar nieuwe hardware.

Deze waarschuwing komt van het Leidse bedrijf Symantec. Volgens de virusjagers van Symantec ontstaat het virus bij een aanval op een computer waar al onopgemerkt een ander in zit. Het resultaat is een ongewenst computerprogrammaatje, want dat is een virus, dat de lastigste eigenschappen combineert. "Het virus verspreidt zich langzaam, maar is uiterst destructief."

Symantec denkt dat vooral consumenten en kleine bedrijven het slachtoffer worden. "Dankzij virusuitbraken als Loveletter en Melissa zijn grote ondernemingen zich bewust van virusdreigingen. Daarom hebben zij hun internetbeveiliging sterk verbeterd."

Het virus werkt alleen op eerste kerstdag. Om er echt zeker van te zijn dat er niks gebeurt, is het derhalve verstandig de computer die dag niet aan te zeten. Of een goed antivirusprogramma aanschaffen, aldus de Symantec-experts.

Het zal dus lekker rustig worden op eerste kerstdag op internet

Staking legt treinverkeer nagenoeg plat

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De staking van ontevreden machinisten en conducteurs heeft donderdagochtend het treinverkeer bijna helemaal stilgelegd. Alleen noordelijk van Zwolle en in Limburg zijn de Nederlandse Spoorwegen in staat met enige regelmaat treinen te laten rijden.

De opstandige NS-medewerkers, door het hele land verenigd in zogeheten personeelscollectieven, protesteren tegen de plannen van de NS om machinsten en conducteurs door de dag heen aan ťťn bepaalde route te binden. Op die manier wordt de olievlekwerking van een vertraging op de rest van de dienstregeling beperkt. De grootschalige werkonderbreking is een wilde staking die niet de steun heeft van de bonden.

Ratelslang alleen op bestelling

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BSE, salmonellakippen en dioxinepaling. Niets lijkt meer veilig. En net nu de kerstdagen voor de deur staan. Dagen die bijna iedereen associeert met lekker en lang eten. In BelgiŽ zijn heel veel mensen overgestapt op struisvogelvlees. De honger na deze exotische hap is verdrievoudigd. Wat zet de Nederlander op tafel?

Bram Moerman, voorlichter Bedrijfschap Slagersbedrijf: De laatste vijf jaar wordt er al behoorlijk wat wild gekocht voor het kerstdiner. Ook struisvogelvlees verkoopt aardig, maar dan moet je niet in tonnen denken hoor. De struisvogeljongens timmeren behoorlijk aan de weg. Het vlees van deze vogels is ook niet zo gek duur en het is best wel te eten. BSE zal wel invloed hebben op het eetgedrag, maar niet echt veel. Er zijn genoeg mensen die geen runderlappen eten uit angst voor BSE, maar wel biefstukjes bestellen. Wat ik eet met kerst? Eerste kerstdag staat een kalkoen op tafel en tweede kerstdag eet ik een lekker stukje kalfsvlees."

Niels van der Schoot van poelier Uringa in het Groningse Haren: Naast het gewone vlees, verkopen wij ook exotische vleessoorten. Zoals rendiervlees, krokodil en ratelslang. Die laatste wordt alleen op bestelling geleverd, want een kilo ratelslang kost 199 gulden. Het is moeilijk te controleren of mensen zich wat van de BSE-crisis aantrekken maar ik heb wel de indruk dat het meespeelt. Met kerst eet ik een combinatie van wild.

Lekkkeerrrrr

Stress door telewerken

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Telewerken is slechter voor de gezondheid dan werken op een kantoor. Het veroozaakt schuldgevoelens en meer stress. Concentratie- en slaapproblemen zijn het gevolg. Dat blijkt uit een onderzoek door de Britse Psyochologenvereniging.

Vooral mannelijke telewerkers voelen zich geÔsoleerd en missen de steun en kameraadschap van kantoor en ook de technische hulp wanneer iets mis gaat. De schulgevoelens ontstaan doordat er altijd nog klusjes in het huis wachten of dat er eigenlijk meer aandacht aan de kids moet worden besteed.

De Britse Psychologen pleiten voor meer emotionele ondersteuning, onderdrukken van de neiging tot overwerken en betere technologische hulp.

Kirstie MacColl overleden

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kirsty MacColl is maandag 19 december overleden. De singer/songwriter was met haar twee zonen aan het zwemmen in Mexico toen zij werd aangevaren door een speedboat. De Britse heeft tijdens haar 20-jarige loopbaan samengewerkt met onder anderen: Talking Heads, Robert Plant, Shawn MacGowan en de Rolling Stones. In maart van dit jaar kwam haar laatste album uit,Tropical Brainstorm.

MacColl is 41 jaar geworden.

Niet spannend genoeg?

D-fens had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paula Jones (de dame die Clinton aanklaagde wegens sexuele intimidatie) is zelf het onderwerp van een rechtzaak geworden. De Texaanse gevangene David Joyner vond de foto-sessie van Jones in Penthouse niet onthullend genoeg. $500.000 zou dit geestelijke leed echter kunnen verzachten.

De rechter deed de volgende uitspraak:

Life has its disappointments...some come out of the blue, but that doesn't mean a prisoner should sue.

Joyner is een illusie en $250 boete armer.

Examenvraag: hoe legaal te doden?

Madman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten van een middelbare school in Japan is voor een examen lichamelijke opvoeding de vraag voorgelegd hoe je iemand kan doden zonder de wet te overtreden. Zij moesten twee methoden aangeven om zo een echtgenoot te doden. De school in het West-Japanse Nara heeft inmiddels schriftelijk zijn verontschuldigingen aangeboden aan de verontruste ouders. Tegen de betrokken leraar worden maatregelen overwogen.

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.