FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 juni 2000

Sterk verbetert zicht voor iedereen

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

David Williams, een wetenschapper aan de universiteit van Rochester (VS) is een 'bril' aan het ontwikkelen waardoor iedereen een scherper zicht kan krijgen.

De bedoeling was om mensen met het slechtste zicht te helpen, maar ook mensen met 'normaal' zicht kunnen tot 6x scherper zien! Vooral 's nachts is de verbetering goed merkbaar, nachtblindheid is hiermee ook verleden tijd.
Het systeem is afgekeken uit de astronomie, waar het al een tijd gebruikt wordt om telescooplenzen te verbeteren.
Het werkt ongeveer zo: Een scanner bekijkt je netvlies m.b.v. lasers. Een computer berekent vervolgens de 'zwakke plekken' en stuurt met ongeveer veertig mini-motoren een spiegel aan, die het opgevangen licht precies afstemt op de structuur van jouw netvlies.
Het systeem is al commercieel in ontwikkeling en het kan een nachtmerrie worden voor opticiens, want om het te gebruiken hoeft niemand vantevoren zijn ogen door te laten meten.

Teletubbies zijn goud waard

Vorig jaar alleen al brachten de peuteridolen 32,3 miljoen pond (ƒ 113 miljoen) in het laatje. Dit blijkt uit het jaarverslag van BBC Worldwide, dat woensdag werd gepubliceerd.

Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po zijn daarmee het grootste kassucces van de BBC. Mochten de Teletubbies een terugval in populariteit te verduren krijgen, dan heeft de omroep de opvolger al in huis. De Tweenies leverden de BBC sinds september 1999 al 14,5 miljoen pond (ƒ 50,6 miljoen) op. Vooral dankzij het succes van de afdeling kinderprogramma's maakt de BBC een gouden tijd door. De omzet steeg in 1999 met 15 procent tot 514 miljoen pond (ƒ 1,8 miljard). De winst uit bedrijfsvoering nam met 7 procent toe tot een recordhoogte van 31 miljoen pond (ƒ 108 miljoen).

Grote belangstelling voor Big Brother 2

Voor deelname aan de tweede editie van het succesvolle televisieprogramma Big Brother hebben zo'n 11.000 mensen belangstelling getoond.

De recrutering voor het nieuwe programma is zowel telefonisch als via internet verlopen. "De inschrijving is 16 juni gesloten", zegt een woordvoerster van de omroepmaatschappij. Veronica wil nog niets kwijt over de opzet van Big Brother-II. "Dat zal allemaal pas later bekend worden. In principe blijft de lokatie in Almere gehandhaafd. Maar over het aantal kandidaten en de opzet of duur van hun verblijf, willen we nog niets zeggen." De woordvoerster zegt dat Veronica tevreden is met het aantal van 11.000 belangstellenden. "Maar dat wil niet zeggen dat die allemaal kandidaat zijn. Ze moeten het aanmeldingsformulier dat we hebben toegestuurd ook retourneren. Voor de uiteindelijke selectie zal de redactie dit keer kunnen teruggrijpen op de ervaring die met Big Brother-I is opgedaan."

Voor de eerste Big Brother-serie meldden zich 3000 kandidaten, van wie er negen werden geselecteerd. De redactie van Big Brother blijft onder leiding staan van Hummie van de Tonnekreek. Net als voor de eerste reeks programma's, die zo'n honderd opeenvolgende uitzendingen omvatte, bepaalt de redactie de selectie. Die zal ook nu worden bijgestaan door een team van deskundigen. Big Brother II start in september.

Topscorers

1. Milosevic (Joe): 4 doelpunten

2. Zahovic (Slv), Conceicao (Por): 3 doelpunten

4. Henry (Fra), Sükür (Tur), Shearer (Eng), Alfonso (Spa), Smicer (Tsj), Zenden (Ned), Frank de Boer (Ned), Kluivert (Ned): 2 doelpunten

12. Ronald de Boer (Ned), Goor (Bel), Emile Mpenza (Bel), Mjallby (Zwe), Larsson (Zwe), Inzaghi (Ita), Fiore (Ita), Conte (Ita), Totti (Ita), Di Bagio (Ita), Del Piero (Ita), Okan Buruk (Tur), Blanc (Fra), Djorkaeff (Fra), Wiltord (Fra), Scholl (Dui), Scholes (Eng), McManaman (Eng), Owen (Eng), Figo (Por), Joao Pinto (Por), Nuno Gomes (Por), Costinha (Por), Iversen (Noo), Pavlin (Slv), Drulovic (Joe), Govedarica (Joe), Komljenovic (Joe), Poborsky (Tsj), Mendieta (Spa), Munitis (Spa), Raul (Spa), Exteberria (Spa), Monteanu (Roe), Ganea (Roe), Moldovan (Roe), Chivu (Roe): 1 doelpunt

Dat zijn aardig wat doelpuntjes voor de eerste 24 wedstrijden

Spiegeltje, spiegeltje...

Popster Michael Jackson heeft alle spiegels uit zijn huis laten verwijderen, omdat hij zijn eigen kop niet meer aan kon zien . Het personeel van Jackson's stulpje Neverland in Californië heeft zo'n 150 spiegels in een vrachtwagen geladen, die naar een onbekende bestemming vertrok. Een insider vertelde dat er werkelijk geen een spiegel meer te vinden is in het huis.

Misschien wordt het weer tijd voor wat plastische chirurgie .

Weer Borsato

Wederom was het vorig jeer net als in 1998, Marco Borsato, die de meest gedraaide Nederlandse artiest op radio en televisie. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting ter Exploitatie van de Naburige Rechten (SENA). Blöf en de kast werden tweede en derde.

De meest gedraaide internationale artiest was Madonna, op de voet gevolgd door Whitney Houston en Britney Spears.

Ik draai alleen Madonna en Blöf wel eens en heb de radio gelukkig weinig aan .

Angst voor Oranje

Het lijkt dat niemand graag tegen het Nederlands elftal wil spelen. Direct na afloop van het spectaculaire duel tussen Spanje en Joegoslavië lieten beide bondscoaches weten dat ze liever Frankrijk als tegenstander in de kwartfinales zien. De Spaanse bondscoach Camacho won enkele uren later voor de tweede maal die avond, Joegoslavië stuit immers op Oranje. Bondscoach Vujadin Boskov: "We hebben al vijftig jaren goede resultaten tegen Frankrijk geboekt. Daardoor zou ik nu ook het volste vertrouwen tegen de Fransen hebben gehad. Nederland heeft ons daarentegen nog op het afgelopen WK er nog uitgeknikkerd."

Zolang men maar bang is .

Politie arresteert masturberende Fransman

Change had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie heeft tijdens de wedstrijd Frankrijk - Nederland een masturberende Fransman van de tribune geplukt. De man vertelde bij zijn arrestatie een paar mooie meiden te hebben gezien, waarna hij zich niet meer kon inhouden.

In Amsterdam werden verder 9 zwarthandelaren opgepakt en 1 man werd gearresteerd wegens mishandeling. Verder waren er geen problemen in de hoofdstad en de politie noemde de sfeer fantastisch.

DJ gezocht voor Vengaboys

De Nederlandse dance groep The Vengaboys, die onder leiding staat van Dj Delmundo (Wessel van Diepen) geeft jonge dj- wannabies de kans zich te bewijzen.

Op De officiële vengaboys website kunnen alle deelnemers samples downloaden van de nieuwe single Cheekah Bow Bow. Dit nummer van "The Platinum Album" zal van de zomer gereleased worden. Met deze samples is het aan de potentiële top dj`s om een eigen mix ervan te maken.

De Vengaboys` Kim, Denise, Yorick en Roy zullen onder leiding van hun dj`s Delmundo en Danski alle inzendingen bekijken. De winnaar wordt beloont met een wereldwijde release en een bonustrack op een van de volgende singles.

Stroomuitval ziekenhuis

SandraPK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Amsterdamse Sloterdijk ziekeenhuis heeft afgelopen nacht de noodaggregaat het af laten weten nadat in dit deel van Amsterdam de stroom was uitgevallen. Als gevolg hiervan moesten 20 patienten op de intensive care gedurende lange tijd met de hand worden beademd. Gelukkig was er genoeg personeel aanwezig om dit te doen en zijn er geen nadelige gevolgen ontstaan bij de patienten. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de noodaggregaat faalde, is nog niet bekend. Het apparaat was eerder dit jaar twee keer met succes getest.

Nederland- Frankrijk

In de Amsterdam ArenA heeft Nederland zojuist met 3-2 van Frankrijk gewonnen. Na twee keer achter te zijn gekomen liet Nederland zien dat het ook veerkracht heeft. Frenk Rijkaard sloeg achteraf de spijker op de kop: ,,Ons eerste doel is bereikt. Nu moeten we groeien in het toernooi. Om daar te komen waar we met z'n allen naar toe willen.'' Hier volgt een wedstrijdverslag met dank aan onze oranje fotograaf Shadi (MdWorkz) voor de plaatjes..

Helft scholieren heeft zwarte bijbaan

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bijna de helft van alle scholieren heeft een zwart bijbaantje. De FNV vindt het vrij dom, omdat je dan geen poot hebt om op te staan als je na een ruzietje op straat wordt gezet en de baas je salaris inhoudt. Maar, zeggen alle zwartwerkers dan, wij verdienen lekker wel veel meer dan bijvoorbeeld die vakkenvullers. Maar, zegt dan de bond, als je ziek bent, krijg je niks.Bovendien kun je geen T-biljet invullen en mis je toeslagen. Daar lijkt de bond wel weer een punt te hebben.

Volgens mij heeft de FNV aandelen in de schatkist .

Air Canada biedt internet in de lucht

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internetten op tien kilometer hoogte, in oktober van dit jaar behoort dat eindelijk tot de mogelijkheden. De luchtvaartmaatschappij Air Canada gaat als eerste internet op grote hoogte aanbieden. De passagiers kunnen via hun eigen laptop in het vliegtuig aansluiting krijgen op het elektronische netwerk en zo in de lucht over het web surfen. Het gaat voorlopig om een proef van een half jaar en is alleen mogelijk in de Boeings 767 van de maatschappij. Mocht de proef slagen, dan zullen de andere toestellen van Air Canada ook voorzien worden van deze extra service.

Kewl en als je dan ook nog mag roken aan boord, dan is dat voortaan mijn luchtvaartmaatschappij
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.