Neonazi's molesteren Afrikanen

Neonazi's hebben dit weekeinde op diverse plaatsen in Duitsland mensen mishandeld, zo heeft de politie gemeld. Bij een skinheadconcert werden grote hoeveelheden wapens in beslag genomen. In Minden in Noordrijn-Westfalen sloegen zaterdag twee tieners een Afrikaanse asielzoeker, waarna ze door de politie werden opgepakt. In het Beierse Strasskirchen terroriseerden zo'n twintig neonazi's bezoekers van een discotheek en mishandelden enkelen van hen.

In het West-Duitse Dortmund marcheerden zaterdag zo'n driehonderd neonazi's onder leiding van de beruchte neonazi Christian Worch. Een grote politiemacht was op de been om de neonazi's te scheiden van zo'n 1.500 tegendemonstranten. De neonazi's hielden zich maar gedeeltelijk aan een bevel van de rechtbank dat hen onder beperkingen had toegestaan te demonstreren. Ze riepen onder meer hier demonstreert de nationale weerstand. Op het station van de stad sloegen zo'n dertig linkse activisten twee neonazi's in elkaar.

Een bijeenkomst van 120 neonazi's in Stendal in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt werd door de politie verboden. Na een illegaal skinheadconcert in het oostelijke Zschopau werd de woning waar het concert plaatsvond doorzocht en trof de politie grote hoeveelheden pistolen, mitrailleurs en munitie aan, zo werd zaterdag gemeld.

Dit weekeinde werd eveneens bekend dat zo'n tien jeugdige neonazi's 9 december in het Beierse Muehldorf een 16-jarige Afrikaan zwaar hebben mishandeld.