MTV bericht ten onrechte dood Eminem

Op de Amerikaanse MTV-site heeft afgelopen weekeinde ten onrechte een bericht gestaan waarin stond dat rapper Eminem door een auto-ongeluk was omgekomen. Onder fans leverde dat veel commotie op, maar het bericht bleek onjuist. MTV onderzoekt of een hacker de site heeft gekraakt, of dat een webredacteur een fout verhaal de wereld heeft ingestuurd.

Volgens MTV-directeur Benelux, C. Keller, heeft het muziekstation zijn excuses overgebracht aan de platenmaatschappij van Eminem, alias Slim Shady. Keller acht de kans klein dat een redacteur een fout heeft gemaakt en vreest dat de site kon worden gekraakt. Dit terwijl zijn bedrijf firewalls gebruikt als netwerkbeveiliging.

"En dat kan natuurlijk helemaal niet. Onze site moet integer zijn en daarom gaan we uitzoeken hoe dit kon gebeuren. Als de kraker een spoor heeft nagelaten en we hem of hen kunnen traceren, moeten we nog bekijken wat voor actie we gaan ondernemen. We hebben de pagina zo sne! l mogelijk verwijderd toen we het ontdekten, maar toch hebben we verontruste telefoontjes en mailtjes van fans ontvangen", aldus Keller.

Ook via de NewsSubmit stond het vol met deze berichten.