Ratelslang alleen op bestelling

Chris (MrBig)
Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BSE, salmonellakippen en dioxinepaling. Niets lijkt meer veilig. En net nu de kerstdagen voor de deur staan. Dagen die bijna iedereen associeert met lekker en lang eten. In België zijn heel veel mensen overgestapt op struisvogelvlees. De honger na deze exotische hap is verdrievoudigd. Wat zet de Nederlander op tafel?

Bram Moerman, voorlichter Bedrijfschap Slagersbedrijf: De laatste vijf jaar wordt er al behoorlijk wat wild gekocht voor het kerstdiner. Ook struisvogelvlees verkoopt aardig, maar dan moet je niet in tonnen denken hoor. De struisvogeljongens timmeren behoorlijk aan de weg. Het vlees van deze vogels is ook niet zo gek duur en het is best wel te eten. BSE zal wel invloed hebben op het eetgedrag, maar niet echt veel. Er zijn genoeg mensen die geen runderlappen eten uit angst voor BSE, maar wel biefstukjes bestellen. Wat ik eet met kerst? Eerste kerstdag staat een kalkoen op tafel en tweede kerstdag eet ik een lekker stukje kalfsvlees."

Niels van der Schoot van poelier Uringa in het Groningse Haren: Naast het gewone vlees, verkopen wij ook exotische vleessoorten. Zoals rendiervlees, krokodil en ratelslang. Die laatste wordt alleen op bestelling geleverd, want een kilo ratelslang kost 199 gulden. Het is moeilijk te controleren of mensen zich wat van de BSE-crisis aantrekken maar ik heb wel de indruk dat het meespeelt. Met kerst eet ik een combinatie van wild.

Lekkkeerrrrr