FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 juni 2000

Afgewezen man doodt elf mensen

Highlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bogota, Columbia zijn ze helemaal niet goed wijs.

Een jonge man die beledigd was omdat een meisje niet met hem wilde dansen heeft dit weekeinde elf mensen doodgeschoten in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. De dader schoot in het wilde weg om zich heen met een machinegeweer. Dat geweer had hij eerst even ergens anders opgehaald nadat hij afgewezen was.Vijf mensen raakten gewond.

Hmmm, ik heb ook altijd een machinegeweer in de buurt klaarliggen, stel dat ik hem nodig zou hebben ...

PDF document verraadt CIA agenten

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een door de New York Times op gepubliceerd CIA document uit 1954 heeft de CIA ernstig in verlegenheid gebracht.

Het document, dat gedetaileerde informatie geeft over Amerikaanse en Britse hulp tijdens de Iraanse coup in 1953, was gepubliceerd in het bekende Adobe PDF formaat. De namen van de betrokken Iraniers waren met zwarte strepen onleesbaar gemaakt. Tenminste dat was de bedoeling...

Iemand kwam er echter achter dat het betreffende PDF document uit meerdere 'layers' bestond. De zwarte trepen stonden in een tweede layer. De originele tekst zat dus nog gewoon leesbaar in het document Inmiddels heeft de website Cryptome het document volledig leesbaar gepubliceerd.

De CIA claimt dat hierdoor levens in gevaar kunnen komen...

Kwart Zuidafrikanen geeft verkrachting toe

Een kwart van alle Zuid-Afrikaanse mannen geeft toe zich voor zijn achttiende verjaardag schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting. Dat blijkt uit een onderzoek dat in "The Sunday times" van zondag werd gepubliceerd. Het onderzoek werd gedaan onder jongeren in Johannesburg en omgeving.

Van de ruim 27.000 jongeren die aan het onderzoek meewerkten, vindt tachtig procent dat vrouwen seksueel misbruik aan zichzelf te wijten hebben. Een derde vindt datzelfde van verkrachte vrouwen. Nog eens 20 procent denkt dat vrouwen ervan genieten als ze worden verkracht. Tien procent noemt een groepsverkrachting 'gaaf'.

Zuid-Afrika scoort hoog op de ranglijst van seksueel misnruik. Bij de politie steeg het aantal geregistreerde verkrachtingen van 109,8 mensen per 100.000 in 1994 naar 119,1 in 1999.

Heb helaas niets kunnen vinden over de betrouwbaarheid van de ondervraagden (cijfers kloppen slecht met elkaar), maar hier past maar één recatie

Geen problemen meer verwacht met supporters

Van Zunderd, directeur-generaal van het EK2000 verwacht geen problemen meer met fans. Alle landen met supporters die om hun verhoogd risico bekend stonden, zijn inmiddels uitgeschakeld. de overgebleven supporterschares (van Nederland, Italië, Portugal en Frankrijk) hebben allen een goede reputatie.

Alleen de Nederlandse aanhang zou nog voor onrust zorgen. De politie zal extra alert zijn voor feestende Nederlanders.
“We weten uit het verleden dat het bij deze feesten wel eens iets te gezellig wordt. Dat is dus ons belangrijkste aandachtspunt van dit moment. Bij winst in de halve finale kunnen we rekenen op een grote ontlading bij de fans. Dan is het dus alle hens aan dek voor de poltitie.” aldus Van Zunderd.

Laten we het hopen...

Feest, maar toch weer mensen de bak in

dennis@wacky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks de mooi 6-1 overwinning, de grootste overwinning op een EK ooit (5-0 was hiervoor de grootste) zijn er nu ook weer wat mensen opgepakt.

In Rotterdam werden 59 mensen opgepakt voornamelijk wegens zwarthandel en dronkenschap.In Den Haag is een heel plein schoon geveegd omdat de politie het er te 'onrustig' vond worden. En in onze hoofdstad zijn nog een 18 mensen opgepakt wegens zakkenrollen en klimmen in lantarenpalen.

Voorlopig kan Kluivert ook nog genieten van zijn vier doelpunten. De scheidsrechter kende het doelpunt aan Kluivert toe, hoewel die later toegaf dat het een eigen doelpunt betrof. De UEFA zag nog geen reden de topscorerslijst aan te passen. Maandag zal opnieuw naar de beelden gekeken worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.