FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 december 2000

Daniëlle Overgaag tv-babe van het jaar

Studio Sport-presentatrice Daniëlle Overgaag is gisteravond uitgeroepen tot TV-Babe van het jaar. Haar naam kreeg de meeste stemmen op de Nederlandse website tvbabes.com die de competitie organiseerde. Zij neemt met deze 'prijs' actrice/presentatrice Froukje de Both over.

Daniëlle Overgaag stopte onlangs met haar presentatiewerk bij Studio Sport omdat ze op dit moment zwanger is. Na de geboorte van haar kind wil ze wel weer terugkeren op de buis, maar het is nog onzeker of dat bij Studio Sport zal zijn.

Bommelding Utrecht CS

Skate 2k had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag is er een bommelding geweest op het centraal station in Utrecht. Ik weet nog niet precies wat er gaande is geweest, maar het schijnt een actie van de Molukkers geweest te zijn. In het nieuws vanavond zal er wel meer info te vinden zijn.

Ik kwam erachter omdat ik vandaag maar liefs 2 uur, ipv 3 kwartier bezig was met het naar huis komen. Niet te geloven! Alle bussen moesten van de grote busstandplaats af, en ook werden er grote delen Hoog Catharijne afgezet. Alles moest eerst goed onderzocht worden.

Er komt nog een update!

MTV bericht ten onrechte dood Eminem

Op de Amerikaanse MTV-site heeft afgelopen weekeinde ten onrechte een bericht gestaan waarin stond dat rapper Eminem door een auto-ongeluk was omgekomen. Onder fans leverde dat veel commotie op, maar het bericht bleek onjuist. MTV onderzoekt of een hacker de site heeft gekraakt, of dat een webredacteur een fout verhaal de wereld heeft ingestuurd.

Volgens MTV-directeur Benelux, C. Keller, heeft het muziekstation zijn excuses overgebracht aan de platenmaatschappij van Eminem, alias Slim Shady. Keller acht de kans klein dat een redacteur een fout heeft gemaakt en vreest dat de site kon worden gekraakt. Dit terwijl zijn bedrijf firewalls gebruikt als netwerkbeveiliging.

"En dat kan natuurlijk helemaal niet. Onze site moet integer zijn en daarom gaan we uitzoeken hoe dit kon gebeuren. Als de kraker een spoor heeft nagelaten en we hem of hen kunnen traceren, moeten we nog bekijken wat voor actie we gaan ondernemen. We hebben de pagina zo sne! l mogelijk verwijderd toen we het ontdekten, maar toch hebben we verontruste telefoontjes en mailtjes van fans ontvangen", aldus Keller.

Ook via de NewsSubmit stond het vol met deze berichten.

Volwassenen drinken minder

Volwassen Nederlanders zijn de laatste jaren veel minder gaan drinken. Toch drinkt nog steeds een op de vijf mannen en een op de tien vrouwen onverantwoord veel alcohol.

Volgens een dinsdag verschenen onderzoek drinken volwassenen 16 procent minder dan drie jaar geleden. Jongens en jonge mannen zijn in die periode juist meer gaan drinken. Het onderzoek is uitgevoerd door het NIPO, in opdracht van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ).

Volwassen mannen drinken twee keer zo veel als vrouwen. Het gemiddelde voor mannen ligt nu op 12 glazen wijn of bier per week. Veertigers en vijftigers tussen de 45 en de 54 jaar drinken het meest. Opmerkelijk noemt het NIGZ de betrekkelijk geringe alcoholcomsumptie van mensen tussen de 25 en 34 jaar.

Werkloosheid stopt met dalen

Aan de jarenlange daling van de werkloosheid is een einde gekomen. Het aantal geregistreerde werklozen is deze herfst beland op 191.000, zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statitiek (CBS). Dat is nog altijd 16000 lager dan een jaar eerder.

Sinds 1994 is het aantal mensen zonder werk onafgebroken gedaald. Het CBS signaleert voor het eerst een stabilisatie van zowel de kortdurende als de langdurige werkloosheid. De werkloosheidscijfers hebben dit jaar een grillig verloop, maar de onderliggende tendens bleef dalend. De daling verliep echter in een steeds lager tempo.

Uit de nieuwste cijfers over de maanden september-november blijkt dat het aantal voor het eerst blijft hangen op 191.000. Daarmee groeide het aantal werklozen zelfs licht ten opzichte van de zomermaanden. Uit de stijging kan het CBS nog niet concluderen dat de werkloosheid begint te groeien omdat de verandering te klein is.

Destiny's Child favoriet in worldpoll-peiling

De Amerikaanse R&B groep Destiny's Child hebben hun meest succesvolle jaar afgesloten door de opiniepeiling voor de Beste Single op de internetsite worldpoll te winnen.
Het Amerikaanse trio, dat momenteel goed gescoord heeft met hun hit 'Independant women (part 1)' kreeg bijna een derde van alle stemmen. Dit is twee keer zoveel als wat 'N Sync toebedeeld kreeg van de kiezers. Daarmee eindigden zij op de tweede plaats.

Andere winnaars waren Britney Spears (Best Female), Robbie Williams (Sexiest Male), terwijl Stephen Gately en Eloy de Jong de prijs voor het beste Pop Couple kregen.

Hiddink bondscoach Zuid-Korea

Guus Hiddink (54) heeft getekend als bondscoach van het Zuid-Koreaanse voetbalelftal. De Achterhoeker, eerder trainer van onder meer PSV, Real Madrid en het Nederlands elftal, gaat het Aziatische team begeleiden tot en met het WK in 2002. Dat toernooi wordt door Zuid-Korea en Japan georganiseerd.

De Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA) maakte de verbintenis maandag bekend. Hiddink start zijn werkzaamheden op 1 januari 2001. Het contract loopt in principe tot en met 30 juni 2002. De Zuid-Koreanen zijn akkoord gegaan met de eis van de Nederlander om zijn eigen technische staf aan te wijzen.

Dit houdt in dat Hiddink een assistent en een conditietrainer kan meenemen. Over de rest van het contract zijn nauwelijks details naar buiten gebracht, maar Hiddink krijgt wel een fikse bonus als het Zuid-Koreaanse elftal zich plaatst bij de laatste zestien van het WK.

Mexicaanse vulkaan uitgebarsten

De vulkaan Popocatépetl in het midden van Mexico is maandagavond tot uitbarsting gekomen. De vulkaan spuwde grote hoeveelheden gloeiend gesteente in de nachtelijke hemel uit over een gebied van enkele kilometers rond de krater. Vooralsnog zijn er geen berichten over slachtoffers. De vulkanoloog De la Cruz sprak op de televisie van de krachtigste uitbarsting in ongeveer 500 jaar. De serie explosies braken een grote lavaprop die de afgelopen dagen de krater had verstopt.

De autoriteiten hadden uit voorzorg zo'n 40.000 mensen in de omtrek van de Popocatépetl (Nahuatl voor 'rokende berg') opdracht gegeven het gebied te evacueren. Velen van hen voelden er uit angst voor plundering weinig voor hun woningen te verlaten. Volgens gouverneur Morales van de oostelijk van de vulkaan gelegen provincie Pueblo hadden zo'n 10.000 inwoners van 17 dorpen geen gehoor gegeven aan het bevel tot evacuatie. De vulkaan spuwde al dagen as, zand en stoom uit.

Volgens de nationale commissie voor rampenbestrijding is besloten tot de evacuatie omdat het er niet naar uitzag dat de activiteit van de Popocatépetl binnen enkele dagen zou afnemen.

Mexicaanse vulkaandeskundigen zeggen dat zich in de krater van de vulkaan een soort prop had gevormd, waardoor de druk in het binnenste van de 5452 meter hoge berg toenam. De Popocatépetl, 50 kilometer ten zuiden van Mexico-stad, is sinds een plotselinge uitbarsting in 1994 zeer actief. De asregen uit de vulkaan zorgde ook in de hoofstad voor een grauwsluier.

Meer cyberaanvallen Pentagon

Het aantal cyberaanvallen op het netwerk van het Amerikaanse Pentagon wordt dit jaar geschat op ongeveer 24 duizend. Dat is een stijging van vijf procent in vergelijking met vorig jaar. Dit is bekendgemaakt door het Amerikaanse ministerie van defensie. Het merendeel van de indringers kwam binnen via bekende zwakheden in de beveiliging.

“99 Procent van de succesvolle aanvallen en pogingen om binnen te dringen kunnen worden toegeschreven aan gaten in de beveiliging die niet gedicht worden”, zegt Robert West, lid van het gezamenlijke cyberteam van het Pentagon.

“Kwaadwillende hackers en andere criminelen drongen het Pentagon op zijn minst 14.059 keer binnen gedurende de eerste zeven maanden van dit jaar. Dat aantal zal waarschijnlijk nog met minstens 10.000 toenemen voor het einde van dit jaar”, aldus West. In 1999 werd het Pentagon 22.144 gehackt. In 1998 lag dit op 5.844.

Kohl vraagt toestemming

De Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl heeft van een Turks echtpaar toestemming gekregen voor het huwelijk van hun dochter met zijn zoon. Dat heeft de krant Hurriyet maandag gemeld.

Kohls 35-jarige zoon Peter woont in Londen samen met zijn verloofde, de 32-jarige Elif Sozen. Het is de bedoeling dat ze in april gaan trouwen. Kohl was in het weekeinde in Istanbul, waar de ouders van het meisje hun goedkeuring gaven. Hij gaf de ouders twee verlovingsringen, die de vader naar Turks gebruik aan de vingers van de toekomstige echtelieden zal schuiven.

Neonazi's molesteren Afrikanen

Neonazi's hebben dit weekeinde op diverse plaatsen in Duitsland mensen mishandeld, zo heeft de politie gemeld. Bij een skinheadconcert werden grote hoeveelheden wapens in beslag genomen. In Minden in Noordrijn-Westfalen sloegen zaterdag twee tieners een Afrikaanse asielzoeker, waarna ze door de politie werden opgepakt. In het Beierse Strasskirchen terroriseerden zo'n twintig neonazi's bezoekers van een discotheek en mishandelden enkelen van hen.

In het West-Duitse Dortmund marcheerden zaterdag zo'n driehonderd neonazi's onder leiding van de beruchte neonazi Christian Worch. Een grote politiemacht was op de been om de neonazi's te scheiden van zo'n 1.500 tegendemonstranten. De neonazi's hielden zich maar gedeeltelijk aan een bevel van de rechtbank dat hen onder beperkingen had toegestaan te demonstreren. Ze riepen onder meer hier demonstreert de nationale weerstand. Op het station van de stad sloegen zo'n dertig linkse activisten twee neonazi's in elkaar.

Een bijeenkomst van 120 neonazi's in Stendal in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt werd door de politie verboden. Na een illegaal skinheadconcert in het oostelijke Zschopau werd de woning waar het concert plaatsvond doorzocht en trof de politie grote hoeveelheden pistolen, mitrailleurs en munitie aan, zo werd zaterdag gemeld.

Dit weekeinde werd eveneens bekend dat zo'n tien jeugdige neonazi's 9 december in het Beierse Muehldorf een 16-jarige Afrikaan zwaar hebben mishandeld.

Handtekeningen tegen doodstraf

Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft maandag na ontvangst van een petitie met 3,2 miljoen handtekeningen tegen de doodstraf steun uitgesproken voor een mondiaal moratorium op de straf. Activiste zuster Helen Prejean, vertegenwoordigers van Amnesty International en de Sant'Egidio Community, een oecumenische groep uit Rome, kwamen de petitie afleveren bij Annan.

Wij zijn nu op een punt gekomen dat het Amerikaanse volk erkent dat de doodstraf ons als land niets brengt, zei Prejean. Haar werk als raadsvrouw voor terdoodveroordeelden stond model voor de film Dead Man Walking uit 1995. Prejean zei dat de petitie bedoeld is om de Algemene Vergadering zover te krijgen een resolutie aan te nemen voor een moratorium op executies en een uiteindelijk een verbod op doodstraffen door de lidstaten.

Nederlanders dol op koffie

Nederlanders zijn dol op koffie. Het gebruik ervan is, vergeleken met de jaren dertig, méér dan verdubbeld. Gemiddeld drinken we per persoon 154 liter koffie per jaar; dat komt neer op 7,4 kilogram. Dat blijkt uit gegevens van het koffie- en thee-informatiebureau.

"Koffie is in ons land een populaire drank, meer zelfs dan cola en bier", aldus dit bureau. Alleen Finnen, Noren, Zweden en Oostenrijkers drinken meer koffie dan Nederlanders. Ruim 51 procent van alle vloeibare consumpties die op het werk worden genuttigd, is koffie. In de horeca gaat het om bijna 20 procent. Vooral espresso en cappuccino zijn de laatste jaren zeer in trek.

Treinstaking in oosten van land

Het treinverkeer ontaardt deze week, in de drukke dagen voor kerst, in een grote chaos. Verkeersleiders in het oosten van ons land leggen vandaag, morgen en vrijdag het werk neer, terwijl voor komende donderdag een staking is aangekondigd door een woedende actiegroep in Zutphen. Deze laatste actie wordt waarschijnlijk in verschillende districten overgenomen.

De werkonderbreking van vandaag houdt verband met een reorganisatie bij de verkeersleiding in Zutphen, Deventer en Hengelo. In totaal 55 verkeersleiders moeten voortaan werken vanuit de standplaatsen Zwolle of Arnhem en willen hiervoor een betere reistijdencompensatie. De vakbonden zijn het niet eens met het aanbod dat de NS voor het sociaal plan heeft gedaan plan en heeft vervolgens niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen en vrijdag een werkonderbreking aangekondigd.

Om de reizigers niet te veel te duperen gaat het om korte werkonderbrekingen buiten de spitsuren. In de vorm van een estafettestaking zullen telkens gedurende anderhalf uur vanuit Deventer, Hengelo en Zutphen geen treinen rijden.

Coby en Stefan gaan scheiden

Tweeënhalve maand nadat zij ten overstaan van miljoenen kijkers elkaar het ja-woord gaven in het tv-programma JA, IK WIL EEN MILJONAIR. gaan Coby Bos (29) en de Belgische ondernemer Stefan Kerkhofs (33) scheiden. Beiden hebben via hun advocaat de scheiding aangevraagd van hun huwelijk, dat na de tv-show van 8 oktober jongstleden op 23 oktober in het gemeentehuis van Blaricum bekrachtigd werd.

Coby Bos zal bij haar scheiding geen aanspraak kunnen maken op een financiële regeling. Stefan Kerkhofs heeft voor hij toezegde mee te werken aan het tv-programma een keihard contract laten opstellen door zijn juristen, waarin hij van elke aansprakelijkheid of betaling bij een scheiding gevrijwaard zou zijn. Hier was Coby, net als de andere kandidaten, van op de hoogte. Er rezen bij de toekomst van het bruidspaar al vragen toen bleek dat zij niet op huwelijksreis gingen en ook niet samenwoonden.

Zowel Coby als Stefan ontkenden echter tot vorige week nog dat zij problemen zouden hebben. Maar de waarheid is dat zij zich steeds meer aan "elkaar gingen ergeren", aldus een vriend van het paar, dat dus Kerstmis apart zal vieren.

61 procent Amerikanen te zwaar

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemidelde omvang bij het middel van de Amerikanen blijft maar toenemen. Inmiddels valt 61 procent van de Amerikanen onder de categorie 'overgewicht', aldus een verslag van de regering afgelopen donderdag.

Meer dan een derde van de volwassenen (35 procent), zijn te zwaar, in vergelijking met de 33 procent na de vorige meting. Elke meting beslaat zes jaar. Meer dan een kwart van deze groep (26 procent) is veel te zwaar. Dit in vergelijking met de 23 procent na de vorige meting.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.